Прозоре варення з часточками яблук на зиму – 8 швидких рецептів з покроковими фото

Прозоре варення з часточками яблук на зиму – це частування, яке вразить вас своїм неймовірним зовнішнім виглядом, тому як така закачування володіє насиченим бурштиновим відтінком. Крім естетичних критеріїв, десерт також привертає увагу своїм яскравим ароматом і неповторним смаком, який стане ідеальним доповненням до тонких млинчиків, пишних оладок або американським панкейкам. Також за бажанням можна розбавити яблучний смак ягодами або цитрусами або одягають.

Прозоре бурштинове варення з часточками яблук на зиму

Прозоре бурштинове варення з часточками яблук на зиму – це всіма улюблене частування, яке, напевно, кожна господиня готує по-своєму. Проте в цьому рецепті ви дізнаєтеся класичний спосіб приготування, слідуючи якому у вас вийде ідеальний десерт навіть з першого разу!

Інгредієнти на
0.4 кг.

  • Яблука 700 гр.
  • Цукор-пісок 350 гр.

Процес приготування:

  1. Як швидко приготувати прозоре варення з часточками яблук на зиму? Перебираємо яблука і залишаємо лише ті плоди, які не піддалися гниття, зважуємо потрібну кількість цукру.
  2. Ретельно промиваємо фрукти під струменем води, позбавляємося від шкірки і нарізаємо м’якоть.
  3. Засипаємо часточки цукровим піском і наполягаємо протягом години при кімнатній температурі.
  4. Ємність ставимо на конфорку, тушкуємо на повільному полум’ї до прозорості нарізки. Вміст помішуємо акуратно, не порушуючи цілісність.
  5. Розподіляємо варення по заздалегідь простерилизованным баночках бажаного обсягу.
  6. Щільно закорковуємо стерильною кришкою, банки накриваємо пледом і залишаємо в такому вигляді на 6-8 годин.
  7. Остиглу заготівлю переносимо в підвал або комору. Приємного апетиту!

Яблучне варення-п’ятихвилинка з часточками яблук

Яблучне варення-п’ятихвилинка з часточками яблук – це частування, на приготування якого вам доведеться витратити мінімум інгредієнтів і зусиль, а в результаті ми отримаємо бурштинове ласощі, яке запросто можна запропонувати гостям навіть за святковим столом.

Час готування – 2 ч. 25 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті плоди нарізаємо шматочками і обов’язково вирізаємо насінну коробочку – висипаємо в глибоку вогнетривку ємність.

Крок 2. В ту ж ємність засипаємо цукор, добре перемішуємо і даємо постояти кілька годин.

Крок 3. Після закінчення часу цукор змішався з соком, якщо рідини мало – підливаємо трохи очищеної води.

Крок 4. Переставляємо кухлик на вогонь і доводимо компоненти до кипіння, проварюємо близько 5-7 хвилин.

Крок 5. Апетитний складу розфасовуємо по банках, закатуємо і до охолодження ставимо на кришки.

Крок 6. Зберігаємо в прохолодному приміщенні без потрапляння прямих сонячних променів. Приємного апетиту!

Прозоре варення з яблук часточками з лимоном

Прозоре варення з яблук часточками з лимоном – це десерт, з готуванням якого впорається абсолютно кожен! Для рецепту підійдуть, як солодкі яблука, так і кисло-солодкі, завдяки додаванню цитруса смак у будь-якому разі буде дуже гармонійним і з приємним лимонним ароматом.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Яблука (очищені) – 900 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Щільні садові яблука обполіскуємо і за допомогою овочечистки позбавляємося від шкірки.

Крок 2. Розрізаємо кожен плід навпіл і акуратно витягаємо насінну коробочку, нарізаємо досить тонкими часточками.

Крок 3. Для приготування сиропу в каструлі з’єднуємо потрібну кількість цукрового піску і дві склянки води.

Крок 4. Прогріваємо на повільному вогні до повного розчинення солодких кристалів.

Крок 5. Сироп виливаємо до фруктової нарізці, наполягаємо протягом 20 хвилин.

Крок 6. Проварюємо складу близько 20 хвилин після кипіння, охолодити 2-3 години і варимо ще раз. Після другого остигання вводимо лимонний сік і чисту м’якоть без насіння і жилок.

Крок 7. Тушкуємо ласощі ще 20-30 хвилин на мінімальному нагріві.

Крок 8. Розкладаємо частування по стерильним банкам або відразу дегустуємо. Приємного апетиту!

Варення з яблук часточками з апельсином

Варення з яблук часточками з апельсином – це насичений десерт, який можна широко застосовувати в кулінарії. Наприклад, таке ласощі послужить прекрасним доповненням до здобних пирогів або в якості начинки для невеликих солодких булочок. А якщо до чаю нічого немає, то креманка такого варення швидко вирішить ситуацію!

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Яблука – 1 кг
  • Апельсини – 2-3 шт.
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука промиваємо і очищаємо, нарізаємо часточками невеликого розміру.

Крок 2. Обполіскуємо цитрус, розрізаємо на кілька частин і позбавляємося від кісточок.

Крок 3. Апельсинові скибочки пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо в чаші кухонного комбайна.

