Люля-кебаб на сковороді – 6 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Якщо говорити про приготуванні цього люля-кебаба, варто згадати, що він смажиться виключно на вугіллі в мангалі. Однак не у всіх є можливість приготувати цю страву в таких умовах. Якщо вам дуже хочеться спробувати колоритну кухню інших країн, ці рецепти допоможуть вам приготувати їх в домашніх умовах. Єдине, що вам знадобиться, – сковорода і кілька годин вільного часу.

Як приготувати люля-кебаб з свинячого фаршу на сковороді?

Якщо вам раптом захотілося різноманітити своє домашнє меню, зверніть увагу на цей блюдо. Рецепт його приготування настільки простий, що практично будь-хто зможе впоратися з ним. В результаті страва виходить дуже ароматним і смачним.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Свинячий фарш 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • за вксу ½ ч. л.
  • ч. л. ½ Ч. л.
  • Зелень 50 гр.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Перець червоний мелений ½ ч. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати люля-кебаб на сковороді в домашніх умовах? Цибуля промиваємо в холодній воді, очищаючи його від піску і іншого бруду. Знімаємо з нього лушпиння. Ще раз вимиваємо овоч у холодній воді. Нарізаємо цибулину на дуже маленькі шматочки.
  2. Свіжу зелень добре промиваємо. Прибираємо з неї зайву вологу з допомогою паперових рушників. Подрібнюємо зелень. Для цього рецепту ви можете використовувати кінзу, кріп, петрушку і навіть м’яту.
  3. Якщо з якоїсь причини у вас не вийшло придбати свинячий фарш, використовуйте для страви яловичину або баранину. Ви також можете змішати кілька видів м'яса. Свинячий фарш необхідно перекрутити через м'ясорубку. Ви також можете перекрутити з ним і цибулю. Однак так робити не рекомендується. Готовий фарш переносимо в глибоку миску. До нього кладемо подрібнену цибулю, зелень, хмелі-сунелі (вони надають страві кавказький колорит) і спеції. Вершкове масло трохи розтоплюємо в мікрохвильовій печі. Додаємо до фаршу. Добре перемішуємо м'ясо. Тепер нам необхідно відбити фарш об стіл. В результаті його консистенція повинна стати в'язкою, щоб кебаб зміг тримати форму і не розвалився.

  4. Якщо з якоїсь причини у вас не вийшло придбати свинячий фарш, використовуйте для страви яловичину або баранину. Ви також можете змішати кілька видів м’яса. Свинячий фарш необхідно перекрутити через м’ясорубку. Ви також можете перекрутити з ним і цибулю. Однак так робити не рекомендується. Готовий фарш переносимо в глибоку миску. До нього кладемо подрібнену цибулю, зелень, хмелі-сунелі (вони надають страві кавказький колорит) і спеції. Вершкове масло трохи розтоплюємо в мікрохвильовій печі. Додаємо до фаршу. Добре перемішуємо м’ясо. Тепер нам необхідно відбити фарш об стіл. В результаті його консистенція повинна стати в’язкою, щоб кебаб зміг тримати форму і не розвалився.
  5. Руки необхідно змочити у воді. Беремо невелику кількість фаршу і робимо з нього кулю. Шлющим його до стану коржі. Тепер нам необхідно дуже акуратно обліпити фарш навколо шпажки. В результаті у вас виходить довгаста котлета.
  6. Ставимо сковороду на плиту і розігріваємо її. Змащуємо її поверхня соняшниковою олією. Бажано, щоб воно було без запаху. Кладемо майбутні люля-кебаби на сковороду. Починаємо обсмажувати їх. Робимо це на великому вогні. Постійно перевертайте котлети з допомогою шпажки, обсмажуючи їх з усіх сторін по 1-2 хвилині. Завдяки тому, що ми смажимо котлети на великому вогні, на їх поверхні утворюється рум’яна кірочка. Саме вона тримає весь сік люля-кебаба всередині. Тому страва виходить неймовірно соковитим.
  7. Через 5 хвилин вогонь необхідно зменшити. Готуємо котлети ще протягом 10 хвилин, також обсмажуючи їх з усіх сторін. Тарілку необхідно застелити паперовими рушниками. Кладемо на них готовий кебаб. Це блюдо не потребує гарнірі. Ви можете доповнити його кетчупом або будь-яким іншим соусом, який підходить для м'яса. Також рекомендується подавати до люля-кебабу лаваш або мариновані овочі. Перед тим, як поставити блюдо на стіл, посипте котлети нарізаною зеленою цибулею. Люля-кебаб готовий. Поспішайте сісти за стіл і спробувати це соковите блюдо. Приємного апетиту!

