Варення з ревеню — дуже смачна і незвичайна домашня заготовка. Ревінь зазвичай дозріває раніше за інших овочів. Його використовують у приготуванні великої кількості страв і навіть солодкого варення. Під час варіння кількість щавлевої кислоти зменшується, тому ревінь не шкодить організму. Ми зібрали у статті 10 рецептів смачного варення з ревеню.
Як приготувати варення з ревеню на зиму в домашніх умовах?
Варення з ревеню володіє прекрасним смаком і своїм особливим ароматом. Рецепт приготування досить простий і доступний. Вам знадобиться лише два інгредієнта: стебла ревеню і цукор в пропорції 1 до 1.
Інгредієнти на
10 порц.
- Ревінь 1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
Процес приготування:
- Як приготувати варення з ревеню на зиму в домашніх умовах? Ревінь помийте, очистіть їх від верхньої плівочки.
- Черешки наріжте кубиками не більше 1 сантиметра завширшки.
- Ревінь перекладіть в емальований посуд і засипте цукром. Залиште його на 5-7 годин, цукор повинен повністю розчинитися.
- Поставте каструлю з ревенем на вогонь і доведіть варення до кипіння. Потім вимкніть вогонь і дайте варенню повністю охолонути. Так ревінь поступово просочиться сиропом і будуть схожі на цукати.
- Після цього ще два рази доведіть варення до кипіння.
- Після третього разу варення розлийте по стерилізованим баночках і закатайте.

Приємного апетиту!
Дуже смачне і ароматне варення з ревеню з лимоном
Ревінь – овочеве рослина, яка не вимагає особливого догляду і росте само по собі. В черешках ревеню містить вітаміни А, У, З, До, залізо і фосфор. Він підходить для приготування компотів, киселів і варення.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Ревінь – 300 гр.
- Цукор – 350 гр.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. Черешки ревеню помийте і очистіть від верхнього шару.
2. Ревінь наріжте кубиками і засипте цукром.
3. Лимон обшпарте окропом і помийте. За допомогою дрібної терки натріть цедру, сам лимон наріжте невеликими шматочками. Додайте лимон і цедру в миску до ревеню.
4. Лимон і ревінь перемішайте з цукром і залишіть на півгодини, щоб виділився сік.
5. Далі поставте миску на вогонь, доведіть варення до кипіння, вимкнути плиту і залиште варення на 20 хвилин.
6. Потім знову доведіть варення до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 20-30 хвилин, періодично помішуючи. Гаряче варення розлийте по банках і загорніть їх кришками.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування варення з ревеню з апельсином
Неперевершений смак, особливий аромат і легка кислинка – це все можна сказати про варення з ревеню і апельсина. Варення підійде для чаювання, домашньої випічки і хрумких тостів.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Ревінь – 500 гр.
- Цукор – 550 гр.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
1. Ревінь помийте, очистіть і наріжте невеликими кубиками.
2. Відміряйте необхідну кількість цукру.
3. Апельсин добре помийте, очистіть і наріжте дрібними шматочками.
4. В емальованої ємності змішайте ревінь, апельсин і цукор, залиште суміш на 20 хвилин, потім поставте на вогонь.
5. Варення доведіть до кипіння, проваріть 1-2 хвилини і зніміть з вогню.
6. Дайте варенню трохи охолонути, потім знову доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин. Для зберігання варення розлийте по стерилізованим банкам і закатайте. Або варення можна подавати до чаю відразу після приготування, трохи остудивши його.
Приємного апетиту!
Як зварити дуже смачне варення з ревеню і полуниці?
З-за своєї кислоти ревінь рідко використовується в варення в чистому вигляді. Зазвичай додають різні ягоди і фрукти. Наприклад, полуниця надає варенню яскравий колір, солодкість і ніжний аромат.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Ревінь – 550 гр.
- Полуниця – 350 гр.
- Цукор – 500 гр.
Процес приготування:
1. Ревінь помийте, очистіть від верхнього шару і наріжте. Перекладіть ревінь в емальовану ємність і посипте половиною цукру, залиште мінімум на півгодини.
2. Полуницю промийте, відірвіть зелені хвостики і засипте її другою половиною цукру.
3. Поставте ревінь на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 20 хвилин.
4. Потім додайте до ревеню полуницю з цукром і продовжуйте варити ще 20-30 хвилин.
5. Перед тим, як розлити варення по банках, подрібніть блендером.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачне і незвичайне варення з ревеню з бананом
Ревінь і банан – досить цікаве і незвичайне поєднання, особливо для варення. Це простий і не дорогий варіант домашнього ласощі, яке можна заготовити на зиму або зварити для особливого чаювання з друзями.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Ревінь – 350 гр.
- Цукор – 300 гр.
- Банани – 2 шт.
Процес приготування:
1. Обріжте з ревеню листя, черешки помийте і зчистите з них тоненьку плівочку.
2. Черешки наріжте кубиками, засипте цукром і залишіть на 20 хвилин. Після цього помістіть каструлю з ревенем на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 1-2 хвилини. Потім вимкніть вогонь і дайте настоятися варенню 10-15 хвилин.
3. Банани очистіть від шкірки і наріжте кружечками.
