Котлети з індички в духовці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з індички в духовці — соковита і яскрава за смаком страва. Домашні котлети з м’яса індички відрізняються меншою калорійністю, ніж ті ж продукти зі свинини або яловичини. Беріть на замітку 7 кулінарних ідей для вашого обіду з використанням духовки!

Як приготувати соковиті котлети з фаршу індички в духовці?

Корисні і поживні котлети з індички відмінно підійдуть до домашнього столу. Щоб блюдо вийшло ніжним і соковитим, приготуйте його за особливим рецептом з використанням духовки!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Філе індички ⅔ кг
  • Картопля 2 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Борошно пшеничне 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для курки, за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті котлети з індички в духовці? Підготуємо інгредієнти за списком. Картоплю можна заздалегідь очистити і промити.
  2. Пропускаємо філе індички через м’ясорубку і з’єднуємо його з курячим яйцем, сіллю і спеціями.
  3. Розмішуємо масу і додаємо в неї дрібно натертий картоплю.
  4. Далі викладаємо подрібнену зелену цибулю.
  5. Перемішуємо продукти разом з борошном.
  6. З отриманого фаршу ліпимо круглі котлети і розподіляємо їх по формі, обмазаної рослинним маслом. Випікаємо 30 хвилин при температурі духової шафи 180 градусів.
  7. Рум’яні і неймовірно соковиті котлети готові. Подавайте до столу з соусом або гарніром!

ПП дієтичні котлети з філе індички в духовці

Для поживного і корисного обіду можна приготувати низькокалорійні котлети з індички. Продукт випікається в духовці без використання олії. Оцініть кулінарну ідею, яка точно не зашкодить вашій фігурі.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш з індички – 0,5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Кефір – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні інгредієнти. Овочі очищаємо від шкірки і промиваємо.

2. У розморожений фарш додаємо сіль і спеції за смаком. Вимішуємо.

3. Слідом додаємо терту моркву і картоплю.

4. Вливаємо кефір і додаємо дрібно порізану зелень.

5. Знову вимішуємо масу і приєднуємо до неї яйце, подрібнену цибулю і болгарський перець.

6. Вимішуємо заготівлю руками до рівномірного розподілу всіх продуктів.

7. Ліпимо з підготовленої маси котлети і викладаємо їх на деко з пергаментом.

8. Випікаємо блюдо близько 30 хвилин. Відповідна температура для приготування – 180 градусів.

9. Соковиті котлети з індички з низькокалорійного рецептом готові!

Соковиті і дуже смачні січені котлети з індички в духовці

Соковиті і яскраві за смаком котлети виходять з м’яса індички. Приготувати страву можна рубаним способом, що додасть ще більше оригінальності. Оцініть кулінарну ідею для обіднього меню!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Філе індички – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1,5 ст. л.
  • Борошно – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для котлет. Філе індички попередньо розморожуємо і промиваємо.

2. Слідом м’ясо птиці розбираємо на невеликі шматочки. Для цього зручно використовувати гострий ніж або кухонну сокиру.

3. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.

4. У загальній мисці з’єднуємо рубане м’ясо і цибулю. Поливаємо продукти сметаною.

5. В цю ж масу розбиваємо і куряче яйце.

6. Додаємо сіль, перець і трохи борошна. Вимішуємо вміст до однорідності.

7. З отриманої маси ліпимо рівні за розміром котлети. Кладемо їх на деко з пергаментом і випікаємо близько півгодини. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.

8. Рум’яні рубані котлети з птиці готові. Перекладайте їх на тарілку і подавайте до столу!

Як приготувати ніжні і м’які котлети з індички для дитини?

У рамках дитячого меню можна приготувати соковиті і не надто жирні котлети з індички. Корисний і поживний продукт підходить для обіду. Оцініть не складний домашній рецепт.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш з індички – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

2. Далі чистимо моркву, промиваємо її і натираємо на середній або великій тертці.

3. Заздалегідь розморожений фарш з індички доповнюємо овочами, яйцем, сіллю і спеціями.

