Спаржева квасоля на зиму – 10 рецептів заготовок з покроковими фото

Спаржева квасоля – один з багатьох видів овочів, які можна заготовити на зиму. Це смачні і корисні закуски, які можуть бути подані на стіл в будь-який час року. У цій статті ми зібрали 10 відмінних рецептів заготовок зі спаржевої квасолі на зиму.

Салат зі спаржевої квасолі на зиму

Апетитний салат на основі спаржевої квасолі, який можна приготувати і закатати в банки на зиму. Такий салат стане прекрасним доповненням до сімейного обіду або вечері.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Спаржа ½ кг
  • Помідор 1 кг
  • Моркву ½ кг
  • Перець чилі 200 гр.
  • Перець болгарський 200 гр.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Часник 1 головка
  • Масло соняшникова 150 мл
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати просту заготівлю спаржевої квасолі на зиму? Помийте квасоля, зріжте хвостики з обох сторін і наріжте стручки на частини по 2-2,5 см завдовжки. У каструлі закип’ятити воду, викладіть в неї квасоля і варите 10 хвилин після кипіння.
  2. Морква очистіть і натріть на крупній тертці.
  3. Помідори помийте і наріжте невеликими кубиками.
  4. Солодкий перець помийте, очистіть від насіння і перегородок, м’якоть наріжте соломкою.
  5. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і наріжте пластинками. Гіркий перець наріжте кільцями.
  6. У каструлю влийте рослинне масло, прогрійте його, викладіть помідори та моркву, всипте цукор і сіль, перемішайте і тушкуйте під кришкою 25 хвилин.
  7. Потім додайте в каструлю солодкий і гіркий перець, спаржеву квасолю, перемішайте і продовжуйте тушкувати 10 хвилин.
  8. Після цього додайте часник і оцет, перемішайте і доведіть салат до кипіння.
  9. розкладіть Салат по стерилізованим банкам, прикрийте кришкою. стерилізуйте заготовки в окропі протягом 15-20 хвилин.
  10. Після стерилізації загорніть кришки, залиште салат зі спаржевої квасолі на добу, поки він не охолоне. Закачування зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!