Свинина по-французьки в духовці – 10 покрокових рецептів з помідорами, сиром, картоплею

М’ясо по-французьки з свинини в духовці – апетитне і яскраве за смаком частування, яке нікого не залишить байдужим. М’ясне блюдо можна подавати до домашнього обіду, вечері або в рамках святкового меню. В якості гарніру використовуйте свіжі овочі, картопляне пюре, макарони або крупи. Для приготування беріть на замітку перевірені рецепти з нашої збірки.

М’ясо по-французьки з свинини з помідорами і сиром

М’ясо по-французьки з свинини з помідорами і сиром – чудовий варіант для смачного святкового обіду або вечері. Яскраве і красиве блюдо чудово прикрасить сімейне торжество, якщо подати його в якості основного гарячого на святковий стіл. Блюдо виходить неймовірно соковитим і ароматним.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Свинина 500 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Масло рослинне для змазування дека

Процес приготування:

  1. Перш за все, підготуйте всі необхідні інгредієнти для м’яса по-французьки з свинини за класичним рецептом. Ретельно вимийте м’ясо під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на шматочки товщиною 1-1,5 сантиметрів. При бажанні м’ясо можна трохи відбити кухонним молотком.
  2. Помідори ретельно промийте в проточній прохолодній воді, потім обсушити кухонним або паперовими рушниками. Після чого акуратно видаліть плодоніжку і наріжте тонкими кружечками завтовшки приблизно 5-7 міліметрів.
  3. Твердий сир подрібніть, скориставшись великою теркою.
  4. Підготуйте лист. Потім змастіть його невеликою кількістю рослинного масла або застеліть папером для випічки. Також можна скористатися фольгою. Викладіть шматочки свинини на невеликій відстані один від одного, трохи посоліть і поперчіть, змастіть невеликою кількістю майонезу, скориставшись силіконової пензликом.
  5. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями.
  6. На підготовлене м’ясо викладіть кільця цибулі і кружечки помідорів, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні.
  7. Знову змастіть невеликою кількістю майонезу. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки 20-25 хвилин.
  8. Деко з м’ясом акуратно вийміть з духовки. А потім присипте натертим на крупній тертці твердим сиром. Знову поставте в духову шафу на 15-20 хвилин. Після чого акуратно вийміть деко і подавайте гаряче м’ясо по-французьки з помідорами і сиром на стіл. Як гарнір можна подати картопляне пюре.

Приємного апетиту!

Класичний рецепт м’яса по-французьки з свинини

Класичний рецепт м’яса по-французьки з свинини – мій фаворит. Чудове блюдо, яким можна ситно і смачно нагодувати улюблену сім’ю. З великим задоволенням хочу поділитися простим рецептом. Приготуйте і порадуйте близьких і рідних цим ароматним і соковитим стравою.

  • Час приготування: 35-40 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Свинина – 700 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 200 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми
  • Сіль – за смаком
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Процес приготування:

1. Ретельно вимийте м’ясо під прохолодною проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками. Видаліть зайвий жир за допомогою гострого ножа.

2. І наріжте на шматочки завтовшки 1,5-2 сантиметри.

3. При бажанні трохи відбийте кухонним молотком або скористайтеся спеціальним пристосуванням для розм’якшення м’яса.

4. Підготуйте форму для запікання. Потім змастіть її невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть шматочки свинини на невеликій відстані один від одного, трохи посоліть і присипте чорним меленим перцем.

5. Змастіть невеликою кількістю майонезу, рівномірно розподіливши його по всій поверхні свинини.

6. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкою соломкою або так, як вам більше подобається. Спосіб нарізки не принципове. Нарізану цибулю розподіліть по підготовленого м’яса.

7. Твердий сир подрібніть, скориставшись великою теркою. М’ясо присипте натертим на крупній тертці твердим сиром, рівномірно розподіливши його по всій поверхні.

8. Форму помістіть в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки приблизно 35-40 хвилин. Після чого акуратно вийміть форму з духовки і подавайте гаряче м’ясо по-французьки на стіл.

Приємного апетиту!

М’ясо по-французьки з свинини з картоплею, помідорами і сиром

Пропоную приготувати швидке і просте блюдо на сімейний обід або романтичну вечерю. М’ясо по-французьки з свинини з картоплею, помідорами і сиром виходить неймовірно соковитим. Виглядають незвично і досить апетитно. Страву можна подавати на будь-святкове торжество.

  • Час приготування: 55 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 100 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 100 гр.
  • Картопля – 300 гр.

