Зелені помідори на зиму – 10 ну дуже смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Із зелених помідорів виходять яскраві і смачні зимові закуски в банках. Холодні страви можна приготувати з додаванням гострого перцю, часнику та інших ароматних спецій. Беріть на замітку 10 апетитних кулінарних ідей для ваших домашніх заготовок з покроковим описом процесу.

Мариновані зелені помідори на зиму

Соковиті і смачні мариновані помідори – найкраще доповнення до вашого домашнього обіду. Оцініть просту заготівлю, підходить для тривалого зберігання на зиму. Порадуйте себе і близьких яскравим овочевим смаком.

Інгредієнти на
2 л.

  • Помідори зелені-1 кг
  • Вода-3 склянки
  • Цукор-пісок-4 ст. л
  • Сіль 1 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Гвоздика 4 шт.
  • Часник 6 зуб.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Оцет столовий 9% 75 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати дуже смачну заготівлю зелених помідорів на зиму? Відбираємо помідори і промиваємо їх під водою.
  2. Далі робимо надріз у кожному овоче та розміщуємо в нього по шматочку ріпчастої цибулі.
  3. Підготовлені овочі розкладаємо по стерилізованим банкам, в кожну кладемо часник, гвоздику, чорний перець і лаврове листя. Окремо варимо маринад. Кип’ятимо воду з цукром, сіллю буквально кілька хвилин і в кінці вливаємо оцет.
  4. Заливаємо овочі гарячим маринадом.
  5. Наполягаємо заготівлю близько 20 хвилин.
  6. Далі закриваємо тару кришкою, перевертаємо банки догори дном, вкриваємо теплим пледом і даємо їм охолонути. Забираємо на тривале зберігання в прохолодне місце.