Соковита, смачна і ніжна свинина, запечена цілим шматком в духовці — це блюдо, яке буде відмінно виглядати на святковому столі. Нарізку з такого м’яса можна подавати з гарніром або робити з неї бутерброди. По кожному з підібраних у цій статті 10 рецептів у вас вийде чудове м’ясо.
Шматок свинини, запечений у фользі в духовці
Смачний делікатес з цільного шматка свинини. М’ясо, запечене у фользі в духовці виходить особливо соковитим і ніжним.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свинина 1.3 кг
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Гірчиця 1 ст. л.
- Приправа для свинини за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як смачно запекти свинину цілим шматком в духовці? М’ясо краще всього взяти з невеликим прошарком сала. Свинину вимити і обсушити паперовими рушниками.
- Гірчицю змішайте з майонезом і сіллю в окремій мисці.
- Фольгу складіть у два-три шари. На фольгу покладіть свинину, змастіть її сумішшю майонезу і гірчиці.
- Далі рівномірно посипте м’ясо приправами для свинини.
- Загорніть м’ясо у фольгу і помістіть його в холодильник для маринування. Якщо у вас достатньо часу, то можна маринувати свинину всю ніч. Потім запікайте м’ясо в духовці при 180 градусах 80 хвилин.
- Коли м’ясо буде готове, залиште його в духовці до повного охолодження. Ароматну свинину наріжте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Свинина великим шматком, запечена в рукаві в духовці
Господині, яким хоч раз доводилося готувати м’ясо в рукаві, давно оцінили переваги цього способу. В рукаві м’ясо нудиться у власному соку, за рахунок чого дуже добре просочується ароматами спецій.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Спеції для м’яса – за смаком.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинину вимити, промокніть паперовими рушниками.
2. Шматок м’яса натріть сіллю і спеціями.
3. М’ясо покласти в рукав для запікання, закріпіть його краю з двох сторін.
4. Рукав з м’ясом покладіть на деко і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів.
5. М’ясо запікається 40-60 хвилин.
6. Сік, що виділився при запіканні м’яса, може бути використаний для приготування соусів. М’ясо виходить дуже соковитим і смачним, наріжте його і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Соковита свинина в соєвому маринаді з медом, запечена в духовці
Пряна і ніжна свинина, яка тане в роті. Свинину, запечену в соєвому маринаді з медом, можна подати на святковий стіл і нагодувати їм сім’ю у будні дні.
Час готування: 6,5 години.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 900 гр.
- Часник – 3-4 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Мед – 0,5 склянки
- Соус соєвий – 125 мл
- Гірчиця – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Чебрець – 1 ст. л.
- Перець кайенский – 0,25 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Часник і цибулю дрібно наріжте, перекладіть їх у миску. Додайте соєвий соус, мед, гірчицю, чебрець і перець, перемішайте. Свинину викладіть в контейнер і залийте її отриманим маринадом.
2. Шматки м’яса повністю занурте в маринад і відправте маринуватися в холодильник на 6 годин.
3. Через 6 годин дістаньте м’ясо з маринаду, промокніть паперовими рушниками і обсмажте на рослинному маслі на сильному вогні до рум’яної скоринки.
4. Потім влийте на сковороду маринад з контейнера.
5. Доведіть маринад до кипіння, накрийте сковорідку фольгою і відправте в духовку. Зверніть увагу, щоб на сковороді не було пластикових частин. Запікайте свинину при 190 градусах 15-20 хвилин.
6. Через 15 хвилин доставте форму, зніміть фольгу, полийте м’ясо маринадом і поставте в духовку ще на 5 хвилин.
7. Готову свинину подавайте в теплому вигляді з гарніром за смаком.
Приємного апетиту!
Ніжна і м’яка свинина в духовці, замаринована в гірчичному маринаді
Щоб свинина, запечена в духовці, стала соковитою і ніжною, її попередньо маринують в різних соусах. Особливий смак і аромат надає гірчичний соус. Як приготувати таке м’ясо, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Свинина – 1,5-2 кг
- Часник – 10-12 зуб.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Оцет винний – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
- Сіль – 1-2 ч. л.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Суміш перців – за смаком.
- Паприка мелена – за смаком.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Майоран – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Базилік – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину вимити і обсушити паперовими рушниками. Очистіть 10-12 зубчиків часнику, наріжте їх пластинками. У м’ясі зробіть невеликі надрізи і вставте в них часник.
2. Для маринаду змішайте гірчицю, соєвий соус, рослинна олія, винний оцет, сіль, сухі спеції.
3. Отриманим маринадом змастіть свинину з усіх боків.
4. Свинину помістіть в холодильник на пару годин, щоб вона замаринувалась.
5. Потім покладіть свинину в рукав для запікання, його краю зав’яжіть з обох сторін. 30 хвилин запікайте м’ясо при 200 градусах, потім ще 20 хвилин при 180 градусах. Далі розріжте рукав і готуйте м’ясо ще 15-20 хвилин. М’ясо можна подавати на стіл цілісним шматком.
Приємного апетиту!
Свинина, запечена одним великим шматком з картоплею
Ситне блюдо, яке можна приготувати на велику компанію. Свинина запікається разом з картоплею, завдяки чому ви отримуєте відразу основне блюдо і гарнір до нього.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Помідори – 300 гр.
- Картопля – 2 кг
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Гірчиця – 50 мл
- Часник – 3 зуб.
- Свинина – 1,5 кг
- Майонез – 50 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину ретельно вимийте і просушіть паперовими рушниками.
2. Часник очистіть, наріжте часточками. В окремій мисці змішайте гірчицю, майонез, сіль і перець.
