Котлети з підливою в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з підливою в духовці — це просте і смачне блюдо, яке не займе у вас багато часу і сил, але зате ви «вб’єте двох зайців». У вас буде м’ясне блюдо і смачний соус для картоплі, каш або макаронів. Ці 8 нескладних рецептів допоможуть вам урізноманітнити повсякденне меню.

Соковиті котлети з курячого фаршу з підливою в духовці

Соковиті курячі котлети з підливою можна подати на обід або вечерю. Продукти для підливи можна використовувати різні: молоко, воду, томатну пасту або вершки. У духовці страва виходить особливо смачною.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курячий фарш 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Вершки 200 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло рослинне ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кріп ½ пучка
  • Борошно пшеничне 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні і соковиті котлети з підливою в духовці? Фарш перекладіть в миску, розбийте в неї яйце, посоліть і поперчіть. Цибулю і моркву очистіть, моркву натріть на дрібній тертці, половину цибулини дрібно наріжте. Додайте овочі до фаршу.
  2. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Змочіть Руки у воді і зліпити округлі котлети, викладіть їх у форму.
  3. У мисці змішайте вершки, борошно і подрібнений кріп. Суміш посоліть і добре перемішайте, щоб не було грудочок.
  4. Другу половину цибулини дрібно наріжте і розсипте поверх котлет.
  5. Влийте у форму вершкову заливку. Помістіть форму в духовку, розігріту до 220 градусів на 25-30 хвилин.
  6. Готову страву подавайте з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні котлети з підливою на деку в духовці?

Смачний рецепт котлет, запечених в духовці. Така страва має ряд переваг: м’ясо виходить соковитим і не жирним, під час приготування котлети не потрібно перевертати і стежити, щоб вони не пригорали, відразу можна приготувати велику порцію страви.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для котлет:
  • М’ясо – 900 гр.
  • Хліб білий – 200 гр.
  • Молоко – 200-250 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 1-1,5 склянки
  • Для підливи:
  • Бульйон м’ясний – 1 л
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 2-3 ст. л.
  • Борошно – 50 гр.
  • Перець запашний горошком – 3-5 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. М’ясо і цибулю наріжте великими шматками. Хліб розламайте на шматки і замочіть в молоці на 7-10 хвилин.

2. Прокрутіть м’ясо, цибулю, часник і білий хліб через м’ясорубку. Фарш посоліть і приправте за смаком, ретельно вимісіть і відбийте його дно миски.

3. Зліпити котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.

4. Розкладіть котлети на деку, змащеному олією і відправте їх у духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.

5. На сухій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору.

6. Потім змішайте борошно і м’ясний бульйон до однорідної маси.

7. Окремо обсмажте цибулю і моркву до м’якості, додайте до зажарки томатну пасту, тушкуйте 5-7 хвилин.

8. Після цього додайте до зажарки борошняну масу, перемішайте і готуйте до загустіння.

9. Отриману підливу доведіть до однорідної консистенції блендером.

10. Котлети залийте підливою і знову поставте в духовку ще на 15-20 хвилин.

11. Блюдо виходить ароматним і апетитним на вигляд. Подавайте котлети з підливкою з гарніром з картоплі або тушкованих овочів.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування котлет з томатною підливою в духовці

Котлети є настільки популярним блюдом, що їх подають у простих столових та дорогих ресторанах. Але найчастіше їх готують вдома на сковороді або в духовці з ароматною томатною підливою.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 2 шматка.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Паста томатна – 200 мл
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

1. Хліб замочіть у воді на 5-7 хвилин, потім розімніть його руками і додайте у фарш. Цибулю очистіть від лушпиння, прокрутіть через м’ясорубку, додайте в миску. Також розбийте яйце, посоліть і приправте за смаком. Фарш ретельно перемішайте.

2. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Зліпіть круглі котлети і викладіть їх у форму.

3. Помістіть форму з котлетами в духовку, розігріту до 250 градусів, на 10-15 хвилин.

4. Як тільки котлети трохи схопиться, дістаньте їх з духовки.

5. Приготуйте підливу. Борошно змішайте з водою, щоб вийшла маса без грудок, додайте томатну пасту, сметану і сіль за смаком.

6. Підливку влийте у форму до котлет. Поверніть блюдо в духовку і готуйте при 190 градусах 25-30 хвилин.

7. Завдяки підливці котлети виходять м’якими і ароматними.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти котлети з підливою зі сметани?

Сметанна підлива робить котлети м’якими і ніжними. Котлети з підливою зазвичай готуються в два етапи. Спочатку необхідно обсмажити котлети, потім скласти у форму і запекти з ароматною підливою.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Хліб білий – 2 шматка.
  • Сметана – 200 мл
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно пшеничне – для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Хліб замочіть у воді. Фарш посоліть і поперчіть за смаком.

2. У фарш додати яйце, хлібний м’якуш, подрібнену цибулю і часник, ретельно перемішайте.

3. Змочіть Руки водою, зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.

4. Котлети швидко обсмажте на олії до рум’яної скоринки.

