Фаршировані печериці в духовці з сиром – 10 рецептів з фото покроково

Фаршировані печериці з картоплею в духовці – відмінне ситне блюдо, що підходить для обіду, вечері, для святкового столу. Креативні кулінари придумали масу рецептів фаршированих печериць, а ми ділимося з вами 10 кращими рецептами фаршированих печериць в духовці з сиром покроково з фото. Обов’язково спробуйте найкращі з них!

Фаршировані печериці з сиром і часником, запечені в духовці

Апетитні, ароматні грибочки з начинкою з часнику і сиру будуть прекрасні і в гарячому, і в холодному вигляді. Готується ця закуска дуже легко і швидко, головне – вибрати правильні печериці для фарширування.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Печериці свіжі 400 гр.
  • Сир Сулугуні 100 гр. (або пармезан)
  • Часник 3 зубчики
  • Масло вершкове 10 гр.
  • Майонез столовий молочний 50 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати фаршировані печериці в духовці з сиром, для початку підготуйте гриби. Їх потрібно ретельно промити в проточній воді, а потім зрізати ніжки максимально близько до основи капелюшки.
  2. Кожну капелюшок викладіть у форму для запікання. Намагайтеся розташовувати гриби дуже щільно один до одного, так як вони сильно зменшуватися під час запікання.
  3. У кожну капелюшок обов’язково помістіть по маленькому шматочку вершкового масла – для соковитості.
  4. Потім потрібно підготувати начинку для грибів. Для цього натріть на дрібній тертці вибраний сир, який не буде текти (сулугуні або пармезан – ідеальний вибір).
  5. Потім часник пропустіть через часниковий прес.
  6. Сир змішайте з часником, а після цього додайте до інгредієнтів майонез. Ретельно перемішайте суміш.
  7. Плотненько начиніть капелюшки печериць сумішшю сиру, часнику і майонезу, щоб зверху була гірочка. Після цього приступайте до запіканню страви. Духова шафа потрібно розігріти до 180 градусів і помістити туди форму з грибами хвилин на 20-25.
  8. Готові печериці будуть красивими, рум’яними і дуже соковитими. Можете відразу ж подавати їх до столу, а можете дозволити грибів для початку повністю охолонути – холодними вони дуже смачні!

Простий і смачний рецепт фаршированих печериць з сиром

Самий простий, але дуже смачний рецепт, який підходить для духовки і навіть для запікання на решітці в мангалі. Ви витратите мінімум часу на це страва, отримавши відмінне доповнення до будь-якого набору страв.

Склад:

  • Шампіньйони – 0,5 кг
  • Сир твердого сорту – 200 гр.
  • Суміш прованських трав – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Печериці очистіть і вимийте під проточною водою. Ніжки потрібно обов’язково видалити, обрізавши їх під самий корінь. В результаті у вас повинні залишитися тільки капелюшки, порожнисті всередині.

2. Сир потрібно або натерти на середній тертці або нарізати невеликими кубиками. Змішайте його з сумішшю прованських трав, а також можете додати в начинку і інші спеції.

3. Капелюшки печериць помістіть всередину форми для запікання, або розстеліть на деку фольгу і розкладіть печериці поверх фольги. Дістаньте з холодильника вершкове масло і наріжте його на шматочки по кількості капелюшків.

4. Спочатку покладіть в кожну шляпку по шматочку масла.

5. Після цього покладіть в кожен гриб однакову кількість начинки з сиру і спецій. Готовий напівфабрикат потрібно буде помістити вже розігрітий духову шафу, тому включіть духовку розігріватися на 180-190 градусів.

6. Коли духовка буде розігріта, поставте печериці всередину на 20 хвилин. За цей час вони як раз повинні дійти до готовності. Готову страву діставайте з духовки і подавайте на великому блюді гарячими або холодними.

Як запекти печериці фаршировані ніжками з сиром?

Цей рецепт, так би мовити, безвідходний. У начинці для печериць будуть використовуватися ніжки, які зазвичай викидають. Рецепт простий, смачний, а страва – досить ситне і низькокалорійне.

Склад:

  • Шампіньйони – 0,5 кг
  • Сир сулугуні – 50 гр.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку візьміть великі королівські печериці з великими капелюшками. Їх необхідно ретельно вимити в проточній воді, а потім очистити від пленочки і зрізати ніжки, максимально підходячи до основи.

