Ковбаса з курки – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ковбаса з курки в домашніх умовах — це натуральний і дуже смачний продукт. За рідкісним винятком у раціоні людини відсутні м’ясні вироби. І якщо для вас теж важливо, щоб вони були не тільки смачними, але і максимально корисними, пропонуємо приділити трохи часу на приготування домашньої курячої ковбаси, яка нітрохи не поступиться своїми смаковими якостями магазинної.

Як приготувати курячу ковбасу з желатином в пляшці?

Унікальність цього рецепту в тому, що для формування домашньої ковбаси можна використовувати будь-яку пластикову пляшку, яка завжди під рукою. А завдяки желатину всі інгредієнти швидко зчепляться між собою, і у вас не виникне складнощів під час нарізання готової ковбаси.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Свинина 300 гр.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 4 шт.
  • Перець духмяний 6 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Желатин 15 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати ковбасу з курки в домашніх умовах? Курку добре вимиваємо, розрізаємо на окремі частини.
  2. Відразу ж солимо, додаємо запашний чорний перець, цілі цибулини, лаврове листя і шматочок свинячого м’яса. Заливаємо все вміст холодною водою і ставимо на вогонь трохи нижче середнього. Відварюємо з відкритою кришкою хвилин 40.
  3. Після цього все м’ясо перекладаємо в окрему ємність і даємо час охолонути. Як тільки м’ясо остигло, його треба почистити, прибрати всі непотрібні кісточки.
  4. У глибоку миску відправляємо желатин і часник, пропущений через часниковий прес. Потім до желатину додаємо два черпака бульйону і залишаємо набухати.
  5. До подрібненим шматочків м’яса вливаємо набряклий желатин і добре перемішуємо.
  6. Вміст готово, тепер перекладаємо м’ясо в пляшку. Всі утрамбовуємо, щоб не залишалися порожні місця і загортаємо харчовою плівкою. Залишаємо в холодильнику мінімум на годину.
  7. Желатин встиг за цей час застигнути і ковбаса вже легко відділяється від стінок пляшки. Сміливо нарізаємо і подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!

Як самостійно зробити ковбасу з курки в кишках в домашніх умовах?

Курячі ковбаски в натуральних кишках протягом багатьох років не втрачають своєї актуальності. Адже їх можна використовувати для приготування в духовці, сковороді або брати на природу, щоб приготувати на мангалі. Незалежно від обраного способу приготування вам і вашим близьким буде смачно.

Час готування: 60 хв

Час приготування:40-50 хв

Порцій – 20.

Склад:

  • Філе куряче – 2000 гр.
  • Свинина – 3000 гр.
  • Сало – 1000 гр.
  • Вершки – 500 мл
  • Часник – 2 голівки.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • Зіра – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підморожене сало нарізаємо на невеликі кубики.

2. Філе і свинину добре промиваємо в холодній воді і нарізаємо на дрібні кубики.

3. Часник продавлюємо через землянку і додаємо в загальну ємність з м’ясом і салом, заправляємо спеціями і заливаємо вершками. Все добре перемішуємо між собою. Готового фаршу даємо дві доби настоятися, просочитися ароматами спецій.

4. Фарш готовий для подальшого використання. Заздалегідь свинячі кишки промиваємо від солей і впорскують трохи соняшникової олії за допомогою шприца без голки.

5. Для наповнення кишок фаршем використовуємо кухонний комбайн зі спеціальною насадкою. Плавно і легко просуваємо фарш по всій довжині кишки, намагайтеся не розірвати. На кінці зав’язуємо вузол.

6. Сформовані ковбаски відправляємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин і подаємо до столу з хріном або гірчицею.

Приємного вам апетиту!

Швидкий і простий спосіб приготування ковбаси з курки в харчовій плівці

Досить бюджетний варіант приготування домашньої ковбаси, який не вимагає ніяких додаткових витрат. З базового набору продуктів ви приготуєте смачну і ніжну по текстурі ковбасу, яка нікого не залишить байдужим.

Час приготування: 90 хв

Час приготування:60 хв

Порцій – 15.

Склад:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Стегна курячі – 5 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Молоко сухе – 40 гр.
  • Сіль – 1 год.л.
  • Часник мелений – 1 ч. л.
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир твердий – 150 гр.

Процес приготування:

1. Куряче філе промиваємо і довільно подрібнюємо на середні шматочки для подальшого подрібнення за допомогою комбайна.

2. До подрібненого курячого філе додаємо сіль, мелений часник і мускатний горіх. Не нехтуйте різними спеціями, адже саме завдяки їм продукт набуває свій власний смак і аромат.

