Бефстроганів класичний – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Бефстроганів класичний – популярна і улюблена багатьма страва, яка є дрібними шматочками м’яса в соусі. Таке частування можна подавати до столу з картопляним пюре, макаронами та іншими гарнірами до смаку. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну збірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Класичний бефстроганів з яловичини на сковороді

Класичний бефстроганів з яловичини на сковороді – це смачна, апетитна і проста у виконанні страва для домашнього столу. Подавати його можна з будь-якими гарнірами до смаку. Порадуйте себе та близьких ситним рішенням за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Яловичина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 130 гр.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Олія – ​​60 мл.
  • Борошно – 20 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • Окріп – 2 ст.

Процес приготування:

Класичний бефстроган готується дуже просто. Яловичину промиваємо і ріжемо поперек волоком тонкими скибочками. Видаляємо всі плівки та прожилки.

Накриваємо м’ясо харчовою плівкою та відбиваємо кухонним молоточком.

Далі м’ясні шматочки ріжемо тонкою соломкою.

Солимо, перчимо яловичину і присипаємо її борошном. Перемішуємо.

Розігріваємо сковороду з олією. Смажимо на ньому м’ясну соломку до яскравого рум’янцю.

Дрібно рубаємо цибулю.

Окремо смажимо його до рум’янцю.

Цибулю заливаємо окропом, доповнюємо томатною пастою.

Кип’ятимо заготовку на помірному вогні.

Викладаємо в соус яловичину. Перемішуємо.

Закриваємо кришкою і мучимо на невеликому вогні до м’якості м’яса.

Через 30-40 хвилин додаємо сметану. Добре все перемішуємо.

Перемішуємо і томимо ще близько 5 хвилин.

Класичний бефстроган з яловичини на сковороді готовий. Подавайте до столу із гарніром. Можна прикрасити свіжою зеленню.