Свинина по-французьки в духовці – 10 покрокових рецептів з помідорами, сиром, картоплею

М’ясо по-французьки з свинини в духовці – апетитне і яскраве за смаком частування, яке нікого не залишить байдужим. М’ясне блюдо можна подавати до домашнього обіду, вечері або в рамках святкового меню. В якості гарніру використовуйте свіжі овочі, картопляне пюре, макарони або крупи. Для приготування беріть на замітку перевірені рецепти з нашої збірки.

М’ясо по-французьки з свинини з помідорами і сиром

М’ясо по-французьки з свинини з помідорами і сиром – чудовий варіант для смачного святкового обіду або вечері. Яскраве і красиве блюдо чудово прикрасить сімейне торжество, якщо подати його в якості основного гарячого на святковий стіл. Блюдо виходить неймовірно соковитим і ароматним.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Свинина 500 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Масло рослинне для змазування дека

Процес приготування:

  1. Перш за все, підготуйте всі необхідні інгредієнти для м’яса по-французьки з свинини за класичним рецептом. Ретельно вимийте м’ясо під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на шматочки товщиною 1-1,5 сантиметрів. При бажанні м’ясо можна трохи відбити кухонним молотком.
  2. Помідори ретельно промийте в проточній прохолодній воді, потім обсушити кухонним або паперовими рушниками. Після чого акуратно видаліть плодоніжку і наріжте тонкими кружечками завтовшки приблизно 5-7 міліметрів.
  3. Твердий сир подрібніть, скориставшись великою теркою.
  4. Підготуйте лист. Потім змастіть його невеликою кількістю рослинного масла або застеліть папером для випічки. Також можна скористатися фольгою. Викладіть шматочки свинини на невеликій відстані один від одного, трохи посоліть і поперчіть, змастіть невеликою кількістю майонезу, скориставшись силіконової пензликом.
  5. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями.
  6. На підготовлене м’ясо викладіть кільця цибулі і кружечки помідорів, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні.
  7. Знову змастіть невеликою кількістю майонезу. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки 20-25 хвилин.
  8. Деко з м’ясом акуратно вийміть з духовки. А потім присипте натертим на крупній тертці твердим сиром. Знову поставте в духову шафу на 15-20 хвилин. Після чого акуратно вийміть деко і подавайте гаряче м’ясо по-французьки з помідорами і сиром на стіл. Як гарнір можна подати картопляне пюре.

Приємного апетиту!