Спаржева квасоля на зиму – 10 рецептів заготовок з покроковими фото

Спаржева квасоля – один з багатьох видів овочів, які можна заготовити на зиму. Це смачні і корисні закуски, які можуть бути подані на стіл в будь-який час року. У цій статті ми зібрали 10 відмінних рецептів заготовок зі спаржевої квасолі на зиму.

Салат зі спаржевої квасолі на зиму

Апетитний салат на основі спаржевої квасолі, який можна приготувати і закатати в банки на зиму. Такий салат стане прекрасним доповненням до сімейного обіду або вечері.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Спаржа ½ кг
  • Помідор 1 кг
  • Моркву ½ кг
  • Перець чилі 200 гр.
  • Перець болгарський 200 гр.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Часник 1 головка
  • Масло соняшникова 150 мл
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати просту заготівлю спаржевої квасолі на зиму? Помийте квасоля, зріжте хвостики з обох сторін і наріжте стручки на частини по 2-2,5 см завдовжки. У каструлі закип’ятити воду, викладіть в неї квасоля і варите 10 хвилин після кипіння.
  2. Морква очистіть і натріть на крупній тертці.
  3. Помідори помийте і наріжте невеликими кубиками.
  4. Солодкий перець помийте, очистіть від насіння і перегородок, м’якоть наріжте соломкою.
  5. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і наріжте пластинками. Гіркий перець наріжте кільцями.
  6. У каструлю влийте рослинне масло, прогрійте його, викладіть помідори та моркву, всипте цукор і сіль, перемішайте і тушкуйте під кришкою 25 хвилин.
  7. Потім додайте в каструлю солодкий і гіркий перець, спаржеву квасолю, перемішайте і продовжуйте тушкувати 10 хвилин.
  8. Після цього додайте часник і оцет, перемішайте і доведіть салат до кипіння.
  9. розкладіть Салат по стерилізованим банкам, прикрийте кришкою. стерилізуйте заготовки в окропі протягом 15-20 хвилин.
  10. Після стерилізації загорніть кришки, залиште салат зі спаржевої квасолі на добу, поки він не охолоне. Закачування зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Маринована спаржева квасоля на зиму в банках

Пропонуємо простий рецепт заготівлі маринованої стручкової квасолі. Така заготовка може служити самостійною закускою на столі або бути основою різних салатів або овочевого рагу.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • спаржева Квасоля – 300 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 3 ч. л.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець духмяний – 5 шт.
  • Оцет 9 % – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Спаржеву квасолю помийте і зріжте хвостики.

2. У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння. Викладіть в киплячу воду спаржеву квасолю і варіть 2 хвилини.

3. Після цього промийте квасолю проточною водою і відкиньте її на друшляк.

4. Квасоля викладіть в стерилізовану банку, утрамбуйте її.

5. У каструлю влийте воду, додайте перець, гвоздику, сіль, цукор і оцет. Маринад закип’ятіть і влийте в банку з квасолею. Далі заготовку необхідно простерилізувати у киплячій воді протягом 15-20 хвилин.

6. Потім щільно закрийте банку кришкою. Укутайте заготовку зі спаржевої квасолі в ковдру або рушник і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Маринована спаржева квасоля на зиму готова.

Приємного апетиту!

Гостра спаржева квасоля по-корейськи на зиму

Смачна і гостра закуска з спаржевої квасолі, яка нікого не залишить байдужим. Такий салат чудово доповнить м’ясні та рибні страви. Для такої заготовки стручки квасолі обов’язково повинні бути молодими і тонкими.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Квасоля спаржева – 0,6 кг
  • Морквина – 0,3 кг
  • Часник – 5 зуб.
  • Спеції (для моркви по-корейськи – 20 гр.
  • Олія соняшникова – 5 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Кріп – 20 гр.
  • Кінза – 20 гр.

Процес приготування:

1. Квасоля і моркву помийте. У спаржевої квасолі відріжте хвостики і розріжте їх на 2-3 частини. Викладіть квасолю в каструлю, залийте її водою і поставте варитися. Варіть 5 хвилин від моменту закипання.

2. Моркву натріть на тертці.

3. Зелень дуже дрібно наріжте ножем.

4. Варену квасолю відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Потім додайте до неї моркву, олію, спеції, цукор, сіль і оцет, перемішайте.

5. Далі додайте в салат подрібнену зелень і часник.