Процес приготування:

1. Ретельно вимийте свинину під прохолодною проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками. Наріжте на шматочки завтовшки 1,5-2 сантиметри, злегка відбийте кухонним молотком або скористайтеся спеціальним пристосуванням для розм’якшення м’яса, трохи посоліть і присипте чорним меленим перцем.

2. Підготуйте форму для запікання. Потім змастіть її невеликою кількістю рослинного масла. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під прохолодною проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями і викладіть на дно форми.

3. Потім викладіть шматочки свинини на невеликій відстані один від одного поверх цибулі.

4. Помідори ретельно промийте в проточній прохолодній воді, потім обсушити кухонним або паперовими рушниками. Після чого акуратно видаліть плодоніжку і наріжте тонкими кружечками завтовшки приблизно 5-7 міліметрів. Потім викладіть на м’ясо.

5. Картопля очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, промийте під водою і наріжте тонкими кружечками завтовшки приблизно 3-5 міліметрів. Викладіть помідори. Зверху змастіть невеликою кількістю майонезу.

6. Твердий сир подрібніть, скориставшись великою теркою. Блюдо присипте натертим на крупній тертці твердим сиром, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Форму помістіть в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки приблизно 35-40 хвилин.

7. Готове м’ясо по-французьки з картоплею, помідорами і сиром подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню. Обов’язково приготуйте!

8. Блюдо виходить неймовірно ніжним.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт м’яса по-французьки зі свинини з грибами в духовці

Хочу поділитися неймовірно смачним і простим у приготуванні святкового рецептом страви, яке також можна приготувати на вечерю в будь-який день. М’ясо по-французьки з свинини з грибами, приготовлена в духовці, виходить надзвичайно ніжним і соковитим.

  • Час приготування: 55 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 200 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 200 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Масло рослинне – для змазування дека

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкою соломкою.

2. Добре вимийте свинину під прохолодною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на шматочки завтовшки 1,5-2 сантиметри. М’ясо можна злегка відбити кухонним молотком. Деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть шматочки м’яса на відстані один від одного, трохи посоліть і поперчіть.

3. Печериці очистити від шкірки, наріжте тонкими скибочками завтовшки приблизно 5-7 міліметрів. Викладіть тонким шаром поверх м’яса.

4. Потім рівномірно розподіліть подрібнену ріпчасту цибулю.

5. Після чого змастіть невеликою кількістю майонезу. Можна скористатися силіконової пензликом і рівномірно розподілити майонез по всій поверхні страви.

6. Твердий сир подрібніть, скориставшись великою теркою. А потім присипте м’ясо натертим на крупній тертці твердим сиром.

7. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки 40-45 хвилин.

8. Деко з м’ясом акуратно вийміть з духовки і подавайте гаряче м’ясо по-французьки з свинини з грибами на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Як приготувати м’ясо по-французьки з грибами, помідорами і сиром

Якщо ви не знаєте, чим здивувати гостей на сімейному торжестві, настійно рекомендую приготувати апетитну і надзвичайно смачне блюдо. М’ясо по-французьки з грибами, помідорами і сиром виходить ароматним, соковитим і ніжним. Спробуйте приготувати і порадувати себе, своїх рідних і близьких цим делікатесним стравою.

  • Час готування: 1 година 15 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Свинина корейка – 500 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Гриби заморожені – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Масло рослинне для обсмажування

Процес приготування:

1. Ретельно вимийте свинячу корейку під прохолодною водою, а потім обсушити паперовими рушниками.

2. Наріжте на шматочки товщиною 2-2,5 сантиметра.

3. М’ясо добре відбийте кухонним молотком або скористайтеся спеціальним пристосуванням.

4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою, дрібно наріжте і обсмажте разом з замороженими грибами на добре розігрітій сковороді, додавши невелику кількість рослинного масла. Посоліть і поперчіть, варіть до повного випаровування утворилася рідини.

5. Твердий сир подрібніть за допомогою великої терки.

6. Помідори ретельно промийте в проточній прохолодній воді, потім обсушити кухонним або паперовими рушниками. Після чого акуратно видаліть плодоніжку і наріжте тонкими кружечками завтовшки приблизно 5-7 міліметрів.

7. Куряче яйце розбийте в глибоку миску, додайте необхідну кількість майонезу, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

8. Потім додайте 2/3 натертого на крупній тертці твердого сиру.

9. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

10. Деко застеліть папером для випічки. Викладіть шматочки свинини на невеликій відстані один від одного, трохи посоліть і поперчіть, потім рівномірно розподіліть обсмажені гриби з цибулею по м’ясу.

11. Змастіть невеликою кількістю приготованого сирного соусу, скориставшись силіконової пензликом.

12. На підготовлене м’ясо викладіть кружечки помідорів, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні.

