Огірки кружечками (кільцями) на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Огірки кружечками (кільцями) на зиму – це пікантна і ніжна закуска, яка буде виграшно виглядати на столі не тільки під час сімейної та домашньої трапези, але і при зустрічі запрошених гостей. Огірочки, попередньо нарізані тонкими слайсами, дуже зручно є, адже при споживанні вам не доведеться нарізати плоди комфортними для укусу скибочками. Для приготування знадобляться тільки прості і доступні компоненти, які найчастіше є під рукою у кожного кулінара.

Хрусткі огірки кружечками з цибулею на зиму

Хрусткі огірки кружечками з цибулею на зиму – це вишукана закуска, яка доповнить ваш вечеря або обід, що складається з основної страви і гарнір. Зберігаються заготовки при кімнатній температурі, тому вам необов’язково переносити банки в підвал або комору.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Огірки свіжі 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 50 гр.
  • Вода 600 мл
  • Сіль 1 ст.л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 3 ст. л.
  • Гірчичне насіння ½ ч. л.
  • Перець чорний горошок 4 шт.
  • Петрушка 1 гілка

Процес приготування:

  1. Огірки кружечками (кільцями) на зиму готуються дуже просто і легко! На робочу поверхню викладаємо овочі, включаючи очищений цибулю і приправи.
  2. Для додання плодам хрусткості, замочуємо огірки на кілька годин у холодній воді.
  3. Потім обрізаємо хвостики і нарізаємо кільцями середньої товщини, як в салат.
  4. На дно стерильної банки поміщаємо скибочки цибулі, зелень, перець горошком і гірчицю.
  5. Заповнюємо ємність огірочками і злегка б’ючи об стіл, щоб складу ущільнився.
  6. Паралельно в каструлі кип’ятимо воду і доповнюємо сіллю, оцтом і цукровим піском – переливаємо в банку.
  7. Стерилізуємо заготовку в каструлі, на дно якої устеляємо рушником, в киплячій воді протягом 15 хвилин, після акуратно дістаємо.
  8. Банку щільно закорковуємо і ставимо дном вгору, обернувши в махровий рушник на 24 години. Приємного апетиту!