Яблучне пюре на зиму – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

До процесу приготування пюре необхідно підходити відповідально і уважно: вибирати тільки свіжі, соковиті і цілі плоди, для дитячого прикорму використовувати зелені або жовті яблука, щоб ласощі краще зберігалося, найкраще додавати в нього сорти з кислинкою.

Яблучне пюре зі згущеним молоком «Неженка» на зиму

Пропонуємо вам рецепт ніжного і солодкого десерту з вершковим смаком згущеного молока з подрібнених яблук. Його можна подавати до столу як окрему страву до чаю або в якості намазування в поєднанні з батоном або булочками.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Яблука 3 кг
  • Згущене молоко 1 банка
  • Вода-1 склянка
  • Цукор-пісок ½ склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити яблучне пюре на зиму в домашніх умовах? Вимиваємо і обтираем яблука. Розрізаємо їх на часточки середнього розміру. Видаляємо шкірку, всякого роду дефекти, серцевину, «хвостики». Викладаємо яблучну м’якоть в каструлю і заливаємо її склянкою води. Ставимо ємність на плиту і накриваємо її зверху кришкою. Доводимо плоди до кипіння і варимо на невеликому вогні близько півгодини.
  2. Яблука розм’якшилися. Всипаємо до них цукор, перемішуємо і варимо під закритою кришкою протягом 15 хвилин. У процесі гасіння не забуваємо перемішувати яблучну масу.
  3. Щоб фруктова суміш перетворилася в однорідну ніжну масу, слід розбити її заглибним блендером. Переходимо до цього кроку в той момент, коли яблука по максимуму розм’якшаться після гасіння.
  4. Виливаємо в яблучне пюре згущене молоко і перемішуємо. Включаємо плиту і ставимо на каструлю з вмістом. Доводимо масу до кипіння і варимо ще 5 хвилин.
  5. Заздалегідь стерилізуємо тару для закачування яблучного пюре: попередньо очищаємо її харчовою содою і ретельно промиваємо. Викладаємо в стерилізовані банки яблучне пюре. Накриваємо ємності кришками і закатуємо. Перевертаємо банки кришками вниз і даємо охолонути. Потім зберігаємо в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити яблучне пюре з цукром на зиму?

Заготовку з подрібнених яблук готують багато господинь. Яблучне пюре можна використовувати не тільки як самостійне блюдо в якості десерту, але і як начинку для млинців, пирогів і булочок, каш, домашніх вафель і морозива.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 1-2.

Склад:

  • Яблуко – 1,5 кг
  • Вода – 50 мл
  • Цукор – 500 гр.

Процес приготування:

1. Вимиваємо і обтираем яблука чистим рушником. За допомогою гострого ножа вирізаємо всі зіпсовані місця. Розрізаємо плоди на декілька частин, щоб вони швидше зварилися. Заливаємо яблука водою.

2. Всипаємо цукор і перемішуємо вміст. Ставимо ємність на плиту і доводимо яблучну масу до кипіння. Коли суміш закипить, знімаємо кришку і виставляємо мінімальну температуру. Тушкуємо яблука 20 хвилин, поки вони не розваряться і не стануть м’якими.

3. Знімаємо каструлю з плити і вимикаємо техніку. Опускаємо в масу з яблук занурювальний блендер і збиваємо її до стану пюре.

4. Повертаємо каструлю з пюре на плиту. Доводимо масу до кипіння. Паралельно ставимо в духову шафу тару для закачування, яку необхідно заздалегідь перевірити на дефекти, очистити і промити.

5. Розливаємо гаряче пюре по банкам і закатуємо кришками. Перевертаємо ємності дном вгору і закутуємо ковдрою або пледом до повного охолодження. Потім зберігаємо в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Простий рецепт пюре з яблук без стерилізації на зиму

Пюре з яблук готується дуже швидко. А так як купити плоди можна в кожному продуктовому магазині в будь-який час року, не стоїть питання про складності поповнення запасів яблучного ласощі.

Час готування – 9 год 10 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2,5 кг
  • Цукор – 2,5 кг
  • Вода – ½ склянки

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо яблука і обтираем їх рушником. Розрізаємо плоди на 4 частини і зрізаємо шкірку. Прибираємо гниль і чорні крапки, видаляємо серцевину. Подрібнюємо четвертинки яблук на невеликі шматочки.

