Шаурма в домашніх умовах – цікаве кулінарне рішення для вашого ситного обіду або перекусу. Домашня шаурма виходить дуже соковитою, ароматною і яскравою за смаком. Процес приготування не забере багато часу. Використовуйте для цього перевірені рецепти з покроковим описом процесу і фотографіями.
Шаурма з куркою в лаваші, приготовлена в домашніх умовах
Щоб шаурма з куркою вийшла соковитою і апетитною, філе будемо обсмажувати в олії зі спеціями. Робити це потрібно швидко і при високій температурі плити, щоб запечатати скоринкою всі соки в м’ясі. До речі, можна використовувати будь-які частини курки: філе, філе стегна або ніжки. Звичайно, шкіру краще зняти. Овочі для начинки використовуємо свіжі та соковиті – тоді готова шаурма точно буде смачною і ароматною.
Інгредієнти на
4 порц.
- Лаваш 4 шт.
- Куряче філе 400 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
- Огірки солоні 100 гр.
- Помідор 1 шт. середнього розміру
- Капуста пекінська 200 гр.
- Гірчиця 100 гр.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Масло рослинне для смаження
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Куркума за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смачну шаурму в домашніх умовах? Куряче м’ясо звільняємо від шкіри, кісток і хрящів. Отримане філе обсипаємо сіллю, чорним меленим перцем і куркумою. При бажанні можна використовувати будь-які улюблені спеції. Руками втираємо прянощі в філе, намагаючись розподілити їх рівномірно по всім кусочкам. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо в ньому курку з усіх боків при високій температурі. Домагаємося одержання рум’яної скоринки і знімаємо сковороду з плити.
- Листя пекінської капусти промиваємо й обсушуємо. Якщо є жорсткі прожилки, їх краще зрізати. Нарізаємо капусту поперек листя тонкими смужками. Як варіант, замість «пекінкі» відмінно підійде салат «Айсберг».
- Солоні огірки злегка віджимаємо від розсолу, щоб у шаурмі не виявилося занадто багато вологи. Нарізаємо їх довільними шматочками. Краще вибирати дрібні огірочки, оскільки вони більш хрусткі і щільні.
- Помідор промиваємо, обсушуємо і нарізаємо полукружиями.
- В окремій ємності готуємо соус для змащування лаваша. Збиваємо до однорідності майонез, кетчуп і гірчицю.
- Обсмажене філе курки нарізаємо тонкими скибочками упоперек волокон.
- Настала черга складання шаурми з підготовлених інгредієнтів. Розстилаємо листи лаваша на робочій поверхні. Ближче до однієї з довгих сторін укладаємо смужки пекінської капусти, на неї розміщуємо скибочки курки, потім кладемо солоні огірочки і півкруги томату. Зверху поливаємо начинку приготованим соусом і присипаємо натертим на крупній тертці сиром. Повторюємо цю ж послідовність і з другим листом лаваша.
- Загортаємо начинку на лаваш. Спочатку підгинаємо нижні краї, а потім згортаємо валик по довгій стороні уздовж начинки.
- Сформовану шаурму викладаємо на решітку і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку на середній рівень на п’ять-шість хвилин.
- Дістаємо шаурму з духовки, розрізаємо впоперек косим зрізом і відразу подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Шаурма з ковбасою в лаваші в домашніх умовах
Шаурма з ковбасою готується дуже швидко, адже ніякої попередньої підготовки інгредієнтів не потрібно. Все, що потрібно – це мати в запасі сам лаваш і, власне, продукти для начинки. Від вигляду і смаку ковбаси залежить основний смак шаурми. Краще вибирати нетверді сорту, типу салямі, або варену ковбасу – їх просто зручніше є в складі шаурми. Сам лаваш, звичайно, повинен бути свіжим. Якщо він вже встиг полежати якийсь час, то підсохлі краю не надутий оформити закуску красиво, і на смак вплинуть не кращим чином.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Склад:
Лаваш тонкий – 1 шт.
Ковбаса – 100 гр.
Огірок – 1 шт. середнього розміру.
Сир – 100 гр.
Майонез – 2 ст. л.
Соус томатний – 2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Чорний мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Лаваш розстилаємо на поверхні столу і розрівнюємо рукою. Викладаємо на нього майонез і з допомогою силіконової пензлика або зворотною стороною столової ложки розподіляємо його рівним шаром не тому місці, де будемо укладати начинку. Повинно вийти овальне майонезное «пляма» на одній із сторін лаваша.