2. Печериці обсушіть і покладіть на фольгу на деко або у форму для запікання. Потім почніть готувати начинку. Для цього наріжте довільними шматочками сир і покладіть його разом з ніжками грибів в подрібнювач блендера. Інгредієнти подрібніть, щоб вони були більш-менш однорідними і додайте мелений перець.

3. Увімкніть духовку на температуру 180-190 градусів і почніть фарширувати печериці. Утрамбуйте рівну кількість начинки в капелюшках печериць, щільно набиваючи капелюшки сумішшю сиру і ніжок.

4. Форму з заготівлею поставте в гарячу духовку і засічіть 25 хвилин. Через це час виймайте готову страву з духовки і подавайте до столу прямо у формі, або виклавши закуску на велике блюдо.

Приємного апетиту!

Дуже смачні гриби, запечені з куркою і сиром

Дуже ситне блюдо, яке вражає своїм дивовижним смаком і ароматом! Апетитна обсмажені на сковороді начинка з курячого філе зі спеціями добре доповнить смак грибів і зробить блюдо ситним.

Інгредієнти:

  • Печериці великі – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Сир твердого сорту – 100 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Для початку потрібно приготувати начинку для печериць. Для цього візьміть куряче філе і ретельно промийте його в проточній воді. Обсушіть м’якоть курки за допомогою паперового рушника і відкладіть в сторону.

2. Далі очистіть від лушпиння одну цибулину і також промийте її у воді. Цибулину дрібно наріжте за допомогою гострого ножа. Потім наберіть в зручну сковороду трохи олії і опустіть туди цибулю.

3. На повільному вогні обсмажте цибулю, а в цей же час дрібно наріжте куряче філе. У сковороду з пасерованою цибулею додайте курку і продовжуйте обсмажувати інгредієнти, збільшивши вогонь під сковородою. Додайте сіль і спеції за смаком.

4. Печериці промийте, видаліть ніжки, вирізаючи їх під самий корінь. Потім доведіть курку в сковороді до готовності і почніть фарширувати шампиньоновые капелюшки. Щільно утрамбовывайте начинку в кожен гриб.

5. Увімкніть духовку на 180-200 градусів, щоб вона була вже розігріта до моменту готовності заготовки. Твердий сир натріть на середній або дрібній тертці і рясно посипте кожну капелюшок сиром.

6. У вже гарячу духовку поставте вогнетривку форму з заготівлею на 25 хвилин. За цей час гриби встигнуть підготуватися і сир зарум’яниться. Закуску дістаньте з духовки і відразу ж подавайте на стіл, або остудіть страву перед подачею.

Покроковий рецепт печериць з м’ясним фаршем та сиром

Для фарширування печериць відмінно підходить будь-м’ясний фарш. Особливо смачно начиняти гриби фаршем з яловичини з сиром. Завдяки поєднанню м’яса і грибів страва буде дуже ситним і може виступати не тільки в якості закуски, але і як основна страва на столі.

Інгредієнти:

  • Печериці великі – 0,5 кг
  • Фарш яловичий – 0,3 кг
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Сир твердого сорту – 150 гр.
  • Кріп і петрушка – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Мелений чорний перець – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

1. Візьміть самий свіжий яловичий фарш і підготуйте його для начинки. Для цього потрібно буде обсмажити фарш разом з цибулею і спеціями. Цибулину очистіть від лушпиння і дрібно порубаєте ножем, після чого наберіть в сковороду трохи оливкової олії і опустіть в неї цибулю.

2. На невеликому вогні потрібно пасерувати цибулю, регулярно його, розмішуючи і не даючи йому пригоріти. Коли цибуля стане прозорою, додати до нього фарш з яловичини і збільште вогонь, так як фарш буде виділяти багато рідини.

3. На вогні, більше середнього, обсмажуйте яловичий фарш і цибулю, регулярно перемішуючи суміш у сковороді. Додайте сіль і мелений чорний перець, а потім порубаєте зелень подрібніше і також додайте в сковороду з фаршем.

4. Продовжуйте обсмажувати начинку до повної готовності фаршу, після чого займіться підготовкою печериць. Їх потрібно очистити від плівок, вимити і звільнити від ніжок. Капелюшки грибів покладіть у вогнетривку форму, щільно розташовуючи їх поруч один з одним.

