Кабачкова ікра з морквою і цибулею на зиму – 7 кращих рецептів з томатною пастою, помідорами з покроковими фото

Кабачкова ікра з морквою і цибулею на зиму – це неймовірно яскраве і апетитне частування для всієї родини. Овочева заготівля послужить відмінним доповненням до багатьох домашнім стравам. Для приготування на тривале зберігання використовуйте кулінарну збірку з семи смачних і простих рецептів з покроковими фотографіями.

Кабачкова ікра з морквою і цибулею на зиму

Кабачкова ікра з морквою і цибулею на зиму – це яскраве за смаком і апетитне частування, яке послужить доповненням вашого домашнього столу. Така заготівля чудово поєднується з гарячими м’ясними або рибними стравами. А можна просто намазувати на хліб і пригощатися!

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Кабачок 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста ½ кг
  • Моркву ½ кг
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Томатна паста-3 ст. л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Часник 4 зуб.
  • Перець чилі за смаком
  • Оцет столовий 9% 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити кабачкову ікру з морквою і цибулею на зиму? Підготуємо необхідні продукти. Очищаємо овочі і промиваємо.
  2. Розрізаємо кабачок і цибулю на частини, моркву натираємо на крупній тертці.
  3. Тушкуємо кабачки на рослинному маслі до м’якого стану – близько 30-40 хвилин.
  4. Смажимо цибулю з морквою на повільному вогні близько 20 хвилин, постійно помішуючи.
  5. Підготовлені кабачки прокручуємо через м’ясорубку.
  6. Так само чинимо з цибулею і морквою.
  7. Овочеву масу тушкуємо близько 40 хвилин на помірному вогні. За 10 хвилин до готовності додаємо подрібнений часник. В кінці вливаємо оцет і розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
  8. Кабачкова ікра з морквою і цибулею на зиму готова. Забирайте на зберігання!

Кабачкова ікра з томатною пастою, цибулею та морквою на зиму

Кабачкова ікра з томатною пастою, цибулею та морквою на зиму порадує вас цікавим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Така заготовка не довго затримається на ваших полицях. Їжте з хлібом або використовуйте в якості соусу до гарячих страв. У приготуванні вам допоможе наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо, очищаємо кабачки розрізаємо на невеликі кубики.

Крок 2. Кабачки відправляємо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води, накриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості близько 30 хвилин.

Крок 3. Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо овочі.

Крок 4. Розбираємо моркву на довільні шматочки.

Крок 5. Обсмажуємо моркву до м’якості на рослинному маслі.

Крок 6. Відправляємо до моркви цибулю. Перемішуємо і смажимо до прозорості цибулі.

Крок 7. Додаємо томатну пасту, перемішуємо і готуємо під кришкою ще близько 5-7 хвилин.

Крок 8. Викладаємо цибулю з морквою до кабачків. Тушкуємо близько 10-15 хвилин.

Крок 9. Перебиваємо вміст блендером.

Крок 10. Додаємо в масу сіль, цукор і знову все перебиваємо блендером.

Крок 11. Кип’ятимо вміст і вливаємо столовий оцет.

Крок 12. Перекладаємо частування в стерилізовані банки і закрити кришками. Перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути. Якщо переживаєте за цілісність банок під час зберігання, додатково можете простерилізувати заготовки в каструлі з киплячою водою (близько 15 хвилин).

Крок 13. Кабачкова ікра з томатною пастою, цибулею та морквою на зиму готова. Можна прибирати на зберігання!

Кабачкова ікра з морквою, цибулею і помідорами на зиму

Кабачкова ікра з морквою, цибулею і помідорами на зиму – це неймовірно апетитна, яскрава і соковита заготівля для вашого столу. Такий овочевий продукт нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з хлібом або як доповнення для гарячих обідніх страв. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,3 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Помідори – 0,6 кг
  • Перець болгарський – 0,2 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Сіль – 25 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо основний овоч для приготування кабачкової ікри з морквою, цибулею і помідорами.

Крок 2. Також очищаємо цибулю, часник, моркву і перець. Розбираємо овочі на великі частини.

Крок 3. Подрібнюємо підготовлені продукти в блендері.

Крок 4. Надрізаємо помідори, ошпарюємо їх і після охолоджуємо в холодній воді. Потім акуратно знімаємо шкірку.

Крок 5. В каструлю або казан відправляємо подрібнені овочі. Доповнюємо їх розрізаними на частини помідорами.

Крок 6. Вливаємо сюди рослинне масло, оцет і додаємо спеції.

Крок 7. Перемішуємо вміст, прикриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько 30 хвилин. Після знімаємо кришку і готуємо 20 хвилин. Періодично помішуємо.

Крок 8. Розкладаємо заготовку по стерилізованим банкам. Такі заготовки можна зберігати в прохолодному місці. Якщо плануєте зберігати в квартирі, то продукт слід додатково простерилізувати в каструлі з киплячою водою близько 15 хвилин (для півлітрових банок).

Крок 9. Кабачкова ікра з морквою, цибулею і помідорами готова. Забирайте на зберігання.

Ікра з кабачків з морквою, цибулею, томатною пастою і майонезом

Ікра з кабачків з морквою, цибулею, томатною пастою і майонезом виходить апетитною і цікавою за смаком. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки. Така ікра стане яскравим доповненням до вашого обіднього столу.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Паста томатна – 250 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Часник – 1,5 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом промиваємо кабачки нарізаємо кружальцями рівної товщини.

