Огірки в банку як діжкові на зиму – 8 рецептів з покроковими фото

Огірки в банку як діжкові на зиму — закуска, яку з легкістю зможе втілити в життя будь-яка господиня. У збірці зібрані найпопулярніші варіанти апетитною хрусткою закуски. Квашені огірки чудово підходять для приготування вінегрету та інших салатів. Ферментовані овочі благотворно впливають на мікрофлору кишечника і сприяють травленню.

Хрусткі огірки в банку як діжкові на зиму

Хрусткі огірки в банку, як діжкові на зиму залишаються міцними і щільними. Таку закуску ні з чим і ніколи не переплутаєш. Достаток ароматних трав надають огіркам незабутній смак і чудовий аромат. В рецепті використовується гострий перець, кількість якого з легкістю можна відрегулювати під себе.

Інгредієнти на одну 3-х літрову банку.

Інгредієнти на
3 л.

  • Огірок 1.5 кг
  • Очищений корінь хрону за смаком
  • Листя вишні 5 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Парасольки кропу 1 шт.
  • Перець чилі маринований 1 шт.
  • Очищений корінь хрону 1 шт.
  • Сіль 90 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати огірки в банку як діжкові на зиму, овочі обов’язково вимочуємо в холодній воді. Це дозволить залишатися закуски соковитою і хрусткою. Знадобиться 3-6 годин, можна залишити на ніч.
  2. Банки грунтовно вимиваємо, застосовуючи харчову соду або миючий засіб. Полощіть під краном. Чистимо хрін і часник, нарізаємо довільно, промиваємо листя та іншу зелень, перераховану в рецептурі. Після чого розподіляємо по ємностях.
  3. Заповнюємо банки огірками.
  4. Засипаємо велику сіль.
  5. Кип’ятимо воду і розливаємо по банках, прикривають марлею і фіксуємо гумкою.
  6. Банки переміщаємо в таз, так як при бродінні розсіл буде виливатися. Витримуємо 2 доби в кухні, не прибираючи в холод. Якщо розсіл помутніє, значить, процес запущений.
  7. Виливаємо розсіл в каструлю, доливаючи 300 мілілітрів води і трохи підсолюємо. Розмістивши на плиті, проварюємо 5 хвилин. Не забуваємо видаляти піну, що утворюється. Поки вариться розсіл, закладаємо маринований перець.
  8. Розподіляємо киплячий розсіл, доливаючи до верху, закорковуємо стерильними кришками за допомогою закочувального ключа. Після охолодження прибираємо в підвал.
  9. Квашені огірки зберігаються 1 рік, але, як правило, з’їдає набагато швидше. Приємного апетиту!

Солоні огірки в банку як діжкові холодним способом на зиму

Солоні огірки в банку, як діжкові холодним способом на зіму – рецепт, який займе не більше 15 хвилин. Приготувати частування зможе навіть підліток. Неймовірна заготівля чудово підійде для гарячих страв в якості соковитого доповнення. Бочкові огірки використовують для втілення вінегрету, інших закусок або розсольнику.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2* 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 700 гр.
  • Листя хрону – за смаком.
  • Листя смородини, дуба, вишні – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 12-14 шт.
  • Кріп – пучок.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода фільтрована – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Звіряючись зі списком, готуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Вимиваємо скляні ємності, листя хрону, дуба, а також вишневі і смородинові листочки. Зелень використовуємо наявності. Порівну розподіляємо по банках. При бажанні використовуємо корінь хрону, він додасть фортеці огірків.

Крок 3. Промиваємо огірки, видаляючи з поверхні шипи. Для зручності використовуємо щітку або губку для миття посуду. Звільняємо часник від верхнього шару і обполіскуємо разом із зеленню кропу. Банки заповнюємо огірками, кладемо укропные гілочки або суцвіття і нарізаний скибочками часник.

Крок 4. Насипаємо горошини перцю. На розсуд кладемо лаврушку, гвоздику та інші прянощі.