3. У м’ясі зробіть невеликі надрізи і вставте в них часточки часник. Потім змастіть м’ясо отриманим маринадом з усіх боків. Накрийте м’ясо харчовою плівкою і залиште маринуватися на 1-1,5 години.
4. Після цього загорнути м’ясо у фольгу, покладіть його на деко і відправте в духовку. Запікайте при 250 градусах 45 хвилин.
5. Картоплю і помідори, помийте і наріжте великими кубиками. Розгорніть свинину. На деко викладіть м’ясо, навколо нього розкладіть овочі, посоліть і приправте їх за смаком.
6. Запікайте м’ясо з овочами при 200 градусах 30-40 хвилин. М’ясо і картоплю повинні добре підрум’янитися.
7. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Соковитий шматок шийки свинини, запечений у фользі
Запечене м’ясо виглядає апетитно і красиво на будь-якому столі. Частини шиї свинини виходять більш ніжними і соковитими, якщо запекти їх в духовці з ароматними спеціями. Гарнір для такого делікатесу вибирайте за власним смаком.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Шия свиняча – 1 кг
- Часник – 12 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль –за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину помийте і обсушіть.
2. Часник очистіть і дрібно наріжте ножем. У мисці змішайте часник, сіль і мелений перець.
3. Пряною сумішшю натріть шматок свинини.
4. Оберніть свинину у фольгу. Щоб згорток вийшов більш герметичним, оберніть м’ясо в декілька шарів фольги.
5. Запікайте м’ясо в духовці при 200 градусах 60-80 хвилин. Дайте свинині повністю охолонути у фользі. М’ясо наріжте, а сік, що виділився можна додати до гарніру або намазати на булочку.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування буженини з свинини у фользі
Буженина – вид м’яса, який користується особливою популярністю. А якщо запекти її в духовці, то воно виходить у міру пряним і не жирним. Відмінний спосіб урізноманітнити своє повсякденне меню і додати м’ясних делікатесів на святковий стіл.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Окіст свинячий – 1 кг
- Часник – 10 зуб.
- Гірчиця – 3 ч. л.
- Розмарин сухий – 1 ч. л.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Спеції для м’яса – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте сухі спеції і сіль.
2. Свинину помийте, обсушіть, зробіть невеликі надрізи і вставте в них зубчики часнику.
3. Потім м’ясо ретельно натріть спеціями і сіллю.
4. З допомогою силіконової пензлика нанесіть на м’ясо гірчицю. Перекладіть м’ясо в миску, затягніть її харчовою плівкою і поставте маринуватися в холодильник на 5-8 годин.
5. Після маринування загорніть м’ясо у фольгу у кілька шарів. Згорток покладіть на деко і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години. Готову буженину залиште в духовці до повного охолодження.
6. Буженину подавайте в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти шмат свинини з помідорами і сиром?
Оригінальний спосіб приготувати чудове м’ясо з добавками з помідорів і сиру. Страва виглядає красиво, виходить соковитим і смачним. Воно завжди привертає до собі увагу на святковому столі.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Сир – 100 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Соус соєвий – 2 ст. л
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- сухі Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте соєвий соус, оливкова олія, сухий часник, гірчицю і спеції.
2. Свинину вимити, обсушити паперовими рушниками і зробіть у ній глибокі надрізи.
3. Натріть м’ясо зовні і всередині надрізів отриманим маринадом. Якщо є можливість, то краще залишити м’ясо маринуватися на ніч в холодильнику.
4. Помідори і сир наріжте тонкими пластинками. В м’ясну гармошку вкладіть скибочки сиру і помідорів.
5. М’ясо загорнути у фольгу, перекладіть його в жароміцну форму. Покладіть м’ясо в духовку, розігріту до 190 градусів, на 50 хвилин. Потім розгорніть м’ясо і дайте підрум’янитися ще 20 хвилин в духовці.
6. Подавайте блюдо на стіл, прикрасивши його свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Соковита свинина, запечена одним шматком з овочами в духовці
Соковите м’ясо і хрусткі овочі в одній страві. Свинину з овочами можна подати на сімейний обід або святкове застілля. По своєму смаку ви можете додати в блюдо будь-які інші овочі.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Свинина – 1,5 кг
- Помідори – 6 шт.
- Сливи – 200 гр.
- Перець болгарський – 3-4 шт.
- Паприка мелена – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. М’ясо помийте і висушіть паперовими рушниками, натріть його спеціями і сіллю.
2. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажте м’ясо на сильному вогні з двох сторін.
3. Овочі помийте і наріжте шматочками середнього розміру.
4. У жароміцну форму викладіть нарізані овочі, посипте сіллю, додайте подрібнений часник, влийте пару столових ложок рослинного масла і перемішайте.
5. На овочеву подушку покладіть шматок м’яса, накрийте форму фольгою. Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 50 хвилин.
6. Потім зніміть фольгу і запікайте блюдо ще півгодини. Подавайте свинину з овочами в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Ніжна і м’яка свинина, запечена одним шматком з часником
Один з класичних видів закуски з свинини. Крім чудового смаку свинина з часником ще й дуже легко готується в духовці. Напередодні свят цей рецепт вам точно знадобиться.
Час готування: 150 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Часник – 5-6 зуб.
- Спеції – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину промийте, просушіть та натріть сіллю, подрібненим часником і спеціями.
2. Шматок свинини скрутіть в рулет і перев’яжіть товстими нитками.
3. Загорніть свинину в декілька шарів фольги. Запікайте м’ясо в духовці при 220 градусах 1-1,5 години.
4. Готове м’ясо остудіть у фользі, потім розгорніть її і зріжте нитки.
5. Свинину наріжте часточками і подавайте на стіл в якості м’ясної нарізки.
Приємного апетиту!