Мариновані сливи на зиму – 7 простих рецептів з покроковими фото

Мариновані сливи на зиму – це оригінальна заготовка, яка точно різноманітить ваше меню. Готове частування можна подавати як закуску або використовувати в приготуванні різних закусок. Для маринування у домашніх умовах використовувати перевірену добірку з семи рецептів з покроковими фотографіями.

Мариновані сливи на зиму з часником

Мариновані сливи на зиму з часником виходять неймовірно соковитими і насиченим смаком. Такий продукт дуже смачно подавати як окрему холодну закуску. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Зливу 300 гр.
  • Часник 1 головка
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Перець духмяний горошком 2 шт.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Вода 350 мл

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі маринованих слив на зиму з часником.
  2. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
  3. Сливи промиваємо під водою.
  4. Нарізаємо кожну сливу. Видаляємо кісточку і на її місце кладемо зубчик часнику.
  5. Викладаємо сливи в стерилізовану невелику банку.
  6. Воду з’єднайте з цукром в сотейнику.
  7. Сюди ж кладемо спеції зі списку. Кип’ятимо маринад. Перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
  8. Заливаємо сливи гарячим маринадом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
  9. Зливаємо маринад назад в сотейник.
  10. Повторно його кип’ятимо і доповнюємо оцтом.
  11. Вливаємо маринад в банку зі сливами. Закатуємо заготівлю і даємо їй повністю охолонути.
  12. Мариновані сливи на зиму з часником готові.