Варення з ревеню – 10 рецептів на зиму в домашніх умовах з фото покроково

Варення з ревеню — дуже смачна і незвичайна домашня заготовка. Ревінь зазвичай дозріває раніше за інших овочів. Його використовують у приготуванні великої кількості страв і навіть солодкого варення. Під час варіння кількість щавлевої кислоти зменшується, тому ревінь не шкодить організму. Ми зібрали у статті 10 рецептів смачного варення з ревеню.

Як приготувати варення з ревеню на зиму в домашніх умовах?

Варення з ревеню володіє прекрасним смаком і своїм особливим ароматом. Рецепт приготування досить простий і доступний. Вам знадобиться лише два інгредієнта: стебла ревеню і цукор в пропорції 1 до 1.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Ревінь 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як приготувати варення з ревеню на зиму в домашніх умовах? Ревінь помийте, очистіть їх від верхньої плівочки.
  2. Черешки наріжте кубиками не більше 1 сантиметра завширшки.
  3. Ревінь перекладіть в емальований посуд і засипте цукром. Залиште його на 5-7 годин, цукор повинен повністю розчинитися.
  4. Поставте каструлю з ревенем на вогонь і доведіть варення до кипіння. Потім вимкніть вогонь і дайте варенню повністю охолонути. Так ревінь поступово просочиться сиропом і будуть схожі на цукати.
  5. Після цього ще два рази доведіть варення до кипіння.
  6. Після третього разу варення розлийте по стерилізованим баночках і закатайте.

Приємного апетиту!