3. У заправлене спеціями філе вбиваємо яйця і сухі компоненти – сухе молоко з крохмалем. Все перемішуємо і перекладаємо в чашу.

4. Для одержання пастоподібної текстури, яка властива ковбасним виробам, збиваємо масу протягом п’яти хвилин.

5. Крім основного курячого фаршу ми додамо в ковбасу нарізане кубиками куряче стегно. Для цього не забуваємо зняти шкірку і позбутися від кісток і хрящиків.

6. Нарізані курячі стегенця відправляємо в ємність до м’ясній основі і доповнюємо кубиками твердого сиру. Він позбавить нас від необхідності додавання додаткової порції солі.

7. Як можна краще перемішуємо між собою всі компоненти, щоб маса стала щільною без зайвих пробілів.

8. Ковбасу будемо готувати в харчовій плівці. Для цього розстилаємо її і ближче до центру повністю викладаємо підготовлену основу.

9. В залежності від того, якої товщини ми бажаємо отримати ковбасу, звертаємо харчову плівку мінімум у 6 шарів, щоб в процесі варіння вона не розпадалася. На кінцях краще зав’язати вузлики і закріпити їх ниткою.

10. У кип’ячену воду відправляємо сформовану ковбасу і варимо протягом години під закритою кришкою.

11. Цього часу має вистачити, щоб всі компоненти змогли зваритися і стати єдиним цілим. Залишається ковбасу трохи остудити, щоб зняти горячою харчову плівку і відправити постояти в холодильнику приблизно 1 годину.

12. Для подачі охолоджену ковбасу можна підсмажити на сковорідці, щоб домогтися підрум’яненою скоринки. Ви впоралися і тепер можете сміливо кликати гостей!

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт приготування домашньої курячої ковбаси в духовці

Ніколи не пізно навчитися готувати поживний, але при цьому дієтичний продукт. Як раз в цьому вам допоможе даний рецепт приготування домашньої ковбаси в духовці без використання олії та харчових добавок.

Час готування: 60 хв

Час приготування:60 хв

Порцій – 13.

Склад:

  • Філе куряче – 1000 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Кишки – 270 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. На розігрітій з маслом сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору.

2. Одночасно з цим пропускаємо через м’ясорубку шматочки курячого філе і з’єднуємо їх з розм’якшеним цибулею.

3. Фарш з цибулею перемішуємо, заправляємо часником, чорним меленим перцем і сіллю. Нарізану невеликими шматочками сир відправляємо в цю ж ємність. Щоб додати кольору і додаткового аромату, подрібнюємо пучок кропу. Для отримання соковитого фаршу необхідно додати трохи води. Всі інгредієнти старанно перетираємо між собою.

4. Підготовлені баранячі або свинячі кишки фаршируємо готовим фаршем.

5. Поки будемо укладати ковбаски, включаємо розігріватися духовку до 180 градусів. Деко застеляємо пергаментом, викладаємо сформовані ковбаски і проколюємо зубочисткою у кількох місцях. Випікаємо протягом 50-60 хвилин, не забуваючи періодично перевертати, не допускаючи пригорання.

6. Домашню курячу ковбасу з сиром можна подавати як у холодному, так і в гарячому вигляді, доповнюючи улюбленими соусами.

Приємного вам апетиту!

Неймовірно смачна ковбаса з курки та свинини в домашніх умовах

Якщо вам важко визначитися з вибором основного інгредієнта для приготування домашньої ковбаси, даний рецепт швидко вирішить цю задачу, тому що поєднує в собі і свине та куряче м’ясо. Не відкладайте приготування домашньої ковбаси і результат не змусить вас чекати.

Час готування: 60 хв

Час приготування:90 хв

Порцій – 15.

Склад:

  • Філе куряче -500 гр.
  • Свинина – 250 гр.
  • Сир твердий – 90 гр.
  • Желатин – 10 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Горіх мускатний – 1/3 ч. ложки
  • Паприка – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Куряче філе відправляємо в блендер, попередньо нарізавши на невеликі кубики. Також м’ясо можна подрібнити за допомогою м’ясорубки.

2. Свинину нарізаємо невеликими кубиками і з’єднайте з пастоподібної маси.

3. Для зручності і швидкості очищений цибулю з зубчиком часнику відправляємо подрібнюватися в чашу блендера.

4. Твердий сир ріжемо на маленькі кубики, щоб легко інтегрувати в фарш.

5. У мисці з’єднуємо всі подрібнені компоненти, на цьому етапі не перемішуємо.

6. Солимо і заправляємо різноманітними ароматними спеціями. В нашому випадку це будуть мускатний горіх, паприка і чорний мелений перець.

