Конфітюр з чорниці на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Крім того, що чорничний конфітюр дуже корисний для організму, він ще і неймовірно смачний. А ще один його плюс полягає в тому, що його легко можна приготувати в домашніх умовах за нашими 5 рецептами.

Конфітюр-п’ятихвилинка з чорниці на зиму

Чорниця – унікальна ягода, яка відома своїми цілющими властивостями і чудовим смаком. З неї виходить дуже смачний і густий джем.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Чорниця 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити конфітюр з чорниці на зиму? Ягоди переберіть, промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк.
  2. Перекладіть ягоди в миску, засипте цукром, перемішайте і злегка притисніть ягоди ложкою. Залиште чорницю на 2-4 години.
  3. Потім перекладіть ягідну масу в каструлю і поставте варитися.
  4. Доведіть ягодною масу до кипіння, періодично перемішуйте, щоб вона не пригоріла. Проваріть джем 5 хвилин після кипіння. Тару для джему помийте і стерилізуйте.
  5. Гарячий джем розкладіть в банки, закрийте їх, укутайте в теплу ковдру і повністю остудіть. Зберігайте джем в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Густий конфітюр з чорниці з желатином

Цей простий рецепт чорничного конфітюру припаде до смаку кожній господині. Десерт, зварений з темних ягід чорниці, зберігає більшість своїх цілющих властивостей і корисних речовин. Чорничний джем підтримає ваш імунітет у зимовий період.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Желатин – 1 пакетик.

Процес приготування:

1. Переберіть ягоди, помийте їх і відкиньте на друшляк.

2. Потім пюрируйте чорницю блендером.

3. В ягідну масу додайте цукор і добре перемішайте. Поставте ягідну масу на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин.

4. Желатин розведіть в невеликій кількості води. Додайте желатинову масу в гарячий джем і добре перемішайте.

5. Розкладіть джем по стерилізованим банкам, прикрийте їх кришками і стерилізуйте протягом 10-15 хвилин в окропі. Потім банки загорніть кришками, остудіть і перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Як приготувати конфітюр з чорниці з пектином?

Якщо ви любите чорницю в будь-яких можливих варіантах, то цей рецепт смачного конфітюру також доведеться вам за смаком. Завдяки натуральному желюючою речовини, пектину, ласощі виходить густим і насиченим.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 7 ст.
  • Сік лимонний – 3 ст. л.
  • Пектин – 4,5 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Чорницю переберіть, помийте і відкиньте на друшляк.

2. Ягоди пересипте в каструлю і стримуйте їх товкачем.

3. Чорничну масу поставте на вогонь, додайте лимонний сік, поступово введіть пектин, перемішайте.

4. Як тільки ягідна суміш закипить, всипте цукор. Постійно помішуючи, варіть джем до повного розчинення цукру.

5. Потім гарячий джем розкладіть по стерилізованим банкам. Банки щільно закрийте кришками, остудіть при кімнатній температурі і зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт конфітюру з чорниці з агар-агаром

Лісова чорниця – одна з найпопулярніших ягід для приготування смачних домашніх заготовок на зиму. Густим, насиченим і ароматним виходить джем з використанням агар-агару. Вариться він швидко і легко.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 500 гр.
  • Агар-агар – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Чорницю переберіть від сміття і промийте під проточною водою.

2. Засипте ягоди цукром і залиште на годину.

3. Після цього поставте каструлю з чорницею на вогонь, доведіть ягідну масу до кипіння.

4. Потім додайте агар-агар і продовжуйте варити ягоди ще 5-7 хвилин, постійно перемішуючи масу. Джем поступово почне густіти і приймати більш однорідну консистенцію.

5. Розкладіть гарячий джем по банкам, загорніть їх і остудіть, прикривши ковдрою. Зберігайте чорничний джем в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити конфітюр з чорниці з лимонною кислотою на зиму?

Ягідні, джеми не тільки їдять ложками, але і часто використовують у приготуванні домашньої випічки. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати чорничний конфітюр з лимонною кислотою, він добре зберігається цілу зиму.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 1кг.
  • Кислота лимонна – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Чорницю переберіть і промийте під проточною водою.

2. Пересипте чорницю в каструлю, засипте її цукром і перемішайте. Поставте каструлю на вогонь.

3. Як тільки ягідна маса закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 1,5-2 години. У процесі варіння знімайте піну, джем повинен добре загуснути.

4. В кінці додайте лимонну кислоту, перемішайте і тримайте на вогні ще 1-2 хвилини.

5. Потім гарячий джем розкладіть по банках, загорніть їх, остудіть, укривши теплою ковдрою. Зберігайте джем в холодному місці.

Приємного апетиту!