Салат Осінній на зиму – 4 простих рецепти з покроковими фото

Осінній салат в банках – це асорті з яскравих і корисних овочів. Склад блюда можна змінювати, виходячи з особистих уподобань. Є кілька варіантів приготування зимової заготівлі. Зверніть увагу на невелику підбірку з 4 смачних і перевірених домашніх рецептів.

Салат Осінній з капустою і болгарським перцем на зиму

Хрусткий і поживний осінній салат можна приготувати з білокачанної капусти, солодкого перцю та інших овочів. Порадуйте себе простим процесом приготування і яскравим результатом.

Інгредієнти на
1 л.

  • Капуста білоголова 600 гр.
  • Морква 500 гр.
  • Перець болгарський 500 гр.
  • Часникові стрілки за смаком
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Зелень 1 пучок
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець чорний горошок 3 шт.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити салат Осінній на зиму? Соломкою ріжемо білокачанну капусту. Викладаємо інгредієнт у велику миску.
  2. Доповнюємо овоч морквою, нарізаною тонкими колами або півколами.
  3. Слідом викладаємо шматочки очищених болгарських перців.
  4. Приєднуємо шматочки цибулі і стрілки часнику. Останній, можна замінити звичайними зубчиками.
  5. Для запаху, вибираємо будь-яку свіжу зелень за смаком.
  6. Овочі розминаємо руками і викладаємо в скляну банку. Доповнюємо продукт спеціями і заливаємо гарячою сумішшю з води, оцту, солі і цукру. Накриваємо салат кришками. Ставимо в каструлю для стерилізації. Банки заливаємо теплою водою (по плечики), доводимо до кипіння, стерилізуємо 10 хвилин після закипання води.
  7. Гарячу заготівлю закатуємо кришкою і залишаємо остуджуватися. За цей час продукт зміниться і його можна буде виносити на зберігання.

Осінній салат з огірками та помідорами і перцем

Соковитий осінній салат можна приготувати з улюблених багатьма овочів – огірків, помідорів і перцю. Ніжне частування подарує приємний свіжий смак навіть у глибоку зиму. Оцініть простий рецепт для тривалого зберігання.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг
  • Помідор – 1 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Цибуля червоний – 500 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Оцет бальзамічний – 1 ст. л.
  • Оцет яблучний – 60 мл
  • Масло оливкова – 100 мл

Процес приготування:

1. Помідори ділимо на невеликі часточки. Занурюємо їх у каструлю.

2. Доповнюємо соковитий овоч шматочками цибулі.

3. Також додаємо і нарізаний кружечками огірок.

4. Викладаємо тонку соломку болгарського перцю.

5. Додаємо свіжу зелень для додаткового аромату. Можна використовувати кріп або петрушку.

6. Засипаємо овочі сіллю.

7. Слідом всипаємо цукор і спеції за смаком. Використовуйте мелені перець за смаком.

8. Доповнюємо картину бальзамічним оцтом.

9. Вимішуємо вміст до рівномірного розподілу всіх спецій.

10. Ставимо на заготівлю вантаж і залишаємо конструкцію на 1-2 години.

11. Через деякий час вливаємо яблучний оцет і масло. Кип’ятимо вміст, варимо 7-10 хвилин і прибираємо з вогню.

12. Готовий осінній салат перекладаємо в простерилизованную банку, закриваємо стерилізованої кришкою і ставимо на довге зберігання.

Салат Осінній з капустою, огірками та помідорами на зиму

Легкий смак овочевого салату, можливо, зберегти навіть при консервації. Оцініть простий рецепт на зиму з капусти, огірків і помідорів. Порадуйте себе і рідних, ніжним і соковитим продуктом.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Огірок – 500 гр.
  • Помідор – 300 гр.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Паприка – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Нарізаємо капусту дрібною соломкою і викладаємо її у велику миску.

2. Сюди ж кладемо нарізані тонкими колами огірки.

3. Доповнюємо інгредієнти помідорами.

4. Далі додаємо цибулю. Для яскравого вигляду, продукти можна нарізати крупно.

5. Очищені від насіння перець, розбираємо соломкою чи кружальцями. Відправляємо в загальну посуд.

6. Засипаємо заготівлю сухими продуктами і заливаємо оцтом.

7. Вимішуємо вміст до рівномірного розподілу.

8. Накриваємо масу тарілкою з вантажем і залишаємо на 1-2 години.

9. Настоявшиеся овочі відправляємо в чисту банку разом з соком, що виділився. Накриваємо кришкою.

10. Переставляємо тару у велику каструлю з рушником і киплячою водою. Стерилізуємо 10-15 хвилин.

11. Закатуємо банку кришкою, даємо овочевого салату охолонути і ставимо його на зберігання. Готово!

Салат Осінній з капустою, перцем, морквою і цибулею в банках

Ніжний і легкий салат на зиму можна приготувати з капусти, моркви, цибулі і перцю. Хрустке частування порадує своїм яскравим смаком і тривалим зберіганням. Універсальний продукт підійде як для великих сімейних обідів, так і для перекусів.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Оцет – 150 мл
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

1. Капусту промиваємо під водою і дрібно шаткуємо її ножем або за допомогою овочерізки.

2. Під водою промиваємо болгарський перець і очищаємо від насіння.

3. Доповнюємо капусту тертою морквою і дрібною нарізкою з перців і ріпчастої цибулі.

4. Перемішуємо овочі, розминаючи їх руками до виділення соку.

5. Засипаємо заготівлю сіллю, цукром і заливаємо олією з оцтом. Знову ретельно вимішуємо масу, поки всі інгредієнти не розподіляться рівномірно, і цукор з сіллю не розчиниться.

6. Розкладаємо овочеву заготовку по підготовленим банкам, закриваємо їх кришками, можна капроновими. Якщо закриваємо металевими кришками що закручуються, тоді необхідно під кожну кришку підкласти пергамент, злегка змочену горілкою.

7. Салат повинен постояти деякий час (3-5 днів) в холодному місці, промаринуватися. Після цього салат можна їсти. Одну банку можна залишити в холодильнику, інші занести у підвал для зберігання.