2. Викладаємо яблука в каструлю і засипаємо їх цукром. Залишаємо яблука на ніч (6-8 годин). За цей час плоди пустять сік.

3. Вливаємо в суміш воду. Ставимо ємність на плиту і доводимо до кипіння на невеликому вогні. Тушкуємо їх ще 15 хвилин, паралельно помішуємо.

4. Знімаємо каструлю з плити. Вимикаємо техніку. Подрібнюємо яблучну масу заглибним блендером. Повертаємо ємність з яблучним пюре на конфорку і тушкуємо суміш протягом п’яти хвилин.

5. Тару для закаток очищаємо і промиваємо. Стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним способом. Розливаємо гаряче пюре з ємкостей і закатуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і закутуємо. Після охолодження переносимо тару з пюре на зберігання в комору.

Приємного апетиту!

Смачне яблучне пюре на зиму для дітей

Рекомендуємо всім мамам спробувати смачний і дуже корисний рецепт яблучного пюре в дії. Маса корисна для підвищення імунітету, рівня гемоглобіну в крові і підтримки процесу травлення.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 1-2.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2 кг
  • Вода – 200 мл
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

1. Промиваємо яблука, обтираем їх і зрізаємо шкірку. Якщо є невелика гниль на поверхні плодів або інші пошкодження, їх також видаляємо.

2. Прибираємо хвостики, вирізаємо серцевину і нарізаємо яблука на невеликі кубики.

3. Беремо каструлю з товстим дном. Висипаємо в неї шматочки яблук і заливаємо їх водою. Ставимо ємність на плиту і тушкуємо на невеликому вогні 25 хвилин під закритою кришкою.

4. Через 10-15 хвилин всипаємо цукор в ємність. Перемішуємо вміст і варимо яблучну масу до кінця визначеного часового проміжку.

5. Паралельно готуємо тару для дитячого яблучного пюре. Очищаємо і промиваємо банки разом з кришками, даємо їм обсохнути і стерилізуємо.

6. Коли яблучна маса розвариться, прибираємо вогонь і знімаємо каструлю в конфорки. Подрібнюємо суміш заглибним блендером. Знову доводимо до кипіння під закритою кришкою і розливаємо пюре по банкам. Закатуємо ємності кришками. Перевертаємо і закутуємо до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Корисне пюре з яблук без цукру в домашніх умовах

Користь яблучного ласощі неоціненна як для дітей, так і для дорослих. Ви зможете регулярно отримувати безліч корисних елементів, таких як залізо, кальцій, мідь і магній, а також вітамінів А, В, С, D і РР.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 1-2.

Склад:

  • Яблуко – 2 кг
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо яблука в проточній воді. Обтираем їх кухонним рушником і розрізаємо на дві частини. Потім видаляємо серцевину і різні ушкодження – гниль і чорні крапки. Позбавляємося від «хвостиків». Нарізаємо яблука на невеликі кубики і висипаємо в каструлю.

2. Вливаємо до яблук воду. Це необхідно для того, щоб яблучне пюре не пригоріло в процесі варіння. Ставимо каструлю на конфорку і включаємо плиту. На великому вогні доводимо яблучну масу до кипіння, а потім варимо плоди до м’якості 20 хвилин, попередньо зменшивши температуру.

3. Через покладений час вимикаємо плиту і відставляємо каструлю з яблучної сумішшю. Беремо занурювальний блендер і подрібнюємо масу до однорідності, щоб вийшло пюре.

4. Додаємо в яблучну кашку лимонну кислоту. Перемішуємо інгредієнти. Накриваємо каструлю кришкою і знову ставимо на конфорку. Проварюємо масу близько однієї хвилини.

5. Розкладаємо яблучне пюре без цукру по заздалегідь стерилізованим банкам. Накриваємо ємності кришками. Наливаємо в каструлю теплу воду і ставимо всередину банки з пюре. Доводимо воду до кипіння й тушкуємо масу 30 хвилин. Дістаємо тару і закатуємо кришками. Даємо охолонути в перевернутому вигляді. Закутуємо теплою ковдрою.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачне яблучне пюре в мультиварці?