2. Ковбасу очищаємо від оболонки і нарізаємо тонкою соломкою. Укладаємо її поверх майонезу.
3. Огірок ретельно миємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо овоч немолодий, має сенс зрізати шкірку і видалити насіння. Розрізаємо підготовлений овоч на тонкі смужки, співмірні соломці ковбаси. Посипаємо невеликою кількістю солі і чорного меленого перцю.
4. Сир натираємо на крупній тертці і покласти сирну стружку поверх огірка.
5. Поливаємо томатним соусом або, як варіант, звичним кетчупом.
6. Загортаємо лаваш, підгинаючи спочатку верхній і нижній краї, а потім повертаючи його валиком вздовж начинки. Шаурма з ковбасою готова! Її зручно брати з собою для швидкого і ситного перекусу. Якщо вживання планується відразу, то розрізаємо шаурму поперек косим зрізом на дві порції і подаємо.
Приємного апетиту!
Дуже смачна домашня шаурма зі свининою в лаваші
Шаурма може стати відмінною альтернативою ситного обіду, якщо немає часу на повноцінний прийом їжі. Вона ситна, поживна і дуже смачна. Приготувавши шаурму в домашніх умовах, можна бути повністю впевненим у її якості і регулювати інгредієнти за смаком. Пропонуємо приготувати її на основі свинини – такий варіант точно оцінить чоловіча половина сім’ї. Підготовка м’яса потребує трохи часу, але результат це повністю виправдовує.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Лаваш тонкий – 2 шт.
Сир твердий – 150 гр.
Свинина – 300 гр.
Огірок – 1 шт. середнього розміру.
Помідори черрі – 10 шт.
Капуста пекінська – 200 гр.
Олія – для смаження.
Часник – 3 зубки.
Кріп – 1 пучок.
Майонез – 150 гр.
Процес приготування:
1. Вибираючи свинину для приготування шаурми, важливо розуміти, що це повинен бути досить м’який ділянку з ніжною м’якоттю. Добре підходить шия або вирізка.
2. М’ясо обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо його невеликими смужками упоперек волокон. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо в нього нарізане м’ясо. При високій температурі швидко обсмажуємо шматочки до рум’яної скоринки. В кінці приготування посипаємо свинину сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
3. Для приготування соусу часник очищаємо. Пропускаємо його через прес і отриману кашку викладаємо в миску. Зелень кропу промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Відправляємо в миску до часнику. Додаємо майонез і добре перемішуємо.
4. Пекінську капусту промиваємо, обсушуємо і тонко шаткуємо. Якщо трапляються занадто товсті і грубі прожилки, вирізаємо їх і викидаємо.
5. Помідори і огірок промиваємо й обсушуємо. У огірка зрізаємо кінчики з обох сторін і натираємо його на крупній тертці. Черрі ріжемо навпіл. Сир натираємо на тертці.
6. М’ясо до моменту складання шаурми потрібно трохи остудити після обсмажування, щоб воно не було надто гарячим. Викладаємо його в миску.
7. Додаємо до м’яса приготований майонезний соус, перемішуємо.
8. Лист лаваша розстилаємо на столі і розрівнюємо рукою. Ближче до краю викладаємо подрібнену пекінську капусту разом з тертим огірком. На них розподіляємо свинину в соусі.
9. Зверху викладаємо половинки помідорів черрі і тертий сир.
10. Звертаємо лаваш трубочкою, попередньо підігнувши нижній і верхній краї. Укладаємо сформовану шаурму на решітку і ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на п’ять хвилин.
11. Готову шаурму дістаємо, розрізаємо навскоси на порції і відразу подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Шаурма з куркою і корейською морквою в лаваші в домашніх умовах
Корейська морквина завжди додає пікантності. І це особливо до речі, якщо мова йде про шаурму. Приготуємо її з куркою для ситності, а також зі свіжими овочами – вони дадуть соковитість і текстуру. Курку можна використовувати як обсмажену, так і відварну. Начинку будемо змішувати відразу в одній ємності, щоб було простіше і швидше формувати шаурму. Дуже зручно брати таку закуску з собою в дорогу – нічого не буде розсипатися і не проллється, а ситний перекус забезпечений.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Склад:
Курка – 300 гр.
