Бефстроганів класичний – популярна і улюблена багатьма страва, яка є дрібними шматочками м’яса в соусі. Таке частування можна подавати до столу з картопляним пюре, макаронами та іншими гарнірами до смаку. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну збірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями.
Класичний бефстроганів з яловичини на сковороді
Класичний бефстроганів з яловичини на сковороді – це смачна, апетитна і проста у виконанні страва для домашнього столу. Подавати його можна з будь-якими гарнірами до смаку. Порадуйте себе та близьких ситним рішенням за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Яловичина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 130 гр.
- Томатна паста – 50 гр.
- Олія – 60 мл.
- Борошно – 20 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
- Окріп – 2 ст.
Процес приготування:
Класичний бефстроган готується дуже просто. Яловичину промиваємо і ріжемо поперек волоком тонкими скибочками. Видаляємо всі плівки та прожилки.
Накриваємо м’ясо харчовою плівкою та відбиваємо кухонним молоточком.
Далі м’ясні шматочки ріжемо тонкою соломкою.
Солимо, перчимо яловичину і присипаємо її борошном. Перемішуємо.
Розігріваємо сковороду з олією. Смажимо на ньому м’ясну соломку до яскравого рум’янцю.
Дрібно рубаємо цибулю.
Окремо смажимо його до рум’янцю.
Цибулю заливаємо окропом, доповнюємо томатною пастою.
Кип’ятимо заготовку на помірному вогні.
Викладаємо в соус яловичину. Перемішуємо.
Закриваємо кришкою і мучимо на невеликому вогні до м’якості м’яса.
Через 30-40 хвилин додаємо сметану. Добре все перемішуємо.
Перемішуємо і томимо ще близько 5 хвилин.
Класичний бефстроган з яловичини на сковороді готовий. Подавайте до столу із гарніром. Можна прикрасити свіжою зеленню.