  8. за 5 хвилин вогонь необхідно зменшити. Готуємо котлети ще протягом 10 хвилин, також обсмажуючи їх з усіх сторін. Тарілку необхідно застелити паперовими рушниками. Кладемо на них готовий кебаб. Це блюдо не потребує гарнірі. Ви можете доповнити його кетчупом або будь-яким іншим соусом, який підходить для м’яса. Також рекомендується подавати до люля-кебабу лаваш або мариновані овочі. Перед тим, як поставити блюдо на стіл, посипте котлети нарізаною зеленою цибулею. Люля-кебаб готовий. Поспішайте сісти за стіл і спробувати це соковите блюдо. Приємного апетиту!

Соковитий люля-кебаб з фаршу яловичини на шпажках на сковороді

Урізноманітнити святковий стіл можна стравами з різних країн світу. Цей рецепт дозволить вам здивувати гостей. Вони точно звернуть увагу на незвичайну подачу цієї страви. Приготувавши його, ви отримаєте багато компліментів в бік вашого кулінарного таланту.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Порцій – 7.

Склад:

  • Яловичина – 1 кг
  • Сало – 500 гр.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кінза – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Прованські трави – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Люля-кебаб ви можете приготувати з будь-якого м’яса. Наприклад, свинини, баранини, курятини. У цьому рецепті ми використовуємо яловичину. М’ясо необхідно почистити, прибираючи з його поверхні плівки і сухожилля. Перекручуємо яловичину через м’ясорубку з крупними гратами. Кладемо фарш в невелику глибоку миску. Сало ви можете перекрутити через м’ясорубку або подрібнити її в блендері до стану пасти. Щоб сало не липло і нормально подрібнювали, заздалегідь залиште його у морозильній камері мінімум на 60 хвилин. Сало змішайте з фаршем з яловичини.

2. Цибуля вимиваємо від піску і іншого бруду. Знімаємо з нього лушпиння. Ще раз промиваємо цибулю. Нарізаємо його на дрібні шматочки. Кинзу і петрушку промиваємо в холодній воді. Прибираємо з них зайву вологу паперовими рушниками. Подрібнюємо зелень. Додаємо її разом з цибулею до фаршу. Добре перемішуємо.

3. Часник видавлюємо з допомогою преса. Кладемо його до фаршу з цибулею. Змішуємо сіль, коріандр, паприку, чорний мелений перець, прованські трави. Додаємо їх до фаршу і добре розмішуємо його. Спеції повинні рівномірно розподілитися по всьому м’яса.

4. Вимішувати фарш потрібно виключно руками. Він повинен стати дуже в’язким і липнути до рук. Відбиваємо фарш протягом 15 хвилин, щоб м’ясні волокна розірвалися. Фарш необхідно періодично кидати на стіл з невеликої висоти. Після цього переносимо його в холодильник на 40 хвилин, щоб він встиг охолонути.

5. Починаємо формувати кебаб з охолодженого фаршу. Беремо в руки трохи м’яса і робимо з нього котлету у формі овалу. Приплесніть її з усіх сторін. Насаджуємо котлету на дерев’яну шпажку таким чином, щоб вона була міцно на ній закріплено. Рекомендується заздалегідь змочити шпажки водою. Щоб фарш не прилипав до рук, періодично змочуйте їх у солоній воді.

