Кабачкова ікра через мясорубку 9 самих смачних і простих рецептів з фото покроково

Кабачкова ікра через м’ясорубку — це прекрасне частування для всієї родини. Страви з кабачка, низькокалорійного і корисного овоча, хочеться зберегти на зиму у вигляді закаток на будь-який смак. Кабачкову ікру ви можете використовувати не тільки як приголомшливу закуску, але і як основу для супів і соусів. Спробуйте кілька різних рецептів, і ви оціните, що ця страва може мати абсолютно різний, але неперевершений смак.

Простий і смачний рецепт кабачкової ікри через м’ясорубку

Цей рецепт кабачкової ікри з мінімальною кількістю інгредієнтів — він робиться тільки з кабачків, без моркви, цибулі і перцю, але при цьому страва виходить самостійним і смачним! Якщо у вас великий урожай кабачків — беріть цей рецепт на озброєння. Консистенція ікри повинна бути як можна тонше й однорідні, тому бажано використовувати саму дрібну сітку м’ясорубки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок 4 кг
  • Цукор-пісок 10 ст. л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Масло рослинне 500 мл
  • Перець чорний мелений 2 ч. л.
  • Часник 150 гр.
  • Оцет 9% 150 мл
  • Томатний соус 500 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити кабачкову ікру через м’ясорубку на зиму? Для ікри бажано використовувати молоді кабачки – тоді зерно вийде більш однорідним, але можна готувати і з переспілих плодів, просто потрібно буде обрізати жорстку шкірку і видалити насіння і м’якоть всередині. Кабачки добре помиємо, витремо насухо, поріжемо на шматочки, пропустимо через м’ясорубку.
  2. До отриманої масі кабачкової каші висипаємо цукор, сіль і рослинне масло, акуратно повільно перемішуємо і ставимо на плиту для гасіння. Тушкувати на невеликому вогні 1 годину, постійно помішуючи, щоб ікра не підгоріла.
  3. Додаємо томатний соус, оцет, перець, часник, який попередньо пропустили через м’ясорубку. І тушкуємо ще хвилин 15-20.
  4. Поки готується наша ароматна ікра, готуємо банки стерилізуємо їх. Краще брати пів-літрові банки для закаток, т. к. перебуваючи у відкритому вигляді в холодильнику, ікра буде втрачати свої ароматні якості, в невеликих порціях зберігати закачування безумовно краще.
  5. Гарячу ікру розкладаємо по банках і закатуємо.