Мариновані сливи на зиму – 7 простих рецептів з покроковими фото

Мариновані сливи на зиму – це оригінальна заготовка, яка точно різноманітить ваше меню. Готове частування можна подавати як закуску або використовувати в приготуванні різних закусок. Для маринування у домашніх умовах використовувати перевірену добірку з семи рецептів з покроковими фотографіями.

Мариновані сливи на зиму з часником

Мариновані сливи на зиму з часником виходять неймовірно соковитими і насиченим смаком. Такий продукт дуже смачно подавати як окрему холодну закуску. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Зливу 300 гр.
  • Часник 1 головка
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Перець духмяний горошком 2 шт.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Вода 350 мл

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі маринованих слив на зиму з часником.
  2. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
  3. Сливи промиваємо під водою.
  4. Нарізаємо кожну сливу. Видаляємо кісточку і на її місце кладемо зубчик часнику.
  5. Викладаємо сливи в стерилізовану невелику банку.
  6. Воду з’єднайте з цукром в сотейнику.
  7. Сюди ж кладемо спеції зі списку. Кип’ятимо маринад. Перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
  8. Заливаємо сливи гарячим маринадом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
  9. Зливаємо маринад назад в сотейник.
  10. Повторно його кип’ятимо і доповнюємо оцтом.
  11. Вливаємо маринад в банку зі сливами. Закатуємо заготівлю і даємо їй повністю охолонути.
  12. Мариновані сливи на зиму з часником готові.

Мариновані сливи без стерилізації на зиму

Мариновані сливи без стерилізації на зиму нескладно приготувати в домашніх умовах. Готове частування вийде неймовірно соковитим, а також порадує апетитним пряним ароматом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фото.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Склад:

На 4 півлітрові банки:

  • Зливу – 1,2 кг
  • Вода – 750 мл
  • Цукор – 300 гр.
  • Оцет 6% – 75 мл
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Гвоздика – 8 шт.
  • Перець духмяний горошок – 8 шт.
  • Кориця мелена – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування маринованих слив без стерилізації на зиму першим ділом промиваємо плоди і стерилізуємо банки.

Крок 2. Щільно кладемо сливу в ємності, заливаємо окропом і прогріваємо під кришкою.

Крок 3. В цей час займемося приготуванням маринаду. У каструлі кип’ятимо воду з цукром і корицею. В кінці вливаємо оцет.

Крок 4. Із слив обережно зливаємо воду.

Крок 5. Додаємо сюди горошини перцю, гвоздику і лаврове листя.

Крок 6. Заливаємо вміст гарячим маринадом.

Крок 7. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Мариновані сливи без стерилізації на зиму готові. Прибирайте на зберігання!

Сливи як оливки, мариновані на зиму

Сливи як оливки, мариновані на зиму – це оригінальне частування для вашого домашнього або святкового меню. Цікава закуска нікого не залишить байдужим і швидко розлетиться зі столу. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Склад:

На одну літрову банку:

  • Зливу – 0,8-0.9 кг
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 5 ч. л.
  • Цукор – 8 ч. л.
  • Оцет 6% – 5 ч. л.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти, які знадобляться, щоб приготувати сливи як оливки, мариновані на зиму.

Крок 2. Сливи перебираємо і добре промиваємо під водою. Проколюємо їх зубочисткою у кількох місцях для кращого маринування.

Крок 3. Стерилізуємо банки і на дно розкладаємо половину спецій.

Крок 4. Викладаємо сюди сливи і залишилися спеції.

Крок 5. Заливаємо вміст банок киплячою водою.

Крок 6. Прикриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин. Воду зливаємо і повторюємо процедуру.

Крок 7. Другий раз воду зливаємо в металеву миску або сотейник.

Крок 8. Додаємо сіль, цукор і доводимо маринад до кипіння.

Крок 9. Вливаємо оцет і прибираємо з вогню.

Крок 10. У кожну банку вливаємо олію.

Крок 11. Вливаємо маринад з оцтом. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.

Крок 12. Сливи як оливки, мариновані на зиму готові. Прибирайте на зберігання.

Сливи, мариновані з гвоздикою

Сливи, мариновані з гвоздикою, кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Готове частування вийде неймовірно соковитим, а також порадує апетитним пряним ароматом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг
  • Вода – 250 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати сливи, мариновані з гвоздикою, підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. В стерилізовані банки викладаємо спеції і промиті сливи.