Крок 5. У воду сиплемо обов’язково велику кам’яну сіль і розчиняємо взбалтывающими рухами. Розливаємо розсіл, заповнюючи порожнечі між овочами.

Крок 6. Ємності закорковуємо пластмасовими кришками, попередньо ошпареними окропом. Прибираємо в холодне приміщення.

Крок 7. Зняти пробу можна після закінчення 2-3 тижнів. Щоб зупинити процес бродіння, зливаємо розсіл. Прокип’ятити, відразу ж заливаємо огірки закипілої заливкою і закатуємо з допомогою ключа або закорковуємо гвинтовими кришками. Остудивши, зберігаємо в погребі.

Крок 8. Квашену закуску їдять просто так або застосовують в якості складових домашніх страв. Солоні огірки мають незабутнім смаком. Приємного апетиту!

Засолювання огірків в банках як діжкові без оцту

Засолювання огірків в банках, як бочкові, без оцту володіють приємним кислим смаком. Ферментовані овочі дуже корисні. Приготування максимально просте, але відбувається в кілька етапів. Квашені огірки ідеальні для тих, хто постить. Своїм яскравим смаком закуска розбавляє повсякденну їжу.

Час готування – 3 доби 3 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Кріп – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 600 мл

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти згідно рецептурі.

Крок 2. Вимиті огірки складаємо в ємність з холодною водою, залишаємо на 3 години.

Крок 3. Очищаємо часникові часточки від лушпиння, промиваємо зелень. Перед засолюванням необхідно ретельно вимити банки. За бажанням використовуємо листя хрону. А в банки укладаємо кріп і зубчики часнику. Потім починаємо заповнювати огірками.

Крок 4. Чергуючи овочі з часником і зеленню, заповнюємо повністю банки.

Крок 5. Змішуємо воду і велику сіль. Встановлюємо на плиті і кип’ятимо розсіл. Киплячим розсолом заливаємо банки з огірками, закриваємо чистими капроновими кришками і залишаємо на столі на 3 дні.

Крок 6. Через 3 дні розсіл стане каламутним. Це означає, що відбувається процес бродіння.

Крок 7. Огірки і зелень виймаємо з банки і добре промиваємо.

Крок 8. Розсіл виливаємо в сотейник.

Крок 9. Кип’ятимо розсіл, прибираючи шумівкою піну, яка утворилася.

Крок 10. Банку і кришку добре промиваємо і стерилізуємо. Стерильну ємність наповнюємо огірками і заливаємо крутим окропом. Залишаємо на 4 хвилини, після чого виливаємо рідина.

Крок 11. Заливаємо гарячий розсіл. І закручуємо гвинтовою кришкою.

Крок 12. Перевернувши банку догори дном, закутуємо рушником або ковдрою. Чекаємо, коли охолоне. Заготовку для зручності підписуємо.

Крок 13. Переміщаємо загортання в місце, де зберігаються всі зимові запаси. Приємного апетиту!

Хрусткі огірки як діжкові без стерилізації в банках

Хрусткі огірки як діжкові без стерилізації в банках мають чудовий смак і аромат. Завдяки використанню ароматних листя закуска чудово зберігає щільність. Апетитний хрускіт закачування не залишає байдужими ні дітей, ні дорослих. Кислі огірки сприятливо впливають на травлення. Для засолювання використовують як великі переростки, так і екземпляри середнього розміру.

Час готування – 3 доби 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3 л.

Склад:

На 3-літрову банку:

  • Огірки – 1,5-2 кг
  • Лист хрону – 1 шт. (або корінь хрону 3-4 см).
  • Лист вишні – 5 шт.
  • Лист чорної смородини – 6 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Гострий стручковий перець – за бажанням.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно сполоснувши огірки, перекладаємо їх у великий таз і заливаємо холодною водою. Вимочуємо 2-3 години. Тим часом готуємо скляні ємності і кришки, добре промивши їх.

