Протерта чорна смородина без варіння з цукром на зиму – 7 простих рецептів з фото покроково

Чорна смородина – лідер за вмістом вітаміну С серед ягід. При цьому у смородини дуже приємний аромат і яскравий смак. Зберігати такий корисний продукт можна, попередньо перетерши ягоди з цукром без варіння, що дозволяє зберегти всі корисні властивості свіжої смородини.

Чорна смородина з цукром без варіння на зиму

Простий рецепт приголомшливою вітамінної заготовки на зиму. Все, що потрібно, — стигла смородина і цукор. Його повинно бути більше, ніж ягід, щоб десерт зберігся на зиму без консервації.

Інгредієнти на
10 порц.

  • чорна Смородина 1 кг
  • Цукор-пісок 1.7 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити протерту чорну смородину без варіння з цукром на зиму? Ягоди перебрати, позбутися м’ятих або зіпсованих і промити. Розкласти на паперові рушники, щоб висохла.
  2. Висипати смородину в підходящу за обсягом ємність, додати трохи цукру і розім’яти, щоб з’явився сік.
  3. Досипати більшу частину цукру, залишивши кілька столових ложок. Перемішати ягоди з цукром і залишити у теплі на кілька днів.
  4. Банки для консервування простерилізувати, викласти в них розім’яту з цукром смородину, залишивши зверху близько 3 див. Утворилося вільний простір засипати цукром, який буде охороняти смородину від бродіння.
  5. Закупорити готові баночки кришками і зберігати в холоді. Подавати з хлібом і маслом до чаю.