7. Після того як все ретельно перемішали, додаємо желатин.

8. Для формування ковбасок традиційно використовуємо харчову плівку, в яку будемо загортати фарш. Щоб ковбаса вийшла щільною, видавлюємо зайве повітря і гарненько закручуємо. Для закріплення кінці сформованої ковбаси обов’язково зав’язуємо, Це не дасть їй розвалитися.

9. Відправляємо ковбаски в пароварку і готуємо протягом години. Нічого страшного, якщо у вас буде звичайна глибока каструля.

10. Готові ковбаски швидко охолодити під холодною водою і ставимо в холодильник мінімум на дві години.

11. З охолоджених ковбасок знімаємо плівку і нарізаємо кільцями підходящої нам товщини. У розрізі видно цілісні шматочки сиру, м’яса, що неодмінно привертає увагу на святковому столі.

Бажаємо приємного апетиту!

Соковита і ніжна ковбаса з курки, запечена у фользі

Важко знайти кухню, на якій не знайдеться рулону фольги. Адже фольгу можна використовувати для запікання всього, починаючи з овочів, закінчуючи м’ясними і рибними стравами. Домашні запечені ковбаски у фользі не будуть винятком і вийдуть соковитими, м’якими і максимально дієтичними.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:90 хв

Порцій – 12.

Склад:

  • Філе куряче -600 гр.
  • Свинина – 900 гр.
  • Сало – 200 гр.
  • Яйце-4 шт.
  • Крохмаль – 3,5 ст. л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку м’ясо з салом нарізаємо на дрібні шматочки, поєднуючи в одній ємності.

2. Часник видавлюємо, використовуючи землянку, і додаємо до яєць. Сюди ж засипаємо сіль та інші спеції. Після того як масу перемішали віночком, поступово вводимо крохмаль. Продовжуємо помішувати до тих пір, поки не залишиться грудочок.

3. До подрібненого м’яса додаємо однорідну яєчну суміш і ретельно перемішуємо.

4. На відрізаний шматочок фольги викладаємо фарш, формуючи витягнуту ковбаску середнього діаметру. Загортаємо фарш як можна щільніше, загинаючи краї. Кінці можна закріпити, щоб в процесі запікання сік залишався у фользі.

5. Загорнуті у фольгу ковбаски викладаємо на деко і ставимо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Засікаємо 60 хвилин і насолоджуємося ароматами, що доносяться з кухні.

6. Готової ковбасі даємо час остудитися, навіть якщо вам не терпиться скоріше спробувати. Подавати можна в якості закуски з томатною пастою або іншим соусом на ваш вибір.

Приємного вам апетиту!

Ароматна, домашня ковбаса з курки в ветчиннице

Раптом ви віддаєте перевагу спрощувати процес приготування з допомогою сучасної техніки, тоді зверніть увагу на цей рецепт і у вас вийде смачна куряча ковбаса в ветчиннице, зварена в мультиварці.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:120 хв

Порцій – 10.

Склад:

  • М’ясо куряче -1300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Желатин – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний гострий – 0,5 ч. л.
  • Часник мелений – 0,5 ч. л.
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо промиваємо, видаляємо всі кістки і нарізаємо на досить великі шматочки, щоб у готовому вигляді було видно текстуру.

2. Дрібно нарізану цибулину, спеції і желатин додаємо до м’яса. Все добре перемішуємо, ніби втираючи в м’ясо спеції.

3. У ветчиннице денце встановлюємо на самий нижній рівень і застеляємо пакетом для запікання.

4. Підготовлену форму заповнюють фаршем, обов’язково утрамбовувавши, щоб не було прогалин. Цієї кількості продуктів достатньо для 1 кг шинки. Вільний кінець пакету зав’язуємо і накриваємо кришкою, встановлюючи пружини з боків.

5. Заповнену ветчинницу відправляємо в каструлю, встановлюємо режим «мультиповар» на максимальну температуру. Хвилин 30 буде більш ніж достатньо. Як тільки вода закипить, міняємо режим «гасіння» і встановлюємо час приготування 90 хвилин.

6. Даємо їй охолонути, а потім відправляємо в холодильник мінімум на 5 годин до повного застигання.

7. Розбираємо ветчинницу і нарізаємо готову курячу ковбасу.

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт домашньої курячої ковбаси з буряком

По фотографії вам може здатися, що це покупна варена ковбаса. Однак, ви можете не сумніватися в тому, що у вас вийде приготувати те ж саме, якщо слідувати кожному етапу приготування. Особливо, якщо ви любите буряк і буряковий сік, без якого в нашому випадку не обійтися.

Час приготування: 120 хв

Час приготування:40-50 хв

Порцій – 15.

