Гуляш – смачне і ситне блюдо з великою кількістю підливи. А приготування гуляшу в мультиварці не тільки спростить процес, але і заощадить Ваш час. У статті ви знайдете 5 відмінних рецептів гуляшу з яловичини.
Гуляш із яловичини в мультиварці Редмонд – класичний рецепт
Просте блюдо з яловичини для ситного обіду або вечері на всю сім’ю. М’ясо гаситься в підливці і виходить дуже м’яким. По своєму смаку до нього можна підібрати гарнір з різних каш, картоплі або макаронів.
Інгредієнти на
2 порц.
- Яловичина 350 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вода-1.5 склянки
- Борошно 50 гр.
- Морква 1 шт.
- Помідор 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець болгарський 1 шт.
- Сметана 200 мл
- Сіль за смаком
- Масло олію для смаження
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати гуляш з яловичини з підливою в мультиварці? Яловичу вирізку промийте під проточною водою, промокніть паперовими рушниками і наріжте невеликими шматочками. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Випічка», влийте в чашу рослинне масло і смажте яловичину 20 хвилин, періодично помішуючи.
- Після цього додайте нарізану цибулю і продовжуйте готувати 5 хвилин. Моркву натріть на тертці, додайте її після цибулі, смажте ще 5 хвилин. Далі додайте болгарський перець і ще через 5 хвилин помідори. Коли всі інгредієнти будуть в чаші, смажте всі разом 5 хвилин.
- У мисці змішайте сметану, борошно, сіль і мелений перець. Отриману суміш розведіть водою. Влийте сметанний соус в чашу, перемішайте.
- Закрийте кришку мультиварки і активуйте режим «Гасіння» на 80 хвилин. Після цього залиште гуляш на кілька хвилин в режимі «Підігрів». Потім додайте рубану зелень, перемішайте гуляш.
- Подавайте гуляш з гарніром по своєму смаку.
Гуляш з яловичини з картоплею в мультиварці-скороварці
М’ясо та картопля – ситне і смачне поєднання, яке люблять усі. Готувати ці два інгредієнти можна разом в мультиварці-скороварці, наприклад, зробити з них гуляш. Гуляш з яловичини має угорські корені, особливістю цієї страви є велика кількість смачної підливи.
Час приготування: 55
Час приготування: 30 хв
Порцій – 4
Склад:
- Яловичина – 500 гр.
- Картопля – 7 шт.
- Помідори – 2-3 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Вода – 300 мл
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину вимити, акуратно зріжте плівочки, промокніть паперовими серветками і наріжте невеликими шматочками.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями. У каструлю-скороварку влийте рослинне масло. Спочатку обсмажте м’ясо до рум’яної скоринки, потім викладіть цибулю і смажте 5 хвилин. Далі додайте моркву, натерту на тертці, готуйте ще 5 хвилин, посоліть і приправте за смаком. Після цього влийте воду.
Крок 3. Закрийте кришку скороварки і тушкуйте 15 хвилин. Картопля очистіть і наріжте кубиками.
Крок 4. Коли м’ясо буде готове, додайте картоплю, томатну пасту і помідори, перемішайте. При необхідності додайте сіль за смаком.
Крок 5. Закрийте скороварку і готуйте гуляш ще 10 хвилин. Готовий гуляш розкладіть по тарілках, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.
Смачний гуляш з яловичини з томатною пастою в мультиварці Поларіс
Гуляш, приготований в мультиварці Поларіс, виходить особливо насиченим і густим. Добре приготовлена яловичина відмінно засвоюється і йде на користь організму. Щоб приготувати таку страву самостійно, підготуйте всі необхідні інгредієнти, увімкніть мультиварку і дотримуйтесь нашому докладному опису.
Час готування: 140
Час приготування: 30 хв
Порцій – 4-6
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,5-0,7 кг
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- томатна Паста – 3-4 ст. л.
- Борошно – 2-3 ст. л.
- Перець чорний – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину наріжте кубиками, цибулю наріжте в довільному порядку, моркву натріть на тертці.
Крок 2. Увімкніть мультиварку. Виберіть у меню режим «Смаження», влийте в чашу рослинне масло і викладіть цибулю, обсмажте до м’якості.
Крок 3. Потім додайте в чашу мультиварки м’ясо, смажте його, поки не випарується вся рідина.
Крок 4. Далі покладіть моркву, томатну пасту, чорний перець і влийте воду. Посоліть вміст чаші за смаком. Активуйте режим «Гасіння» на 50-90 хвилин.
Крок 5. За 5 хвилин до закінчення програми додайте борошно. Щоб борошно не зібралася в грудочки, розведіть її з невеликою кількістю бульйону, потім викладіть цю суміш у чашу. Після закінчення програми, залиште гуляш під кришкою ще на 3-7 хвилин. Гуляш з яловичиною подавайте в гарячому вигляді з гарніром за своїм смаком.
Як приготувати гуляш з яловичини по-угорськи в мультиварці?
Гуляш – це угорське національне блюдо, яке відоме далеко за межами цієї країни. Гуляш готується з великою кількістю підливи і не завжди можна однозначно відповісти, це перше або друге блюдо. Традиційно гуляш вариться в каструлі, але мультиварка також відмінно підходить для його приготування.
Час готування: 80
Час приготування: 35 хв
Порцій – 5
Склад:
- Яловичина – 700-800 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Картопля – 3-4 шт.
- Вода – 2 л
- Перець солодкий – 2-3 шт.
- Помідори – 3-4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Паприка мелена – 2-2,5 ч. л.
- Кмин сушений – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло соняшникове – 1,5-2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Часник і цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Увімкніть мультиварку, активуйте режим «Смаження» або «Випічка», в чашу мультиварки влийте рослинне масло, обсмажте на ньому цибулю і часник протягом 6-8 хвилин. Всипте приправи, перемішайте і продовжуйте смажити.
Крок 2. Через пару хвилин покладіть в чашу нарізане кубиками м’ясо, смажте його до рум’яного кольору, потім вимкніть вибраний раніше режим.
Крок 3. Влийте гарячу воду, щоб вона покрила м’ясо і активуйте режим «Гасіння» на півгодини.
Крок 4. Картопля та помідори наріжте кубиками, перець – соломкою. Через півгодини додати в чашу овочі, посоліть за смаком і готуйте в режимі «Суп» ще 20-25 хвилин.
Крок 5. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, перемішайте і подавайте гуляш по-угорськи до обіду або вечері.
Соковитий гуляш з яловичини зі сметаною в мультиварці
Ніжна і соковита яловичина в мультиварці в насиченою підливі – страва просто «Пальчики оближеш». Завдяки гасіння м’яса зі сметаною в мультиварці, воно виходить таким смачним і м’яким.
Час приготування: 45
Час приготування: 15 хв
Порцій – 4
Склад:
- Яловичина – 500 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Сметана – 300 мл
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Гірчиця – 50 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину наріжте невеликими шматочками упоперек волокон. Цибулю наріжте півкільцями, печериці – тонкими часточками.
Крок 2. У суху чашу мультиварки влийте рослинне масло, викладіть яловичину, цибулю та печериці.
Крок 3. Виберіть режим «Смаження» і готуйте протягом 10 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 4. Потім додайте в чашу сметану, гірчицю, сіль і мелений перець. Перемішайте вміст мультиварки і готуйте в режимі «Випічка» протягом 20 хвилин.
Крок 5. Поки готується гуляш, можна зварити рис або картопля для гарніру. Подавайте гуляш з яловичини з гарніром за своїм вибором в гарячому вигляді.