Лаваш тонкий – 2 шт.
Морква по-корейськи – 250 гр.
Помідори – 1 шт. середнього розміру.
Огірки – 1 шт. середнього розміру.
Майонез – за смаком.
Кетчуп – за смаком.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Обсмажену або відварну курку звільняємо від кісток, шкіри і хрящів. Нарізаємо м’ясо невеликими кубиками. Поміщаємо його в миску.
2. Огірки і помідори промиваємо й обсушуємо. У огірка зрізаємо кінчики з обох сторін, у помідора видаляємо слід від плодоніжки. Нарізаємо овочі невеликими шматочками і відразу висипаємо в миску до курки.
3. Корейську моркву злегка віджимаємо руками від зайвої рідини і відправляємо її до огірків і помідорів. Додаємо майонез, сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо.
4. Лаваш розстилаємо на поверхні столу, вирівнюємо руками. Змащуємо його кетчупом тонким шаром. З одного боку аркуша викладаємо начинку, підверніть краю зверху і знизу. Звертаємо лаваш валиком вздовж начинки, формуючи шаурму.
5. Розрізаємо кожен валик поперек косим зрізом і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати домашню шаурму з куркою і капустою
Шаурма, приготована вдома – це дуже смачно. Що особливо важливо, в цьому випадку можна бути впевненим в якості інгредієнтів і свіжості самої закуски. Даний рецепт включає в себе білокачанну капусту. Цей простий овоч здатний значно перетворити шаурму, додавши хрусткою текстури і соковитості. Ще одна «родзинка» — використання маринованої цибулі. Він забезпечить пікантність і кислинку.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Лаваш тонкий – 2 шт.
Філе куряче – 400 гр.
Капуста білокачанна – 250 гр.
Помідори черрі – 6 шт.
Морква по-корейськи – 50 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликого розміру.
Сир твердий – 100 гр.
Окріп – ½ склянки
Цукор-пісок – ½ ч. л.
Сіль – за смаком.
Оцет столовий 9% — 1 ст. л.
Часник – 2 зубки.
Майонез – 2 ст. л.
Кетчуп – 2 ст. л.
Олія – для смаження.
Трави прованські – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Білокачанну капусту тонко шаткуємо. Виминаємо її руками, щоб пом’якшити волокна і зменшити обсяг. Злегка присаливаем і знову мнемо руками.
2. Куряче філе нарізаємо пластинами, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і прованськими травами. Руками втираємо спеції в м’ясо і даємо йому промаринуватися п’ять хвилин.
3. Поки курка маринується, готуємо соус. У невеликій ємності змішуємо кетчуп, майонез, пропущений через прес часник, сіль і чорний мелений перець за смаком.
4. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його тонкими прозорими півкільцями. Покласти цибулю в невелику миску і додаємо дрібку солі, цукровий пісок і оцет. Далі вливаємо вказану кількість окропу і перемішуємо. Залишаємо цибулю промаринуватися на десять хвилин.
5. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
6. Куряче філе обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до одержання рум’яної скоринки.
7. Обсмажене м’ясо розрізаємо на тонкі довгі шматочки.
8. Листи лаваша розстилаємо на столі і розрівнюємо руками. Розрізаємо їх на дві або три частини, залежно від розміру. Змащуємо кожну частину приготованим соусом і викладаємо на нього підготовлену капусту. Поверх розкладаємо злегка віджатий промаринований цибулю.
9. Далі кладемо шматочки курки, половинки помідорів черрі і натертий на крупній тертці твердий сир.
10. Звертаємо лаваш з начинкою валиком, попередньо підігнувши краї так, щоб начинка не випала.
11. Сформовану шаурму поміщаємо на сухе деко і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку на п’ять хвилин. Поверхню лаваша повинна трохи зарум’яниться.
12. Готову шаурму розрізаємо впоперек косим зрізом і відразу подаємо до столу, поки вона гаряча і соковита.
Приємного апетиту!
