Варення з ревеню – 10 рецептів на зиму в домашніх умовах з фото покроково

Варення з ревеню — дуже смачна і незвичайна домашня заготовка. Ревінь зазвичай дозріває раніше за інших овочів. Його використовують у приготуванні великої кількості страв і навіть солодкого варення. Під час варіння кількість щавлевої кислоти зменшується, тому ревінь не шкодить організму. Ми зібрали у статті 10 рецептів смачного варення з ревеню.

Як приготувати варення з ревеню на зиму в домашніх умовах?

Варення з ревеню володіє прекрасним смаком і своїм особливим ароматом. Рецепт приготування досить простий і доступний. Вам знадобиться лише два інгредієнта: стебла ревеню і цукор в пропорції 1 до 1.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Ревінь 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як приготувати варення з ревеню на зиму в домашніх умовах? Ревінь помийте, очистіть їх від верхньої плівочки.
  2. Черешки наріжте кубиками не більше 1 сантиметра завширшки.
  3. Ревінь перекладіть в емальований посуд і засипте цукром. Залиште його на 5-7 годин, цукор повинен повністю розчинитися.
  4. Поставте каструлю з ревенем на вогонь і доведіть варення до кипіння. Потім вимкніть вогонь і дайте варенню повністю охолонути. Так ревінь поступово просочиться сиропом і будуть схожі на цукати.
  5. Після цього ще два рази доведіть варення до кипіння.
  6. Після третього разу варення розлийте по стерилізованим баночках і закатайте.

Приємного апетиту!

Дуже смачне і ароматне варення з ревеню з лимоном

Ревінь – овочеве рослина, яка не вимагає особливого догляду і росте само по собі. В черешках ревеню містить вітаміни А, У, З, До, залізо і фосфор. Він підходить для приготування компотів, киселів і варення.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Ревінь – 300 гр.
  • Цукор – 350 гр.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Черешки ревеню помийте і очистіть від верхнього шару.

2. Ревінь наріжте кубиками і засипте цукром.

3. Лимон обшпарте окропом і помийте. За допомогою дрібної терки натріть цедру, сам лимон наріжте невеликими шматочками. Додайте лимон і цедру в миску до ревеню.

4. Лимон і ревінь перемішайте з цукром і залишіть на півгодини, щоб виділився сік.

5. Далі поставте миску на вогонь, доведіть варення до кипіння, вимкнути плиту і залиште варення на 20 хвилин.

6. Потім знову доведіть варення до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 20-30 хвилин, періодично помішуючи. Гаряче варення розлийте по банках і загорніть їх кришками.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування варення з ревеню з апельсином

Неперевершений смак, особливий аромат і легка кислинка – це все можна сказати про варення з ревеню і апельсина. Варення підійде для чаювання, домашньої випічки і хрумких тостів.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Ревінь – 500 гр.
  • Цукор – 550 гр.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

1. Ревінь помийте, очистіть і наріжте невеликими кубиками.

2. Відміряйте необхідну кількість цукру.

3. Апельсин добре помийте, очистіть і наріжте дрібними шматочками.

4. В емальованої ємності змішайте ревінь, апельсин і цукор, залиште суміш на 20 хвилин, потім поставте на вогонь.

5. Варення доведіть до кипіння, проваріть 1-2 хвилини і зніміть з вогню.

6. Дайте варенню трохи охолонути, потім знову доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин. Для зберігання варення розлийте по стерилізованим банкам і закатайте. Або варення можна подавати до чаю відразу після приготування, трохи остудивши його.

Приємного апетиту!

Як зварити дуже смачне варення з ревеню і полуниці?

З-за своєї кислоти ревінь рідко використовується в варення в чистому вигляді. Зазвичай додають різні ягоди і фрукти. Наприклад, полуниця надає варенню яскравий колір, солодкість і ніжний аромат.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Ревінь – 550 гр.
  • Полуниця – 350 гр.
  • Цукор – 500 гр.

Процес приготування:

1. Ревінь помийте, очистіть від верхнього шару і наріжте. Перекладіть ревінь в емальовану ємність і посипте половиною цукру, залиште мінімум на півгодини.

2. Полуницю промийте, відірвіть зелені хвостики і засипте її другою половиною цукру.

3. Поставте ревінь на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 20 хвилин.

4. Потім додайте до ревеню полуницю з цукром і продовжуйте варити ще 20-30 хвилин.

5. Перед тим, як розлити варення по банках, подрібніть блендером.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачне і незвичайне варення з ревеню з бананом

Ревінь і банан – досить цікаве і незвичайне поєднання, особливо для варення. Це простий і не дорогий варіант домашнього ласощі, яке можна заготовити на зиму або зварити для особливого чаювання з друзями.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Ревінь – 350 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Банани – 2 шт.

Процес приготування:

1. Обріжте з ревеню листя, черешки помийте і зчистите з них тоненьку плівочку.

2. Черешки наріжте кубиками, засипте цукром і залишіть на 20 хвилин. Після цього помістіть каструлю з ревенем на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 1-2 хвилини. Потім вимкніть вогонь і дайте настоятися варенню 10-15 хвилин.

3. Банани очистіть від шкірки і наріжте кружечками.