6. Розкладіть Салат по стерилізованим банкам, прикрийте кришкою і помістіть в каструлю. У каструлю влийте воду і стерилізують заготовки протягом 20 хвилин.

7. Після стерилізації щільно закрийте банки кришками. Закачування остудіть і зберігайте в холодному місці.

Приємного апетиту!

Спаржева квасоля в томатному соусі для тривалого зберігання

Спаржева квасоля – корисний овоч, який вирощують в кожному городі. З неї готують різні поживні страви і закуски, в тому числі, дуже смачними з неї виходять заготовки на зиму. Наприклад, оригінальний салат зі спаржевої квасолі в томатному соусі.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Квасоля стручкова – 300 гр.
  • Помідори – 350 гр.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Спаржеву квасоля промийте, зріжте хвостики з обох сторін і наріжте смужками по 2-3 сантиметри.

2. Помідори помийте, наріжте на четвертинки. Часник очистіть від лушпиння. Викладіть помідори і часник в чашу блендера, подрібніть.

3. Викладіть В каструлю квасоля, томатно-часникову масу, томатну пасту, сіль і цукор.

4. Варіть салат протягом півгодини на повільному вогні, потім додайте оцет і проваріть ще пару хвилин.

5. Гарячий салат розкладіть по стерилізованим банкам, герметично закрийте їх кришками. Заготівля зі спаржевої квасолі в томатному соусі готова, зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заморозити спаржеву квасолю на зиму?

Спаржеву квасолю рекомендується збирати в той час, коли стручки ще молоді і м’які. Овоч можна замаринувати або заморозити на зиму і тоді взимку у вас завжди буде під рукою відмінна добавка до пасти, рагу або ситного салату.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Квасоля стручкова – 1 кг

Процес приготування:

1. Квасолю переберіть, необхідно залишити тільки красиві зелені стручки, без плям і пошкоджень.

2. Квасоля помийте і відкиньте на друшляк.

3. Зріжте з стручків хвостики з обох сторін.

4. Потім наріжте стручки на частини по 3-4 сантиметри.

5. У каструлі закип’ятити воду, викладіть в неї квасолю і залиште її на 3-4 хвилини.

6. Приготуйте миску з холодною водою і льодом.

7. За допомогою сита вийміть квасоля з каструлі і відразу перекладіть її в крижану воду.

8. Залиште квасолю у холодній воді на 3-4 хвилини.

9. Потім спаржеву квасолю розкладіть на паперових рушниках. Дайте їй просохнути.

10. Розкладіть спаржу в пакети для заморозки, закрийте їх. Така порційна заготівля буде дуже зручна у використанні. З пакетів видаліть повітря і складіть їх в морозильну камеру.

Приємного апетиту!

Консервована спаржева квасоля з овочами

Крім традиційних огірків і помідорів можна запастися на зиму більш цікавими заготовками. Наприклад, спаржева квасоля з овочами. Це досить простий і доступний рецепт закуски, яка різноманітить ваше зимове меню.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Квасоля спаржева – 0,5 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Перець гострий – 0,5-1 шт.
  • Масло рослинне – 125 мл
  • Цукор – 50-70 гр.
  • Сіль – 1-1,5 ст. л.
  • Оцет 9% – 25-35 мл

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти овочі помийте і очистіть.

2. Помідори очистіть від шкірки і подрібніть в блендері.

3. До томатної маси додайте рослинне масло, подрібнений часник, мелений перець, цукор і сіль. Доведіть масу до кипіння і варіть 5-7 хвилин.

4. Моркву натріть на крупній тертці, болгарський перець наріжте соломкою, спаржеву квасолю розріжте на смужки по 2-3 сантиметри.

5. У томатний соус додайте моркву, перемішайте і варіть 10 хвилин. Потім додайте квасолю, а через 15 хвилин болгарський перець і варіть ще 5 хвилин.

6. Наприкінці варіння додайте оцет, перемішайте салат і розкладіть його по стерилізованим банкам. Салат загорніть чистими кришками, остудіть його і раните в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Спаржева квасоля на зиму з лимонною кислотою

Спаржева квасоля – дуже смачна культура, яку можна готувати, після того, як зірвали з грядки, або заготовити їх на зиму. За цим рецептом у вас вийде смачна спаржева квасоля зі своїм натуральним смаком без особливих домішок.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • спаржева Квасоля – 1 кг
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Листя хрону – 1-2 шт.
  • Кріп – 1-2 гілки.