6. Ставимо сковороду на плиту на середній вогонь. Додаємо на неї рослинне масло. Ви також можете змастити сковороду салом. Викладаємо на неї наші люля-кебаби. Обсмажуємо їх з усіх сторін протягом 15 хвилин. Не забувайте перевертати їх кожні 2-3 хвилини. Всі сторони кебаба повинні підрум’янитися. Після цього накрийте сковороду кришкою, щоб дати м’ясу приготуватися всередині.

7. На велику тарілку покладіть паперовий рушник. Перенесіть на нього готові котлети. Ви можете приготувати будь-який гарнір до кебабу. Наприклад, овочі на грилі або картоплю. Подавати люля-кебаб можна на шматочку лаваша і доповнити його маринованими овочами. Прикрасьте котлету подрібненою зеленою цибулею, петрушкою або кропом. Настав час подавати страву на стіл і дивувати гостей своїми кулінарними здібностями.

Покроковий рецепт приготування курячого люля-кебаба на сковороді

Це самий швидкий рецепт приготування такої страви. М’ясо, яке використовується в його приготуванні, робить страву дуже корисним і низькокалорійним. Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, це рецепт ідеально вам підійде.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелений лак – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Італійські трави – 1 ч. л.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 55 мл
  • Паприка – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячої грудинки нам вистачить для 4 порцій страви. Вибирати м’ясо необхідно дуже уважно. Грудинка повинна бути рожевого кольору. Якщо на ній є плями, значить м’ясо вже не першої свіжості. По можливості купуйте грудку у перевірених продавців. Курку промиваємо в холодній воді. Прибираємо з неї зайву вологу з допомогою паперових рушників. Перекручуємо грудку через м’ясорубку. Перекладаємо фарш в невелику миску. Ви також можете скористатися блендером і зробити з грудинки січене м’ясо. Додаємо до нього 1 куряче яйце. Вмішуємо його в фарш. Також ви можете використовувати яйце і просто відбити м’ясо. Додаємо до фаршу сіль, італійські трави, перець і паприку. Добре перемішуємо м’ясо, щоб спеції рівномірно розподілилися. Якщо ви хочете додати страві кавказький колорит, додайте у фарш хмелі-сунелі.

2. Зелена цибуля вимиваємо. Сушимо його за допомогою паперових рушників. Режим цибулю на невеликі кільця. Петрушку промиваємо у воді. Просушуємо її і дрібно нарізаємо. До фаршу додаємо зелень і розмішуємо його. Ви також можете використовувати кріп або кинзу.

3. Фарш накриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин у холодильнику. За цей час він встигне просочитися ароматом спецій. Ви також можете пропустити цей крок, однак він зробить смак м’ясо більш пікантним. Коли час вийде, дістаємо фарш з холодильника. Даємо м’яса трохи постояти при кімнатній температурі. Коли фарш стане теплим, починаємо формувати люля-кебаби. Беремо трохи м’яса і ліпить довгу котлетку у формі овалу. Злегка прbплюсніть її і акуратно настроміть на шпажку (рекомендується заздалегідь змочити їх у воді). Котлети повинні вийти приблизно по 7-8 сантиметрів.

4. Ставимо Сковороду на розігріту плиту. По можливості використовуйте сковороду гриль. Додаємо на неї рослинне масло. Викладаємо люля-кебаби. Обсмажувати їх необхідно з кожного боку по 5 хвилин. У процесі приготування постійно перевертайте люля-кебаб. На них повинна з’явитися рум’яна кірочка. Після цього накриваємо каструлю кришкою і дозволяємо страви просмажиться всередині. Після цього викладаємо люля-кебаби на тарілку, яку заздалегідь необхідно застелити паперовим рушником.

5. Нарізаємо на невеликі шматочки зелений лук. Кладемо його на сковороду і обсмажуємо. Через 2-3 хвилини він повинен стати м’яким. Додаємо до цибулі 1 столову ложку томатної пасти, 3 столові ложки води і дрібку солі. Тушкуємо соус протягом 5 хвилин. Після цього повертаємо на сковороду люля-кебаби. Тушкуємо їх ще протягом 5 хвилин. Ви також можете заздалегідь зробити соус і залити його на котлети.

