Яловичина, запечена у фользі в духовці – 8 рецептів соковитою і мякою яловичини з покроковим фото

Яловичина, запечена у фользі в духовці – неймовірно смачне і поживне частування для вашого домашнього або святкового столу. Таке м’ясо порадує соковитістю, ніжністю і дивним ароматом. Подавайте до столу зі свіжими овочами або вашими улюбленими гарнірами. Для приготування у фользі в духовці використовуйте перевірені рецепти з нашої збірки.

М’яка і соковита яловичина, запечена цілим шматком у фользі

Щоб смачно приготувати яловичину, не обов’язково володіти спеціальними навичками. М’ясо можна приготувати в духовці або на багатті. Сьогодні я хочу поділитися рецептом неймовірно м’якою і соковитою яловичини, запеченої у фользі. Ніжне блюдо можна приготувати на святковий стіл в якості основного блюда.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 800 гр.
  • Спеції для яловичини за смаком
  • Сіль за смаком
  • Тархун за смаком
  • М’ята свіжа-за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Сало свиняче 50 гр.
  • Чорнослив 100 гр. без кісточки

Процес приготування:

  1. Як запекти соковиту яловичину у фользі в духовці? М’ясо добре промийте і обсушити паперовими рушниками, очистіть від плівок. Часник очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими скибочками. Сало також наріжте тонкими скибочками.
  2. Візьміть тонкий ніж і зробіть глибокі проколи по всій поверхні яловичини. М’ясо нашпигуйте салом і часником. М’ясо натріть сіллю і спеціями. Яловичину покладіть в ємність, і оберніть харчовою плівкою, поставте в холодильник приблизно на 1,5-2 години.
  3. На дно форми, в якій будете запікати м’ясо, викладіть фольгу у кілька шарів. Потім викладіть яловичину. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями. Тархун, м’яту і чорнослив промийте і обсушіть. На м’ясо викладіть зелень, чорнослив і ріпчасту цибулю.
  4. Щільно упакуйте яловичину у фольгу, загорнувши її в декілька шарів. Слідкуйте за тим, щоб усе було герметично. Форму поставте в духовку і запікайте м’ясо 15 хвилин при максимальній температурі. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте яловичину 60 хвилин.
  5. За закінчення часу розгорніть фольгу і перевірте готовність яловичини. М’яку і соковиту яловичину, запечену цілим шматком у фользі, викладіть на блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!