4. Вимішуємо масу, щоб всі продукти рівномірно розподілилися.

5. Форму для випікання обмазуємо столовою ложкою рослинного масла. Зручно для цього використовувати силіконову пензлик.

6. Ліпимо з фаршу однакові за розміром котлети і перекладаємо їх у форму.

7. Готуємо страву в духовці близько 35 хвилин. Підходяща для цього температура 180 градусів.

8. Соковиті м’ясні котлети для дітей готові, подавайте до столу!

Покроковий рецепт приготування котлет з індички з кабачком

Щоб домашні котлети з індички вийшли більш соковитими і поживними, додайте до них кабачок. Таке блюдо точно не залишиться непоміченим за обіднім столом. Приготування в духовці зробить продукт корисним і зовсім не жирним.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Фарш з індички – 500 гр.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Фарш з індички заздалегідь розморожуємо.

2. Кабачок очищаємо, крупно натираємо його і змішати з м’ясним продуктом.

3. Сюди ж додаємо куряче яйце, сіль і всі необхідні спеції.

4. Вимішуємо масу і поступово підсипаємо до неї половину борошна. Розминаємо вміст руками до повної однорідності.

5. Формуємо з отриманої суміші котлети і обвалюємо їх у борошні.

6. Далі розкладаємо продукт по деку з пергаментним папером. Готуємо страву в розігрітій до 200 градусів духовці близько 25-30 хвилин.

7. Соковиті котлети з кабачком готові. Подавайте їх до столу разом з соусом і гарніром!

Соковиті і ніжні котлети з індички з сиром

Оригінальна ідея для смачного і ситного домашнього обіду – запечені в духовці котлети з індички і сиру. Блюдо вийде неймовірно ніжним і соковитим. Підходить до будь гарнірів!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе індички – 0,8 кг
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 120 гр.
  • Молоко – 70 мл
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Розморожене філе індички нарізаємо на дрібні шматки. Також чинимо і з ріпчастою цибулею. Кладемо обидва продукту в чашу блендера і подрібнюємо їх.

2. Панірувальні сухарі вимочуємо в молоці. Отриману кашку кладемо до м’ясного продукту. Сюди ж відправляємо і шматочки твердого сиру.

3. Солимо, перчимо масу і знову подрібнюємо її до однорідного стану.

4. Формуємо з фаршу невеликі коржі. По центру кожної кладемо маленький шматочок вершкового масла.

5. Звертаємо коржі в котлету, потім обвалюємо в борошні.

6. Кожна котлета повинна бути добре обсипана сухим продуктом.

7. Випікаємо котлети на сковорідці, обмазаною маслом, близько 30 хвилин. Оптимальна для цього температура 180 градусів. В процесі страву можна перевертати. Рум’яні і соковиті котлети з сиром готові!

Простий і смачний рецепт котлет з індички з підливою в духовці

Хочете здивувати домашніх смачним і яскравим обідом? Приготуйте поживні котлети з індички з ароматною підливою. Таке блюдо ідеально поєднується з картопляним пюре!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Філе індички – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 200 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Сухарі панірувальні – 120 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для підливи:

  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 80 гр.
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Філе індички пропускаємо через м’ясорубку разом з цибулею. Отриманий фарш змішуємо з розмоченим у молоці хліб, сіллю і перцем.

2. З розмішаною маси ліпимо овальні котлети, після обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

3. Викладаємо заготовку на деко. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.

4. В цей час займемося приготуванням підливи. На сковороді обсмажуємо борошно до бежевого кольору.

5. Заливаємо окропом борошно і ретельно вимішуємо суміш до зникнення грудочок.

6. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю з морквою, після додаємо до них томатну пасту.

7. Переливаємо в сковороду борошняну масу, додаємо спеції і розмішуємо. Готуємо на слабкому вогні 5-10 хвилин, постійно помішуючи.

8. Виливаємо підливку у котлети і тримаємо їх ще в духовці 15 хвилин.

9. Соковиті котлети з птиці з підливою готові. Подавайте до столу разом з гарніром!