Буженина – 10 рецептів приготування соковитої та мякої буженини в духовці в домашніх умовах з покроковими фото

Буженина – це апетитна м’ясна страва, яка відрізняється особливою м’якістю, соковитістю та апетитністю. Такий продукт стане родзинкою вашого домашнього чи святкового столу та нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну збірку з десяти смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Буженина зі свинини в духовці в домашніх умовах

Буженина зі свинини в духовці в домашніх умовах виходить неймовірно соковитою та насиченою до смаку. Така страва порадує ваших близьких чи гостей та стане справжньою окрасою столу. Подавайте разом із свіжими овочами, соліннями чи гарячими гарнірами.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Свинина – 1.2 кг
  • Гірчиця баварська – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Спеції для м’яса – 1 ч.л.
  • Олія – ​​2 ст.л.

Процес приготування:

Як приготувати буженину в домашніх умовах? Вибираємо відповідний шматок свинини, промиваємо його під водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

У глибокій мисці з’єднуємо гірчицю, спеції для м’яса, сіль, перець та подрібнений часник. Поливаємо все це олією і добре перемішуємо.

Підготовленою сумішшю добре натираємо шматок свинини і прибираємо маринуватися на 2 години. Якщо маєте час, то можна маринувати і довше.

Викладаємо шматок м’яса на фольгу. Повністю загортаємо свинину.

Робимо у фользі проколи і забираємо заготовку на півтори-дві години в розігріту до 160° духовку.

Дістаємо готову страву з духовки і даємо охолонути, тільки після цього розкриваємо фольгу.

Буженина у духовці в домашніх умовах готова. Частуйтесь!