13. Зверху присипте залишилися кількістю натертого сиру. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки приблизно 40-45 хвилин.

14. Після чого акуратно вийміть деко і подавайте гаряче м’ясо по-французьки з грибами, помідорами і сиром на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт м’яса з картоплею і грибами

Любителям простих домашніх страв рекомендую приготувати м’ясо по-французьки з картоплею та грибами. Блюдо виходить ніжним і соковитим, з неймовірним ароматом і смаком. Приготування страви простіше простого. Я часто готую м’ясо по-французьки на сімейні свята.

  • Час приготування: 1 годину 20 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 100 гр.
  • Свинина – 600 гр.
  • Помідори – 6 шт.
  • Картопля – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування м’яса по-французьки. Твердий сир натріть на крупній тертці.

2. Ретельно вимийте свинину під прохолодною водою, а потім обсушити паперовими рушниками. Наріжте на шматочки товщиною 2-2,5 сантиметра. М’ясо добре відбийте кухонним молотком, попередньо застеливши його поліетиленовим пакетом або харчовою плівкою.

3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою, наріжте тонкими півкільцями. Печериці очистити від шкірки, наріжте тонкими скибочками.

4. Деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть шматочки свинини, трохи посоліть і поперчіть.

5. Помідори ретельно промийте в проточній прохолодній воді, потім обсушити кухонним або паперовими рушниками. Після чого акуратно видаліть плодоніжку і наріжте тонкими кружечками завтовшки приблизно 5-7 міліметрів.

6. Добре розігрійте Сковороду на помірному вогні, змастіть невеликою кількістю рослинної олії, викладіть цибулю і печериці. Посоліть і поперчіть, варіть до повного випаровування утворилася рідини.

7. М’ясо змастіть невеликою кількістю майонезу. Потім рівномірно розподіліть обсмажені гриби з цибулею по м’ясу. А зверху викладіть помідори.

8. Картоплю заздалегідь відваріть в підсоленій воді, остудіть, потім очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці.

9. Приготуйте соус. Улюблену зелень промийте в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть ножем. Часник очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці. У невеликій ємності змішайте сметану, подрібнену зелень і часник.

10. На м’ясо викладіть картоплю, змастіть приготованим соусом і присипте натертим на крупній тертці твердим сиром. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки приблизно 40-45 хвилин.

11. Після закінчення часу акуратно вийміть деко з духовки, і подавайте гаряче м’ясо по-французьки з картоплею і грибами на стіл порційно.

12. За бажанням блюдо доповніть свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

М’ясо по-французьки з помідорами, цибулею і сиром в духовці

З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом смачного гарячого блюда, яке сподобається абсолютно всім, хто його спробує. М’ясо по-французьки з помідорами, цибулею і сиром, приготовлена в духовці, виходять ніжним, соковитим і дуже апетитним.

  • Час готування: 1 година 10 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин
  • Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 150 гр.
  • Свинина – 1,2 кг
  • Помідори – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

1. Насамперед, підготуйте всі необхідні інгредієнти для смачного м’яса по-французьки з помідорами, цибулею і сиром.

2. Ретельно вимийте м’ясо під прохолодною проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на шматочки товщиною 2-2,5 сантиметра.

3. Застеліть поліетиленовим пакетом або оберніть харчовою плівкою і добре відбийте кухонним молоточком з двох сторін.

4. Підготуйте лист. Застеліть його фольгою.

5. Викладіть шматочки свинини.

6. Помідори ретельно промийте в проточній прохолодній воді, потім обсушити паперовими рушниками. Після чого акуратно видаліть плодоніжку і наріжте тонкими кружечками завтовшки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою, наріжте тонкими півкільцями.

7. М’ясо змастіть невеликою кількістю майонезу, скориставшись силіконової пензликом, трохи посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.

8. На підготовлене м’ясо викладіть півкільця цибулі і кружечки помідорів, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні.

9. Твердий сир подрібніть, скориставшись великою теркою. А потім присипте блюдо натертим на крупній тертці твердим сиром.

10. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки 40-45 хвилин. Після чого акуратно вийміть деко, трохи остудіть страву.

11. Подавайте гаряче м’ясо по-французьки з помідорами, цибулею і сиром на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт приготування м’яса по-французьки з ананасом

Для тих, хто полюбляє незвичне поєднання солодкого з солоним, пропоную приготувати м’ясо по-французьки з ананасом. Блюдо виходить особливо соковитим і ніжним зі збалансованим смаком, просочене ароматним соком від ананасів. Обов’язково приготуйте, і порадуйте себе і своїх близьких!

