Котлети з індички в духовці — соковита і яскрава за смаком страва. Домашні котлети з м’яса індички відрізняються меншою калорійністю, ніж ті ж продукти зі свинини або яловичини. Беріть на замітку 7 кулінарних ідей для вашого обіду з використанням духовки!
Як приготувати соковиті котлети з фаршу індички в духовці?
Корисні і поживні котлети з індички відмінно підійдуть до домашнього столу. Щоб блюдо вийшло ніжним і соковитим, приготуйте його за особливим рецептом з використанням духовки!
Інгредієнти на
4 порц.
- Філе індички ⅔ кг
- Картопля 2 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Цибуля зелена 1 пучок
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції для курки, за смаком
- Масло рослинне 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати соковиті котлети з індички в духовці? Підготуємо інгредієнти за списком. Картоплю можна заздалегідь очистити і промити.
- Пропускаємо філе індички через м’ясорубку і з’єднуємо його з курячим яйцем, сіллю і спеціями.
- Розмішуємо масу і додаємо в неї дрібно натертий картоплю.
- Далі викладаємо подрібнену зелену цибулю.
- Перемішуємо продукти разом з борошном.
- З отриманого фаршу ліпимо круглі котлети і розподіляємо їх по формі, обмазаної рослинним маслом. Випікаємо 30 хвилин при температурі духової шафи 180 градусів.
- Рум’яні і неймовірно соковиті котлети готові. Подавайте до столу з соусом або гарніром!
ПП дієтичні котлети з філе індички в духовці
Для поживного і корисного обіду можна приготувати низькокалорійні котлети з індички. Продукт випікається в духовці без використання олії. Оцініть кулінарну ідею, яка точно не зашкодить вашій фігурі.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш з індички – 0,5 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Кефір – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні інгредієнти. Овочі очищаємо від шкірки і промиваємо.
2. У розморожений фарш додаємо сіль і спеції за смаком. Вимішуємо.
3. Слідом додаємо терту моркву і картоплю.
4. Вливаємо кефір і додаємо дрібно порізану зелень.
5. Знову вимішуємо масу і приєднуємо до неї яйце, подрібнену цибулю і болгарський перець.
6. Вимішуємо заготівлю руками до рівномірного розподілу всіх продуктів.
7. Ліпимо з підготовленої маси котлети і викладаємо їх на деко з пергаментом.
8. Випікаємо блюдо близько 30 хвилин. Відповідна температура для приготування – 180 градусів.
9. Соковиті котлети з індички з низькокалорійного рецептом готові!
Соковиті і дуже смачні січені котлети з індички в духовці
Соковиті і яскраві за смаком котлети виходять з м’яса індички. Приготувати страву можна рубаним способом, що додасть ще більше оригінальності. Оцініть кулінарну ідею для обіднього меню!
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Філе індички – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 1,5 ст. л.
- Борошно – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для котлет. Філе індички попередньо розморожуємо і промиваємо.
2. Слідом м’ясо птиці розбираємо на невеликі шматочки. Для цього зручно використовувати гострий ніж або кухонну сокиру.
3. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.
4. У загальній мисці з’єднуємо рубане м’ясо і цибулю. Поливаємо продукти сметаною.
5. В цю ж масу розбиваємо і куряче яйце.
6. Додаємо сіль, перець і трохи борошна. Вимішуємо вміст до однорідності.
7. З отриманої маси ліпимо рівні за розміром котлети. Кладемо їх на деко з пергаментом і випікаємо близько півгодини. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.
8. Рум’яні рубані котлети з птиці готові. Перекладайте їх на тарілку і подавайте до столу!
Як приготувати ніжні і м’які котлети з індички для дитини?
У рамках дитячого меню можна приготувати соковиті і не надто жирні котлети з індички. Корисний і поживний продукт підходить для обіду. Оцініть не складний домашній рецепт.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш з індички – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.
2. Далі чистимо моркву, промиваємо її і натираємо на середній або великій тертці.
3. Заздалегідь розморожений фарш з індички доповнюємо овочами, яйцем, сіллю і спеціями.
4. Вимішуємо масу, щоб всі продукти рівномірно розподілилися.