Яблучне пюре можна купити в магазині, проте коштує вона дуже дорого. За баночку ласощі доводиться віддавати більше грошей, ніж за кілограм яблук. І взагалі, чи є гарантія, що магазинне пюре дійсно така ж корисна, як і домашнє?

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 1-2.

Склад:

  • Яблуко – 2 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Вибираємо для приготування яблучного пюре тільки свіжі і неушкоджені плоди. Вимиваємо їх і обтираем рушником. Щоб прискорити процес, яблука можна викласти в таз з водою й промити.

2. Тепер беремо кожне яблуко і розрізаємо його на дві частини. Видаляємо «хвостики», всі дефекти і насіння. Залишаємо тільки м’якоть і шкірку. Нарізаємо кожну половинку на невеликі кубики.

3. Викладаємо яблучні кубики в чашу мультиварки. Заливаємо їх склянкою води і накриваємо кришкою. Варимо яблука до м’якості 60 хвилин в режимі гасіння.

4. Через годину відкриваємо кришку мультиварки і дістаємо готову яблучну суміш. Перекладаємо її з чаші в каструлю. Щоб отримати пюре, збиваємо масу заглибним блендером.

5. Промиваємо чашу мультиварки і знову викладаємо в неї яблучне пюре. Довариваем масу до кипіння в режимі гасіння, а потім тушкуємо ще 5 хвилин. Викладаємо гаряче пюре в заздалегідь очищені, вимиті та простерилізовані банки. Накриваємо ємності кришками, закатуємо і закутуємо. Коли банки з пюре охолонуть, зберігаємо їх у прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Домашнє пюре з яблук на зиму через м’ясорубку

Для того, щоб пюре вийшло максимально корисним, яблучну шкірку найкраще залишати, так як вона містить дуже багато необхідних для організму людини вітамінів. Чим кисліше плоди для пюре, тим більше цукру потрібно буде додати.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 3-4.

Склад:

  • Яблуко – 5 кг
  • Цукор – 200-400 гр.
  • Масло вершкове 85% – 100 гр.

Процес приготування:

1. Для початку вимиваємо яблука. Насухо обтираем їх рушником і розрізаємо на дві частини. Видаляємо «хвостики», серцевину і інші дефекти плодів. Нарізаємо яблука на великі шматки або скибки.

2. Поступово завантажуємо яблука в м’ясорубку і подрібнюємо. Перекладаємо масу в каструлю і ставимо на конфорку. Включаємо плиту і варимо яблучну суміш на невеликому вогні.

3. Маса поступово розм’якшиться. В момент її закипання додаємо цукор і масло. Тушкуємо яблучне пюре 10 хвилин.

4. Знімаємо каструлю з плити і вимикаємо техніку. Подрібнюємо яблука до стану пюре за допомогою заглибного блендера.

5. Очищаємо тару для закачування пюре з допомогою харчової соди і вимиваємо проточною водою. Потім стерилізуємо ємності з кришками будь-яким зручним способом. В чисті банки вливаємо яблучне пюре і накриваємо тару кришками. Закочує їх і залишаємо в умовах кімнатної температури до повного охолодження. Закутуємо ковдрою.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пюре з яблук і груш в банках

Для того, щоб ласощі вийшло більш ніжним і м’яким, яблучне пюре можна додати подрібнену грушу. За рахунок соковитості плода маса вийде не такий густий: її можна буде використовувати в якості смачного натурального соку.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 1-2.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2 кг
  • Груша – 2 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 4 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо яблука теплою водою. Обрізаємо шкірку і розрізаємо кожен плід на дві частини. Видаляємо серцевину, різні дефекти і «хвостики». Подрібнюємо яблука на шматочки довільного розміру.

2. Викладаємо їх порційно в блендер і подрібнюємо. Віджимаємо сік з яблучного пюре в окрему ємність.

3. Вимиваємо груші та обтираем їх рушником. Видаляємо шкірку, «хвостики», серцевину і інші недоліки плодів. Нарізаємо груші на невеликі шматочки. Подрібнюємо в блендері. Віджимаємо сік з грушевого пюре в ємність з яблучної рідиною. Перемішуємо обидва види соку до однорідності.

