Варення з гарбуза з лимоном — 6 простих рецептів на зиму в домашніх умовах з покроковими фото

Варення з гарбуза з лимоном – це дуже смачне, ароматне і яскраве ласощі, яке нескладно заготовити на тривале зберігання. Такий продукт можна подавати до чаю або використовувати як начинку для домашньої випічки. Для приготування використовувати перевірену кулінарну збірку з шести простих рецептів з покроковими фотографіями.

Варення з гарбуза з лимоном на зиму в домашніх умовах

Варення з гарбуза з лимоном на зиму в домашніх умовах – це смачне і ароматне ласощі для всієї родини. Таке частування ідеально доповнить сімейне чаювання. Крім того, порадує корисними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Гарбуз ½ кг (очищена)
  • Цукор-пісок 500 гр.
  • Лимон 100 гр.

Процес приготування:

  1. Варення з гарбуза з лимоном дуже просто заготовити на зиму. Підготуємо необхідні продукти за списком.
  2. гарбуз Очищаємо від шкірки і ріжемо її невеликими акуратними кубиками.
  3. Добре промиваємо лимон в гарячій воді.
  4. Нарізаємо невеликими шматочками лимон. Шкірку знімати не потрібно, видаляємо кісточки.
  5. З’єднуємо в каструлі гарбуз і лимон. Засипаємо цукром продукти.
  6. Перемішуємо вміст і залишаємо на 20 хвилин.
  7. Ставимо продукт на помірний вогонь. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 20 хвилин, періодично помішуючи. Прибираємо з вогню і даємо настоятися протягом 3-4 годин.
  8. Яким зручним способом стерилізуємо банки і кришки.
  9. Знову кип’ятимо ласощі на невеликому вогні. Варимо 10 хвилин, помішуючи.
  10. Розливаємо частування по підготовленим банкам.
  11. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
  12. Варення з гарбуза з лимоном на зиму в домашніх умовах готово!

Варення з гарбуза з лимоном і апельсином

Варення з гарбуза з лимоном і апельсином нікого не залишить байдужим. Таке ласощі виходить неймовірно смачним, ароматним і апетитним. Можна подавати разом з чашечкою чаю або використовувати для приготування домашніх пирогів. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Цукор – 0,8 кг
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Промиваємо і гарбуз очищаємо. Нарізаємо його невеликими шматочками.

Крок 3. Кладемо гарбуз в глибоку миску, засипаємо продукт зазначеною кількістю цукру.

Крок 4. Ставимо заготовку на вогонь. Після закипання варимо 15 хвилин і охолодити. Повторюємо процедуру ще два рази.

Крок 5. Після третьої варіння викладаємо до гарбузі шматочки лимона і апельсина. Варимо ще 10 хвилин.

Крок 6. Розливаємо частування по підготовленим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Варення з гарбуза з лимоном і апельсином готово. Прибирайте на зберігання!

Гарбузове варення з лимоном і курагою

Гарбузове варення з лимоном і курагою – це яскрава і смачна заготовка, яка точно урізноманітнює полиці своєї комори. Готове частування порадує не тільки цікавим смаком, а й корисними властивостями. Обов’язково беріть на замітку простий рецепт з покроковими фото з нашої збірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Курага – 0,4 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування оригінального варення.

Крок 2. Гарбуз очищаємо і ріжемо невеликими кубиками. Складаємо їх в глибоку миску.

Крок 3. Засипаємо продукт цукром.

Крок 4. Залишаємо овоч на дві години для виділення соку.

Крок 5. Далі гарбуз варимо близько 20 хвилин, регулярно помішуючи.

Крок 6. Промиваємо курагу, обсушуємо й ріжемо соломкою.

Крок 7. Викладаємо курагу до гарбузі.

Крок 8. Перемішуємо і варимо ще 15 хвилин.

Крок 9. Віджимаємо сік з лимона.

Крок 10. Вливаємо лимонний сік в загальну масу. Проварюємо ще 5 хвилин.

Крок 11. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.

Крок 12. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 13. Гарбузове варення з лимоном і курагою готово!

Варення з гарбуза з лимоном і імбиром

Варення з гарбуза з лимоном і імбиром – це неймовірно смачне і ароматне ласощі. Таке частування ідеально доповнить сімейне чаювання. Крім того, продукт можна використовувати як начинку для домашньої випічки. Спробуйте приготувати за перевіреним покрокового рецептом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Імбир – 5 див.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо гарбуз і очищаємо його від шкірки.

Крок 2. Далі продукт розбираємо на невеликі кубики.

Крок 3. Промиваємо апельсин і лимон. Знімаємо з них цедру. Цитруси розрізаємо на шматочки.

Крок 4. Всі підготовлені продукти з’єднуємо в глибокій каструлі. Засипаємо цукром і залишаємо на 1 годину.

Крок 5. Далі заготівлю доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні до м’якості і прозорості гарбуза. В кінці додаємо тертий імбир. Перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.

Крок 6. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, закутуємо в ковдру і даємо охолонути.

Крок 7. Варення з гарбуза з лимоном і імбиром готово. Забирайте на зберігання!

Гарбузове варення шматочками з лимоном

Гарбузове варення шматочками з лимоном кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Готовий продукт порадує вас своїм яскравим виглядом і неймовірним смаком. Урізноманітніть меню домашніх заготовок.

Час готування – 6 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння.

Крок 2. Нарізаємо овоч кубиками. Викладаємо їх у каструлю.

Крок 3. Засипаємо продукт цукром і залишаємо на 2 години. Можна більше.

Крок 4. Після того як гарбуз пустить сік, вливаємо до неї трохи води. Ставимо на помірний вогонь.

Крок 5. Промиваємо лимон, ошпарюємо його і розрізаємо на тонкі шматочки. Шкірку залишаємо, видаляємо кісточки.

Крок 6. Коли гарбуз закипить, знімаємо її з вогню і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Залишаємо ласощі остигати ще на пару годин.

Крок 8. Викладаємо до гарбузі лимон. Знову прогріваємо заготовку на плиті.

Крок 9. Після закипання варимо 20-30 хвилин, потім розливаємо по банках і закриваємо кришками.

Крок 10. Гарбузове варення шматочками з лимоном готово!

Варення з гарбуза з яблуком і лимоном

Варення з гарбуза з яблуком і лимоном нікого не залишить байдужим. Таке ласощі виходить неймовірно смачним, ароматним і апетитним. Можна подавати разом з чашечкою чаю або використовувати для приготування домашніх пирогів. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 10 годин

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 0,7 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 700 гр.
  • Яблуко – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки і м’якоті. Підготовлений плід розбираємо на акуратні кубики.

Крок 3. Промиваємо лимон. З однієї половини зливаємо сік. Іншу ріжемо тонкими часточками, видаливши всі кісточки.

Крок 4. Очищаємо яблука від шкірки і ріжемо невеликими кубиками. Поливаємо їх лимонним соком, щоб вони не потемніли.

Крок 5. Складаємо в каструлю гарбуз, яблука і лимон. Засипаємо цукром і залишаємо на 4 години.

Крок 6. Далі заготівлю ставимо на вогонь. Кип’ятимо і повністю охолодити. Повторюємо процедуру ще чотири рази.

Крок 7. Готове ласощі розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками.

Крок 8. Варення з гарбуза з яблуком і лимоном готово. Прибирайте на зберігання.