Тефтелі класичні – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Тефтелі – це ситна і дуже смачна м’ясна страва, основою якої виступає фарш і рис. Страву можна приготувати, як з м’яса, так і з птиці – на смакові характеристики це ніяк не вплине, проте, вибираючи птаха та готування в духовці, страва виходить практично дієтичною і зовсім нежирною. Виключивши зі складу насичені спеції, тефтелі також підходять для дитячого раціону. М’ясні кульки добре гармоніюють з різними гарнірами: вершковим картопляним пюре, розсипчастим білим рисом або відвареною пастою.

Класичні тефтелі з фаршу з рисом на сковороді з підливою

Класичні тефтелі з фаршу з рисом на сковороді з підливкою – це популярна м’ясна страва, яка приваблює не тільки простотою та швидкістю приготування, а також збалансованим смаком та неперевершеним ароматом, який заповнює все житло ще в процесі термічної обробки.

Інгредієнти:

на – 7 порції

  • Фарш – 800 гр.
  • Рис білий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – ½ пучка
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для підливки:
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Томатная паста – 2 ст.л.
  • Мука – 2 ст.л.
  • Вода – 700 мл.
  • Аджика – ½ ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції та Приправи – за смаком

Процес приготування:

Класичні тефтелі із фаршу з рисом на сковороді готуються дуже просто. Крупу промиваємо і висипаємо в сотейник, вливаємо воду, яка накриє на пару сантиметрів рис і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо нагрівання до мінімуму і накриваємо кришкою, томимо 4-5 хвилин і зливаємо надлишки рідини, охолоджуємо.

Очищену цибулю та часник, а також петрушку пробиваємо в блендері та викладаємо отриману кашку до фаршу.

Слідом розбиваємо яйце, вводимо чорний перець та сіль.

Додаємо стиглий рис і добре вимішуємо склад до рівномірного розподілу кожного з компонентів.

Змочуємо долоні у воді та формуємо кульки середнього розміру, викладаємо у глибоку сковороду на невеликій відстані один від одного.

Для соусу з’єднуємо борошно, сметану та будь-який томатний соус.

Додаємо аджику, мелений перець та трохи солі. Заливаємо водою та активно перемішуємо.

Отриманою сумішшю заливаємо м’ясні напівфабрикати.

Закидаємо скибочку вершкового масла і доводимо страву до кипіння, зменшуємо полум’я і готуємо 25-30 хвилин.

Гарячі тефтелі подаємо до столу відразу після приготування і насолоджуємося. Смачного!