Щоб відчути смак літа взимку, вам необхідно витратити трохи часу в жарку пору року. Тим більше процес приготування маринованих помідорів не викликає труднощів навіть у початківців господарок. Проте, не дивлячись на всю схожість, кожен рецепт має свої тонкощі, від яких залежить результат.
Солодкі мариновані помідори в літрових банках — дуже смачний рецепт
Мариновані помідори, приготовані за цим рецептом, гарантовано будуть смачними, соковитими і зможуть дочекатися зими, якщо ви обіцяєте виконувати всю послідовність приготування, і не будете нехтувати рекомендаціями.
Інгредієнти на
15 порц.
- Помідори 1.5 кг
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 180 гр.
- Лавровий лист 4 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Гвоздика 3 шт.
- Кріп ½ ч. л. насіння
- Оцет столовий 9% 100 мл
- Вода 5 ст
Процес приготування:
- Як заготовити солодкі мариновані помідори на зиму в літрових банках? Ретельно промиваємо томати і розкладаємо їх на рушник, щоб воно ввібрало зайву рідину.
- Банки можна стерилізувати, так і просто промити з содою. Просушені помідори проколюємо біля плодоніжки і укладаємо в підготовлені банки.
- Поступово заливаємо в банки окріп і прикривають кришками. Помідори не чіпаємо протягом 10-15 хвилин.
- За цей час зливаємо воду з банок в окрему каструлю, туди ж додаємо всі інгредієнти, крім оцту. Каструлю з маринадом відправляємо на вогонь і варимо протягом 2-3 хвилин після закипання.
- Як тільки вимкнули вогонь, додаємо в каструлю столовий оцет і готовим гарячим маринадом заливаємо помідори.
- Наповнені банки закорковуємо стерильними кришками, остуджуємо і відправляємо в прохолодне місце, призначене для зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!
Солодкі мариновані помідори з оцтом на зиму
Помідори, закочені таким способом, зберігають свою форму, колір і виходять дуже соковитими, що особливо важливо для цінителів закаток. А не менш важливо приготувати смачний солодкуватий маринад з приємною і ледь відчутною кислинкою.
Час готування: 100 хв.
Час приготування:40 хв.
Порцій – 20.
Інгредієнти:
- Помідори – 1,8-2 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок -5 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Оцет столовий (9 %) – 4 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Зібрані помідори замочуємо в холодній воді приблизно на 30-40 хвилин, після чого промиваємо і підсушуємо.
2. Потім в районі плодоніжки робимо невеликі отвори за допомогою дерев’яної зубочистки.
3. Підготовлені помідори викладаємо в чисту суху банку, намагаючись не залишати вільного простору між помідорами.
4. Заповнені банки заливаємо окропом і залишаємо прогріватися помідори протягом 10-15 хвилин.
5. А поки приступимо до приготування маринаду. У киплячу воду додаємо сіль, цукор і чорний перець, добре перемішуємо і варимо протягом 10 хвилин. Перед тим як будемо розливати вміст по банкам, вливаємо в маринад столовий оцет.
6. Через 10-15 хвилин зливаємо з банок з помідорами використану воду і замість неї заливаємо гарячий маринад.
7. Банки закатуємо підготовленими кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати під рушником. Після чого переносимо в місце, призначене для зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!
Помідори в солодкому маринаді без стерилізації в банках на 3 літри
Цей рецепт не підводить господинь на протязі багатьох років, не підведе вас. Велика кількість зелені забезпечить цікавий смак з гострими і пікантними нотками, не дивлячись на солодкий маринад.
Час готування: 50-60 хв.
Час приготування:30 хв.
Порцій – 20.
Склад:
- Помідори – 1600-1800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 3-5 зуб.
- Сіль – 100 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Лист хрону – 2 шт.
- Лист чорної смородини – 2 шт.
- Лист вишні – 2 шт.
- Лист яблуні – 2 шт.
- Оцет столовий (9 %) – 80-100 мл
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. На дно простерилізованих банок викладаємо все можливу зелень, яка у вас є.
2. Також слідом за нею відправляємо болгарський перець, цибуля, зубчики часнику, запашний перець і коріандр.