4. Додайте банани в каструлю до ревеню, знову покладіть варення на плиту, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні 10 хвилин.

5. Гаряче варення розлийте по банках, загорніть і остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте варення в темному місці.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування варення з ревеню з яблуком

Любителям варення такий рецепт точно припаде до смаку. Солодкі яблука ідеально доповнюють кислий ревінь і в результаті у вас виходить чудова домашня солодкість для випічки і не тільки.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Ревінь – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Цукор – 1,5 кг
  • Імбир – 10 гр.

Процес приготування:

1. Ревінь помийте, очистіть від верхньої пленочки і наріжте кубиками.

2. Апельсин добре помийте і цедру натріть його на дрібній тертці. Додайте Цедру до ревеню.

3. З м’якоті апельсина вичавити сік, і теж додайте до ревеню з цедрою.

4. Імбир очистити і дрібно наріжте, додайте його до інших інгредієнтів.

5. Яблука очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

6. У каструлю додайте яблука і влийте воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин.

7. Після цього всипте цукор, перемішайте і продовжуйте варити 25 хвилин.

8. Потім гаряче варення розлийте по банках і щільно закрийте їх кришками. Остудіть варення при кімнатній температурі, потім поставте в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Ароматне варення з ревеню з імбиром в домашніх умовах

Це одне з найпопулярніших видів варення. Воно смачне, ароматне і дуже корисне. За цим рецептом у вас вийде варення однорідної консистенції, що нагадує джем.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Ревінь – 500 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Цукор – 300 гр.
  • Імбир сушений – 1/ ч. л.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Черешки ревеню помийте, очистіть від пленочек і наріжте в довільному порядку.

2. Влийте в каструлю до ревеню воду і варіть 20-25 хвилин від моменту закипання.

3. Варений ревінь подрібніть блендером, додайте в пюре цукор і мелений імбир.

4. Видавіть сік одного лимона прямо в каструлю, перемішайте інгредієнти і знову поставте варитися.

5. Варіть варення 40-60 хвилин від моменту закипання, воно має загуснути і потемніти.

6. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте.

Приємного апетиту!

Дуже смачне варення з ревеню з м’ятою на зиму

Приготувати варення з ревеню на зиму дуже просто, при цьому існує величезна кількість поєднань з різними ягодами, фруктами та іншими добавками. Свіжа м’ята додасть особливий аромат вашому варенню.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Ревінь – 500 гр.
  • Цукор – 500 гр.
  • М’ята – 50 гр.

Процес приготування:

1. Стебла ревеню і м’яту помийте. Черешки очистіть від пленочек.

2. М’яту і ревінь наріжте, покладіть в емальовану ємність, засипте цукром і залишити на 12-14 годин.

3. Поставте ємність на вогонь, закип’ятити і варіть 10 хвилин.

4. Поки вариться варення, знімайте пінку і періодично перемішуючи його.

5. Гаряче варення розкладіть по банках і загорніть їх. Варення остудіть при кімнатній температурі, після цього перенесіть в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування варення з ревеню з корицею

Починати збирання ревеню можна вже в середині червня з цієї рослини вийде чудове варення. З допомогою пряних спецій можна перетворити не тільки смак випічки, але також будь-якого варення. Для ласощі з ревеню ідеально підійде кориця.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Інгредієнти:

  • Ревінь – 1 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Стебла ревеню помийте, очистіть і наріжте кубиками.

2. Ревінь перекладіть в каструлю, посипте його цукром. Каструлю накрийте кришкою і залиште на ніч при кімнатній температурі, щоб ревінь пустив сік.

3. Вранці перемішайте ревінь і поставте каструлю на вогонь. Доведіть варення до кипіння. проварити 1 хвилину, зніміть з вогню і остудіть. Повторіть кип’ятіння ще раз.

4. Третій раз поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, додайте корицю, перемішайте.

5. Гаряче варення розлийте по стерилізованим баночках, загорніть і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Ароматне варення з ревеню зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити на зиму варення з ревеню і малини?

Під час заготівель на зиму саме час поповнити кулінарну книгу новими рецептами. Яскрава і смачна заготівля на зиму вийде з ревеню і малини. Варення має ніжний смак, гарний колір і виражений малиновий аромат.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Ревінь – 1 кг
  • Вода – 50 мл
  • Малина – 350 гр.
  • Яблуко – 250 гр.
  • Цукор – 700 гр.

Процес приготування:

1. Ревінь помийте, зніміть тонку плівочку і прокрутіть через м’ясорубку.

2. Яблука помийте, очистіть від шкірки і також прокрутіть через м’ясорубку. З’єднайте пюре з яблук і ревеню, поставте на повільний вогонь і варіть 20 хвилин.

3. Малину переберіть, помийте і перекладіть в окрему каструлю, вейте воду і варіть 3-5 хвилин.

4. Малинову масу протріть через сито і додайте варення з яблук і ревеню.

5. У варення додайте цукор, перемішайте, проваріть 10 хвилин від кипіння і охолодіть.

6. Повторно поставте варення на вогонь, закип’ятити і варіть 5 хвилин. Після цього розкладіть його по банкам. Зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!