Мариновані опеньки на зиму – 10 найбільш смачних рецептів в банках з покроковими фото

Мариновані опеньки на зиму – це дуже смачна і соковита заготівля для всієї родини. Готові гриби можна використовувати як окрему холодну закуску або подавати з гарячими обідніми стравами. Також просте частування прикрасить ваші святкові салати. Беріть на замітку кращі кулінарні рецепти з покроковим описом процесу.

Мариновані опеньки: простий рецепт у банках в домашніх умовах

Мариновані опеньки можна швидко і смачно заготовити на зиму. Хрусткі гриби послужать апетитною закускою, яка доповнить будь-які домашні страви.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Опеньки свіжі 1 кг
  • Вода 2 л
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний горошок 3 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Оцтова есенція 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити самі смачні мариновані опеньки на зиму? Гриби ретельно очищають від бруду, дрібних гілок і листя. Моєму, потім заливаємо чистою водою, кип’ятити протягом 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, промиваємо і даємо воді стекти.
  2. Гриби повторно заливаємо холодною водою, чекаємо закипання, але вже варимо 25-30 хвилин. Після чого відкидаємо на друшляк і залишаємо на час. Під час другої варіння додаємо трохи солі за смаком.
  3. Готуємо маринад. У каструлю вливаємо два літра холодної води, в ній змішуємо сіль і цукор, додаємо горошини чорного перцю, подрібнений часник і лавровий лист. Кип’ятимо, варимо 3-5 хвилин, вливаємо 70% оцтову есенцію і вимикаємо плиту.
  4. Стерилізуємо банки. В них рівномірно розкладаємо гриби і відразу ж заливаємо гарячим маринадом. закриваємо заготовки кришками і відправляємо на зберігання. Готово!

Мариновані опеньки з оцтом

Опеньки, мариновані з оцтом, – ідеальна заготівля для довгого зберігання. Гриби можна подавати як холодну закуску, а також як доповнення до гарячих страв в будь-який час року.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Опеньки – 2 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Оцет 9% — 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо і промиваємо молоді літні опеньки. Заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 2. Чекаємо, поки закипить вода. Після зливаємо окріп і знову промиваємо гриби.

Крок 3. Окремо нагріваємо літр води з сіллю.

Крок 4. Після закипання вливаємо дві ложки оцту, додаємо лавровий лист і перець горошком..

Крок 5. У киплячий маринад викладаємо гриби, перемішуємо.

Крок 6. Варимо протягом 20 хвилин. Вогонь робимо поменше і постійно знімаємо пінку.

Крок 7. Стерилізуємо банки і кришки. Ставимо посуд у велику каструлю з киплячою водою і тримаємо її там близько 10 хвилин.

Крок 8. В стерилізовані банки переливаємо опеньки в маринаді.

Крок 9. Закриваємо заготовки кришками, даємо охолонути і відправляємо на зберігання. Готово!

Мариновані опеньки без оцту на зиму

Опеньки – одні з найпопулярніших і легко заготовляється грибів на зиму. Причому зробити це можна, не використовуючи оцту. У такому разі ніжна на смак закуска зможе доповнити багато домашні страви.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Опеньки – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Опеньки чистимо від бруду, зрізаємо непридатні для їжі частини. Промиваємо, заливаємо водою і відварюємо 10-20 хвилин.

Крок 2. Заливаємо опеньки новою водою, знову доводимо до кипіння. Робимо менший вогонь, додаємо сіль, спеції і лимонну кислоту. Варимо ще 30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи пінку.

Крок 3. Стерилізуємо банки і вливаємо в них гарячі опеньки в маринаді. Зверху поливаємо невеликою кількістю рослинного масла і закриваємо кришками. Готово!

