Як запекти печериці в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Печериці, запечені в духовці, – ароматна і ситна закуска, яка швидко готується і ефектно виглядає. Гриби можна приготувати в фаршированому вигляді, запекти в соусі або приготувати цілком в якості гарніру. Рецепти підходять для початківців кулінарів, оскільки не вимагають особливих навичок і великої кількості часу.

Як приготувати смачні фаршировані печериці з сиром в духовці?

Ця закуска готується швидко і з найпоширеніших інгредієнтів. Часник надає грибів насичений аромат, а розплавлений сир – апетитний вигляд і яскравий смак.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Печериці свіжі 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 120 гр.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Петрушка 1 пучок
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як просто і смачно запекти печериці в духовці? Гриби акуратно протерти вологим рушником, не мити і не чистити.
  2. Ніжки витягти і дрібно нарізати.
  3. Сир натерти на тертці, зелень порубати.
  4. У сковороді обсмажити на рослинному маслі нарізану дрібними кубиками цибулю і роздавлений часник, додати ніжки і готувати кілька хвилин, потім дати охолонути.
  5. У миску скласти обсмажені гриби з цибулею і сир, заправити сметаною і зеленню, посолити і поперчити. При цьому важливо пам’ятати, що солі потрібно додати трохи більше норми, оскільки самі капелюшки несолоні.
  6. готовою масою Начинити капелюшки печериць, викласти їх на деко, кожну зверху посипати тертим сиром.
  7. Випікати гриби в нагрітій до 220-230 градусів 20-30 хвилин, поки сир зверху не розплавиться. Готові печериці з сиром і часником перекласти на тарілку і подавати, прикрасивши зеленню.