Котлети з підливою в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з підливою в духовці — це просте і смачне блюдо, яке не займе у вас багато часу і сил, але зате ви «вб’єте двох зайців». У вас буде м’ясне блюдо і смачний соус для картоплі, каш або макаронів. Ці 8 нескладних рецептів допоможуть вам урізноманітнити повсякденне меню.

Соковиті котлети з курячого фаршу з підливою в духовці

Соковиті курячі котлети з підливою можна подати на обід або вечерю. Продукти для підливи можна використовувати різні: молоко, воду, томатну пасту або вершки. У духовці страва виходить особливо смачною.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курячий фарш 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Вершки 200 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло рослинне ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кріп ½ пучка
  • Борошно пшеничне 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні і соковиті котлети з підливою в духовці? Фарш перекладіть в миску, розбийте в неї яйце, посоліть і поперчіть. Цибулю і моркву очистіть, моркву натріть на дрібній тертці, половину цибулини дрібно наріжте. Додайте овочі до фаршу.
  2. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Змочіть Руки у воді і зліпити округлі котлети, викладіть їх у форму.
  3. У мисці змішайте вершки, борошно і подрібнений кріп. Суміш посоліть і добре перемішайте, щоб не було грудочок.
  4. Другу половину цибулини дрібно наріжте і розсипте поверх котлет.
  5. Влийте у форму вершкову заливку. Помістіть форму в духовку, розігріту до 220 градусів на 25-30 хвилин.
  6. Готову страву подавайте з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!