5. Увімкніть духовку на 180-200 градусів, а потім приступайте до фарширування грибів. В кожну шляпку вкладіть однакову кількість фаршу, щільно набиваючи капелюшки. Після цього натріть на дрібній тертці сир і посипте капелюшки з фаршем сиром, щоб при запіканні утворилася апетитна скориночка.

6. Форму з грибами помістіть в духовку на 25 хвилин. Після того, як мине певний час, вийміть готову страву з духовки і подавайте до столу з різними гарнірами – рисом, салатом або картоплею.

Приємного апетиту!

Як приготувати печериці фаршировані шинкою і сиром?

Простий і швидкий варіант закуски, коли гості вже практично на порозі. Вам знадобиться буквально хвилин сорок, щоб страва була повністю готова – не так вже й довго для обіду. Насичений аромат грибів і шинки з сиром наповнить вашу кухню ароматом і миттєво збере всіх до столу!

Склад:

  • Печериці – 0,4 кг
  • Шинка (будь-який) – 150 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Масло – для смаження.
  • Мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку очистіть від плівок печериці, промийте їх у проточній воді і видалити ніжки, зрізуючи їх біля самої основи. Потім трохи поскобліть кожну капелюшок ложкою, щоб сформувати більше поглиблення.

2. Капелюшки грибів розкладіть в вогнетривкої формі, щільно притискаючи їх один до одного і займіться начинкою. Шинку наріжте на дуже невеликі кубики, а також наріжте ніжки, які ви вийняли з печериць. Цибулину очистіть від лушпиння і сполосніть, потім дрібно порубаєте ножем.

3. Налийте в сковороду трохи олії і опустіть туди цибулю і ніжки печериць. Пасеруйте цибулю з ніжками на помірному вогні, щоб цибуля стала прозорою. Потім покладіть в сковороду шинку і присипте інгредієнти меленим перцем. Перемішайте всі разом і обсмажуйте до тих пір, поки суміш шинки і цибулі з ніжками не стане піджареної.

4. Увімкніть Духовку на 180 градусів і натріть на середній або дрібній тертці твердий сир. Потім почніть викладати начинку по капелюшків печериць, щільно набиваючи кожен грибочок фаршем. В кінці посипте гриби сиром і відправте форму з стравою в духовку на двадцять хвилин.

5. Печериці будуть готові, коли сир стане рум’яним. Виймайте страву з духовки і подавайте до столу прямо у формі для випічки або виклавши грибочки на блюдо.

Фаршировані печериці з сиром і сметаною, запечені в духовці

Ця закуска виходить дуже ніжною, завдяки сметані у складі начинки. Апетитне блюдо чудово впишеться в будь-який обід або святкове меню, а крім того – воно готується дуже швидко і легко.

Склад:

  • Печериці великі – 10 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Ріпчаста цибуля біла – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Печериці промийте в проточній воді, після чого видаліть ніжки, але не викидайте їх. Печериці розкладіть в вогнетривкої формі виїмкою вгору і починайте готувати начинку для грибів.

2. Дрібно наріжте цибулю, зелень і ніжки печериць. Після цього вилийте в сковороду масло і покладіть туди суміш цибулі, зелені і ніжок печериць. Обсмажте інгредієнти на невеликому вогні до рум’яного кольору, а потім додайте сметану.

3. Посоліть начинку і протушкувати її буквально пару хвилин. Після цього вимикайте вогонь і приступайте до фарширування. Увімкніть Духовку на 180 градусів, а сир натріть на дрібній тертці. Печериці начинкою начиніть, щільно вкладаючи її в капелюшки. Потім посипте гриби сиром.

4. Форму з грибами поставте в розігріту духовку і засічіть двадцять хвилин. Через певний час виймайте готову страву з духовки і подавайте до столу в гарячому вигляді прямо у формі.

Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт грибів шампіньйонів, запечених з помідором і сиром

Ще один апетитний варіант запечених в духовці печериць, який обов’язково потрібно спробувати. Просте і смачне блюдо нікого не залишить байдужим і відмінно впишеться в будь обіднє меню. Спробуйте!

