Купати в духовці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Хочете здивувати близьких або гостей яскравим і смачним кулінарним рішенням? Приготуйте купати. Це особливий вид пресованих сирих ковбасок грузинської кухні. Продукт підійде для поживного обіду або вечері, а також святкового столу. Користуйтеся перевіреної підбіркою з 6 рецептів з покроковим описом.

Курячі купати в духовці в домашніх умовах

Апетитні домашні купати можна приготувати з курячого філе. Блюдо вийде легким і не дуже калорійним. Подавайте його до обіду разом з овочами та крупами за смаком.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Куряче філе 800 гр.
  • Сало свиняче 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Свинячі кишки 1 метр
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для випікання

Процес приготування:

  1. Як приготувати купати в духовці? Куряче філе промиваємо під водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Далі дрібно нарізаємо невеликий шматочок сала. Додаємо його до маси з філе.
  3. Очищаємо цибулю і часник від лушпиння. Подрібнюємо овочі будь-яким зручним способом і кладемо до іншим продуктам.
  4. Солимо продукти і посипаємо їх перцем. Ретельно вимішуємо вміст і начиняємо їм заздалегідь промиті кишки. Робити це можна за допомогою м’ясорубки або спеціальних насадок.
  5. Напівфабрикат купат з курячого філе підготовлений. Розрізаємо його і перекладаємо на деко. Випікаємо 1 годину при 180 градусах.
  6. Готово. Подавайте соковиті курячі купати до столу з гарніром або овочами.

Як приготувати купати з картоплею в духовці?

Домашні м’ясні купати можна приготувати з додаванням картоплі. Продукт вийде соковитим і яскравим смаком. Подавайте його до сімейного столу з овочами або іншими гарнірами.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Сало – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кишки свинячі – 1 м.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для випікання.

Процес приготування:

1. Знімаємо лушпиння з цибулі. Далі подрібнюємо її в блендері і кладемо в глибоку миску.

2. Шматочок сала дрібно нарізаємо ножем.

3. Дрібно розбираємо і куряче філе. Відправляємо шматочки до цибулі.

4. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ріжемо його дрібними кубиками.

5. Відправляємо картоплю в загальну масу. Продавлюємо сюди зубчики часнику.

6. Посипаємо заготівлю сіллю і чорним меленим перцем.

7. Вимішуємо продукти, щоб вони рівномірно розподілилися.

8. Свинячі кишки гарненько промиваємо під водою. Можна для цього використовувати оцет.

9. Начиняємо кишку з заготівлею м’яса, сала та картоплі. Зав’язуємо з обох сторін і ділимо на невеликі ковбаски.

10. Викладаємо на заготівлю обмазаний маслом деко. Випікаємо 1 годину при температурі 180 градусів.

11. Домашні купати з картоплею готові. Можна пробувати!

Простий і швидкий спосіб приготувати купати у фользі

Швидкий спосіб приготувати домашні купати — у фользі. Вам не доведеться наповнювати кишки, що заощадить багато часу. Продукт буде готуватися у власному соку, що неодмінно позначиться на смаку і ароматі.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 кг
  • Шпик — 100 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції — за смаком.
  • Фольга — для випікання.

Процес приготування:

1. Промиваємо куряче філе, очищаємо його від шкірки і прожилок, після чого ділимо на шматочки середнього розміру.

2. Відправляємо м’ясо в м’ясорубку разом зі шпиком. Прокручуємо до отримання фаршу.

3. М’ясний продукт солимо, посипаємо спеціями і подрібненим часником. Ретельно вимішуємо.

4. Формуємо ковбаски. Фольгу ділимо на прямокутники, на які викладаємо фарш. Щільно загортаємо його у формі цукерки. Відправляємо в духовку.

5. Після 20-30 хвилин випікання при температурі 180 градусів соковиті купати будуть повністю готові. Можна витягати з фольги і подавати до столу.

Дуже смачні мясні купати в рукаві в духовці

Апетитна ідея для домашнього обіду – м’ясні купати в рукаві для запікання. В процесі продукт придбає яскравий смак і аромат. Готове блюдо відмінно доповнить картопляне пюре або крупи.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Філе куряче – 500 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кишка свинна – 1 м.

Процес приготування:

1. Нарізаємо розморожену свинину і курку невеликими шматками.

2. Далі інгредієнти занурюємо в м’ясорубку і прокручуємо до отримання фаршу.

3. Доповнюємо м’ясну масу сіллю, чорним меленим перцем і продавленными зубчиками часнику. Ретельно вимішуємо до однорідного розподілу всіх продуктів.

4. Промиваємо свинячу кишку і начиняємо її заготівлею з курячого філе і свинини. Гарненько зав’язуємо кінці і ділимо заготовку на невеликі ковбаски.

5. Кладемо продукт в рукав для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. За 20 хвилин до готовності розриваємо рукав, щоб блюдо придбало рум’янець.

6. Апетитні і соковиті купати готові. Пригощайтеся і пригощайте близьких!

Соковиті купати з індички в духовці

М’ясо індички відрізняється корисними властивостями і низькою калорійністю. З птиці можна приготувати багато смачних страв, у тому числі і аппетитнейшие купати. Беріть ідею на замітку!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Філе індички – 800 гр.
  • Сало – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кишки свинячі – 1 м.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для випікання.

Процес приготування:

1. Філе індички звільняємо від шкірки і прожилок. Підготовлене м’ясо прокручуємо через м’ясорубку або ріжемо на дрібні шматочки.

2. Подрібнюємо шматочок сала і розмішуємо його з індичкою.

3. Дрібно ріжемо цибулю і зубчики часнику. Відправляємо їх у загальну масу, солимо, перчимо і вимішуємо.

4. Старанно промиваємо свинячу кишку і щільно начиняємо її м’ясний заготівлею. Зав’язуємо продукт з обох сторін і ділимо на невеликі відрізки.

5. Підготовлений продукт укладаємо на деко, обмазаний маслом. Выпеваем блюдо близько 1 години при температурі 180 градусів.

6. Домашні купати з індички готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Як приготувати смачні купати на решітці гриль в духовці?

Щоб ефектно подати купати в домашніх умовах, приготуйте їх в духовці з використанням решітки гриль. Беріть на замітку простий і цікавий рецепт, надайте вашому обіду атмосферу пікніка.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Кишка свинна – 1 м.

Процес приготування:

1. Ділимо обидва види м’яса на невеликі шматочки і прокручуємо через м’ясорубку до отримання фаршу.

2. Очищаємо цибулю з часником, після подрібнюємо їх будь-яким підходящим способом.

3. З’єднуємо м’ясний продукт з овочами. Додаємо сіль, перець і паприку. Вимішуємо масу до однорідності.

4. Промиту свинячу кишку щільно набиваємо м’ясної заготівлею. Зав’язуємо і ділимо на невеликі ковбаски.

5. Вкладаємо продукт на деко з ґратами. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.

6. Рум’яні і соковиті купати гриль готові. Подавайте до столу!