Огірки кружечками (кільцями) на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Огірки кружечками (кільцями) на зиму – це пікантна і ніжна закуска, яка буде виграшно виглядати на столі не тільки під час сімейної та домашньої трапези, але і при зустрічі запрошених гостей. Огірочки, попередньо нарізані тонкими слайсами, дуже зручно є, адже при споживанні вам не доведеться нарізати плоди комфортними для укусу скибочками. Для приготування знадобляться тільки прості і доступні компоненти, які найчастіше є під рукою у кожного кулінара.

Хрусткі огірки кружечками з цибулею на зиму

Хрусткі огірки кружечками з цибулею на зиму – це вишукана закуска, яка доповнить ваш вечеря або обід, що складається з основної страви і гарнір. Зберігаються заготовки при кімнатній температурі, тому вам необов’язково переносити банки в підвал або комору.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Огірки свіжі 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 50 гр.
  • Вода 600 мл
  • Сіль 1 ст.л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 3 ст. л.
  • Гірчичне насіння ½ ч. л.
  • Перець чорний горошок 4 шт.
  • Петрушка 1 гілка

Процес приготування:

  1. Огірки кружечками (кільцями) на зиму готуються дуже просто і легко! На робочу поверхню викладаємо овочі, включаючи очищений цибулю і приправи.
  2. Для додання плодам хрусткості, замочуємо огірки на кілька годин у холодній воді.
  3. Потім обрізаємо хвостики і нарізаємо кільцями середньої товщини, як в салат.
  4. На дно стерильної банки поміщаємо скибочки цибулі, зелень, перець горошком і гірчицю.
  5. Заповнюємо ємність огірочками і злегка б’ючи об стіл, щоб складу ущільнився.
  6. Паралельно в каструлі кип’ятимо воду і доповнюємо сіллю, оцтом і цукровим піском – переливаємо в банку.
  7. Стерилізуємо заготовку в каструлі, на дно якої устеляємо рушником, в киплячій воді протягом 15 хвилин, після акуратно дістаємо.
  8. Банку щільно закорковуємо і ставимо дном вгору, обернувши в махровий рушник на 24 години. Приємного апетиту!

Огірки, різані кружечками в томатній заливці

Огірки, різані кружечками в томатній заливці – це оригінальна заготовка, яка приємно здивує не тільки ваших домочадців, але й найвибагливіших гостей. Поєднання компонентів настільки вдале, що встояти після першої проби просто неможливо. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Огірки – 4-5 шт.
  • Помідори – 4-5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Огірки обполіскуємо і нарізаємо кільцями.

Крок 2. Томати подрібнюємо довільно або пробиваємо за допомогою блендера.

Крок 3. Викладаємо помідори в сотейник і проварюємо до розм’якшення (близько 7 хвилин).

Крок 4. Отриману кашку протираємо через сито з дрібними отворами, позбавляючись від шкірки і насіння.

Крок 5. Томатний сік повертаємо у вогнетривку ємність, висипаємо огіркову нарізку.

Крок 6. Присмачую сіллю і приправами.

Крок 7. Проварюємо складу протягом 10 хвилин після закипання і розподіляємо банкам.

Крок 8. Додаємо оцет, цукровий пісок і соняшникова олія.

Крок 9. Стерилізуємо в каструлі, на дно якої устеляємо рушником, 10 хвилин після закипання води і відразу ж закатуємо за допомогою спеціальної машинки.

Крок 10. Після охолодження переносимо баночки в місце зберігання. Приємного апетиту!

Салат з огірків, цибулі, олії та кропу

Салат з огірків, цибулі, олії та кропу – це смачна і ароматна заготівля, відкривши баночку якої кулінару потрібно лише перекласти продукт в сервірувальне блюдо, так як вся нарізка проводиться під час процесу приготування.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Огірки – 2 кг
  • Цибуля – 300 гр.
  • Масло рослинне – 12 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Оцет столовий 9% – 7 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті огірки ріжемо на кільця чи півкільця в залежності від розміру і висипаємо в тарілку з високими бортиками.

Крок 2. Очищаємо цибулину, нарізаємо і відправляємо до основного інгредієнта.

Крок 3. Слідом викладаємо мелкорубленную зелень.

Крок 4. Висипаємо цукровий пісок і сіль, заправляємо оцтом і рослинним маслом.

Крок 5. Складові гарненько перемішуємо і даємо постояти близько трьох годин.

Крок 6. Далі викладаємо овочі в каструлю, доводимо до кипіння й тушкуємо на повільному полум’ї 7 хвилин.

Крок 7. Розфасовуємо компоненти по стерилізованим баночках і закатуємо.

Крок 8. Ставимо на кришки і загорнути в ковдру на 24 години. Готуйте і отримуйте задоволення!

кружальцями Огірки з гірчицею на зиму в банках

кружальцями Огірки з гірчицею на зиму в банках – це смачне і пікантне соління, що урізноманітнює список ваших стандартних заготовок і призведе членів вашої родини в захват. Овочі ідеально гармонують з гірчицею і макисмально просочуються її нотками.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 11.

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Гірчиця суха – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 200 мл
  • Часник рубаний – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо плоди, видаляючи шипи і бруд. Обрізаємо «попки».

Крок 2. Нарізаємо овочі кільцями.

Крок 3. Додаємо додаткові компоненти, перемішуємо і наполягаємо протягом 3 годин.

Крок 4. За вказаний час склад періодично помішуємо.

Крок 5. Огіркові скибочки разом з соком викладаємо в баночки невеликого обсягу.

Крок 6. Прикривши кришками, стерилізуємо закуску у великій каструлі, на дно якої устеляємо рушником, 10 хвилин з моменту закипання води.

Крок 7. Щільно закручуємо заготовки і після охолодження прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Різані огірки з кетчупом «чилі» на зиму

Різані огірки з кетчупом «чилі» на зиму – це ідеальне поєднання смаків і ароматів, яке відбувається завдяки додаванню не тільки готового соусу, але також пекучого хрону, кропу та інших компонентів. Незважаючи на простоту приготування, смак – вище всяких похвал!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Вода – 500 мл
  • Огірки – 7-8 шт.
  • Кетчуп «чілі» – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Кріп – 2 парасольки.
  • Листя хрону – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Молоді огірки замочуємо в холодній воді на 5-6 годин, щоб овочі наїлося додатковою вологою.

Крок 2. Не гаючи часу, стерилізуємо банки і відправляємо в них промиту зелень.

Крок 3. У сотейник видавлюємо кетчуп, висипаємо цукровий пісок і сіль.

Крок 4. Заливаємо інгредієнти водою і, довівши до кипіння, тушкуємо кілька хвилин. В гарячий розсіл закидаємо кільця огірків, варимо 4 хвилини, додаємо оцет і прибираємо з конфорки.

Крок 5. Розкладаємо овочі по стерилізованим банкам і заливаємо маринадом.

Крок 6. Закатуємо і перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою і після охолодження прибираємо в комору. Приємного апетиту!