3. Дійшла черга і до томатів. Помідори промиваємо, висушуємо і укладаємо в банку, починаючи з великих, а до верху викладаємо помідори поменше.
4. Для приготування маринаду підігріваємо воду і всипаємо в неї сіль з цукром, добре розмішуємо і доводимо до стану кипіння.
5. Киплячий маринад заливаємо в банку, яку потім прикриваємо кришкою. Залишаємо помідори прогріватися протягом приблизно 20 хвилин.
6. По закінченню цього часу переливаємо маринад в каструлю, знову доводимо до кипіння і на завершення вливаємо столовий оцет.
7. Гарячий маринад повертаємо до овочів і закатуємо стерильними кришками за допомогою ключа.
8. Після охолодження відправляємо помідори на зберігання в темне і прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!
Солодкі зелені помідори в маринаді на зиму
На увазі того, що зелені помідори мають міцну шкірку і щільну м’якоть, ми ділимо їх на кілька частин, завдяки чому вони швидко вбирають смак і аромат солодкого маринаду, а самі стають набагато м’якше.
Час готування: 80-100 хв.
Час приготування:50 хв.
Порцій – 15.
Склад:
- Помідори – 2000 гр.
- Часник – 5-6 зуб.
- Петрушка – 25 гр.
- Кріп сухий – 10 гр.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Оцет столовий (9 %) – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Помідори промиваємо і вирізаємо плодоніжки. І після того, як підготували всі компоненти, приступаємо до заповнення банки. На дно опускаємо свіжу петрушку, цільні зубчики часнику, перець горошок, лаврове листя і сухий кріп.
2. Перш ніж укладати помідори, ділимо їх на кілька частин. Всі компоненти викладаємо щільно притискаючи один до одного. Також додаємо зелень, часник і інші інгредієнти між шарами помідорів.
3. Всі заправлені банки просто накриваємо кришками і відставляємо в сторону. А поки перейдемо до наступних етапів.
4. Доводимо до кипіння питну воду і заливаємо їй помідори. Після того, як вони прогрілися протягом 15-20 хвилин, знову зливаємо воду з банок в цю ж каструлю.
5. Потім повторюємо те ж саме ще два рази. Знову заливаємо помідори окропом. Прикриваємо їх знову кришками і залишаємо стояти наповнені банки ще хвилин 30. Потім воду знову зливаємо в каструлю і кип’ятимо.
6. А в цей час додаємо в банки цукровий пісок і оцет. Потім прикриваємо їх кришками.
7. У киплячу воду додаємо сіль і тримаємо на маленькому вогні до повного розчинення кристалів солі.
8. Через кілька хвилин готової солоною водою заливаємо помідори.
9. Банки закатуємо простерилизованными кришками і перевертаємо догори дном. Лишаємо в такому положенні, накривши ковдрою, до повного охолодження. На цьому процес приготування завершено.
Приємного вам апетиту!
Помідори в маринаді з цибулею і цукром на зиму
Лук надає консервації пікантність, витриманий смак і апетитний аромат, який відіграє важливу роль. Помідори з цибулею в такому маринаді можна подавати як самостійне блюдо, так і в доповнення до гарніру.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:15-20 хв.
Порцій – 15.
Інгредієнти:
- Помідори – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний горошок — 5 шт.
- Вода – 1,2 л
*інгредієнти наведено на 3-х літрову банку.
Процес приготування:
1. Помідори промили, обсушили і тепер робимо невеликі отвори за допомогою зубочистки в районі плодоніжки. Так томати краще напитаются маринадом, а також пустять свій сік.
2. Ріпчасту цибулю досить крупно нарізаємо кільцями.
3. Банки заздалегідь простерилизовали і починаємо наповнювати помідорами з цибулею, укладаючи овочі як можна щільніше один до одного. Потім додаємо горошини чорного і запашного перцю.
4. Наповнені банки заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
5. Через це час зливаємо воду з помідор в загальну каструлю для того, щоб готувати маринад. У каструлю з водою, додаємо сіль, цукор і добре розмішуємо. Після чого доводимо маринад до кипіння і знімаємо з плити.