4. Додайте банани в каструлю до ревеню, знову покладіть варення на плиту, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні 10 хвилин.
5. Гаряче варення розлийте по банках, загорніть і остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте варення в темному місці.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування варення з ревеню з яблуком
Любителям варення такий рецепт точно припаде до смаку. Солодкі яблука ідеально доповнюють кислий ревінь і в результаті у вас виходить чудова домашня солодкість для випічки і не тільки.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Ревінь – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Вода – 200 мл
- Цукор – 1,5 кг
- Імбир – 10 гр.
Процес приготування:
1. Ревінь помийте, очистіть від верхньої пленочки і наріжте кубиками.
2. Апельсин добре помийте і цедру натріть його на дрібній тертці. Додайте Цедру до ревеню.
3. З м’якоті апельсина вичавити сік, і теж додайте до ревеню з цедрою.
4. Імбир очистити і дрібно наріжте, додайте його до інших інгредієнтів.
5. Яблука очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
6. У каструлю додайте яблука і влийте воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин.
7. Після цього всипте цукор, перемішайте і продовжуйте варити 25 хвилин.
8. Потім гаряче варення розлийте по банках і щільно закрийте їх кришками. Остудіть варення при кімнатній температурі, потім поставте в прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Ароматне варення з ревеню з імбиром в домашніх умовах
Це одне з найпопулярніших видів варення. Воно смачне, ароматне і дуже корисне. За цим рецептом у вас вийде варення однорідної консистенції, що нагадує джем.
Час готування: 110 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Ревінь – 500 гр.
- Вода – 200 мл
- Цукор – 300 гр.
- Імбир сушений – 1/ ч. л.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. Черешки ревеню помийте, очистіть від пленочек і наріжте в довільному порядку.
2. Влийте в каструлю до ревеню воду і варіть 20-25 хвилин від моменту закипання.
3. Варений ревінь подрібніть блендером, додайте в пюре цукор і мелений імбир.
4. Видавіть сік одного лимона прямо в каструлю, перемішайте інгредієнти і знову поставте варитися.
5. Варіть варення 40-60 хвилин від моменту закипання, воно має загуснути і потемніти.
6. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте.
Приємного апетиту!
Дуже смачне варення з ревеню з м’ятою на зиму
Приготувати варення з ревеню на зиму дуже просто, при цьому існує величезна кількість поєднань з різними ягодами, фруктами та іншими добавками. Свіжа м’ята додасть особливий аромат вашому варенню.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Ревінь – 500 гр.
- Цукор – 500 гр.
- М’ята – 50 гр.
Процес приготування:
1. Стебла ревеню і м’яту помийте. Черешки очистіть від пленочек.
2. М’яту і ревінь наріжте, покладіть в емальовану ємність, засипте цукром і залишити на 12-14 годин.
3. Поставте ємність на вогонь, закип’ятити і варіть 10 хвилин.
4. Поки вариться варення, знімайте пінку і періодично перемішуючи його.
5. Гаряче варення розкладіть по банках і загорніть їх. Варення остудіть при кімнатній температурі, після цього перенесіть в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування варення з ревеню з корицею
Починати збирання ревеню можна вже в середині червня з цієї рослини вийде чудове варення. З допомогою пряних спецій можна перетворити не тільки смак випічки, але також будь-якого варення. Для ласощі з ревеню ідеально підійде кориця.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16.
Інгредієнти:
- Ревінь – 1 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Стебла ревеню помийте, очистіть і наріжте кубиками.
2. Ревінь перекладіть в каструлю, посипте його цукром. Каструлю накрийте кришкою і залиште на ніч при кімнатній температурі, щоб ревінь пустив сік.
3. Вранці перемішайте ревінь і поставте каструлю на вогонь. Доведіть варення до кипіння. проварити 1 хвилину, зніміть з вогню і остудіть. Повторіть кип’ятіння ще раз.
4. Третій раз поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, додайте корицю, перемішайте.
5. Гаряче варення розлийте по стерилізованим баночках, загорніть і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Ароматне варення з ревеню зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити на зиму варення з ревеню і малини?
Під час заготівель на зиму саме час поповнити кулінарну книгу новими рецептами. Яскрава і смачна заготівля на зиму вийде з ревеню і малини. Варення має ніжний смак, гарний колір і виражений малиновий аромат.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Ревінь – 1 кг
- Вода – 50 мл
- Малина – 350 гр.
- Яблуко – 250 гр.
- Цукор – 700 гр.
Процес приготування:
1. Ревінь помийте, зніміть тонку плівочку і прокрутіть через м’ясорубку.
2. Яблука помийте, очистіть від шкірки і також прокрутіть через м’ясорубку. З’єднайте пюре з яблук і ревеню, поставте на повільний вогонь і варіть 20 хвилин.
3. Малину переберіть, помийте і перекладіть в окрему каструлю, вейте воду і варіть 3-5 хвилин.
4. Малинову масу протріть через сито і додайте варення з яблук і ревеню.
5. У варення додайте цукор, перемішайте, проваріть 10 хвилин від кипіння і охолодіть.
6. Повторно поставте варення на вогонь, закип’ятити і варіть 5 хвилин. Після цього розкладіть його по банкам. Зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!