Крок 4. В емальований таз або каструлю викладаємо фрукти, висипаємо цукровий пісок.

Крок 5. Компоненти перемішуємо і наполягаємо близько двох годин, після доводимо до кипіння і тримаємо на повільному вогні протягом 40 хвилин.

Крок 6. В момент, коли часточки стали практично прозорими – знімаємо посуд з вогню і розподіляємо варення по стерильним банкам.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Яблучне варення часточками з корицею

Яблучне варення часточками з корицею – це ласощі, яка приємно здивує вас своїм яскравим і насиченим ароматом, ще на етапі теплової обробки. Поєднання садових фруктів і кориці – це безпрограшний варіант, який гарний просто до чаю, і до млинців з оладками.

Час готування – 16 год. 45 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Вода – 1 склянка
  • Яблука – 1,4 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Кориця мелена – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Плоди нарізаємо скибочками середньої товщини, паралельно видаляють насіннєву коробочку. За бажанням чистимо шкірку.

Крок 2. У каструлю наливаємо воду і висипаємо цукор, на сильному вогні розчиняємо крупинки і доводимо до кипіння, кип’ятимо на мінімальному нагріві 2-3 хвилини, зберігаючи прозорість.

Крок 3. У солодкий розчин викладаємо фруктові скибочки і помішуємо вміст близько 5 хвилин, наполягаємо всю ніч.

Крок 4. Ранок суміш проварюємо після закипання 40 хвилин і залишаємо для охолодження приблизно на 5 годин.

Крок 5. Після всипаємо мелену корицю, перемішуємо і проварюємо ще одну годину.

Крок 6. Апетитні шматочки викладаємо у заздалегідь простерилізовану баночки і щільно закручуємо.

Крок 7. Приємного апетиту!

Варення з яблук часточками з брусницею

Варення з яблук часточками з брусницею – це оригінальне поєднання компонентів, яке приведе в захват не тільки членів вашої родини, але і найвибагливіших гостей. Ягоди прекрасно доповнять кисло-солодкий смак яблук і відтіняють його.

Час готування – 8 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 15.

Склад:

  • Брусниця – 600 гр.
  • Яблука (очищені) – 2 кг
  • Кориця в паличках – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Крок 1. Плоди промиваємо й обсушуємо будь-яким зручним способом, нарізаємо часточками, насіннєву область вирізаємо.

Крок 2. Перекладаємо скибочки в жароміцний посуд відповідного розміру.

Крок 3. Засипаємо яблука цукром і викладаємо ароматні палички кориці. Відправляємо ємність на конфорку і витримуємо до розчинення солодких кристалів, кип’ятити 2 хвилини і остуджуємо. Позбавляємося від кориці.

Крок 4. У цей час ретельно перебираємо ягоди і обполіскуємо.

Крок 5. Висипаємо брусницю до яблук, перемішуємо і кип’ятимо протягом 15 хвилин.

Крок 6. Розкладаємо варення по стерильним банкам, закатуємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Приємного апетиту!

Бурштинове варення з яблук з содою

Бурштинове варення з яблук з содою – це десерт, який закохує в себе не тільки завдяки своїм чудовим смаковим характеристикам, але також за рахунок естетичного і дуже незвичайного зовнішнього вигляду. Перед прозорими скибочками неможливо встояти, навіть якщо ви не любите солодке!

Час готування – 19 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,2 кг
  • Сода – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука ріжемо на дольки і поміщаємо в сольовий розчин (одна столова ложка на літр води), ця маніпуляція запобіжить зміна кольору.

Крок 2. Потім фрукти обполіскуємо і заливаємо розчином соди (дві чайні ложки на літр води), залишаємо на 5 хвилин, потім споліскують чистою водою і висипаємо в каструлю – засипаємо цукром.

Крок 3. Чекаємо, поки скибочки дадуть сік і доводимо до кипіння на помірному полум’я.

Крок 4. Проварюємо солодку масу тричі, роблячи щоразу перерву на 6 годин.

Крок 5. Янтарне ласощі фасуємо по банкам і щільно закорковуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!

Варення з яблук у сиропі

Варення з яблук в сиропі – це простий і перевірений спосіб заготівлі садових яблук на весь холодний період року. Відкривши баночку такого частування, у вас миттєво підніметься настрій, бо як аромат, смак і зовнішній вигляд миттєво перенесе вас в теплий літній вечір!

Час готування – 19 ч.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 ст.
  • Сік лимона – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть садових яблук розрізаємо на шматочки середньої товщини.

Крок 2. Для збереження кольору, поливаємо кислим лимонним соком.

Крок 3. У сотейник виливаємо воду і додаємо цукровий пісок (2/3 від загальної кількості) – варимо сироп.

Крок 4. Помішуючи, доводимо до кипіння.

Крок 5. Закидаємо фруктову нарізку.

Крок 6. Не розламуючи часточки, акуратно помішуємо лопаткою.

Крок 7. Варимо 5-7 хвилин, засипаємо залишками цукру і залишаємо на ніч. Вранці процедуру повторюємо.

Крок 8. Прозорі часточки відразу дегустуємо або розподіляємо по банкам. Приємного апетиту!