Варення з мяти – 6 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Варення з м’яти – це оригінальне ласощі, що відрізняється цікавим смаком і неповторним ароматом. Освіжаюча м’ята чудово поєднується з різними ягодами. Кращі кулінарні варіанти для приготування такого варення ми зібрали в перевіреної добірці з шести простих рецептів на зиму з покроковими фотографіями.

Варення з м’яти з лимоном

Варення з м’яти з лимоном виходить дуже насиченим і дивно ароматним. Це відмінне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки. Для приготування варення на зиму використовуйте наш перевірений рецепт.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • М’ята свіжа 150 гр.
  • Лимон 1 шт.
  • Вода 300 мл
  • Цукор-пісок 300 гр.

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з м’яти на зиму? Для приготування м’ятного варення з лимоном необхідно ретельно вимити м’яту і подрібнити листя і ніжні стебла.
  2. Лимон само нарізаємо кружечками. Акуратно видаляємо всі кісточки.
  3. Заповнюємо маленьку каструлю м’ятою і лимоном, додаємо воду, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 12 годин.
  4. За цей час склад настоїться, стане терпким і приємно-кислим. Після цього проціджуємо м’ятно-лимонний відвар через два шари марлі.
  5. Перелити рідину в каструлю, додаємо цукор, розмішуємо. Далі кип’ятимо складу 5 хвилин.
  6. Розливаємо варення по банках і закриваємо кришками, що загвинчуються. Зберігайте варення в холодильнику.
  7. Варення з м’яти з лимоном готово!