5. Форму для випікання обмазуємо столовою ложкою рослинного масла. Зручно для цього використовувати силіконову пензлик.
6. Ліпимо з фаршу однакові за розміром котлети і перекладаємо їх у форму.
7. Готуємо страву в духовці близько 35 хвилин. Підходяща для цього температура 180 градусів.
8. Соковиті м’ясні котлети для дітей готові, подавайте до столу!
Покроковий рецепт приготування котлет з індички з кабачком
Щоб домашні котлети з індички вийшли більш соковитими і поживними, додайте до них кабачок. Таке блюдо точно не залишиться непоміченим за обіднім столом. Приготування в духовці зробить продукт корисним і зовсім не жирним.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Фарш з індички – 500 гр.
- Кабачок – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти. Фарш з індички заздалегідь розморожуємо.
2. Кабачок очищаємо, крупно натираємо його і змішати з м’ясним продуктом.
3. Сюди ж додаємо куряче яйце, сіль і всі необхідні спеції.
4. Вимішуємо масу і поступово підсипаємо до неї половину борошна. Розминаємо вміст руками до повної однорідності.
5. Формуємо з отриманої суміші котлети і обвалюємо їх у борошні.
6. Далі розкладаємо продукт по деку з пергаментним папером. Готуємо страву в розігрітій до 200 градусів духовці близько 25-30 хвилин.
7. Соковиті котлети з кабачком готові. Подавайте їх до столу разом з соусом і гарніром!
Соковиті і ніжні котлети з індички з сиром
Оригінальна ідея для смачного і ситного домашнього обіду – запечені в духовці котлети з індички і сиру. Блюдо вийде неймовірно ніжним і соковитим. Підходить до будь гарнірів!
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе індички – 0,8 кг
- Сир твердий – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 120 гр.
- Молоко – 70 мл
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Борошно – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Розморожене філе індички нарізаємо на дрібні шматки. Також чинимо і з ріпчастою цибулею. Кладемо обидва продукту в чашу блендера і подрібнюємо їх.
2. Панірувальні сухарі вимочуємо в молоці. Отриману кашку кладемо до м’ясного продукту. Сюди ж відправляємо і шматочки твердого сиру.
3. Солимо, перчимо масу і знову подрібнюємо її до однорідного стану.
4. Формуємо з фаршу невеликі коржі. По центру кожної кладемо маленький шматочок вершкового масла.
5. Звертаємо коржі в котлету, потім обвалюємо в борошні.
6. Кожна котлета повинна бути добре обсипана сухим продуктом.
7. Випікаємо котлети на сковорідці, обмазаною маслом, близько 30 хвилин. Оптимальна для цього температура 180 градусів. В процесі страву можна перевертати. Рум’яні і соковиті котлети з сиром готові!
Простий і смачний рецепт котлет з індички з підливою в духовці
Хочете здивувати домашніх смачним і яскравим обідом? Приготуйте поживні котлети з індички з ароматною підливою. Таке блюдо ідеально поєднується з картопляним пюре!
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Філе індички – 0,8 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Хліб білий – 200 гр.
- Молоко – 200 мл
- Сухарі панірувальні – 120 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для підливи:
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 80 гр.
- Борошно – 1,5 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Філе індички пропускаємо через м’ясорубку разом з цибулею. Отриманий фарш змішуємо з розмоченим у молоці хліб, сіллю і перцем.
2. З розмішаною маси ліпимо овальні котлети, після обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
3. Викладаємо заготовку на деко. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
4. В цей час займемося приготуванням підливи. На сковороді обсмажуємо борошно до бежевого кольору.
5. Заливаємо окропом борошно і ретельно вимішуємо суміш до зникнення грудочок.
6. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю з морквою, після додаємо до них томатну пасту.
7. Переливаємо в сковороду борошняну масу, додаємо спеції і розмішуємо. Готуємо на слабкому вогні 5-10 хвилин, постійно помішуючи.
8. Виливаємо підливку у котлети і тримаємо їх ще в духовці 15 хвилин.
9. Соковиті котлети з птиці з підливою готові. Подавайте до столу разом з гарніром!