Компот з яблук на зиму – 10 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Компот з яблук на 3 літрову банку — простий і смачний спосіб заготовити фрукти на зиму.

Смачний рецепт компоту з яблук на 3-х літрову банку

Перед вами простий і швидкий рецепт приготування смачного і ароматного напою домашнього – компоту з яблук. Головний секрет у підготовці яблук – для компоту їх необхідно порізати на великі часточки. Завдяки цьому напій вийде дуже насиченим і яскравим смаком. Всі будуть в захваті!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Яблука 600 гр.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з яблук на 3 літрову банку на зиму? Фрукти ретельно промиваємо, вирізаємо серцевину, самі плоди нарізаємо великими шматочками. Якщо яблука невеликі, їх можна різати навпіл.
  2. Підготуємо сироп. Воду необхідно закип’ятити разом з цукром, потім проварити протягом 3-5 хвилин.
  3. Яблука розкладіть попередньо стерилізованої тарі – трилітровим банкам. Залийте їх гарячим сиропом, прикрийте кришкою і залиште на 15 хвилин. Через деякий час злийте сироп з банок, його знову закип’ятіть.
  4. Залийте яблука другий раз киплячим сиропом, загорніть ємності прокип’яченими кришками. Обов’язково зробіть тест на герметичність – переверніть заготовку дном вгору. Повністю остудіть компот з яблук у 3-літрових банках в такому вигляді під теплим рушником або ковдрою. Остиглу заготівлю перемістіть на тривале зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!