Дієтична шаурма в домашніх умовах ПП
Незважаючи на те, що шаурма є по суті фаст-фудом, її можна приготувати як дієтичне блюдо. Важливо для начинки використовувати свіжі овочі, нежирний соус на основі йогурту і правильно приготоване м’ясо. У даному рецепті будемо використовувати курячу грудку. Щоб зробити її більш соковитою, замаринуем в спеціях. А щоб не додавати зайвого жиру при обсмажуванні, сковороду змащуємо за допомогою пензлика оливковою олією і готуємо грудку при високій температурі.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Склад:
Лаваш тонкий – 1 шт.
Салат зелений – 2-3 аркуша.
Куряче філе – 250 гр.
Огірок – 1 шт. середнього розміру.
Помідори черрі – 6 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
Йогурт натуральний – 150 гр.
Сік лимонний – 1 ч. л.
Часник – 2 зубки.
Оцет столовий 9% — 1 ст. л.
Мед – ½ ч. л.
Олія оливкова – для смаження.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Куркума – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячу грудку обсушуємо паперовим рушником. Посипаємо філе сіллю, чорним меленим перцем і куркумою за смаком. Руками втираємо спеції в поверхню м’яса і потім залишаємо його на п’ятнадцять хвилин для маринування.
2. Сковороду добре розігріваємо на плиті. З допомогою силіконової пензлика змащуємо дно невеликою кількістю оливкової олії. Викладаємо курячі грудки в гарячу сковороду і швидко обсмажуємо при середньо-високій температурі з усіх сторін для рум’яної скоринки. Щоб переконатися в готовності курки, центр грудки встромляємо ніж. Якщо з розрізу не випливає рожевий сік, то м’ясо відразу знімаємо на тарілку.
3. Помідори черрі промиваємо та нарізаємо на половинки. Огірки миємо, зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо овоч немолодий, то краще зрізати також шкірку і видалити насіння. Розрізаємо плід на тонкі смужки.
4. Готуємо соус. У невелику миску викладаємо натуральний йогурт. Додаємо до нього сіль, чорний мелений перець за смаком, лимонний сік і пропущений через прес часник. Ретельно перемішуємо.
5. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими напівпрозорими кільцями. Покласти цибулю в миску, додаємо дрібку солі, мед і оцет. Заливаємо окропом і перемішуємо. Залишаємо на п’ять-десять хвилин для маринування, після чого цибульну масу віджимаємо руками від рідини.
6. Обсмажене філе розрізаємо на пластинки поперек волокон.
7. Лист лаваша розкладаємо на столі, вирівнюємо руками. Ближче до краю укладаємо промиті і обсушені листя зеленого салату. На них кладемо шматочки курки і смужки огірка.
8. Поверх кладемо половинки помідорів черрі і поливаємо всю начинку приготованим йогуртовим соусом.
9. Зверху на соус викладаємо маринований лук. Загортаємо лаваш разом з начинкою у вигляді валика, попередньо підігнувши нижній і верхній краї.
10. Подаємо шаурму відразу після приготування. Додатково можна сервірувати залишився йогуртовий соус і мариновану цибулю.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування в духовці
Шаурма смачна тоді, коли інгредієнти її начинки вдало поєднуються і дають необхідну соковитість. Сам лаваш кілька сухуватий, і без вологості закуска просто не проявить всього багатства смаку. Для даного рецепту крім традиційних помідорів використовуємо редис дайкон і кукурудзу. Для ніжності твердий сир замінимо на плавлений. Ріпчасту цибулю кладемо за смаком: комусь подобається більше пікантності, а хтось і зовсім не переносить специфічний цибульний дух.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
Лаваш тонкий – 1 шт.
Помідори – 1 шт. середнього розміру.
Цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликого розміру.
Дайкон – 160 гр.
Кукурудза консервована – 200 гр.
Сир плавлений – 50 гр.
Кетчуп – 3 ст. л.
Майонез – 2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо соус для шаурми. У невеликій мисці змішуємо майонез з кетчупом до однорідності. Вмішуємо в масу трохи чорного меленого перцю для аромату.
2. Помідори промиваємо, обсушуємо і вирізаємо слід від плодоніжки. Нарізаємо томати невеликими шматочками.
3. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо. Нарізаємо цибулину тонкими пір’ям. Кількість цибулі у шаурмі регулюємо за власним смаком.
4. Редис дайкон промиваємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Виділився сік зливаємо, інакше лаваш може розмокнути від надлишку вологи.
5. Плавлений сир нарізаємо невеликими шматочками.