6. Викладаємо люля-кебаби на блюдо. В якості гарніру до них варто подавати картопляне пюре, овочі на грилі або свіжі овочі. Це блюдо неймовірно смачно як в гарячому, так і в холодному стані. Багато воліють спочатку потримати люля-кебаб в холодильнику, а після вже подавати на стіл. Ви можете доповнити їх кисло-солодким або будь-яким іншим соусом. Зверху на люля-кебаби посипте дрібно нарізаний зелений лук. Ця закуска прекрасно підійде до святкового столу. Вона також здатна скрасити вечір після важкого робочого дня. Насолоджуйтеся неймовірним смаком цієї страви.

Як приготувати смачний і соковитий люля-кебаб з фаршу з баранини?

Для домашнього обіду досить складно придумати різноманітне і незвичайне блюдо. Цей рецепт досить простий, але його подача дуже незвичайна. Для його приготування вам знадобиться інгредієнти, які точно знайдуться в продуктовому магазині, і кілька годин вільного часу.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Баранина – 500 гр.
  • Яловичий жир – 100 гр.
  • Цибуля – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець гострий – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Зелена цибуля – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Перед приготуванням баранину необхідно обробити. Промиваємо м’ясо. Прибираємо з нього зайву вологу з допомогою паперових рушників. М’ясо розрізаємо на невеликі шматочки. Перекладаємо їх у глибоку ємність. Також нарізаємо яловичий жир і додаємо його до баранині. До м’яса додаємо базилік, сіль, коріандр, чорний мелений перець, паприку і гострий перець. Якщо ви не любите гостру їжу, можете виключити два останніх інгредієнта. Зубчики часнику вичавлюємо з допомогою преса або нарізаємо на дрібні шматочки. Додаємо до баранині. Гарненько перемішайте м’ясо, щоб розподілити спеції. Перекладіть баранину в холодильник і залиште її там на 30-40 хвилин. За цей час м’ясо встигне добре промаринуватися.

2. Ріпчасту цибулю вимиваємо. Прослідкуйте, щоб на ньому не залишилося піску. Очистіть цибулю від лушпиння. Ви можете перекрутити його в м’ясорубці або дрібно нарізати. Якщо ви будете використовувати м’ясорубку, вичавте з лука зайву рідину з допомогою рушники. Кінзу промиваємо під проточною водою. Нарізаємо її на дрібні шматочки.

3. Коли час вийде, дістаньте суміш баранини і жиру з холодильника. Перекрутіть її через м’ясорубку. Якщо цього кухонного приладу у вас не виявиться, скористайтесь блендером. До фаршу додайте подрібнені цибулю і кінзу. Добре перемішайте фарш. Дуже важливо на цьому етапі ретельно відбити фарш об стіл. Сміливо кидайте його на стільницю з невеликої висоти.

4. Щоб під час смаження шпажки не горіли, покладіть їх на 5-10 хвилин в ємність з водою. Візьміть в руку невелику кількість фаршу. Сформуйте з них довгі і довгасті котлети. Прbплюсніть їх руками з двох сторін. Настроміть люля-кебаб на шпажку і покладіть на дерев’яну дошку. Після цього нам необхідно трохи підморозити люля-кебаби. Покладіть їх в морозильну камеру на 10-15 хвилин.

5. Сковороду ставимо розігріватися на середній вогонь. Обов’язково змастіть її рослинним маслом. Викладаємо люля-кебаби на сковороду. Обсмажуємо їх з кожного боку по 5 хвилин. Повторіть цю дію кілька разів. Котлети повинні підрум’янитися. На їх поверхні з’явиться апетитна скориночка. Після цього накриваємо сковороду кришкою і залишаємо люля-кебаби на 15 хвилин. За цей час вони встигнуть підготуватися всередині.

