Ковбаса з курки – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ковбаса з курки в домашніх умовах — це натуральний і дуже смачний продукт. За рідкісним винятком у раціоні людини відсутні м’ясні вироби. І якщо для вас теж важливо, щоб вони були не тільки смачними, але і максимально корисними, пропонуємо приділити трохи часу на приготування домашньої курячої ковбаси, яка нітрохи не поступиться своїми смаковими якостями магазинної.

Як приготувати курячу ковбасу з желатином в пляшці?

Унікальність цього рецепту в тому, що для формування домашньої ковбаси можна використовувати будь-яку пластикову пляшку, яка завжди під рукою. А завдяки желатину всі інгредієнти швидко зчепляться між собою, і у вас не виникне складнощів під час нарізання готової ковбаси.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Свинина 300 гр.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 4 шт.
  • Перець духмяний 6 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Желатин 15 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати ковбасу з курки в домашніх умовах? Курку добре вимиваємо, розрізаємо на окремі частини.
  2. Відразу ж солимо, додаємо запашний чорний перець, цілі цибулини, лаврове листя і шматочок свинячого м’яса. Заливаємо все вміст холодною водою і ставимо на вогонь трохи нижче середнього. Відварюємо з відкритою кришкою хвилин 40.
  3. Після цього все м’ясо перекладаємо в окрему ємність і даємо час охолонути. Як тільки м’ясо остигло, його треба почистити, прибрати всі непотрібні кісточки.
  4. У глибоку миску відправляємо желатин і часник, пропущений через часниковий прес. Потім до желатину додаємо два черпака бульйону і залишаємо набухати.
  5. До подрібненим шматочків м’яса вливаємо набряклий желатин і добре перемішуємо.
  6. Вміст готово, тепер перекладаємо м’ясо в пляшку. Всі утрамбовуємо, щоб не залишалися порожні місця і загортаємо харчовою плівкою. Залишаємо в холодильнику мінімум на годину.
  7. Желатин встиг за цей час застигнути і ковбаса вже легко відділяється від стінок пляшки. Сміливо нарізаємо і подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!