Салат Осінній на зиму – 4 простих рецепти з покроковими фото

Осінній салат в банках – це асорті з яскравих і корисних овочів. Склад блюда можна змінювати, виходячи з особистих уподобань. Є кілька варіантів приготування зимової заготівлі. Зверніть увагу на невелику підбірку з 4 смачних і перевірених домашніх рецептів.

Салат Осінній з капустою і болгарським перцем на зиму

Хрусткий і поживний осінній салат можна приготувати з білокачанної капусти, солодкого перцю та інших овочів. Порадуйте себе простим процесом приготування і яскравим результатом.

Інгредієнти на
1 л.

  • Капуста білоголова 600 гр.
  • Морква 500 гр.
  • Перець болгарський 500 гр.
  • Часникові стрілки за смаком
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Зелень 1 пучок
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець чорний горошок 3 шт.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити салат Осінній на зиму? Соломкою ріжемо білокачанну капусту. Викладаємо інгредієнт у велику миску.
  2. Доповнюємо овоч морквою, нарізаною тонкими колами або півколами.
  3. Слідом викладаємо шматочки очищених болгарських перців.
  4. Приєднуємо шматочки цибулі і стрілки часнику. Останній, можна замінити звичайними зубчиками.
  5. Для запаху, вибираємо будь-яку свіжу зелень за смаком.
  6. Овочі розминаємо руками і викладаємо в скляну банку. Доповнюємо продукт спеціями і заливаємо гарячою сумішшю з води, оцту, солі і цукру. Накриваємо салат кришками. Ставимо в каструлю для стерилізації. Банки заливаємо теплою водою (по плечики), доводимо до кипіння, стерилізуємо 10 хвилин після закипання води.
  7. Гарячу заготівлю закатуємо кришкою і залишаємо остуджуватися. За цей час продукт зміниться і його можна буде виносити на зберігання.