Солодкі мариновані помідори на зиму – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Щоб відчути смак літа взимку, вам необхідно витратити трохи часу в жарку пору року. Тим більше процес приготування маринованих помідорів не викликає труднощів навіть у початківців господарок. Проте, не дивлячись на всю схожість, кожен рецепт має свої тонкощі, від яких залежить результат.

Солодкі мариновані помідори в літрових банках — дуже смачний рецепт

Мариновані помідори, приготовані за цим рецептом, гарантовано будуть смачними, соковитими і зможуть дочекатися зими, якщо ви обіцяєте виконувати всю послідовність приготування, і не будете нехтувати рекомендаціями.

Інгредієнти на
15 порц.

  • Помідори 1.5 кг
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 180 гр.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Кріп ½ ч. л. насіння
  • Оцет столовий 9% 100 мл
  • Вода 5 ст

Процес приготування:

  1. Як заготовити солодкі мариновані помідори на зиму в літрових банках? Ретельно промиваємо томати і розкладаємо їх на рушник, щоб воно ввібрало зайву рідину.
  2. Банки можна стерилізувати, так і просто промити з содою. Просушені помідори проколюємо біля плодоніжки і укладаємо в підготовлені банки.
  3. Поступово заливаємо в банки окріп і прикривають кришками. Помідори не чіпаємо протягом 10-15 хвилин.
  4. За цей час зливаємо воду з банок в окрему каструлю, туди ж додаємо всі інгредієнти, крім оцту. Каструлю з маринадом відправляємо на вогонь і варимо протягом 2-3 хвилин після закипання.
  5. Як тільки вимкнули вогонь, додаємо в каструлю столовий оцет і готовим гарячим маринадом заливаємо помідори.
  6. Наповнені банки закорковуємо стерильними кришками, остуджуємо і відправляємо в прохолодне місце, призначене для зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!