6. Лаваш розстилаємо на поверхні столу, розрівнюємо і розрізаємо впоперек на дві половини.
7. На кожну половину лавашу, наносимо приготований соус і розподіляємо його по всій площі.
8. За соусу розсипаємо консервовану кукурудзу.
9. Поверх розкладаємо шматочки помідорів і тертий дайкон.
10. В останню чергу викладаємо шматочки плавленого сиру. З одного боку край підверніть, як показано на фото.
11. Звертаємо лаваш разом з начинкою трубочкою.
12. Поміщаємо сформовану шаурму на злегка змащене олією деко. Ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо п’ять-сім хвилин, поки на поверхні не з’явиться легка рум’яна кірочка.
13. Подаємо домашню шаурму в гарячому вигляді одразу після запікання.
Приємного апетиту!
дуже Ситна і смачна домашня шаурма з фаршем
Якщо вдома є невеликий залишок м’ясного фаршу, і в запасі лежить лаваш, то можна приготувати дуже соковиту і ситну шаурму, яка здивує всю сім’ю і нікого не залишить байдужим. Будучи фаст-фудом, така шаурма має на диво збалансований склад: тут і м’ясо, і різноманітність свіжих овочів, і вуглеводи у вигляді лаваша. Відмінний варіант для ситного перекусу або вечері!
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Лаваш тонкий – 200 гр.
Фарш м’ясний – 350 гр.
Капуста пекінська – 200 гр.
Капуста червонокачанна – 70 гр.
Перець болгарський – ½ шт середнього розміру.
Помідори – 1 шт. середнього розміру.
Огірок – 1 шт. середнього розміру.
Морква по-корейськи – 100 гр.
Сир твердий – 100 гр.
Часник – 2 зубки.
Сметана – 100 гр.
Кетчуп – 2 ст. л.
Петрушка – ½ пучка.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Олія – для смаження.
Процес приготування:
1. Фарш можна використовувати будь-який, який є в наявності: свинячий, курячий, яловичий або змішані варіанти. Додаємо до м’ясної маси сіль, чорний мелений перець і добре перемішуємо.
2. Сковороду добре розігріваємо на плиті. Додаємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо підготовлений м’ясний фарш.
3. При постійному помішуванні обсмажуємо фарш до готовності. Маса повинна почати трохи рум’янитися.
4. Пекінську капусту тонко шаткуємо і злегка обминаємо руками, щоб зменшити її обсяг. Червонокачанну капусту також тонко ріжемо і мнемо руками. Поміщаємо обидва види капусти в миску.
5. Огірок і помідор промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Болгарський перець звільняємо від насіння і плодоніжки і ріжемо на довгі смужки. Викладаємо нарізані овочі в миску до капусти.
6. Посипаємо сіллю і перемішуємо всі овочі.
7. Сир натираємо на крупній тертці.
8. Зелень петрушки промиваємо й обсушуємо. Якщо є занадто грубі стебла, їх краще викинути, щоб не псувати смак шаурми.
9. Дрібно рубаємо ножем зелень петрушки.
10. Для приготування соусу в миску кладемо сметану і кетчуп. Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Відправляємо отриману кашку в миску.
11. Солимо й додаємо чорний мелений перець за смаком і ретельно перемішуємо.
12. Лист лаваша розстилаємо по поверхні столу, вирівнюємо руками.
13. Щедро змащуємо приготованим соусом.
14. Посипаємо соус подрібненою зеленню петрушки.
15. Ближче до краю викладаємо овочеву начинку, а поверх неї – корейську моркву.
16. Зверху розподіляємо обсмажений м’ясний фарш.
17. Посипаємо тертим сиром.
18. Підверніть протилежні краї.
19. Звертаємо лаваш в вигляді валика разом з начинкою.
20. Таким чином начиняємо всі листи лаваша і формуємо шаурму.
21. Суху сковороду розігріваємо до гарячого стану і викладаємо в неї шаурму.
22. Обсмажуємо її по парі хвилин з кожного боку при середньо-високій температурі до появи рум’яної скоринки.
