Люля-кебаб на сковороді – 6 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Якщо говорити про приготуванні цього люля-кебаба, варто згадати, що він смажиться виключно на вугіллі в мангалі. Однак не у всіх є можливість приготувати цю страву в таких умовах. Якщо вам дуже хочеться спробувати колоритну кухню інших країн, ці рецепти допоможуть вам приготувати їх в домашніх умовах. Єдине, що вам знадобиться, – сковорода і кілька годин вільного часу.

Як приготувати люля-кебаб з свинячого фаршу на сковороді?

Якщо вам раптом захотілося різноманітити своє домашнє меню, зверніть увагу на цей блюдо. Рецепт його приготування настільки простий, що практично будь-хто зможе впоратися з ним. В результаті страва виходить дуже ароматним і смачним.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Свинячий фарш 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • за вксу ½ ч. л.
  • ч. л. ½ Ч. л.
  • Зелень 50 гр.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Перець червоний мелений ½ ч. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати люля-кебаб на сковороді в домашніх умовах? Цибуля промиваємо в холодній воді, очищаючи його від піску і іншого бруду. Знімаємо з нього лушпиння. Ще раз вимиваємо овоч у холодній воді. Нарізаємо цибулину на дуже маленькі шматочки.
  2. Свіжу зелень добре промиваємо. Прибираємо з неї зайву вологу з допомогою паперових рушників. Подрібнюємо зелень. Для цього рецепту ви можете використовувати кінзу, кріп, петрушку і навіть м’яту.
  3. Якщо з якоїсь причини у вас не вийшло придбати свинячий фарш, використовуйте для страви яловичину або баранину. Ви також можете змішати кілька видів м'яса. Свинячий фарш необхідно перекрутити через м'ясорубку. Ви також можете перекрутити з ним і цибулю. Однак так робити не рекомендується. Готовий фарш переносимо в глибоку миску. До нього кладемо подрібнену цибулю, зелень, хмелі-сунелі (вони надають страві кавказький колорит) і спеції. Вершкове масло трохи розтоплюємо в мікрохвильовій печі. Додаємо до фаршу. Добре перемішуємо м'ясо. Тепер нам необхідно відбити фарш об стіл. В результаті його консистенція повинна стати в'язкою, щоб кебаб зміг тримати форму і не розвалився.

  4. Якщо з якоїсь причини у вас не вийшло придбати свинячий фарш, використовуйте для страви яловичину або баранину. Ви також можете змішати кілька видів м’яса. Свинячий фарш необхідно перекрутити через м’ясорубку. Ви також можете перекрутити з ним і цибулю. Однак так робити не рекомендується. Готовий фарш переносимо в глибоку миску. До нього кладемо подрібнену цибулю, зелень, хмелі-сунелі (вони надають страві кавказький колорит) і спеції. Вершкове масло трохи розтоплюємо в мікрохвильовій печі. Додаємо до фаршу. Добре перемішуємо м’ясо. Тепер нам необхідно відбити фарш об стіл. В результаті його консистенція повинна стати в’язкою, щоб кебаб зміг тримати форму і не розвалився.
  5. Руки необхідно змочити у воді. Беремо невелику кількість фаршу і робимо з нього кулю. Шлющим його до стану коржі. Тепер нам необхідно дуже акуратно обліпити фарш навколо шпажки. В результаті у вас виходить довгаста котлета.
  6. Ставимо сковороду на плиту і розігріваємо її. Змащуємо її поверхня соняшниковою олією. Бажано, щоб воно було без запаху. Кладемо майбутні люля-кебаби на сковороду. Починаємо обсмажувати їх. Робимо це на великому вогні. Постійно перевертайте котлети з допомогою шпажки, обсмажуючи їх з усіх сторін по 1-2 хвилині. Завдяки тому, що ми смажимо котлети на великому вогні, на їх поверхні утворюється рум’яна кірочка. Саме вона тримає весь сік люля-кебаба всередині. Тому страва виходить неймовірно соковитим.
  7. Через 5 хвилин вогонь необхідно зменшити. Готуємо котлети ще протягом 10 хвилин, також обсмажуючи їх з усіх сторін. Тарілку необхідно застелити паперовими рушниками. Кладемо на них готовий кебаб. Це блюдо не потребує гарнірі. Ви можете доповнити його кетчупом або будь-яким іншим соусом, який підходить для м'яса. Також рекомендується подавати до люля-кебабу лаваш або мариновані овочі. Перед тим, як поставити блюдо на стіл, посипте котлети нарізаною зеленою цибулею. Люля-кебаб готовий. Поспішайте сісти за стіл і спробувати це соковите блюдо. Приємного апетиту!

  8. за 5 хвилин вогонь необхідно зменшити. Готуємо котлети ще протягом 10 хвилин, також обсмажуючи їх з усіх сторін. Тарілку необхідно застелити паперовими рушниками. Кладемо на них готовий кебаб. Це блюдо не потребує гарнірі. Ви можете доповнити його кетчупом або будь-яким іншим соусом, який підходить для м’яса. Також рекомендується подавати до люля-кебабу лаваш або мариновані овочі. Перед тим, як поставити блюдо на стіл, посипте котлети нарізаною зеленою цибулею. Люля-кебаб готовий. Поспішайте сісти за стіл і спробувати це соковите блюдо. Приємного апетиту!