Мариновані опеньки без стерилізації на зиму

Апетитні мариновані опеньки без стерилізації – ідеальний варіант, для тих, хто любить швидкі і прості заготовки. Закуска довго зберігається і буде рада урізноманітнити ваш стіл в будь-яку пору року.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Опеньки – 1 кг
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Кріп – 2 парасольки.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Оцет 9% — 60 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби перебираємо, викидаємо, якщо бачимо ознаки червивости. Потім гарненько промиваємо продукт. Заливаємо водою і ставимо на вогонь.

Крок 2. Підготуємо необхідні спеції для маринаду. Додамо їх у каструлю з грибами і варимо на тихому вогні 40 хвилин.

Крок 3. Гарячу пряну заготівлю переливаємо в ошпарені банки. Додаємо оцет, рослинне масло і закриваємо чистими капроновими кришками.

Крок 4. Даємо маринованою грибів охолонути в банку, потім ставимо на зберігання в холодильник або інше прохолодне місце. Готово!

Мариновані опеньки по-корейськи

Смачні та хрусткі опеньки по-корейськи сподобаються любителя гострого. Оригінальна маринована закуска легко заготовляють на зиму. Гриби не тільки доповнять ваш домашній стіл, але і прикрасять його своєю присутністю.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3 банки

Інгредієнти:

  • Опеньки – 2 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Кріп – 2 парасольки.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Оцет 9% — 60 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і чистимо опеньки. Потім відварюємо їх у чистій воді 15-20 хвилин.

Крок 2. Зливаємо воду і викладаємо гриби в сковороду з 100 мл води з сіллю, цукром і рослинним маслом. Перемішуємо і тушкуємо 5-10 хвилин на дуже повільному вогні.

Крок 3. Чистимо цибулину і ріжемо її невеликими кубиками.

Крок 4. Морква частково натираємо на тертку і частково нарізаємо. Часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Крок 5. Додаємо до грибів овочі і продовжуємо готувати 20 хвилин. Вимикаємо. В кінці приготування додаємо оцет і розмішуємо.

Крок 6. В окрему тарілку зливаємо трохи рідини з сковороди. До неї додаємо гвоздику, горошини перцю і лавровий лист. Перемішуємо маринад.

Крок 7. Стерилізуємо банки. Викладаємо в них опеньки з овочами, поливаємо це все пряним маринадом. Закриваємо кришками. Закуска готова!

Мариновані опеньки під капроновою кришкою

Опеньки легко і швидко заготовлюються на зиму. Крім того, гриби можна закрити капроновою кришкою, що ніяк не вплине на їх смакові якості та зберігання. Спробуйте оригінальний рецепт для домашніх заготовок.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 банка

Інгредієнти:

  • Опеньки – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Оцет 9% — 60 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Гриби ретельно перебираємо і промиваємо.

Крок 2. Викладаємо підготовлені опеньки в зручну залізну посуд, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Потім проціджуємо через друшляк і знову кладемо в залізну посуд.

Крок 3. Вливаємо воду, додаємо сіль, горошини перцю і гвоздику. Доводимо до кипіння.

Крок 4. Варимо 20-30 хвилин, періодично прибираючи пінку.

Крок 5. Додаємо лавровий лист і оцет. Перемішуємо і знімаємо з плити.

Крок 6. Даємо опенькам трохи охолонути і настоятися в спеціях.

Крок 7. Переливаємо мариновані гриби в стерилізовану банку.

Крок 8. Додаємо до грибів ложку рослинної олії.

Крок 9. Закриваємо заготівлю ошпаренной капроновою кришкою і залишаємо остуджуватися.

Крок 10. Після повного охолодження грибна закуска готова. Можна подавати до столу або залишати на зберігання в прохолодному місці.

Мариновані опеньки з часником

Популярні й улюблені багатьма опеньки стануть ще оригінальніше з додаванням часнику. Заготовте ароматну закуску на зиму і подавайте її до улюбленим домашнім стравам цілий рік.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 3 банки

Інгредієнти:

  • Опеньки – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Оцет 9% — 60 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку каструлю наливаємо літр чистої води. Нагріваємо її, додаємо сіль, очищені зубчики часнику, лаврове листя і гвоздику. Доводимо до кипіння.

