Аджика з яблуками і помідорами на зиму – 5 кращих рецептів з покроковими фото

Аджика з яблуками і помідорами на зиму – це ароматна заготовка, яка приємно здивує вас і всіх, хто спробує хоча б ложечку, своїм неймовірним кисло-солодкий та злегка гострим смаком. Такий домашній соус стане ідеальним доповненням до шашлику, смаженої курки і взагалі будь-яким стравам, приготованим на основі м’яса або овочів. Головною перевагою цієї аджики є оригінальний смак і простота процесу приготування.

Аджика з яблуками і помідорами на зиму «Пальчики оближеш»

Аджика з яблуками і помідорами на зиму «Пальчики оближеш» – це смачна і ароматна консервація, яка сподобається всім, бо як її смакові характеристики вражають не тільки гостротою, але також і натуральної солодкістю, яка виходить за рахунок фруктів і моркви.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Помідори 2.5 кг
  • Морква 1 кг
  • Яблука 1 кг
  • Перець болгарський 1 кг
  • Часник 200 гр.
  • Перець чилі 2 шт.
  • Сіль ¼ склянки
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Оцет столовий 9% 1 склянка
  • Олія соняшникова 1 склянка

Процес приготування:

  1. Для приготування аджики з яблуками і помідорами на зиму, відміряє необхідну кількість овочів, кожен плід ретельно промиваємо під струменем води і даємо час обсохнути.
  2. Видаляємо насіння і перетинки з болгарського перцю, м’ясисті стінки нарізаємо скибочками.
  3. Яблука розрізаємо навпіл і вирізаємо насінну коробочку.
  4. Довільно подрібнюємо стиглі томати.
  5. Очищаємо зубці часнику від лушпиння.
  6. Овочечисткою знімаємо шкірку з морквини, ріжемо на сегменти середнього розміру.
  7. нарізаємо Кільцями гіркий перець, обов’язково викидаючи насіння.
  8. Пропускаємо компоненти (крім часнику) через м’ясорубку і переливаємо в каструлю, присмачую соняшниковою олією, сіллю і цукром, тушкуємо близько 60 хвилин, додаємо подрібнений часник з оцтом і проварюємо ще 15 хвилин.
  9. Розкладаємо продукт по стерильним банкам і відразу ж закатуємо. Після охолодження переносимо в льох. Приємного апетиту!