Компот з айви на зиму – 5 найсмачніших рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Смачний і в міру солодкий компот з айви можна приготувати на зиму. Ароматний напій стане заміною натуральної магазинними продуктами. Він довго і легко зберігається в прохолодних умовах. Спробуйте 5 перевірених рецептів з покроковим описом процесу.

Компот з айви на зиму в 3-х літровій банці

Зручний спосіб заготівлі компоту з айви – у трилітровій банці. Солодкого напою вистачить на велику сім’ю або компанію. Підходить для тривалого зберігання в прохолодному місці.

Інгредієнти на
3 л.

  • Айва 1 кг
  • Вода 2.5 л.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Лимон ½ шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачний компот з айви на зиму на 3 літровій банці? Айву вимочуємо в холодній воді і добре промиваємо її. Трилітрову банку з кришкою стерилізуємо будь-яким зручним способом.
  2. Кип’ятимо необхідну кількість води і додаємо сюди цукор. Розмішуємо і проварюємо 5 хвилин на слабкому вогні.
  3. Промиту айву нарізаємо тонкими часточками. Акуратно виймаємо насіння.
  4. Також тонко розбираємо і лимон.
  5. Опускаємо фрукти в гарячий сироп. Знову доводимо вміст до кипіння.
  6. Далі варимо масу до м’якості айви.
  7. Після готовності компот акуратно перелити в підготовлену трилітрову банку.
  8. Закручуємо заготівлю металевою кришкою і даємо їй охолонути.
  9. Яскравий домашній напій з айви готовий. Надсилайте його на зберігання.

Компот з айви без стерилізації на зиму

Зрозумілий і не витратний спосіб заготовити компот з айви на зиму – без використання стерилізації. Порадуйте себе та близьких солодкою домашнім напоєм, який складе відмінну компанію пирогів і булочкам.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4 л.

Інгредієнти:

  • Айва – 2 кг
  • Вода – 3 л
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Кислота лимонна – 20 гр.

Процес приготування:

1. Відбираємо необхідну кількість айви, після чого старанно промиваємо під проточною водою.

2. Розрізаємо підготовлені плоди на невеликі часточки. Серцевину з кісточками акуратно витягаємо.

3. Розкладаємо продукт за чистим скляним банкам і заливаємо його окропом. Залишаємо на 10-15 хвилин.

4. Переливаємо настоявшуюся рідина у сотейник або каструлю. Знову кип’ятимо її і розчиняємо у ній цукор з лимонною кислотою.

5. Знову заливаємо сиропом айву. Закриваємо банки з вмістом кришками, остуджуємо їх і ставимо на зберігання.

Смачний айвовий компот з яблук на зиму

Смачний напій для вашого домашнього столу – ароматний компот з айви і яблук. Частування виходить в міру солодким, його можна подавати разом з десертами, а також заготовити на зиму.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Айва – 0,5 кг
  • Яблуко – 300 гр.
  • Вода – 5 ст.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

1. Промиваємо айву під водою. Далі нарізаємо її на невеликі кубики. Знімаємо шкірку за бажанням. Видаляємо серцевину.

2. Яблука також очищаємо і розбираємо ножем.

3. У великій каструлі кип’ятимо п’ять склянок води і занурюємо сюди цукор. Варимо до розчинення сухого інгредієнта. Періодично помішуємо.

4. Далі в сироп опускаємо фрукти. Продовжуємо готувати напій на слабкому вогні близько 15 хвилин.

5. Гарячий компот з айви і яблук переливаємо в заздалегідь промиту і стерилізовану банку. Закриваємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і відправляємо на зберігання в прохолодне приміщення.

Як заготовити компот з айви з лимоном в домашніх умовах?

Домашній компот з айви можна приготувати з додаванням лимона. Продукт порадує ніжним смаком з приємною кислинкою. Простий рецепт підходить для тривалого зберігання.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4 л.

Інгредієнти:

  • Айва – 1 кг
  • Вода – 2,5 л
  • Цукор – 200 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Добре промиваємо айву під водою, далі нарізаємо її на невеликі тонкі часточки.

2. Роздвоєний продукт відправляємо в чисті сухі скляні банки. Заливаємо вміст окропом на 10 хвилин. Накривати не обов’язково.

3. Зливаємо настоявшуюся воду в сотейник і додаємо в неї цукор. Кип’ятимо продукт 2-3 хвилини до розчинення сухого продукту.

4. До банків з айвою додаємо тонкі кружечки лимона. Заливаємо продукту гарячим сиропом.

5. Закриваємо частування бляшаними кришками, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження. Для тривалого зберігання вибираємо прохолодні місця.

Дуже смачний компот з айви і винограду на зиму

Смачний домашній компот на зиму можна приготувати з айви і винограду. Насичений продукт може довго зберігатися в прохолодному місці. Подавайте напій до вашого столу в будь-який час року!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Айва – 2 кг
  • Виноград – 1 склянка
  • Вода – 2,5 л
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість айви, промиваємо її під водою.

2. Далі плоди нарізаємо на шматочки середнього розміру. Акуратно виймаємо серцевину.

3. Виноград відокремлюємо від весточек і також його промиваємо під проточною водою.

4. Кип’ятимо воду з айвою і цукром. Кип’ятимо вміст 5 хвилин і викладаємо виноград. Продовжуємо готування на слабкому вогні ще 5 хвилин.

5. Переливаємо гарячий продукт в чисту суху банку. Закриваємо тару кришкою, перевертаємо її верх дном і даємо повністю охолонути. Після ставимо на довге зберігання!