Крок 3. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 20 хвилин.

Крок 4. Обережно зливаємо воду в каструлю.

Крок 5. Доповнюємо її цукром і кип’ятимо.

Крок 6. В кінці вливаємо столовий оцет. Вимикаємо вогонь.

Крок 7. Виливаємо ароматний маринад до сливам. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Сливи мариновані з гвоздикою готові. Прибирайте на зберігання.

Сливи з коньяком на зиму

Сливи з коньяком на зиму виходять дуже соковитими, смачними і насиченим смаком. Перед таким частуванням буде важко встояти. Його можна додавати у випічку та інші домашні страви. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,5 л.

Склад:

На 4 банки по 0,7 літра:

  • Зливу – 2,5 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Коньяк – 8 ст. л.
  • Оцет 9% – 125 мл
  • Перець духмяний горошок – 1 ст. л.
  • Гвоздика – 1 ст. л.
  • Кардамон – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти, щоб заготовити сливи з коньяком на зиму.

Крок 2. В стерилізовані банки розкладаємо спеції: перець і гвоздику.

Крок 3. Промиваємо сливи, ріжемо їх на половинки і видаляємо кісточки. Підготовлені половинки викладаємо в банки.

Крок 4. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. Доповнюємо її цукром, корицею, кардамоном і оцтом. Кип’ятимо три хвилини.

Крок 6. Розливаємо по банках зі сливами коньяк. Заливаємо вміст маринадом.

Крок 7. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Сливи з коньяком на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Мариновані сливи з корицею на зиму

Мариновані сливи з корицею на зиму нескладно приготувати своїми руками. Готове частування вийде неймовірно соковитим, апетитним, пряним і ароматним. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фото.

Час готування – 3 години 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Оцет 6% – 10 ст. л.
  • Цукор – 0,7 кг
  • Кориця – 1 паличка.
  • лавровий Лист – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 10 шт.
  • Насіння кардамону – 10 шт.
  • Шкірка лимона – 0,5 шт.
  • Аніс – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для заготівлі маринованих слив з корицею на зиму.

Крок 2. Промиваємо сливи та викладаємо їх в глибоку миску. Доповнюємо паличкою кориці і іншими прянощами зі списку.

Крок 3. У каструлі варимо воду з цукром близько 15 хвилин. В кінці вливаємо оцет.

Крок 4. Заливаємо сливи і спеції отриманим сиропом.

Крок 5. Закриваємо кришкою і залишаємо на 1 годину. Після воду зливаємо в каструлю, кип’ятимо і знову заливаємо сливи на годину. Проробляємо процедуру три рази.

Крок 6. Прибираємо з заготівлі паличку кориці і шкірку лимона. Перекладаємо в стерильні банки заливаємо маринадом і закручуємо кришками.

Крок 7. Мариновані сливи з корицею на зиму готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.

Мариновані сливи з часником і зеленню

Мариновані сливи з часником і зеленню – це оригінальна і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Зливу – 3 кг
  • Кінза – 2 пучка.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 4 головки.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо сливи під водою перш, ніж приступити до заготівлі маринованих слив з часником і зеленню.

Крок 2. Підготуємо інші продукти за списком.

Крок 3. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.

Крок 4. Всю зелень подрібнюємо ножем.

Крок 5. Натираємо часник на тертці і відправляємо до зелені.

Крок 6. Гарненько вимішуємо заготовку.

Крок 7. Акуратно надрізаємо кожну сливу.

Крок 8. Виймаємо кісточки так, щоб не порушити форму плодів.

Крок 9. Поступаємо так з усіма сливами.

Крок 10. Відміряємо потрібну кількість спецій.

Крок 11. Розкладаємо їх з невеликим стерилізованим банкам.

Крок 12. Начиняємо кожну сливу заготівлею із зелені і часнику.

Крок 13. Викладаємо фаршировані сливи в банки.

Крок 14. Заливаємо їх окропом на 15 хвилин.

Крок 15. Воду з банок зливаємо в каструлю. Кип’ятимо з сіллю, цукром і оцтом. Розливаємо по банках, закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 16. Мариновані сливи з часником і зеленню готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.