6. Накрийте тарілку серветкою або паперовим рушником. Викладіть люля-кебаби. Наріжте зелену цибулю на невеликі кільця. Використовуйте його в якості прикраси для страви. Зазвичай люля-кебаби подають без гарніру. Однак ви можете приготувати до них картопляне пюре або овочі. Якщо ж ви не збираєтеся смажити люля-кебаби відразу, їх можна відправити у морозильну камеру, а потім використовувати в міру необхідності. Це страви відмінно підійде для обіду будинку, а також урізноманітнює його своєю незвичайною подачею. Настав час накривати на стіл.

Як посмажити люля-кебаб на сковороді без шпаг?

Цей рецепт можна приготувати для святкового столу. Його рецепт настільки спрощено, що вам не доведеться використовувати необхідно в оригіналі страви шпажки або шампури. Тому ви з легкістю зможете приготувати його в домашніх умовах і замінити звичні котлети.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 1 годину.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яловичина – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кінза – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець гострий – за смаком.

Процес приготування:

1. Яловичину краще всього купувати на ринку, так як в магазині м’ясо втрачає багато корисних властивостей. При виборі м’яса слідкуйте за тим, щоб воно не лежало у калюжі води. Хороша яловичина повинна бути трохи підсушеної. Такий її стан ніяк не впливає на якість продукту. Варто попросити у продавця відрізати шматочок м’яса і дати понюхати. Дуже важливо заздалегідь переконатися, що яловичина не має неприємного запаху. Перед приготуванням промийте м’ясо в холодній воді. Покладіть його на паперові рушники і приберіть з нього зайву вологу. Підготуйте м’ясорубку. Перекрутіть м’ясо. Покладіть фарш в глибоку миску. Ви також можете використовувати блендер і зробити люля-кебаби з рубленого м’яса.

2. Добре вимиваємо цибулю. Приберіть з нього зайву вологу і зніміть піну. Ще раз промийте овоч. Нарізати цибулю необхідно на дрібні шматочки. Кинзу і петрушку промиваємо в холодній воді. Висушіть їх за допомогою паперових рушників. Дрібно наріжте зелень.

3. У невеликій тарілці змішайте сіль, половину чайної ложки перцю, 1 чайну ложку паприки і 1 чайну ложку коріандру. Ви також можете додати гострий перець. Його кількість залежить від ваших уподобань. Суміш спецій додаємо до фаршу. Добре перемішуємо м’ясо, щоб розподілити спеції. Кладемо в тарілку цибулю і подрібнену зелень. Ще раз розмішуємо фарш. Залиште його в холодильнику на 20-30 хвилин. За цей час фарш просочиться ароматом спецій. Якщо у вас є зайвий час, ви можете залишити м’ясо в холодильнику на 60 хвилин, щоб воно краще захолола.

4. Коли час вийде, дістаньте м’ясо з холодильника і дайте йому трохи прогрітися. Намочіть руки в холодній воді. Візьміть трохи фаршу і сформуйте з нього довгу котлету у формі овалу. Вони повинні бути схожі на невеликі ковбаски. Прbплюсніть їх руками з двох сторін. Викладіть люля-кебаби на дерев’яну дошку і дайте їм постояти протягом 5 хвилин.

5. Сковороду поставте на плиту і розігрійте. Додайте на неї олію і розподіліть його. Викладаємо люля-кебаби на сковороду. Тепер нам необхідно акуратно обсмажити котлети. В оригінальному рецепт люля-кебаби повертають з допомогою дерев’яної шпажки. Прожарюйте кожну сторону протягом 8 хвилин. Обережно перевертайте люля-кебаб з допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки. Готуйте страву до появи золотистої скоринки. Після цього зменшіть вогонь. Залиште люля-кебаби на сковороді на 10 хвилин, накривши їх кришкою. За цей час вони остаточно приготуються.