23. Готову шаурму подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Шаурма з сосисками в лаваші в домашніх умовах
Приготовлена в домашніх умовах, шаурма завжди буде свіжою і якісною – це відмінний перекус для всієї родини. А вже якщо всередині сосиски, від такої їжі не відмовиться жодна дитина. В даний час в магазинах можна знайти різні види тонкого лаваша. Щоб надати звичної шаурмі незвичайний вигляд, можна використовувати лаваш зі шпинатом – його смак не відрізняється від класичного, а ось веселий колір особливо сподобається дітям. Звичайно, і звичайний білий лаваш підійде нітрохи не гірше.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Лаваш тонкий – 2 шт.
Сосиски – 10 шт.
Капуста пекінська – ½ качана.
Огірки мариновані – 1 шт. середнього розміру.
Кетчуп – 3 ст. л.
Сир твердий – 200 гр.
Процес приготування:
1. Листи лаваша розстилаємо по поверхні столу, розрівнюємо. Наносимо на лаваш кетчуп і розподіляємо його рівним шаром зворотною стороною ложки. Якщо лаваш плотноват, варто залишити його на пару хвилин з шаром соусу – так тісто просочиться і лист буде пластично згортатися.
2. Маринований огірок нарізаємо тонкими кружечками.
3. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
4. Сосиски звільняємо від оболонки. Відварювати або обсмажувати їх не потрібно, оскільки пізніше сформовану шаурму будемо прогрівати до готовності в мікрохвильовій печі.
5. Пекінську капусту тонко шаткуємо. Якщо трапляються товсті прожилки грубі, видаляємо їх, щоб не псувати смак готової закуски.
6. На змащений кетчупом лист лаваша викладаємо подрібнену пекінську капусту у вигляді смуги по краю.
7. Поверх «пекінкі» викладаємо кружечки маринованого огірка.
8. На огірок поміщаємо сосиски в вигляді лінії, як показано на фото.
9. Засипаємо начинку тертим сиром.
10. Краї підверніть, щоб начинка не випала, і звертаємо лаваш в вигляді валика вздовж покладених інгредієнтів
11. Сформовану шаурму ставимо в мікрохвильову піч на півтори-дві хвилини, щоб сосиски добре прогрілися, а сир розплавився. Розрізаємо кожен валик поперек косим зрізом і подаємо до столу, поки гаряча закуска.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування домашньої шаурми в піті
З пітою можна нескінченно експериментувати в приготуванні різного фаст-фуду. Від поєднання обраних продуктів для начинки залежить і кінцевий смак шаурми з неї. В даному випадку пропонуємо використовувати обсмажений м’ясний фарш, огірок, помідор, редис і зелень. Додамо В соус трохи часнику для аромату. Це безпрограшне поєднання, яке дає соковитість, пікантність, аромат і насичений смак.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Піта – 4 шт.
Огірок – 1 шт. середнього розміру.
Помідор – 1 шт. середнього розміру.
Редис – 1-2 шт. середнього розміру.
Фарш м’ясний – 250 гр.
Петрушка – 3 гілки.
Сметана – 150 гр.
Майонез – 50 гр.
Часник – 2 зубки.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Олія – для смаження.
Процес приготування:
1. Фарш можна використовувати будь – свинячий, курячий, яловичий або суміш цих варіантів. Додаємо в м’ясну масу сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і обсмажуємо її на сковороді до готовності. Обсмажений фарш викладаємо в миску і даємо йому трохи охолонути.
2. Огірок промиваємо, обсушуємо і видаляємо кінчики з обох сторін. Натираємо овоч на крупній тертці.
3. Редис чистимо від шкірки, якщо вона груба, зрізаємо хвостики. Ретельно моєму коренеплоди і також натираємо на крупній тертці.
4. Помідор промиваємо, обсушуємо і вирізаємо слід від плодоніжки. Нарізаємо помідор невеликими кубиками.
5. Розігріваємо Сковороду до гарячого стану і змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. По черзі обсмажуємо кожну піту до рум’янцю з обох сторін.
6. Для приготування соусу змішуємо в мисці сметану, майонез, пропущені через прес зубки часнику і подрібнену зелень петрушки. Присмачую суміш чорним меленим перцем і добре перемішуємо.
7. У кожній піті робимо проріз по краю і в отриманий кишеньку укладаємо начинку: потроху натертого огірка і редису, шматочків помідорів і обсмаженого фаршу. Поливаємо начинку в піті приготованим часниковим соусом.
8. Готову шаурму в піті подаємо до столу відразу після приготування.
Приємного апетиту!