Мясо по-французьки з курячого філе в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

М’ясо по-французьки завжди виходить соковитим і смачним. Готується воно з певної технології. На велике блюдо викласти шарами овочі, куряче філе, майонез і твердий сир. Запікається все до рум’яної скоринки. У статті зібрані 7 рецептів цієї страви.

М’ясо по-французьки з курячого філе з помідорами і сиром в духовці

Запікаємо куряче філе з помідорами і сиром оригінальним способом. Таке блюдо можна подавати на стіл в гарячому і охолодженому вигляді в будні і на святкове застілля.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 1 шт.
  • Помідори 1 шт.
  • Сир 80 г
  • Сметана 2 ст. л.
  • Соус соєвий 4 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Петрушка 4 гілки
  • Базилік сушений ½ ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Суміш перців за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати м’ясо по-французьки з курячого філе в духовці? Підготуйте необхідні продукти за списком.
  2. Соєвий соус змішайте з базиліком, подрібненою петрушкою і одним зубчиком часнику.
  3. В отриманому маринаді обваляйте куряче філе і залиште його на 30 хвилин.
  4. Помідори наріжте кружечками, сир – тонкими часточками.
  5. На курячому філе зробіть глибокі надрізи, вкладіть в них по часточці сиру і кружечки помідорів.
  6. В окремій мисці змішайте сметану з подрібненим зубчиком часнику, додайте суміш перців.
  7. Сметанним соусом щедро змастіть заготовку. М’ясо запікайте в духовці при 200 градусах 30 хвилин.
  8. Запечене куряче філе з помідорами і сиром можна нарізати на порції і подавати на стіл.

Приємного апетиту!