Смажені гриби на зиму в банках – 5 рецептів з покроковими фото

Смажені гриби на зиму в банках – це цікава кулінарна ідея, яка точно урізноманітнює меню домашніх заготовок. Готове частування нікого не залишить байдужим. Його можна подавати як окремої закуски або використовувати в приготуванні інших страв. Беріть на замітку добірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.

Смажені гриби в банках на зиму

Смажені гриби в банках на зиму – це цікава заготовка, яка порадує насиченим смаком і апетитним виглядом. Готовий продукт можна подавати до столу з гарячим гарніром, відвареною картоплею і запеченими овочами. Беріть на замітку перевірений рецепт!

Інгредієнти на
1 л.

  • Гриби 1 кг
  • Жир свинячий 400 гр. (топленого)
  • Сіль 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Заготовимо смажені гриби в банки на зиму. Можна використовувати заморожені або свіжі гриби. Якщо використовувати другий варіант, то гриби попередньо очищаємо і промиваємо.
  2. Гриби викладаємо на друшляк, щоб видалити всю воду. Відміряємо потрібну кількість жиру.
  3. Розтоплюємо жир в казані або глибокій сковороді.
  4. Опускаємо сюди обсушені гриби і обсмажуємо до повної готовності. Додаємо сіль. Жир повинен повністю розтанути.
  5. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам.
  6. Закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник для застигання жиру. Після можна зберігати в будь-якому прохолодному місці.
  7. Смажені гриби в банках на зиму готові!

Смажені маслюки на зиму

Смажені маслюки на зиму порадують вас цікавим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Такий продукт можна подавати до столу в якості холодної закуски або використовувати в приготуванні поживних салатів. Беріть на замітку перевірений покроковий рецепт і дивуйте ваших рідних.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гриби маслюки – 1 кг
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • оцтова Есенція 70% – за смаком.
  • Вода – 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо гриби для заготівлі смажених маслюків на зиму.

Крок 2. Добре очищаємо гриби промиваємо під водою. Великі маслюки розрізаємо на частини.

Крок 3. Викладаємо продукт на сковороду і заливаємо половиною склянки води. Смажимо до випаровування вологи.

Крок 4. Вливаємо частина рослинного масла. Трохи масла залишаємо для додавання в банки.

Крок 5. Гриби посипаємо сіллю і перемішуємо.

Крок 6. Смажимо до повної готовності і випаровування вологи.

Крок 7. В кінці обсмажування вливаємо оцтову есенцію.

Крок 8. Розливаємо гриби по стерилізованим банкам.

Крок 9. Вливаємо у наповнені банки рослинне масло до самого горлечка. Закатуємо ключем.

Крок 10. Смажені маслюки на зиму готові. Охолоджуйте і забирайте на зберігання.

Смажені білі гриби в банках на зиму

Смажені білі гриби в банках на зиму – це соковита, апетитна і ароматна закуска для вашого столу. Заготовлені гриби різноманітять ваш домашній або святковий стіл. Для приготування на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Гриби білі – 2 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі смажених білих грибів в банки на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів.

Крок 2. Білі гриби перебираємо і очищаємо. Більш великі можна розрізати на частини. Промиваємо під водою.

Крок 3. Кладемо гриби в каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин, обов’язково прибираючи піну.

Крок 4. У цей час можна підготувати банки. Їх стерилізуємо будь-яким зручним способом, кип’ятимо кришки.

Крок 5. Гриби відкидаємо на друшляк і викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Солимо і обсмажуємо близько 30 хвилин на помірному вогні, прикривши кришкою. Далі кришку прибираємо і підрум’янюємо продукт протягом 15 хвилин.

Крок 6. Розкладаємо грибну заготовку по банкам, заливаємо залишками гарячого масла в сковороді. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Смажені білі гриби в банках на зиму готові!

Смажені шампіньйони на зиму

Смажені шампіньйони на зиму – це апетитне і неймовірно смачне частування, яке точно урізноманітнює домашній стіл. Готовий продукт можна подавати як окрему закуску або разом із гарячими стравами. Обов’язково спробуйте приготувати за нашої покрокової ідеї.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Гриби печериці – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Ось як заготовити смажені шампіньйони на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів.

Крок 2. Добре очищаємо і промиваємо печериці. Даємо їм обсохнути.

Крок 3. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді.

Крок 4. Промиті і обсушені печериці розбираємо на частини.

Крок 5. Викладаємо гриби в масло, обсмажуємо їх до яскравого рум’янцю протягом 20-40 хвилин. Солимо за смаком.

Крок 6. Викладаємо гриби в стерилізовану банку і заливаємо розтопленим вершковим маслом. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Смажені шампіньйони на зиму готові. Можна прибирати на зберігання!

Смажені гриби з цибулею на зиму

Смажені гриби з цибулею на зиму виходять неймовірно соковитими і цікавими за смаком. Подавайте частування з гарячим гарніром або просто їжте з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Урізноманітніть домашнє меню!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Склад:

На 1 літрову банку:

  • Гриби – 1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі смажених грибів з цибулею на зиму.

Крок 2. Очищаємо і промиваємо гриби.

Крок 3. Далі продукт розбираємо на невеликі частини.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю, який попередньо очищаємо від лушпиння.

Крок 5. Обсмажуємо цибулю з грибами на рослинному маслі близько 15 хвилин на помірному вогні. Солимо за смаком.

Крок 6. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. До горлечка банки виливаємо розпечене рослинна олія.

Крок 7. Стерилізуємо заготовки в каструлі з киплячою водою. Пів-літрові банки стерилізуємо 20 хвилин, літрові – 30 хвилин. Потім закриваємо їх кришками.

Крок 8. Смажені гриби з цибулею на зиму готові. Забирайте на зберігання.