5. Сметану змішайте з подрібненою зеленню, сіллю і перцем. Сметанний соус влийте у форму, розкладіть поверх нього котлети.

6. Зверху котлети змастіть сметанним соусом і відправте форму в духовку, розігріту до 190 градусів. Запікайте блюдо 25-30 хвилин.

7. Подавайте котлети з гарніром або без нього.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування котлет із свинини в духовці

Котлети з свинячого фаршу з дуже смачною підливою, запечені в духовці, забезпечать вам смачну вечерю для всієї родини. Щоб блюдо було поживним і ароматним, додайте у фарш чесок і спеції.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Батон – 2 скибки.
  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – для панірування.
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Для підливи:
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Бульйон м’ясний – 300 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Перець чорний молоти – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У фарш додати дрібно нарізану цибулю і часник, сіль, паприку, мелений перець, яйце і помічений в молоці батон.

2. Фарш ретельно вимісіть руками, зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.

3. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї котлети і відправте їх у духовку на 10 хвилин. Запікайте котлети при 180 градусах.

4. Приготуйте підливу. Цибулю і моркву очистіть, подрібніть і обсмажте на рослинному маслі до м’якості.

5. Потім до овочів додайте томатну пасту, м’ясний бульйон, сіль і мелений перець за смаком, перемішайте і продовжуйте гасити. Коли підлива закипить, додайте подрібнений часник, тушкуйте ще 5-7 хвилин.

6. Форму з котлетами дістаньте з духовки, залийте котлети підливою і знову відправте в духовку на 30-35 хвилин.

7. Котлети виходять соковитими і смачними.

Приємного апетиту!

М’які і соковиті котлети з яловичини з підливою в духовці

Запечений котлети в духовці – готувати і є одне задоволення. Готувати котлети можна з будь-якого виду м’яса. Яловичі котлети виглядають апетитно, корисні для травлення і підходять до будь-якого гарніру.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Для котлет:
  • Яловичина – 1,2 кг
  • Хліб – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Для підливи:
  • Молоко – 1 л
  • Борошно пшеничне – 60 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сир твердий – 150 гр.

Процес приготування:

1. Цибулю і часник для фаршу прокрутіть через м’ясорубку. Батон замочити у воді і потім розімніть його руками. Додайте у фарш цибуля, часник, батон, яйце, посоліть і приправте, добре перемішайте. Готовий фарш приберіть в холодильник на півгодини.

2. Приготуйте підливу для котлет. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте просіяне борошно, перемішайте і смажте до золотистого кольору. Потім влийте молоко, готуйте, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Після цього зніміть підливу з вогню, додайте рубану зелень, спеції і сіль, перемішайте.

3. З фаршу зліпити котлети і викладіть їх на деко.

4. Влийте підливку і помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте блюдо 35-40 хвилин.

5. Потім посипте котлети тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин у духовці. Коли сир розплавиться і страва покриється апетитною рум’яною скоринкою, можна діставати котлети з духовки і подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачні і соковиті рубані котлети з підливою

Рубані котлети роблять не з фаршу, а нарізаного невеликими шматочками м’яса. Виходить просте і смачне блюдо. Такі котлети мають більш насичений і натуральний м’ясний смак.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Для підливи:
  • Помідори – 3 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе наріжте дрібними шматочками.

2. Цибулю і часник очистіть від лушпиння і подрібніть в блендері. У мисці змішайте м’ясо, яйця, цибулю, часник і майонез, посоліть і приправте масу за смаком.

3. Перед тим, як обсмажити котлети, додайте муку, ще раз добре перемішайте. З м’ясної маси зліпити невеликі котлети і швидко обсмажте з двох сторін на рослинній олії.

4. Для підливи змішайте в блендері помідори, сметану і воду, додайте сіль і спеції за смаком.

5. Котлети перекладіть у форму, залийте підливою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-30 хвилин. Готові котлети подавайте з гарніром на свій розсуд.

Приємного апетиту!

Класичні котлети з рисом в томатному соусі в духовці

Відмінний варіант м’ясної страви для дорослих і дітей. Котлети з рисом по-іншому називають тефтелі і їх запікають в духовці зі смачною томатною підливою.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 9.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рис – 50 гр.
  • Гриби – 100 гр.
  • Соус томатний – 4-5 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис залийте водою і поставте варитися. За цей час приготуйте підливу. Борошно розведіть з водою, додайте томатну пасту і добре перемішайте.

2. На рослинному маслі обсмажте цибулю і гриби. Потім влийте на сковорідку раніше підготовлену підливку. Коли соус закипить, додайте сіль і спеції за смаком. Зніміть сковороду з вогню.

3. У фарш додайте рис, яйце, сіль і спеції за смаком, ретельно перемішайте інгредієнти.

4. З фаршу зліпити круглі котлети і викладіть їх у жаростійку форму.

5. Котлети залийте підливою і відправте в духовку, розігріту до 180-190 градусів на 40 хвилин.

6. Дуже смачні котлети з рисом і підливою готові.

Приємного апетиту!