6. Викладаємо котлети на тарілку і даємо їм охолонути. Гарнір для люля-кебаба не передбачається. Ви можете прикрасити його дрібно нарізаною зеленню, ріпчастою чи зеленою цибулею. Також до цієї страви варто подати свіжий лаваш і трохи овочів. Незважаючи на те, що цей варіант приготування страви є спрощеним, його смак нічим не поступається оригіналу. Люля-кебаби готові. Швидше спробуйте це соковите блюдо.

Простий і смачний рецепт соковитого люля-кебаба з індички на сковороді

Якщо ви не є фанатом страв з жирної баранини, цей рецепт стане відмінною альтернативою. Головний плюс цієї страви полягає в тому, що воно дієтичне і дуже корисне. Ви можете сміливо приготувати його на вечерю, порадувавши свій організм і зберегти струнку фігуру.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 2.

Склад:

  • Індичка – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • масло – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Якщо ви хочете приготувати смачне і соковите блюдо, відповідально підійдіть до вибору м’яса. Для люля-кебаба потрібна молода індичка. Щоб її вибрати, уважно розгляньте колір м’яса. Якісна індичка має палітрою різні відтінків. Кращим вважається м’ясо, в якому переважає рожевий колір. Ретельно промийте індичку. Приберіть зайву вологу, протерши м’ясо рушником. Наріжте індичку на невеликі кубики. Після цього ви можете порубати її за допомогою важкого ножа або тесака до стану грубого фаршу. Простіше буде скористатися звичайною м’ясорубкою і перекрутити м’ясо. Перекладіть фарш в глибоку миску і відкладіть в сторону.

2. Промиваємо в холодній воді цибулю, кріп і петрушку. Прибираємо з них зайву вологу паперовими рушниками. Очистіть цибулю від лушпиння. Нарізайте його на дуже дрібні шматочки. Потім нарубайте зелень. Додайте цибулю до фаршу. Добре перемішайте м’ясо. Покладіть до нього подрібнений кріп і петрушку. Ще раз розмішайте фарш.

3. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додайте до фаршу і перемішайте. Завдяки цьому інгредієнту вам буде легше сформувати люля-кебаби.

4. Поступово додаємо до фаршу спеції. Спочатку насипте до м’яса чорний мелений перець. Розмішайте фарш, рівномірно розподіляючи перець. Додайте трохи солі і сушеного базиліка. Знову перемішайте. Останнім інгредієнтом додаємо паприку. Якщо ви не любите гострі страви, постарайтеся додати якомога менше цього інгредієнта або зовсім відмовтеся від нього. Готовий фарш перенесіть в холодильник на 60 хвилин.

5. Дістаньте з холодильника фарш. Перекладіть його на стіл і дозвольте трохи нагрітись. Змочіть руки у воді з сіллю. Візьміть невелику кількість фаршу і зліпіть котлету у формі овалу, яка буде нагадувати сосиску. Шпажки необхідно заздалегідь замочити в прохолодній воді на 5 хвилин. Завдяки цьому вони не будуть пригорати. Настроміть люля-кебаби на шпажки. Дозвольте їм постояти на столі протягом 5-10 хвилин. Якщо ви не хочете смажити все люля-кебаби за один раз, покладіть їх у пакет і залиште в морозильній камері до наступного приготування.

6. Сковороду поставте на невеликий вогонь. Змастіть її рослинним маслом. Викладайте люля-кебаби на відстані один від одного, щоб вони рівномірно просмажаться. Перевертайте їх за допомогою шпажок. Кожну сторону смажте протягом 5 хвилин. На поверхні люля-кебаба повинна з’явитися апетитна золотава скоринка. Зніміть сковороду з плити. Накрийте її кришкою і дозвольте люля-кебабам постояти протягом 15 хвилин.

7. Готові люля-кебаби покладіть на велике страви. До них рекомендується подавати різні соуси. Ви можете взяти, наприклад, звичайний кетчуп. Доповніть котлети свіжою зеленню і овочами. Оформляючи блюдо, ви можете покласти люля-кебаб на лаваш. Подавати його варто гарячим, але і в холодному вигляді страву зберігає свої смакові якості. Накривайте на стіл і пробуйте результат своєї роботи.