Крок 2. Попередньо перебираємо і промиваємо опеньки. Закидаємо їх в киплячий маринад.

Крок 3. Відварюємо гриби 30-40 хвилин на повільному вогні. Періодично знімаємо пінку. В кінці готування додаємо оцет і рослинне масло.

Крок 4. В чисті ошпарені банки вливаємо опеньки з часником в маринаді. Закриваємо кришкою і залишаємо на зберігання. Ароматна заготівля готова!

Мариновані опеньки з цибулею

Опеньки, мариновані з цибулею, — це готове холодне блюдо, яке ідеально доповнить ваш сімейний стіл. Гриби легко заготовлюються на зиму, їх смак не погіршиться навіть після довгого зберігання, що дозволить балувати рідних апетитною закускою в будь-який час року.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Опеньки – 2 кг
  • Вода – 3 склянки
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно моєму опеньки, потім відварюємо в підсоленій за смаком воді протягом 30 хвилин. Зливаємо і промиваємо.

Крок 2. Три склянки води з’єднуємо з сіллю, цукром і іншими спеціями. Кип’ятимо на помірному вогні 10 хвилин.

Крок 3. Яким зручним способом нарізаємо цибулю. Можна кільцями або кубиками.

Крок 4. Стерилізуємо банки. Викладаємо в них гриби з цибулею. Заливаємо маринадом. Зверху додаємо по ложці оцту. Закриваємо і залишаємо остуджуватися. Готово!

Мариновані опеньки з рослинним маслом

Ароматні мариновані опеньки – популярна закуска, яка ідеально виглядає як на обідньому, так і на святковому столі. Заготовте гриби з додаванням рослинної олії, що зробить їх ще більш соковитими і смачними.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4 банки

Інгредієнти:

  • Опеньки – 2 кг
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рослинне – 90 мл

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо гриби, акуратно очищаємо їх від будь-якого сміття. Промиваємо.

Крок 2. Чисті опеньки занурюємо в каструлю. При необхідності розрізаємо великі гриби.

Крок 3. Заливаємо інгредієнт чотирма склянками води. Варимо 10 хвилин після закипання. Знімаємо пінку.

Крок 4. Гриби промиваємо і знову заливаємо такою ж кількістю води. Додаємо сіль, цукор, очищені зубчики часнику і рослинне масло. Перемішуємо і варимо на тихому вогні 30 хвилин.

Крок 5. Викладаємо мариновані опеньки з рослинним маслом в стерилізовані банки. Закриваємо і даємо охолонути.

Крок 6. Зберігати заготовку можна в холодильнику або іншому прохолодному місці. Подавати можна відразу після остигання, доповнивши свіжою ароматною зеленню.

Мариновані лучні опеньки

Свіжозібрані лучні опеньки користуються більшою популярністю, ніж інші види групи. Вони ідеально підходять для заготівлі в банках на зиму, а після круглий рік подаються в якості оригінальної закуски.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 банка

Інгредієнти:

  • Опеньки лучні – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Оцет 9% — 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Лучні опеньки перебираємо, заливаємо холодною водою і гарненько відмиваємо від будь-яких забруднень.

Крок 2. Знову заливаємо гриби водою, доводимо до кипіння і вимикаємо. Зливаємо воду. Промиваємо лучні опеньки повторно.

Крок 3. Знову наливають чисту воду. Відразу ж солимо, додаємо перець і лавровий лист. Варимо 30 хвилин на тихому вогні. За пару хвилин до закінчення готування вливаємо оцет і перемішуємо.

Крок 4. Переливаємо лучні опеньки в маринаді в чисту ошпарену банку. Попередньо її можна простерилізувати разом з кришкою. Закриваємо і відправляємо на зберігання!