Мариновані опеньки на зиму – 10 найбільш смачних рецептів в банках з покроковими фото

Мариновані опеньки на зиму – це дуже смачна і соковита заготівля для всієї родини. Готові гриби можна використовувати як окрему холодну закуску або подавати з гарячими обідніми стравами. Також просте частування прикрасить ваші святкові салати. Беріть на замітку кращі кулінарні рецепти з покроковим описом процесу.

Мариновані опеньки: простий рецепт у банках в домашніх умовах

Мариновані опеньки можна швидко і смачно заготовити на зиму. Хрусткі гриби послужать апетитною закускою, яка доповнить будь-які домашні страви.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Опеньки свіжі 1 кг
  • Вода 2 л
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний горошок 3 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Оцтова есенція 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити самі смачні мариновані опеньки на зиму? Гриби ретельно очищають від бруду, дрібних гілок і листя. Моєму, потім заливаємо чистою водою, кип’ятити протягом 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, промиваємо і даємо воді стекти.
  2. Гриби повторно заливаємо холодною водою, чекаємо закипання, але вже варимо 25-30 хвилин. Після чого відкидаємо на друшляк і залишаємо на час. Під час другої варіння додаємо трохи солі за смаком.
  3. Готуємо маринад. У каструлю вливаємо два літра холодної води, в ній змішуємо сіль і цукор, додаємо горошини чорного перцю, подрібнений часник і лавровий лист. Кип’ятимо, варимо 3-5 хвилин, вливаємо 70% оцтову есенцію і вимикаємо плиту.
  4. Стерилізуємо банки. В них рівномірно розкладаємо гриби і відразу ж заливаємо гарячим маринадом. закриваємо заготовки кришками і відправляємо на зберігання. Готово!