Салат Дунайський на зиму класичний – 4 рецепти з покроковими фото

Дунайський салат — популярна заготівля на зиму. Блюдо складається з різноманітних сезонних овочів. Таке частування стане яскравою закускою на домашньому столі. Воно відрізняється апетитним ароматом і яскравим смаком. Готуйте продукт за перевіреними рецептами з невеликої збірки з покроковими фото.

Класичний рецепт Дунайського салату на зиму

Ніжний і соковитий Дунайський салат готують з різноманітних овочів. Оцініть простий класичний рецепт для тривалого зберігання на зиму. Додайте у ваше повсякденне меню яскравих фарб.

Інгредієнти на
2 л.

  • Помідор 3 кг
  • Капуста білокачанна 2 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 кг
  • Морква 1 кг
  • Перець болгарський 3 шт.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Сіль 100 гр.
  • Оцет 120 мл
  • Масло рослинне 200 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити салат Дунайський на зиму за класичним рецептом? Очищаємо і промиваємо необхідні овочі для салату.
  2. Білокачанну капусту дрібно шаткуємо ножем.
  3. Подрібнюємо помідори ножем або за допомогою м’ясорубки.
  4. Перемелюємо і ріпчасту цибулю.
  5. Моркву натираємо на дрібну тертку.
  6. Солодкі перці ріжемо невеликими шматочками.
  7. Всі інгредієнти з’єднуємо в загальній посуді. Доповнюємо їх сіллю, цукром, оцтом і рослинним маслом. Розмішуємо заготівлю, даємо їй постояти 1 годину, а після тушкуємо 20-30 хвилин на вогні.
  8. Розкладаємо класичний салат Дунайський за простерилизованным скляним банкам, закриваємо їх стерилізованої кришкою, остуджуємо і забирає на зберігання.