Крок 2. Обполіскуємо зелень (використовуємо за наявності). Очищаємо часник від лушпиння. Розподіляємо по банкам. При бажанні замість листків хрону можна використовувати корінь, попередньо вимитий і очищений.

Крок 3. Заповнюємо банки вымоченными огірками і засипаємо крупною сіллю.

Крок 4. Заливаємо бутильованої водою (в ідеалі колодязної), закорковуємо прокип’яченої пластмасовою кришкою і обертаючими рухами намагаємося розмішати до повного розчинення крупної солі. Банки ставимо на тарілку, так як при бродінні розсіл буде виливатися. Витримуємо на столі 2-4 доби.

Крок 5. Коли розсіл стане каламутним і з’явиться кислий аромат, а огірки поміняють колір, переходимо до наступного етапу.

Крок 6. З банок зливаємо розсіл і доливаємо холодну воду. Ставимо кип’ятитися для того, щоб припинити процес бродіння. 2-3 хвилини буде достатньо. Під час кипіння, знімаємо піну, яка утворилася.

Крок 7. Огірки заливаємо киплячим маринадом.

Крок 8. Накриваємо стерилізованими кришками і, застосувавши машинку, закочує банки.

Крок 9. Перевіряємо, чи не підтікає чи розсіл в перевернутому стані. Накриваємо рушником і чекаємо, коли консервація повністю охолоне.

Крок 10. Переміщаємо закрутки у прохолодне місце. Приємного апетиту!

Квашені огірки як діжкові на зиму

Квашені огірки як діжкові на зиму заготовляються елементарно. Зелень надає чудовий аромат. Простий рецепт не доставить багато клопоту, заготівля виходить незвичайною за смаком. Ніжний, в міру солоний закрутка стане чудовою закускою до основних страв.

Час готування – 3 доби 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1 л.

Склад:

На одну літрову банку:

  • Огірки – 500 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Горіховий лист – 1 шт.
  • Сіль кам’яна – 1 ст. л.
  • Вода фільтрована – 550 мл
  • Корінь хрону – 10 см
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Смородиновий лист – 4 шт.
  • Вишневий лист – 4 шт.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Гострий стручковий перець – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідну зелень (використовуємо всю або за наявності) і пружні огірки. Величина овочів не принципова.

Крок 2. Прополоскавши скляні ємності, ставимо їх стерилізуватися. Метод вибираємо самостійно – прожарюємо в духовці або мікрохвильовій печі, прогріваємо над парою. Ще один метод – налити трохи горілки або спирту, закрити і обертаючими рухами продезінфікувати.

Крок 3. Чистий лист хрону ріжемо довільно. Корінь скоблим і зачищаємо від шкірки, ріжемо брусками.

Крок 4. Стерилізовану банку прокладаємо листям, кладемо стручковий перець, спеції і прянощі, очищений часник і корінь хрону.

Крок 5. Чисті плоди обрізаємо з кінців і наповнюємо ними простерилізовані банки. Переростки допускається розділити на сегменти.

Крок 6. За таким принципом заповнюємо всі банки.

Крок 7. Поєднавши фільтровану воду і сіль, разбалтываем, ставимо на вогонь, прогріваємо до повного розчинення кристалів. Киплячий розсіл розливаємо по банках і прикриваємо стерилізованим кришками. Чекаємо, коли охолоне.

Крок 8. Під низ ставимо яку-небудь ємність, щоб розсіл не виливався на стіл. Витримуємо в теплі приблизно три доби.

Крок 9. З банок зливаємо розсіл.

Крок 10. Встановивши на конфорці, кип’ятимо заливку.

Крок 11. Киплячий маринад розподіляємо по банкам і закатуємо закуску із застосуванням ключа. Остуджуємо в перевернутому положенні.

Крок 12. Закрутку переносимо в прохолоду. Зберігати закачування можна як у холодильнику, так і коморі. Приємного апетиту!

