Фаршировані печериці в духовці з сиром – 10 рецептів з фото покроково

Фаршировані печериці з картоплею в духовці – відмінне ситне блюдо, що підходить для обіду, вечері, для святкового столу. Креативні кулінари придумали масу рецептів фаршированих печериць, а ми ділимося з вами 10 кращими рецептами фаршированих печериць в духовці з сиром покроково з фото. Обов’язково спробуйте найкращі з них!

Фаршировані печериці з сиром і часником, запечені в духовці

Апетитні, ароматні грибочки з начинкою з часнику і сиру будуть прекрасні і в гарячому, і в холодному вигляді. Готується ця закуска дуже легко і швидко, головне – вибрати правильні печериці для фарширування.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Печериці свіжі 400 гр.
  • Сир Сулугуні 100 гр. (або пармезан)
  • Часник 3 зубчики
  • Масло вершкове 10 гр.
  • Майонез столовий молочний 50 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати фаршировані печериці в духовці з сиром, для початку підготуйте гриби. Їх потрібно ретельно промити в проточній воді, а потім зрізати ніжки максимально близько до основи капелюшки.
  2. Кожну капелюшок викладіть у форму для запікання. Намагайтеся розташовувати гриби дуже щільно один до одного, так як вони сильно зменшуватися під час запікання.
  3. У кожну капелюшок обов’язково помістіть по маленькому шматочку вершкового масла – для соковитості.
  4. Потім потрібно підготувати начинку для грибів. Для цього натріть на дрібній тертці вибраний сир, який не буде текти (сулугуні або пармезан – ідеальний вибір).
  5. Потім часник пропустіть через часниковий прес.
  6. Сир змішайте з часником, а після цього додайте до інгредієнтів майонез. Ретельно перемішайте суміш.
  7. Плотненько начиніть капелюшки печериць сумішшю сиру, часнику і майонезу, щоб зверху була гірочка. Після цього приступайте до запіканню страви. Духова шафа потрібно розігріти до 180 градусів і помістити туди форму з грибами хвилин на 20-25.
  8. Готові печериці будуть красивими, рум’яними і дуже соковитими. Можете відразу ж подавати їх до столу, а можете дозволити грибів для початку повністю охолонути – холодними вони дуже смачні!