Конфітюр з чорниці на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Крім того, що чорничний конфітюр дуже корисний для організму, він ще і неймовірно смачний. А ще один його плюс полягає в тому, що його легко можна приготувати в домашніх умовах за нашими 5 рецептами.

Конфітюр-п’ятихвилинка з чорниці на зиму

Чорниця – унікальна ягода, яка відома своїми цілющими властивостями і чудовим смаком. З неї виходить дуже смачний і густий джем.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Чорниця 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити конфітюр з чорниці на зиму? Ягоди переберіть, промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк.
  2. Перекладіть ягоди в миску, засипте цукром, перемішайте і злегка притисніть ягоди ложкою. Залиште чорницю на 2-4 години.
  3. Потім перекладіть ягідну масу в каструлю і поставте варитися.
  4. Доведіть ягодною масу до кипіння, періодично перемішуйте, щоб вона не пригоріла. Проваріть джем 5 хвилин після кипіння. Тару для джему помийте і стерилізуйте.
  5. Гарячий джем розкладіть в банки, закрийте їх, укутайте в теплу ковдру і повністю остудіть. Зберігайте джем в прохолодному місці.

Приємного апетиту!