маслюки Солоні – 4 найсмачніших рецепта на зиму з покроковими фото

маслюки Солоні – це апетитна і яскрава за смаком закуска для вашого домашнього або святкового столу. Такий продукт можна подавати як самостійне частування або разом з гарячими гарнірами. Для заготівлі маслюків на тривале зберігання використовуйте перевірену кулінарну збірку з чотирьох найбільш смачних рецептів з покроковими фотографіями.

маслюки Солоні на зиму в банках

маслюки Солоні на зиму в банках виходять неймовірно соковитими і цікавими за смаком. Подавайте частування з гарячими гарнірами або чорним хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і близьких.

Інгредієнти на
0.7 л.

  • Маслюки свіжі 1 кг
  • Сіль 2 ст. л.
  • Вода-1 склянка
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Листя чорної смородини 2 шт.

Процес приготування:

  1. Ділимося рецептом заготовки солоних маслюків на зиму в банках. Гриби чистимо, промиваємо, після чого відокремлюємо ніжки від шляпок.
  2. Капелюшки та ніжки розбираємо на дрібні шматочки однакового розміру.
  3. Одну каструлю будемо використовувати для капелюшків, другу – для грибних ніжок. В обидві каструлі наливаємо воду, додаємо сіль і ставимо на вогонь.
  4. Варимо капелюшки та ніжки маслюків за 20 хвилин, регулярно перемішуючи. В процесі обов’язково знімаємо піну.
  5. Після закипання води додаємо в каструлю чорний перець горошком, лавровий лист, гвоздику і корицю.
  6. Готові гриби викладаємо в гарячі стерилізовані банки, на дно яких покладені листя чорної смородини. Закриваємо заготовки і остуджуємо. Відправляємо на зберігання в прохолодне темне місце. Через півтора місяця гриби повністю засолятся.
  7. маслюки Солоні на зиму в банках готові!