Склад:

  • М’ясо куряче -500 гр.
  • Вершки (20%) – 200 мл
  • буряковий Сік – 30 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Горіх мускатний – 1 ч. л.
  • Орегано – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Білок яєчний – 2 шт.

Процес приготування:

1. Почнемо приготування ковбаси з виготовлення смачного фаршу. Куряче філе подрібнюємо на невеликі шматочки, перекладаємо в чашу блендера разом із зубчиками часнику і збиваємо.

2. Далі вливаємо вершки, сполучені з яєчними білками і продовжуємо збивати до отримання однорідної по консистенції маси, що нагадує пасту.

3. Для отримання красивого натурального кольору до однорідної маси додаємо буряковий сік і заправляємо спеціями. Можете використовувати будь-які, спираючись на свої смакові уподобання.

4. Підготовчий етап виконаний, скоро у вас на столі з’явитися готовий продукт. А поки на лист харчової плівки викладаємо частину фаршу і загортаємо зразок цукерки.

5. Сформовану ковбасу в харчовій плівці для надійності загортаємо в целофанові пакети. Те ж саме проробляємо з другою частиною фаршу.

6. У глибокій ємності доводимо воду до стану кипіння і відварюємо сирі ковбаски протягом 30 хвилин. Під час варіння перевертайте ковбасу з метою отримання рівномірного кольору.

7. Таким нехитрим і швидким способом приготування на вашому столі з’явиться смачна і натуральна ковбаса.

Бажаємо приємного апетиту!

Дуже швидкий рецепт ковбаси з курки в рукаві в духовці

Швидкий і простий рецепт приготування домашньої ковбаси без оболонки, з яким ви впораєтеся за 20 хвилин.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування:30 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Стегна курячі – 600 гр.
  • Сіль – 1 год.л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Часник мелений – 1 ч. л.
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Крохмаль – 20 гр.

Процес приготування:

1. З допомогою м’ясорубки подрібнюємо курячі стегенця, одне стегно відкладіть в сторону. Для аромату до фаршу можна додати копченого нежирного бекону.

2. Курячу грудку і відкладене куряче стегно нарізаємо на дрібні кубики. Можна додати будь-яке м’ясо на ваш розсуд, щоб зріз готової ковбаски вийшов цікавим і контрастним. Все нарізане м’ясо з’єднуємо в одній ємності і доповнюємо спеціями.

3. В останню чергу додаємо крохмаль, завдяки йому ковбасний виріб затримає весь сік всередині.

4. Фарш відбиваємо про тверду поверхню приблизно 10 разів і переходимо безпосередньо до формування ковбасок. Фарш ділимо на дві рівні частини, розстеляємо рукав і ріжемо вздовж на два. Ближче до краю викладаємо першу частину фаршу, формуючи витягнуту ковбаску, звертаємо рукав і закріплюємо з двох країв.

5. Заздалегідь розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо випікатися ковбаски протягом 30 хвилин. Якщо рукав почав розширюватися, рекомендуємо зробити кілька проколів зубочисткою.

6. Запечені ковбаски дістаємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Після чого виймаємо з рукава і акуратно нарізаємо потрібної вам товщини.

Приємного вам апетиту!

Смачна і м’яка ковбаса з курки без додавання желатину

Цей рецепт доведе, що зовсім необов’язково використовувати крохмаль і желатин, щоб всі компоненти ковбаси схопилися. Для цього нам досить ідеально підібраних пропорцій інгредієнтів.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:40-50 хв

Порцій – 14.

Склад:

  • Стегенця курячі – 600 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Перш ніж приступити до основного процесу приготування, підготуємо курячі стегенця. Знімаємо шкірку, ретельно промиваємо та нарізаємо стегна на кубики як можна дрібніше, щоб не використовувати м’ясорубку. Додаємо сіль і перець за смаком.

2. До м’яса вливаємо розтоплене вершкове масло, лимонний сік, подрібнений часник і мускатний горіх. Залишається добре перемішати і основа для ковбаси готова.

3. М’ясо викладаємо на лист харчової плівки, скручуємо ковбаскою і по краях міцно зав’язуємо ниткою. Плівки використовуємо як можна більше, щоб в процесі приготування вона не лопнула.

4. Відправляємо скручені ковбаски в кип’ячену воду на 40-50 хвилин.

5. Зварену ковбасу охолодити при кімнатній температурі і відправляємо в холодильник мінімум на 3 години. Застиглий рулет нарізаємо кільцями приблизно не менше 1 см завтовшки, тому що завдяки відсутності желатину і крохмалю рулет може злегка розпадатися.

Приємного вам апетиту!