Солоні огірки на зиму – 10 рецептів хрустких огірочків з покроковими фото

Одна з найпопулярніших заготовок на зиму – солоні огірки в банках. Яскраве частування можна подавати з будь-якими стравами в якості закуски. Підходить як для обіднього, так і для святкового столу. Беріть на замітку 10 покрокових рецептів, які дозволять отримати смачний хрусткий продукт.

Хрусткі солоні огірки в літрових банках

Смачні хрусткі огірочки легко приготувати вдома в літровій банці. Солоне частування різноманітить ваш стіл і доповнить багато гарячі страви. Оцініть простий рецепт для тривалого зберігання.

Інгредієнти на
1 л.

  • Огірок ⅔ кг
  • Вода 400 мл
  • Сіль ½ ст. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Тархун 5 гілок
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Лавровий лист за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити хрусткі солоні огірки на зиму в літрових банках? Для заготівлі вибираємо невеликі міцні огірки. Старанно промиваємо їх і після замочуємо в холодній воді на кілька годин.
  2. Гілочки тархуну промиваємо і знімаємо з нього листочки. Тільки вони знадобляться для засолювання.
  3. Визначити точну кількість потрібної води можна наступним чином. Кладемо підготовлені огірки і банку і повністю заливаємо їх водою. Після рідину зливаємо в каструлю.
  4. У воду додаємо сіль, перець, лавровий лист і коріандр. Доводимо вміст до кипіння, тримаємо на вогні 5 хвилин і вимикаємо вогонь. Остуджуємо маринад до кімнатної температури.
  5. У чисту літрову банку занурюємо огірки з тархуном.
  6. Заливаємо продукти остившім розсолом. Закриваємо тару поліетиленової кришкою і після ставимо на зберігання.
  7. Хрусткі солоні огірки для вашого столу готові!