Компот з айви на зиму – 5 найсмачніших рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Смачний і в міру солодкий компот з айви можна приготувати на зиму. Ароматний напій стане заміною натуральної магазинними продуктами. Він довго і легко зберігається в прохолодних умовах. Спробуйте 5 перевірених рецептів з покроковим описом процесу.

Компот з айви на зиму в 3-х літровій банці

Зручний спосіб заготівлі компоту з айви – у трилітровій банці. Солодкого напою вистачить на велику сім’ю або компанію. Підходить для тривалого зберігання в прохолодному місці.

Інгредієнти на
3 л.

  • Айва 1 кг
  • Вода 2.5 л.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Лимон ½ шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачний компот з айви на зиму на 3 літровій банці? Айву вимочуємо в холодній воді і добре промиваємо її. Трилітрову банку з кришкою стерилізуємо будь-яким зручним способом.
  2. Кип’ятимо необхідну кількість води і додаємо сюди цукор. Розмішуємо і проварюємо 5 хвилин на слабкому вогні.
  3. Промиту айву нарізаємо тонкими часточками. Акуратно виймаємо насіння.
  4. Також тонко розбираємо і лимон.
  5. Опускаємо фрукти в гарячий сироп. Знову доводимо вміст до кипіння.
  6. Далі варимо масу до м’якості айви.
  7. Після готовності компот акуратно перелити в підготовлену трилітрову банку.
  8. Закручуємо заготівлю металевою кришкою і даємо їй охолонути.
  9. Яскравий домашній напій з айви готовий. Надсилайте його на зберігання.