6. Потім розливаємо маринад по банках з помідорами і в завершенні додаємо столовий оцет.
7. Помідори закатуємо кришками і охолоджуємо до кімнатної температури, обгорнувши їх в рушник.
8. На цьому процес приготування завершено.
Приємного вам апетиту!
Як заготовити солодкі помідори з часником на зиму?
Гострі ароматні томати здатні не тільки урізноманітнити стіл, але і заповнити недолік корисних вітамінів у зимовий час року, яких потребують як дорослі, так і діти.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:15-20 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Помідори – 1000 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 1 ст. л.
- Часник – 2-3 зуб.
Процес приготування:
1. Щоб шкірка швидше відставала від м’якоті, заливаємо помідори окропом і залишаємо приблизно на 5 хвилин.
2. Через це час зливаємо воду, очищаємо від шкірки томати і складаємо в підготовлені банки.
3. Поверх помідор кладемо подрібнений часник.
4. Слідом за часником додаємо по ложці солі і цукру, вливаємо оцет і залишаємо на пару хвилин.
5. Потім закриваємо банки бляшаними кришок.
6. Наповнені банки кладемо в каструлю, заливаємо наполовину водою і ставимо на слабкий вогонь. Стерилізуємо помідори протягом 15-20 хвилин з моменту закипання води.
7. Після закінчення цього часу витягаємо банки з каструлі, закатуємо кришками і залишаємо остигати до кімнатної температури в перевернутому вигляді.
8. Помідори відправляємо в прохолодне місце, призначене для зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!
Помідори з перцем в солодкому маринаді на зиму в літрових банках
Заготівля, у якої є все, що тільки може побажати любителі овочів. Замариновані в солодкому маринаді помідори з перцем виходять дуже соковитими, солодкими і можуть зберігатися протягом тривалого часу.
Час готування: 35 хв.
Час приготування:10-15 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Помідори – 1000 гр.
- Оцет столовий (9 %) – 1,5 ст. л.
- Часник – 3-4 зуб.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 3-5 шт.
- Перець духмяний горошок – 3-5 шт.
- Парасольки кропу – за смаком.
- Гілочки кропу – за смаком.
- Вода – 600 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо і повністю просушуємо всі помідори.
2. На дно банки опускаємо нарізані гілочки кропу і кілька горошин як чорного, так і запашного перцю.
3. Потім заповнюємо банку помідорами приблизно до половини, додаємо часник, перець, лавровий лист і продовжуємо наповнювати банку помідорами.
4. Заповнюємо порожнечі парасольками кропу і заливаємо вміст окропом.
5. Прикриваємо банки стерильними кришками і накриваємо рушником. Залишаємо їх прогріватися протягом 10 хвилин.
6. Через це час зливаємо воду з банок в каструлю для приготування маринаду.
7. Потім у неї ж засипаємо сіль, цукор і ставимо на вогонь.
8. Як тільки маринад закипить, заливаємо їм помідори і в завершенні додаємо столовий оцет.
9. Банки закатуємо стерилізованими кришками і залишаємо остуджувати в рушник до кімнатної температури.
Приємного вам апетиту!
Смачні мариновані помідори з рослинним маслом на зиму
Всім відомо, що олія є відмінним провідником смаків, який допомагає розкриватися всім спецій виключно з кращих сторін. Ваші гості довго не забудуть неймовірний смак і насичений аромат таких помідорів.
Час готування: 60 хв
Час приготування:30 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Помідори – 3 кг
Маринад на 6 літрових банок:
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 7 ст. л.
- Оцет 9% -6 ст. л.
- Масло рослинне – 6 ст. л .
- Часник – 2 голівки.
- Вода – 2 л
- Цибуля ріпчаста -3 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо помідори. У промитих і обсушену томатів обрізаємо жопку і розрізаємо їх на кілька частин.
2. Потім довільним чином подрібнюємо усю зелень, яку будемо використовувати надалі.
3. Нарізаємо цибулю з часником.
