Буженина – 10 рецептів приготування соковитої та мякої буженини в духовці в домашніх умовах з покроковими фото

Буженина – це апетитна м’ясна страва, яка відрізняється особливою м’якістю, соковитістю та апетитністю. Такий продукт стане родзинкою вашого домашнього чи святкового столу та нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну збірку з десяти смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Буженина зі свинини в духовці в домашніх умовах

Буженина зі свинини в духовці в домашніх умовах виходить неймовірно соковитою та насиченою до смаку. Така страва порадує ваших близьких чи гостей та стане справжньою окрасою столу. Подавайте разом із свіжими овочами, соліннями чи гарячими гарнірами.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Свинина – 1.2 кг
  • Гірчиця баварська – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Спеції для м’яса – 1 ч.л.
  • Олія – ​​2 ст.л.

Процес приготування:

Як приготувати буженину в домашніх умовах? Вибираємо відповідний шматок свинини, промиваємо його під водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

У глибокій мисці з’єднуємо гірчицю, спеції для м’яса, сіль, перець та подрібнений часник. Поливаємо все це олією і добре перемішуємо.

Підготовленою сумішшю добре натираємо шматок свинини і прибираємо маринуватися на 2 години. Якщо маєте час, то можна маринувати і довше.

Викладаємо шматок м’яса на фольгу. Повністю загортаємо свинину.

Робимо у фользі проколи і забираємо заготовку на півтори-дві години в розігріту до 160° духовку.

Дістаємо готову страву з духовки і даємо охолонути, тільки після цього розкриваємо фольгу.

Буженина у духовці в домашніх умовах готова. Частуйтесь!

Буженина, запечена у фользі

Буженина, запечена у фользі, – це дуже смачне, ситне та соковите частування для вашого домашнього чи святкового столу. М’ясна страва ідеально підійде для вашої вечері. Подавайте його разом із овочами, соліннями або гарячими гарнірами. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом.

Час готування – 6 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Паприка червона – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1 год.
  • Куркума – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Лист лавровий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Шматок свинини добре промиваємо під водою і обсушуємо. Потім відбиваємо кухонним молоточком із двох сторін.

Крок 3. Очищаємо зубчики часнику ріжемо тонкими пластинками.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо часник, розламаний лавровий лист, спеції та сіль.

Крок 5. Добре перемішуємо заготівлю.

Крок 6. У шматку м’яса робимо надрізи та вставляємо в них зубчики часнику.

Крок 7. З усіх боків натираємо свинину спеціями та викладаємо на лист фольги.

Крок 8. Щільно обертаємо заготівлю фольгою, кладемо у форму для запікання та забираємо в холодильник на 4 години.

Крок 9. Далі заготовку прибираємо розігріту до 180 ° духовку на півтори години.

Крок 10. Буженина, запечена у фользі, готова. Подавайте до столу.

Буженина зі свинини, запечена в рукаві

Буженина зі свинини, запечена в рукаві, відрізняється насиченим смаком та неймовірною соковитістю. Таке частування нікого не залишить байдужим і ідеально підійде для вечері або вашого свята. Для приготування в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців мелена – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Добре промиваємо свинину під водою та обсушуємо паперовими рушниками. Потім м’ясо натираємо сіллю.

Крок 3. Очищаємо зубчики часнику та обробляємо їх на кілька частин.

Крок 4. Робимо у м’ясі невеликі надрізи та вставляємо сюди шматочки часнику.

Крок 5. М’ясо добре обсипаємо сумішшю перців і викладаємо в глибоку миску. Посипаємо лавровими листочками.

Крок 6. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 30-60 хвилин за кімнатної температури.

Крок 7. Кладемо м’ясо в рукав для запікання і зав’язуємо з обох боків.

Крок 8. Відправляємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку на годину.

Крок 9. Буженина зі свинини, запечена в рукаві, готова. Нарізайте скибочками та пригощайтеся!

Буженина з індички

Буженина з індички – це поживна та корисна страва для вашого домашнього столу або свята. Птах, приготовлений таким способом, вийде дуже ніжний і м’який. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт, з яким ви точно урізноманітнюєте звичне меню.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Філе індички – 1 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 4 ст.
  • Гірчиця столова – 1 ст.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Паприка – 2 год.
  • Суміш перців мелена – 1 ч.л.
  • Трави прованські – 1 год.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо розсіл із води та солі.

Крок 2. Занурюємо індичку і прибираємо в холодильник на 2-3 години.

Крок 3. Очищаємо часник і ріжемо тонкими смужками.

