Закуски на зиму – 10 найбільш смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Закуски на зиму – це класика домашніх заготовок. На тривале зберігання можна смачно і цікаво приготувати самі різні овочі. Такі частування послужать відмінним доповненням вашого столу. Для вас ми підготували кулінарну добірку з десяти найкращих рецептів заготовок з покроковими фотографіями.

Закуска з баклажанів та помідорів на зиму

Закуска з баклажанів та помідорів на зиму – це яскравий і корисний продукт для всієї родини. Частування можна подавати самостійно або як доповнення до гарячих обіднім страв. Приготувати його зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
1 л.

  • Баклажан 1 кг
  • Помідори 4 шт.
  • Часник 5 зуб.
  • Перець чилі 2 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Масло оливкове за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачну закуску на зиму? Добре промиваємо баклажани під водою і ріжемо їх кубиками. Солимо, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Потім кубики баклажанів промиваємо під водою. Це прибере зайву гіркоту овоча.
  2. Промиваємо помідори, видаляємо плодоніжки. Далі овочі ріжемо кубиками, як і баклажани.
  3. Очищаємо зубчики часнику і дрібно рубаємо ножем.
  4. Подрібнюємо гострий перець чилі.
  5. У сотейник або каструлю вливаємо олію. Викладаємо сюди баклажани, і тушкуємо під кришкою 15 хвилин, періодично помішуючи.
  6. Додаємо до баклажанів помідори. Перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.
  7. Додаємо до овочів сіль, цукор і вливаємо оцет.
  8. Доповнюємо заготівлю подрібненим часником і гострим перцем. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
  9. Розливаємо гаряче частування по стерилізованим банкам. Прикриваємо заготовки кришками і залишаємо на 10 хвилин.
  10. Далі заготовки ставимо в каструлю з водою і рушником на дні. Доводимо до кипіння воду і стерилізуємо у ній наповнені банки 10 хвилин. Потім закорковуємо кришками і даємо повністю охолонути.
  11. Закуска з баклажанів та помідорів на зиму готова. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!