Свинина по-французьки в духовці – 10 покрокових рецептів з помідорами, сиром, картоплею

Як приготувати м’ясо по-французьки з грибами, помідорами і сиром

Якщо ви не знаєте, чим здивувати гостей на сімейному торжестві, настійно рекомендую приготувати апетитну і надзвичайно смачне блюдо. М’ясо по-французьки з грибами, помідорами і сиром виходить ароматним, соковитим і ніжним. Спробуйте приготувати і порадувати себе, своїх рідних і близьких цим делікатесним стравою.

  • Час готування: 1 година 15 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Свинина корейка – 500 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Гриби заморожені – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Масло рослинне для обсмажування

Процес приготування:

1. Ретельно вимийте свинячу корейку під прохолодною водою, а потім обсушити паперовими рушниками.

2. Наріжте на шматочки товщиною 2-2,5 сантиметра.

3. М’ясо добре відбийте кухонним молотком або скористайтеся спеціальним пристосуванням.

4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою, дрібно наріжте і обсмажте разом з замороженими грибами на добре розігрітій сковороді, додавши невелику кількість рослинного масла. Посоліть і поперчіть, варіть до повного випаровування утворилася рідини.

5. Твердий сир подрібніть за допомогою великої терки.

6. Помідори ретельно промийте в проточній прохолодній воді, потім обсушити кухонним або паперовими рушниками. Після чого акуратно видаліть плодоніжку і наріжте тонкими кружечками завтовшки приблизно 5-7 міліметрів.

7. Куряче яйце розбийте в глибоку миску, додайте необхідну кількість майонезу, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

8. Потім додайте 2/3 натертого на крупній тертці твердого сиру.

9. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

10. Деко застеліть папером для випічки. Викладіть шматочки свинини на невеликій відстані один від одного, трохи посоліть і поперчіть, потім рівномірно розподіліть обсмажені гриби з цибулею по м’ясу.

11. Змастіть невеликою кількістю приготованого сирного соусу, скориставшись силіконової пензликом.

12. На підготовлене м’ясо викладіть кружечки помідорів, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні.

13. Зверху присипте залишилися кількістю натертого сиру. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки приблизно 40-45 хвилин.

14. Після чого акуратно вийміть деко і подавайте гаряче м’ясо по-французьки з грибами, помідорами і сиром на стіл порційно.

Приємного апетиту!