Крок 4. В окремій мисці з’єднуємо рослинну олію, гірчицю, спеції та соєвий соус.

Крок 5. Ретельно все перемішуємо до однорідності.

Крок 6. Виймаємо з розсолу індичку, обсушуємо її за допомогою паперових рушників. По периметру птиці робимо надрізи та вставляємо в них шматочки часнику.

Крок 7. Добре обмазуємо індичку спеціями, прикриваємо кришкою і прибираємо маринуватися в холодильник на 12 годин. Потім птах відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Даємо м’ясу охолонути прямо в духовці.

Крок 8. Буженина з індички готова. Нарізайте порційними шматочками та подавайте частування до столу!

Соковита буженина з яловичини

Соковита буженина з яловичини – це дуже смачне, ситне та апетитне частування для вашого домашнього чи святкового столу. М’ясну страву можна просто подавати із хлібом або разом із апетитними гарнірами. Обов’язково спробуйте приготувати буженину за нашим перевіреним рецептом.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5 кг.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 10 гр.
  • Перець червоний мелений – 3 гр.
  • Суміш перців горошком – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Паприка – 5 грн.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибоку миску виливаємо воду і додаємо до неї лаврові листки, шматочки часнику, сіль та горошини перцю. Кип’ятимо близько 3 хвилин.

Крок 3. У маринад, що остигнув, викладаємо заздалегідь промите м’ясо і залишаємо на кілька годин.

Крок 4. Дістаємо яловичину з розсолу та обсушуємо її за допомогою паперових рушників. М’ясо добре натираємо спеціями з подрібненим часником.

Крок 5. Викладаємо підготовлені продукти в пакет для запікання та зав’язуємо його з обох боків.

Крок 6. Відправляємо заготовку в розігріту духовку до 190° і готуємо 1 годину. Потім розриваємо пакет і даємо м’ясу підрум’янитися протягом 20 хвилин.

Крок 7. Дістаємо готову яловичину і даємо їй повністю охолонути.

Крок 8. Соковита буженина з яловичини готова. Нарізайте та подавайте до столу!

Буженина з курки в домашніх умовах

Буженина з курки в домашніх умовах виходить напрочуд соковитою та цікавою за смаком. Така страва порадує ваших близьких чи гостей та стане справжньою окрасою столу. Подавайте разом із свіжими овочами, соліннями чи гарячими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.

Час готування – 1 година 45 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Гірчиця французька – 1 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Желатин – 2 год.
  • Вода – 4 год.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Замочуємо желатин, як зазначено в інструкції на упаковці.

Крок 2. Промиваємо куряче філе, видаляємо шкіру.

Крок 3. Кожне філе поділяємо на дві пластини і відбиваємо злегка кухонним молоточком.

Крок 4. Очищаємо моркву від шкірки та ріжемо її довгими брусочками.

Крок 5. Очищаємо зубчики часнику та обробляємо їх на часточки.

Крок 6. У желатин, що розмокнув, відправляємо гірчицю.

Крок 7. Розмішуємо желатин із гірчицею.

Крок 8. Куряче філе солимо і обмазуємо заготовкою з гірчиці та желатину.

Крок 9. Складаємо платівки з філе один на одного. Між шарами викладаємо зубчики часнику та брусочки моркви.

Крок 10. Обсипаємо заготівлю спеціями та лавровим листком. Перекладаємо це все на фольгу.

Крок 11. Загортаємо курку у два шари фольги.

Крок 12. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 1:00.

Крок 13. Розриваємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Крок 14. Буженина з курки в домашніх умовах готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Буженина з нітритною сіллю

Буженина з нітритною сіллю – це напрочуд смачне і поживне частування, яке підійде як для домашнього, так і для святкового столу. М’ясну страву можна просто подавати із хлібом та соусом або разом із апетитними гарнірами. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом.

Час готування – 17 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 1,5 кг.
  • Суміш перців горошком – 20 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – 20 гр.
  • Сіль нітритна – 15 гр.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Насіння гірчиці – 1 ч.л.
  • Паприка солодка – 1 год.
  • Часник гранульований – 1 год.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Суміш перців горошком трохи обсмажуємо на сухій сковороді, потім роздавлює ножем.

Крок 3. Виливаємо воду в каструлю і додаємо спеції до неї, нітритну сіль. Варимо 2 хвилини після закипання води, потім вимикаємо вогонь і даємо повністю охолонути.

Крок 4. Заздалегідь промиту свинину розколюємо вилкою і занурюємо в розсіл. Закриваємо все це кришкою та прибираємо в холодильник на 15 годин.