4. Після того, як всі підготовлені інгредієнти, починаємо збирати їх разом. Викладаємо подрібнений часник, перець, зелень і помідори. Між шарами помідорів додаємо нарізану кільцями цибулю. У кожну банку вливаємо одну столову ложку рослинної олії.
5.Тепер готуємо маринад: у каструлю вливаємо 2 літри води, додаємо 7 столових ложок цукру і 4 столових ложки солі. Доводимо до кипіння і вливаємо маринад в наші банки.
6. Перейдемо до стерилізації банок. Наливаємо в чисту каструлю воду, дно застеляємо рушником і ставимо банки. Стерилізуємо банки з помідорами приблизно 10 хвилин після закипання.
7. Через це час переставляємо банки на суху поверхню і перш ніж закатати банки кришками, вливаємо в кожну банку столову ложку оцту. На цьому основні етапи приготування позаду.
8. Залишається остудити помідори під рушником при кімнатній температурі.
Бажаємо приємного апетиту!
Кисло-солодкі помідори з лимонною кислотою в банках
Лимонна кислота надає помідорів приємну кислинку і повноцінно замінює оцет, що є одним з найбільш позитивних моментів в приготуванні замаринованих овочів.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування:15-20 хв.
Порцій – 10-15.
Склад:
- Помідори – 2000 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Всі компоненти для приготування маринаду дані в розрахунку на 1 літр води. У підготовлених помідорах робимо отвір дерев’яною шпажкою і потім викладаємо їх в простерилізовані банки.
2. Відразу ж стерилізуємо в киплячій воді кришки, які будемо використовувати для закриття банок.
3. Заливаємо помідори окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо овочі прогріватися протягом 20 хвилин.
4. Як тільки банки охолонуть, зливаємо з них воду в глибоку каструлю.
5. У теплу воду додаємо цукровий пісок, сіль і лимонну кислоту, добре перемішуємо і відправляємо маринад на слабкий вогонь. Після того, як маринад закипів, вимикаємо його.
6. Гарячим маринадом заливаємо прогріті томати і закатуємо кришками.
7. Остуджуємо помідори в перевернутому вигляді під ковдрою або ж рушником.
Бажаємо приємного апетиту!
Солодкі мариновані помідори з насінням гірчиці на зиму
В даному рецепті неважко помітити дивовижний баланс солодощі та гостроти, яку надають страві насіння гірчиці і зубчики часнику. Плюс до всього гірчиця не має специфічного запаху, який переб’є аромат і смак усіх компонентів маринаду.
Час приготування: 40-45 хв.
Час приготування:10-15 хв.
Порцій – 10-12.
Склад:
- Помідори – 1500-2000 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Есенція оцтова – 1 ст. л.
- Насіння гірчиці – 0,5 ч. л.
- Листя смородини – за смаком.
- Листя вишні – за смаком.
- Листя хрону – за смаком.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Кріп сухий – за смаком.
- Вода – 1,2 л
Процес приготування:
1. Спочатку почнемо з підготовки інгредієнтів. Зубчики часнику очистити від плівки з лушпинням і нарізаємо на досить великі частини.
2. Потім нарізаємо всю зелень, попередньо листя хрону, вишні і смородини вимивши і просушивши.
3. Поки промиті помідори також обсыхают, стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом банку.
4. Коли всі інгредієнти готові, збираємо їх разом. На дно підготовленої банки кладемо листя, часник, перець горошком, насіння гірчиці, кріп і лавровий лист. Поверх цих інгредієнтів укладаємо помідори, намагаючись їх не деформувати.
5. Приступимо до приготування маринаду. В необхідній кількості води розмішуємо сіль з цукром і доводимо маринад до кипіння. Помідори відразу ж заливаємо гарячим маринадом і залишаємо прогріватися під закритою кришкою близько 10 хвилин. Потім маринад зливаємо, ще раз кип’ятимо і повертаємо назад у банку.
6. Заключним кроком буде додати помідори оцтової есенції. Після чого банку з помідорами закатуємо кришкою і накриваємо рушником, щоб помідори поступово охолоджувались до кімнатної температури.
7. Закачування переносимо в призначене для зберігання місце.
Бажаємо приємного апетиту!