Компот з жимолості на зиму – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Компот з жимолості на зиму – це насичений напій з неповторним кисло-солодким смаком, який кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для заготівлі такого компоту є кілька кулінарних варіантів. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій готової добірці з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.

Компот з жимолості на зиму на 3-х літрову банку

Компот з жимолості на зиму на 3-х літрову банку – проста у виконанні і яскрава заготівля для вашого будинку. Готовий продукт порадує насиченим смаком і привабливим виглядом. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Інгредієнти на
3 л.

  • Жимолость 1 кг
  • Цукор-пісок 550 гр.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Що заготовити компот з жимолості на зиму, промиваємо ягоди і обрізаємо хвостики. Відкидаємо жимолость на друшляк і даємо їй обсохнути.
  2. Кип’ятимо вказану кількість води.
  3. Висипаємо у воду цукор. Перемішуємо і кип’ятимо ще пару хвилин до утворення однорідного сиропу.
  4. Промиваємо і стерилізуємо банки. Додаємо сюди підготовлені ягоди, заливаємо сиропом і прикривають кришками.
  5. Переставляємо наповнені банки у велику каструлю з киплячою водою. На дно обов’язково застеляємо рушник. Таким чином стерилізуємо заготовки близько 15 хвилин.
  6. Закриваємо заготовки кришками і закутуємо у ковдру на кілька годин – до повного остигання.
  7. Компот з жимолості на зиму на 3-х літрову банку готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Компот з жимолості і яблук на зиму

Компот з жимолості і яблук на зиму – це яскраве і насичене за смаком частування, яке точно різноманітить ваші домашні заготовки. Готовий продукт послужить відмінною альтернативою магазинних напоїв. Подавайте його з ароматною випічкою або іншими десертами.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Жимолость – 0,5 кг
  • Яблуко – 0,5 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яблука, поділяємо їх на половинки і очищаємо від серцевини. Далі плоди розбираємо на невеликі частини.

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість жимолості і перебираємо її.

Крок 3. Далі ягоду акуратно промиваємо, намагаючись не пом’яти.

Крок 4. Промиваємо і стерилізуємо трилітрову банку. Можна потримати на паром близько 15 хвилин. Кладемо в банку яблука і жимолость.

Крок 5. У каструлі змішуємо цукор з водою. Кип’ятимо і варимо однорідний сироп. Заливаємо їм вміст банки.

Крок 6. Закриваємо наповнену банку кришкою, закатуємо. Перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Компот з жимолості і яблук на зиму готовий. Прибирайте на зберігання!

Компот з жимолості і полуниці

Компот з жимолості і полуниці порадує вас дивовижним ароматом і цікавим смаком. Якщо ви хочете урізноманітнити меню ваших заготовок, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте домашніх яскравим продуктом.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3 л.

Склад:

  • Жимолость – 150 гр.
  • Полуниця – 450 гр.
  • Цукор – 250 гр.
  • Вода – 2,4 л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку потрібно підготувати банку. Трилітрову банку гарненько промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Можна потримати над парою 15-20 хвилин або в духовій шафі. Якщо використовуєте другий варіант, ставимо банку в холодну духовку. Включаємо температуру 110 градусів і стерилізуємо 20 хвилин. Після даємо банку обсохнути.

Крок 2. Полуницю добре промиваємо. Видаляємо плодоніжки і відправляємо підготовлені плоди в стерилізовану банку.

Крок 3. Відміряємо потрібну кількість жимолості, перебираємо її.

Крок 4. Промиваємо ягоди під водою і викладаємо їх до полуниці.

Крок 5. У каструлі змішуємо цукор з водою. Кип’ятимо і варимо однорідний сироп. Заливаємо їм вміст банки.

Крок 6. Закатуємо заготівлю, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо повільно остигати на ніч.

Крок 7. Компот з жимолості і полуниці готовий. Зберігайте його в погребі або іншому прохолодному сухому приміщенні.

Компот з жимолості з апельсином

Компот з жимолості з апельсином – неймовірно ароматна і яскрава заготівля для вашого будинку. Готовий напій порадує насиченим смаком і привабливим виглядом. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Жимолость – 0,5 кг
  • Апельсин – 1/3 шт.
  • Цукор – 400 гр.
  • Вода – 2,7 л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість жимолості, перебираємо її.

Крок 2. Промиваємо ягоди обережно, щоб не пом’яти.

Крок 3. Промиваємо апельсин і ріжемо його тонкими кружечками. Насіння можна видалити.

Крок 4. Промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом трилітрову банку. Викладаємо сюди жимолость і часточки апельсина. Заливаємо крутим окропом, прикриваємо кришкою і настоюють 15 хвилин.

Крок 5. Зливаємо рідину в каструлю. Додаємо цукор. Кип’ятимо сироп і знову вливаємо його в банку з вмістом.

Крок 6. Закатуємо заготівлю, перевертаємо догори дном, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо повільно остигати на ніч.

Крок 7. Компот з жимолості з апельсином готовий. Прибирайте заготовку на зберігання в прохолодне сухе місце.

Компот з жимолості на зиму з лимоном

Компот з жимолості на зиму з лимоном – це оригінальна заготовка для вашого домашнього столу. Такий напій виходить дуже насиченим і ароматним, він послужить відмінною і більш корисною альтернативою магазинних соків. Обов’язково спробуйте заготовити за нашим рецептом.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1,5 л.

Склад:

  • Жимолость – 200 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість жимолості, перебираємо її від листочків і інших смітинок.

Крок 2. Промиваємо ягоди обережно, щоб не пом’яти.

Крок 3. Промиваємо лимон та будь-яким зручним способом віджимаємо з нього сік.

Крок 4. Ягоди викладаємо в чисту і стерилізовану скляну банку.

Крок 5. Кип’ятимо воду і вимішуємо в ній цукор. В кінці вливаємо лимонний сік. Заливаємо таким сиропом ягоди в банку.

Крок 6. Закатуємо заготівлю, перевертаємо догори дном, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо повільно остигати на ніч.

Крок 7. Компот з жимолості на зиму з лимоном готовий. Прибирайте його на зберігання в сухе прохолодне місце.