Крок 5. Дістаємо м’ясо з розсолу, обсушуємо паперовими рушниками та натираємо спеціями. Також натираємо звичайною сіллю, подрібненою часником та гірчицею. Потім шматок м’яса обертаємо в пергамент та фольгу.

Крок 6. Відправляємо страву на півтори години у розігріту до 210 ° духовку. Далі розгортаємо фольгу з пергаментом та запікаємо ще 20 хвилин до рум’янцю. Потім м’ясо остуджуємо, щільно обертаємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на кілька годин.

Крок 7. Буженина з нітритною сіллю готова. Подавайте частування до столу!

Домашня буженина з гірчицею

Домашня буженина з гірчицею відрізняється насиченим смаком та помірною пікантністю. Таке частування нікого не залишить байдужим і ідеально підійде для вечері або вашого свята. Для приготування в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 1,5 кг.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Гірчиця їдальня – 3 ст.
  • Олія – ​​30 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для розсолу:

  • Вода – 2 л.
  • Перець запашний горошок – 8 шт.
  • Перець чорний горошок – 14 шт.
  • Сіль – 100 гр.
  • Прованські трави – 1 ст.
  • Лист лавровий – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо розсіл. У воду відправляємо два види перцю, сіль, сушені трави та лавровий лист.

Крок 2. Доводимо розсіл до кипіння та варимо протягом 2-3 хвилин. Потім остудити до кімнатної температури.

Крок 3. Промиваємо та обсушуємо м’ясо, викладаємо у глибоку форму.

Крок 4. Заливаємо розсолом м’ясо, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на дві-три доби.

Крок 5. Продавлюємо часник через прес і викладаємо у глибоку миску.

Крок 6. Додаємо часник у гірчицю.

Крок 7. Сюди ж виливаємо олію.

Крок 8. Додаємо сіль та чорний мелений перець.

Крок 9. Ретельно перемішуємо заготовку.

Крок 10. Дістаємо м’ясо з розсолу та обтираємо його паперовим рушником. Потім добре натираємо сумішшю зі спецій.

Крок 11. Перекладаємо заготовку на фольгу.

Крок 12. Щільно обертаємо підготовлене м’ясо фольгою.

Крок 13. Перекладаємо продукт у форму для запікання та відправляємо у розігріту до 180° духовку на півтори години. Потім м’ясо дістаємо із фольги і даємо йому відпочити близько 30 хвилин.

Крок 14. Домашня буженина з гірчицею готова. Нарізайте тонкими скибочками та пригощайтеся!

Буженина з часником у домашніх умовах

Буженина з часником у домашніх умовах – це дуже смачне, ситне та ароматне частування для вашого домашнього чи святкового столу. М’ясну страву можна просто подавати із хлібом та соусом або разом із апетитними гарнірами. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Свинина – 1,5 кг.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.

Крок 2. М’ясо добре промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників. Потім викладаємо його на лист з пергаментом.

Крок 3. Очищені зубчики часнику обробляють на часточки.

Крок 4. Робимо проколи у свинині та вставляємо в них шматочки часнику.

Крок 5. Гарненько натираємо м’ясо сіллю та спеціями. Залишаємо маринуватися на 1 годину.

Крок 6. Щільно загортаємо м’ясо у два шари пергаменту та обв’язуємо ниткою.

Крок 7. Відправляємо заготовку в розігріту духовку до 180° на півтори години. Потім духовку вимикаємо та залишаємо м’ясо там на 1 годину. Перед подачею повністю остуджуємо.

Крок 8. Буженина з часником у домашніх умовах готова. Частуйтесь!

Буженина у соєвому маринаді

Буженина в соєвому маринаді виходить неймовірно соковитою та оригінальною до смаку. Така страва порадує ваших близьких чи гостей та стане справжньою окрасою столу. Подавайте разом із свіжими овочами, соліннями чи гарячими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 3

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 0,7 кг.
  • Соус соєвий – 3 ст.
  • Мед – 1 ст.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу шию добре промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників. Проколюємо м’ясо і вставляємо шматочки часнику.

Крок 2. Добре солимо і перчимо м’ясну заготівлю.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо соєвий соус і рідкий мед. Не забуваємо, що соєвий соус солоний.

Крок 4. Поливаємо м’ясо маринадом і забираємо в холодильник на 2-3 години.

Крок 5. Викладаємо м’ясо в рукав для запікання та зав’язуємо з обох боків. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку.

Крок 6. Запікаємо свинину близько 60 хвилин. Потім дістаємо її та остуджуємо.

Крок 7. Буженина у соєвому маринаді готова. Швидше пригощайтеся!