Шаурма – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шаурма в домашніх умовах – цікаве кулінарне рішення для вашого ситного обіду або перекусу. Домашня шаурма виходить дуже соковитою, ароматною і яскравою за смаком. Процес приготування не забере багато часу. Використовуйте для цього перевірені рецепти з покроковим описом процесу і фотографіями.

Шаурма з куркою в лаваші, приготовлена в домашніх умовах

Щоб шаурма з куркою вийшла соковитою і апетитною, філе будемо обсмажувати в олії зі спеціями. Робити це потрібно швидко і при високій температурі плити, щоб запечатати скоринкою всі соки в м’ясі. До речі, можна використовувати будь-які частини курки: філе, філе стегна або ніжки. Звичайно, шкіру краще зняти. Овочі для начинки використовуємо свіжі та соковиті – тоді готова шаурма точно буде смачною і ароматною.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Лаваш 4 шт.
  • Куряче філе 400 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Огірки солоні 100 гр.
  • Помідор 1 шт. середнього розміру
  • Капуста пекінська 200 гр.
  • Гірчиця 100 гр.
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Куркума за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну шаурму в домашніх умовах? Куряче м’ясо звільняємо від шкіри, кісток і хрящів. Отримане філе обсипаємо сіллю, чорним меленим перцем і куркумою. При бажанні можна використовувати будь-які улюблені спеції. Руками втираємо прянощі в філе, намагаючись розподілити їх рівномірно по всім кусочкам. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо в ньому курку з усіх боків при високій температурі. Домагаємося одержання рум’яної скоринки і знімаємо сковороду з плити.
  2. Листя пекінської капусти промиваємо й обсушуємо. Якщо є жорсткі прожилки, їх краще зрізати. Нарізаємо капусту поперек листя тонкими смужками. Як варіант, замість «пекінкі» відмінно підійде салат «Айсберг».
  3. Солоні огірки злегка віджимаємо від розсолу, щоб у шаурмі не виявилося занадто багато вологи. Нарізаємо їх довільними шматочками. Краще вибирати дрібні огірочки, оскільки вони більш хрусткі і щільні.
  4. Помідор промиваємо, обсушуємо і нарізаємо полукружиями.
  5. В окремій ємності готуємо соус для змащування лаваша. Збиваємо до однорідності майонез, кетчуп і гірчицю.
  6. Обсмажене філе курки нарізаємо тонкими скибочками упоперек волокон.
  7. Настала черга складання шаурми з підготовлених інгредієнтів. Розстилаємо листи лаваша на робочій поверхні. Ближче до однієї з довгих сторін укладаємо смужки пекінської капусти, на неї розміщуємо скибочки курки, потім кладемо солоні огірочки і півкруги томату. Зверху поливаємо начинку приготованим соусом і присипаємо натертим на крупній тертці сиром. Повторюємо цю ж послідовність і з другим листом лаваша.
  8. Загортаємо начинку на лаваш. Спочатку підгинаємо нижні краї, а потім згортаємо валик по довгій стороні уздовж начинки.
  9. Сформовану шаурму викладаємо на решітку і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку на середній рівень на п’ять-шість хвилин.
  10. Дістаємо шаурму з духовки, розрізаємо впоперек косим зрізом і відразу подаємо до столу.

Приємного апетиту!