Огірки в банку як діжкові з гірчицею

Огірки в банку як діжкові з гірчицею втілити під силу як досвідченим, так і початківцям кулінарам. Гірчиця надає пікантності готової закуски. Процес приготування простий, але вимагає терпіння. Заготівля апетитних огірків зажадає деякого часу.

Час готування – 3 дні 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2,5-3 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Гірчиця в порошку – 1,5 ст. л.
  • Сіль велика – 6-7 ст. л.
  • Вода – 3 л
  • Лист хрону – 1-2 шт.
  • Парасольки кропу – 5-6 шт.
  • Лист смородини, вишні, дуба – за бажанням.
  • Перець чорний горошком – 15 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти для втілення рецепта.

Крок 2. Листя грунтовно промиваємо. Готуємо необхідну ємність. В даному випадку це обрізана бутель з-під питної води. Зелень закладаємо в обрізану баклажку. Можна використовувати пластмасове відро для харчових цілей або бочку.

Крок 3. Огірки добре обполіскуємо, зачищаємо від шипів. Для зручності використовуємо губку або щітку для миття овочів. Укладаємо на зелень.

Крок 4. Присипаємо 1,5 л. гірчичного порошку і очищеними часниковими часточками. Кількість часнику може змінюватись.

Крок 5. Солимо і посипаємо перець горошком, кладемо укропные парасольки і листя хрону. Сіль використовуємо тільки кам’яну.

Крок 6. Виливаємо бутильовану воду (в ідеалі колодязну), придавлюємо тарілкою, розміщуємо вантаж. Витримуємо в теплі 3 дні.

Крок 7. Через 3 дні дегустуємо квашене частування.

Крок 8. Проціджуємо розсіл, прокип’ятити, охолоджуємо його. Після кип’ятіння процес бродіння припиниться.

Крок 9. Огірки обполіскуємо, розкладаємо по стерилізованим банкам разом із зеленню. Продезінфікувати банки можна будь-яким способом. Заливаємо розсолом, маринадом.

Крок 10. Закриваємо прокип’яченими капроновими кришками і переміщаємо в холодильник.

Крок 11. Пробуємо готові кислі огірочки. Використовуємо їх для приготування розсольнику або вінегрету. Приємного апетиту!

Квашені огірки як діжкові на зиму

Квашені огірки як діжкові на зиму готуються легко і володіють яскравим смаком. Кислі огірки кладуть в салати і супи, а також використовують самостійно. Хрусткі огірочки – відмінна закуска до м’ясних або картопляних страв. Заготівля запашних огірків на зиму не обтяжить, а смак кінцевого продукту дуже порадує. Цей рецепт дозволить раціонально застосувати великі плоди.

Час готування – 3 тижні 4 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки великі – 13 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Смородиновий лист – 1 шт.
  • Сіль – 100 гр.
  • Горілка – 1 ст. л.
  • Лист хрону – 2 шт.
  • Парасольки кропу – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Огірки-переростки промиваємо. Замочуємо в холодній воді разом із зеленню, залишивши на 3-4 години, потім добре споліскують.

Крок 2. Трилітрову банку вимиваємо в содовому розчині, полощіть під краном, змиваючи залишки соди. Банку не дезінфікуємо. Кладемо лист хрону.

Крок 3. Набиваємо ємність вымоченными огірками. Кладемо очищені зубчики часнику, суцвіття кропу і смородиновий лист. При бажанні додаємо запашні прянощі.

Крок 4. У фільтрованої (колодязної) воді розводимо велику сіль.

Крок 5. Виливаємо солону рідину в банку.

Крок 6. Вкриваємо листом хрону.

Крок 7. Доливаємо горілку.

Крок 8. Закорковуємо прокип’яченої кришкою. Під банку підставляємо таз, так як при бродінні розсіл буде витікати.

Крок 9. Витримуємо в холоді близько 3 тижнів. Розсіл помутніє, овочі поміняють колір. Зберігаємо заготовку в холоді. Приємного апетиту!