Прозоре варення з часточками яблук на зиму – 8 швидких рецептів з покроковими фото

Прозоре варення з часточками яблук на зиму – це частування, яке вразить вас своїм неймовірним зовнішнім виглядом, тому як така закачування володіє насиченим бурштиновим відтінком. Крім естетичних критеріїв, десерт також привертає увагу своїм яскравим ароматом і неповторним смаком, який стане ідеальним доповненням до тонких млинчиків, пишних оладок або американським панкейкам. Також за бажанням можна розбавити яблучний смак ягодами або цитрусами або одягають.

Прозоре бурштинове варення з часточками яблук на зиму

Прозоре бурштинове варення з часточками яблук на зиму – це всіма улюблене частування, яке, напевно, кожна господиня готує по-своєму. Проте в цьому рецепті ви дізнаєтеся класичний спосіб приготування, слідуючи якому у вас вийде ідеальний десерт навіть з першого разу!

Інгредієнти на
0.4 кг.

  • Яблука 700 гр.
  • Цукор-пісок 350 гр.

Процес приготування:

  1. Як швидко приготувати прозоре варення з часточками яблук на зиму? Перебираємо яблука і залишаємо лише ті плоди, які не піддалися гниття, зважуємо потрібну кількість цукру.
  2. Ретельно промиваємо фрукти під струменем води, позбавляємося від шкірки і нарізаємо м’якоть.
  3. Засипаємо часточки цукровим піском і наполягаємо протягом години при кімнатній температурі.
  4. Ємність ставимо на конфорку, тушкуємо на повільному полум’ї до прозорості нарізки. Вміст помішуємо акуратно, не порушуючи цілісність.
  5. Розподіляємо варення по заздалегідь простерилизованным баночках бажаного обсягу.
  6. Щільно закорковуємо стерильною кришкою, банки накриваємо пледом і залишаємо в такому вигляді на 6-8 годин.
  7. Остиглу заготівлю переносимо в підвал або комору. Приємного апетиту!