4. Пюре з плодів також змішуємо в окремій ємності. Вимиваємо лимон і вичавлюємо з нього сік за допомогою соковижималки або вручну. Вливаємо сік в плодове пюре, засипаємо цукор і перемішуємо інгредієнти.

5. Слідом додаємо в суміш яблучно-грушевий сік. Включаємо плиту і ставимо каструлю на конфорку. Доводимо суміш до кипіння. В процесі помішуємо масу.

6. У заздалегідь очищені і стерилізовані банки викладаємо гаряче яблучно-грушеве пюре. Накриваємо ємності кришками і закатуємо. Перевертаємо банки кришками вниз і закутуємо до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Яблучно-гарбузове пюре в домашніх умовах на зиму

Якщо додати гарбуз у яблучне пюре, колір готового ласощі буде яскравим і насиченим, смак десерту придбає незвичайний відтінок. Яблука краще вибирати більш солодкі, щоб не додавати штучний цукор.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 1-2.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1 кг
  • Гарбуз – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

1. Вимиваємо гарбуз і даємо їй обсохнути. Обрізаємо шкірку і розрізаємо плід навпіл. Видаляємо пухку м’якоть з насінням. Потім нарізаємо тверду м’якоть кубиками середнього розміру.

2. Пересипаємо гарбуз в окрему глибоку ємність. Слідом відправляємо склянку цукру і перемішуємо вміст миски. Залишаємо нарізанний плід на час, щоб він пустив сік.

3. Вимиваємо і обтираем рушником яблука. Звільняємо їх від шкірки, розрізаємо і видаляємо серцевину. Прибираємо «хвостики», гниль та інші дефекти. Подрібнюємо яблука на невеликі кубики.

4. Перекладаємо яблука в миску з гарбузом і цукром. Перемішуємо вміст каструлі і ставимо її на плиту. Включаємо техніку і доводимо суміш до кипіння на великому вогні.

5. Промиваємо лимон. Обтираем його рушником і зрізаємо лимонну цедру. Видавлюємо лимонний сік. Вливаємо в каструлю з гарбузом та яблуками. Висипаємо цедру. Зменшуємо вогонь і варимо плоди до м’якості 30 хвилин. Постійно помішуємо масу.

6. Через півгодини знімаємо каструлю з плити і вимикаємо техніку. Подрібнюємо плоди до стану пюре, опустивши всередину занурювальний блендер.

7. Знову включаємо плиту і доводимо пюре до кипіння. Тушкуємо на невеликому вогні близько семи хвилин. Розливаємо в заздалегідь очищені і стерилізовані банки гаряче пюре. Закатуємо кришками і перевертаємо. Закутуємо ковдрою, щоб ємності з пюре охолоджувались поступово.

Приємного апетиту!

Дуже смачне яблучно-бананове пюре на зиму

Педіатри рекомендують починати прикорм немовлят з 6 місяців, тому кожній мамі необхідно мати запаси корисних вітамінного пюре з яблук і бананів. Плоди повинні бути свіжими і соковитими, без чорноти.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1 кг
  • Банан – 1 шт.
  • Вода – 0,5 л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Добре вимиваємо свіжі яблука. Обтираем їх чистим рушником і обрізаємо шкірку гострим ножем. Розрізаємо яблука навпіл і видаляємо серцевину. Прибираємо «хвостики» і нарізаємо плоди на невеликі кубики.

2. Вливаємо в каструлю необхідну кількість води і засипаємо всередину ємності яблука. Ставимо каструлю на конфорку і доводимо масу до кипіння до моменту розм’якшення плодів.

3. Вимиваємо банан і звільняємо його від шкірки. Нарізаємо на невеликого розміру кубики. Висипаємо банан до розвареним яблук і всипаємо дві ложки цукру.

4. Перемішуємо масу до однорідності і накриваємо каструлю кришкою. Тушкуємо близько п’яти хвилин. Знімаємо ємність з конфорки і на час вимикаємо плиту. Подрібнюємо бананово-яблучну суміш до стану пюре за допомогою блендера.

5. Повертаємо каструлю з пюре на конфорку і варимо близько 5 хвилин на невеликому вогні. Заздалегідь стерилізуємо невеликі баночки (0,2 л) і вливаємо в них пюре. Щільно закручуємо накриваємо кришками і теплим пледом.

Приємного апетиту!