Крок 2. Викладаємо овоч на сухе деко, ставимо в духовку запікатися на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після готові кабачки викладаємо в ємність і даємо їм охолонути.

Крок 3. В цей час поділяємо болгарські перці на половинки і очищаємо від насіння. Викладаємо зрізом вниз так само на сухе деко.

Крок 4. Запікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 5. Очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкими півкільцями.

Крок 6. Натираємо моркву на тертці.

Крок 7. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії близько трьох хвилин.

Крок 8. Окремо обсмажуємо моркву до легкого рум’янцю.

Крок 9. З остиглих кабачків знімаємо шкірку.

Крок 10. Приступаємо до подрібнення овочів. Пропускаємо через м’ясорубку перці.

Крок 11. Далі прокручуємо обсмажену цибулю.

Крок 12. Подрібнюємо моркву.

Крок 13. Слідом відправляємо в м’ясорубку кабачки.

Крок 14. Отримуємо яскраву овочеву масу.

Крок 15. Заготівлю викладаємо в казан або каструлю з товстим дном. Тушкуємо близько 30 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 16. Знімаємо з лушпиння часнику, подрібнюємо його будь-яким зручним способом. Можна натерти на тертці.

Крок 17. Відправляємо до овочів томатну пасту, майонез і часник. Тушкуємо 30 хвилин.

Крок 18. Вибираємо спеції за власним смаком.

Крок 19. Через 30 хвилин вливаємо в вміст рослинне масло, додаємо цукор, сіль і спеції.

Крок 20. Тушкуємо 20 хвилин і вливаємо оцет. Перемішуємо.

Крок 21. Готуємо ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.

Крок 22. Перекладаємо частування в стерилізовані банки і закрити кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 23. Ікра з кабачків з морквою, цибулею, томатною пастою і майонезом готова!

Кабачкова ікра з морквою і цибулею через м’ясорубку на зиму

Кабачкова ікра з морквою і цибулею через м’ясорубку на зиму – це апетитне і цікаве за смаком частування для вашого столу. Овочевий продукт порадує яскравим виглядом і поживними властивостями. Подавайте до столу як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Час готування – 2 години 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Майонез – 100 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 4 зубчики.
  • Оцет яблучний – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування кабачкової ікри.

Крок 2. Овочі добре промиваємо і при необхідності, очищаємо. Розбираємо на брусочки, зручні для м’ясорубки.

Крок 3. Всі овочі, крім часнику, прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 4. Отриману масу викладаємо у сотейник або каструлю. Доповнюємо рослинним маслом, доводимо до кипіння і після тушкуємо півтори години на невеликому вогні. Періодично помішуємо.

Крок 5. Доповнюємо частування сіллю, цукром, оцтом, томатною пастою і майонезом. Сюди ж додаємо подрібнений часник. Перемішуємо і тушкуємо ще 30 хвилин.

Крок 6. Перекладаємо частування в стерилізовані банки і закрити кришками. Перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Кабачкова ікра з морквою і цибулею через м’ясорубку на зиму готова. Зберігайте в прохолодному місці.

Кабачкова ікра блендером з морквою і цибулею на зиму

Кабачкова ікра блендером з морквою і цибулею на зиму – простий у виконанні і дуже смачна заготовка, яку варто взяти на замітку. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Урізноманітніть ваше меню і порадуйте близьких.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • томатна Паста – 70 гр.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування очищаємо і промиваємо овочі. Якщо використовуєте молоді невеликі кабачки, то шкірку можна не знімати.

Крок 2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими кубиками.

Крок 3. Обсмажуємо цибулю до м’якості на рослинному маслі. Досить 3-4 хвилин на повільному вогні.

Крок 4. Морква ріжемо тонкими кружками.

Крок 5. Викладаємо моркву до цибулі, перемішуємо і готуємо ще близько 3-4 хвилин.

Крок 6. Кабачки розбираємо невеликими брусочками.

Крок 7. Викладаємо кабачки до інших овочів. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин. Потім знову вимішуємо і готуємо ще стільки ж.

Крок 8. Викладаємо до овочів томатну пасту, сіль, цукор, спеції. Перемішуємо і тушкуємо 30 хвилин.

Крок 9. В кінці готування вливаємо столовий оцет. Перемішуємо.

Крок 10. Подрібнюємо вміст за допомогою блендера. Знову кип’ятимо заготовку.

Крок 11. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками.

Крок 12. Кабачкова ікра блендером з морквою і цибулею на зиму готова!

Кабачкова ікра «магазинна» з морквою, цибулею і часником на зиму

Кабачкова ікра «магазинна» з морквою, цибулею і часником на зиму нікого не залишить байдужим. Овочевий продукт можна просто їсти з хлібом або подавати до столу як доповнення до гарячих страв. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 кг
  • Морква – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю і смажимо його на рослинному маслі до м’якого стану.

Крок 3. Очищаємо моркву і кабачки, подрібнюємо їх у блендері або прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 4. Відправляємо отриману масу до цибулі. Перемішуємо і тушкуємо все разом на невеликому вогні близько 40 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо масу томатною пастою, сіллю, цукром, перцем і подрібненим часником.

Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин. В кінці вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.

Крок 7. Розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, ставимо догори дном і залишаємо остигати.

Крок 8. Кабачкова ікра «магазинна» з морквою, цибулею і часником на зиму готова!