Кетчуп із слив на зиму – 5 рецептів Пальчики оближеш в домашніх умовах з покроковими фото

Нереально смачний соус до м’яса, пасти і гарячих страв виходить із слив, перців і помідорів. Смак кінцевого продукту можна варіювати кількістю основних інгредієнтів і спецій. Така заготовка не залишить байдужим нікого, і домашні будуть замовляти на зиму такий кетчуп у все більших обсягах.

Кетчуп з злив «Пальчики оближеш» в домашніх умовах

Легкий і дуже смачний кетчуп з помідорів і слив можна приготувати за цим рецептом. Болгарський і гострий перець, а також соусу часник додають пікантності та гостроти. Кетчуп підходить до пасти, м’ясних страв і для приготування соусів.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Зливу 5 кг
  • Помідор 1 кг
  • Перець болгарський 500 гр.
  • Перець чилі 2 шт.
  • Часник 2 шт.
  • Цукор-пісок 125 гр.
  • Сіль 70 гр.

Процес приготування:

  1. Як заготовити кетчуп з злив «Пальчики оближеш» на зиму в домашніх умовах? Тару для зберігання соусу помити і простерилізувати на водяній бані або в духовці.
  2. Сливи розрізати на половинки і видалити кісточки, помідори нарізати часточками, а у перцю прибрати насіння і підготувати для подрібнення в м’ясорубці.
  3. овочі Пропустити через дрібну насадку в м’ясорубці, змішати в вогнетривкої ємності, додати подрібнений гострий перець, сіль і цукор.
  4. Проварити масу близько години на слабкому вогні, потім злегка остудити і перетерти з допомогою сита, щоб прибрати шкірку і насіння.
  5. Готове пюре прогріти на слабкому вогні ще 3 години, за 40 хвилин до закінчення варіння додати дуже дрібно нарізаний часник. Готовий продукт розлити по банках і щільно закупорити.