  • Час приготування: 50 хвилин
  • Час приготування: 10 хвилин
  • Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 200 гр.
  • Свинина – 600 гр.
  • Ананаси консервовані – 1 банка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми

Процес приготування:

1. Гарненько вимийте м’ясо під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на шматочки товщиною 1-1,5 сантиметра. При бажанні м’ясо можна трохи відбити кухонним молотком. Посоліть і поперчіть з двох сторін.

2. З допомогою ключа для консервних банок відкрийте банку консервованих ананасів. Кільця консервованих ананасів наріжте кубиками.

3. Форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть шматочки свинини, змастіть невеликою кількістю майонезу, скориставшись силіконової пензликом. Потім викладіть шматочки консервованих ананасів.

4. Твердий сир подрібніть за допомогою великої терки. Підготовлене м’ясо присипте подрібненим твердим сиром. Форму помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки 35-40 хвилин.

5. Після закінчення часу акуратно вийміть форму для запікання з духовки і подавайте гаряче м’ясо по-французьки з ананасом на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Ніжне і соковите м’ясо по-французьки з свинини з майонезом

Хочу запропонувати чудовий варіант смачного гарячого страви, які можна приготувати як на кожен день, так і на святковий стіл. М’ясо по-французьки з свинини з майонезом виходить соковитим і ніжним. Збалансоване повноцінне гаряче блюдо неодмінно сподобається всім.

  • Час приготування: 1 годину 20 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 300 гр.
  • Свинина – 600 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми

Процес приготування:

1. Картопля ретельно вимийте, потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, промийте під водою і наріжте тонкими кружечками завтовшки приблизно 3-5 міліметрів.

2. Підготуйте форму для запікання. Потім змастіть її невеликою кількістю рослинного масла. На дно викладіть кружечки картоплі.

3. Після чого змастіть невеликою кількістю майонезу.

4. Ретельно вимийте свинину під прохолодною проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками. Наріжте на шматочки завтовшки 1,5-2 сантиметри, злегка відбийте кухонним молотком або скористайтеся спеціальним пристосуванням для розм’якшення м’яса.

5. Підготовлене м’ясо викладіть на картоплю, трохи посоліть і присипте чорним меленим перцем.

6. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під прохолодною проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.

7. Нарізану ріпчасту цибулю розподіліть по м’ясу.

8. Потім змастіть невеликою кількістю майонезу.

9. Твердий сир подрібніть, скориставшись великою теркою.

10. Блюдо присипте натертим на крупній тертці твердим сиром, рівномірно розподіливши його по всій поверхні.

11. Форму помістіть в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки приблизно 40-50 хвилин.

12. Готове м’ясо по-французьки з свинини з майонезом подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню і овочами.

Приємного апетиту!

Як правильно приготувати м’ясо по-французьки з свинини зі сметаною

В даний час можна знайти велику кількість різних простих і смачних страв. Я пропоную приготувати смачне і соковите м’ясо по-французьки з свинини зі сметаною. Гаряча страва прикрасить будь-який святковий торжество. Для приготування страви використовуються найбільш прості і доступні інгредієнти.

  • Час приготування: 1 годину 20 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин
  • Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 250 гр.
  • Свинина – 1 кг
  • Помідори – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – 300 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми

Процес приготування:

1. Насамперед, підготуйте всі необхідні інгредієнти для м’яса по-французьки з свинини зі сметаною.

2. Ретельно вимийте свинину під прохолодною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на шматочки товщиною 1-1,5 сантиметрів.

3. Підготовлене м’ясо трохи відбийте кухонним молотком.

4. Підготуйте форму для запікання. Потім змастіть його невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть шматочки м’яса, трохи посоліть і поперчіть.

5. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під прохолодною водою, наріжте тонкими півкільцями.

6. Потім викладіть поверх м’яса.

7. Після чого змастіть невеликою кількістю сметани, рівномірно розподіливши по всій поверхні.

8. Помідори ретельно промийте в проточній прохолодній воді, потім обсушити, виклавши на кухонне рушник. Після чого акуратно видаліть плодоніжку і наріжте тонкими кружечками завтовшки приблизно 5-7 міліметрів.

9. На цибульний шар викладіть кружечки помідорів, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні.

10. Твердий сир подрібніть, скориставшись великою теркою. Подрібненим твердим сиром присипте помідори.

11. Форми з м’ясом помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки 40-50 хвилин.

12. Після чого акуратно вийміть страву з духовки і подавайте гаряче м’ясо по-французьки з свинини зі сметаною на стіл порційно. За бажанням прикрасьте блюдо свіжою зеленню.

Приємного апетиту!