Склад:

  • Печериці великі – 15 шт.
  • Майонез – 3-4 ложки.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Печериці очистити від плівок, промийте в проточній воді. Ніжки виріжте і відкладіть в сторону. Капелюшки печериць розкладіть у формі для запікання і приступайте до приготування начинки.

2. Дрібно наріжте ніжки печериць і поставте їх обсмажуватися в сковороді з невеликою кількістю масла. Томат наріжте на кружечки, відповідно з кількістю капелюшків у формі. Сир натріть на середній терці.

3. Обсмажені ніжки печериць з’єднайте з майонезом і тертим сиром, перемішайте. В кожну шляпку покладіть по шматочку помідора, а потім почніть капелюшки начинкою з майонезу, ніжок і сиру.

4. Увімкніть Духовку розігріватися до 180 градусів і дочекайтеся, поки вона розігріється. Форму з печерицями поставте в гарячу духовку на двадцять хвилин, після чого вийміть готову страву.

5. Дайте грибів трохи охолонути, а потім викладіть їх на блюдо і подавайте до столу з різними салатами і гарнірами.

Простий рецепт печериць, фаршированих беконом і сиром

Аромат обсмаженого бекону і сиру з печерицями наповнять не тільки вашу кухню, але і весь будинок. Ця проста, але дуже ситна закуска прекрасно підійде до легкого столу з нагоди якогось свята або романтичної вечері.

Склад:

  • Печериці – 0,4 кг
  • Бекон – 150 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку очистіть печериці, після чого промийте їх у проточній воді і видалити ніжки, зрізуючи їх біля самої основи. Потім злегка поскобліть кожну капелюшок ложкою зсередини, щоб сформувати більше поглиблення.

2. Капелюшки грибів розкладіть у формі для запікання, щільно притискаючи грибочки один до одного і займіться приготуванням начинки. Бекон наріжте на пластиночки, а також дрібно наріжте ніжки, які ви вийняли з печериць.

3. Наберіть в сковороду трохи оливкової олії і опустіть туди ніжки печериць. Обсмажуйте ніжки грибів до рум’яного золотистого кольору. Потім викладіть їх на тарілку і почніть обсмажувати бекон до рум’яної скоринки.

4. Увімкніть Духовку на 180 градусів і натріть на середній або дрібній тертці твердий сир. Потім почніть раскладивать обсмажені ніжки печериць з капелюшків печериць, щільно набиваючи кожен грибочок. Потім вкладіть у кожен грибок скрученої пластиночке бекону. В кінці посипте гриби сиром і відправте форму з стравою в духовку на двадцять хвилин.

5. Печериці будуть готові, коли сир стане рум’яним. Виймайте страву з духовки і подавайте до столу прямо у формі для випічки або виклавши грибочки на блюдо.

Гриби печериці фаршировані сирним сиром

Ніжна сирна начинка і апетитні капелюшки печериць – ідеальне поєднання, яке чудово підійде для легкої вечері або для романтичного вечора з вином. Вам не знадобиться багато часу на приготування цієї шикарною закуски, а результат буде просто чудовим.

Склад:

  • Печериці великі (королівські) – 0,5 кг
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Зелень свіжа – ½ пучка.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Печериці промийте в проточній воді, а потім видаліть плівки і виріжте ніжки під самий корінь. Ніжки можете викинути – вони не потрібні. Печериці покладіть в поліетиленовий пакет і додайте соєвий соус з оливковою олією.

2. Пакет з печерицями гарненько потрясіть, щоб все перемішалося. Приберіть його на деякий час в сторону, щоб печериці злегка промариновались і приготуйте начинку.

3. Сирний сир з’єднайте з дрібно нарубаної зеленню і спеціями на ваш смак. Потім відставте мисочку з начинкою в бік і вийміть з пакету печериці. Капелюшки грибів викладіть на деко або у форму для запікання і відправте в розігріту до 180 градусів духовку буквально хвилин на п’ятнадцять, щоб гриби приготувалися.

4. Готовим печерицям дайте охолонути, вилийте з них сік (який з’явиться в поглибленні капелюшків під час запікання) і начиніть кожну капелюшок сиром із зеленню. Можете скористатися для цього кондитерським шприцом, тоді форма сиру у кожному грибочке буде дуже красиво оформленою.

5. Готову страву подавайте до столу на красивому блюді, уклавши гриби (за бажанням) на подушку з листя салату.