Компот з жимолості на зиму – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Компот з жимолості на зиму – це насичений напій з неповторним кисло-солодким смаком, який кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для заготівлі такого компоту є кілька кулінарних варіантів. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій готової добірці з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.

Компот з жимолості на зиму на 3-х літрову банку

Компот з жимолості на зиму на 3-х літрову банку – проста у виконанні і яскрава заготівля для вашого будинку. Готовий продукт порадує насиченим смаком і привабливим виглядом. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Інгредієнти на
3 л.

  • Жимолость 1 кг
  • Цукор-пісок 550 гр.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Що заготовити компот з жимолості на зиму, промиваємо ягоди і обрізаємо хвостики. Відкидаємо жимолость на друшляк і даємо їй обсохнути.
  2. Кип’ятимо вказану кількість води.
  3. Висипаємо у воду цукор. Перемішуємо і кип’ятимо ще пару хвилин до утворення однорідного сиропу.
  4. Промиваємо і стерилізуємо банки. Додаємо сюди підготовлені ягоди, заливаємо сиропом і прикривають кришками.
  5. Переставляємо наповнені банки у велику каструлю з киплячою водою. На дно обов’язково застеляємо рушник. Таким чином стерилізуємо заготовки близько 15 хвилин.
  6. Закриваємо заготовки кришками і закутуємо у ковдру на кілька годин – до повного остигання.
  7. Компот з жимолості на зиму на 3-х літрову банку готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.