Процес приготування:

1. Квасолю переберіть і промийте.

2. Зі стручків зріжте хвостики і розріжте їх на 2-3 частини.

3. Квасоля викладіть в каструлю, залийте водою і варіть 10 хвилин від закипання.

4. Банки для закаток помийте і стерилізуйте. Розкладіть по банках листя хрону, кріп і зубчики часнику.

5. Варену квасолю відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвої рідини. Потім розкладіть стручки по банкам. У каструлі закип’ятити воду, влийте її в банки і залиште на 10 хвилин.

6. Після цього воду злити в каструлю, додайте сіль, цукор і лимонну кислоту. Маринад закип’ятити і знову розлийте його по банкам. Закачування щільно закрийте і остудіть їх при кімнатній температурі. Зберігайте мариновану спаржеву квасолю в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт заготівлі зі спаржевої квасолі з баклажанами

Це дуже вдале поєднання продуктів надає салату смак, що нагадує гриб. Зі спаржевої квасолею і баклажанами закуска виходить ситним і поживним. Нею можна смачно перекусити у перервах між прийомами їжі.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • спаржева Квасоля – 1 кг
  • Баклажани – 1 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Оцет 9 % – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Баклажани помийте і наріжте невеликими кубиками. Баклажани посоліть і залиште на півгодини, потім змийте сіль водою.

2. У сковороду влийте рослинне масло, обсмажте на ньому цибулю до прозорості.

3. Спаржеву квасоля наріжте невеликими смужками і додайте на сковороду. Продовжуйте смажити овочі 10 хвилин.

4. Окремо обсмажте на сковороді баклажани протягом 5 хвилин. Змішайте баклажани з цибулею і спаржевої квасолею.

5. Помідори наріжте кубиками і додайте їх до інших овочів. Всипте сіль і цукор, тушкуйте салат півгодини.

6. Часник подрібніть на дрібній тертці. Додайте його в салат, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.

7. Далі влийте оцет, перемішайте і розкладіть салат по стерилізованим банкам, загорніть їх. Остудіть закачування з салатом в перевернутому вигляді та зберігайте його в холодному місці.

Приємного апетиту!

Як закатати спаржеву квасолю на зиму без оцту?

Закачування з спаржевої квасолі володіє високою поживною цінністю і багата вітамінами. Тому взимку так важливо включати в раціон різноманітні страви з вмістом цього овоча.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 2-3.

Інгредієнти:

  • Квасоля спаржева – 0,5 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Вода – 0,5 л.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець запашний горошком – 4 шт.

Процес приготування:

1. Спаржеву квасоля промийте, зріжте хвостики і наріжте стручки на кілька частин.

2. У каструлю влийте воду, додайте трохи солі і закип’ятіть її. Потім опустіть в киплячу воду квасоля і варите її 5 хвилин. Варену квасолю відкиньте на друшляк.

3. На дно стерилізованою банки покладіть лавровий лист, перець горошком і зубчики часнику. Зверху викладіть стручки квасолі.

4. Влийте в каструлю воду, додайте сіль і цукор, варіть маринад до розчинення піщинок. Потім додайте лимонну кислоту, перемішайте і залийте киплячим маринадом квасоля.

5. Банку щільно закрийте чистої кришкою, укутайте і дайте повністю охолонути. Зберігайте мариновану спаржеву квасолю в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт спаржевої квасолі з аспірином на зиму

Спаржева квасоля не тільки смачна, але й корисна для збереження витонченої фігури. До того ж вона завжди дає хороший урожай, який легко можна заготовити на зиму.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 80 хв

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Квасоля стручкова – 2,5 кг
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Аспірин – 10 шт.

Процес приготування:

1. Банки для закаток помийте і стерилізуйте.

2. Квасоля промийте, зріжте хвостики з обох сторін. Стручки розрізати на 2-3 частини і опустіть їх в киплячу воду, варіть 5 хвилин.

3. Потім квасолю відкиньте на друшляк і дайте стекти рідини.

4. Розкладіть квасоля по банкам.

5. У каструлю влийте воду, додайте сіль, доведіть маринад до кипіння.

6. У кожну банку покласти по 2 таблетки аспірину і влийте гарячий маринад. Щільно закрийте банки чистими кришками, укутайте в ковдру і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Зберігайте мариновану спаржеву квасолю в прохолодному місці.

Приємного апетиту!