Варення з гарбуза з лимоном — 6 простих рецептів на зиму в домашніх умовах з покроковими фото

Варення з гарбуза з лимоном – це дуже смачне, ароматне і яскраве ласощі, яке нескладно заготовити на тривале зберігання. Такий продукт можна подавати до чаю або використовувати як начинку для домашньої випічки. Для приготування використовувати перевірену кулінарну збірку з шести простих рецептів з покроковими фотографіями.

Варення з гарбуза з лимоном на зиму в домашніх умовах

Варення з гарбуза з лимоном на зиму в домашніх умовах – це смачне і ароматне ласощі для всієї родини. Таке частування ідеально доповнить сімейне чаювання. Крім того, порадує корисними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Гарбуз ½ кг (очищена)
  • Цукор-пісок 500 гр.
  • Лимон 100 гр.

Процес приготування:

  1. Варення з гарбуза з лимоном дуже просто заготовити на зиму. Підготуємо необхідні продукти за списком.
  2. гарбуз Очищаємо від шкірки і ріжемо її невеликими акуратними кубиками.
  3. Добре промиваємо лимон в гарячій воді.
  4. Нарізаємо невеликими шматочками лимон. Шкірку знімати не потрібно, видаляємо кісточки.
  5. З’єднуємо в каструлі гарбуз і лимон. Засипаємо цукром продукти.
  6. Перемішуємо вміст і залишаємо на 20 хвилин.
  7. Ставимо продукт на помірний вогонь. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 20 хвилин, періодично помішуючи. Прибираємо з вогню і даємо настоятися протягом 3-4 годин.
  8. Яким зручним способом стерилізуємо банки і кришки.
  9. Знову кип’ятимо ласощі на невеликому вогні. Варимо 10 хвилин, помішуючи.
  10. Розливаємо частування по підготовленим банкам.
  11. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
  12. Варення з гарбуза з лимоном на зиму в домашніх умовах готово!