Чорниця без варіння на зиму – 7 рецептів протертою чорниці з покроковими фото

У чорниці дуже високий вміст антиоксидантів і важливих для здоров’я мікроелементів, до того ж ця ягода відрізняється приємним смаком. Щоб взимку насолоджуватися ароматною чорницею і збагатити свій раціон, можна заготовити її досить простим способом з додаванням цукру. Виходить смачне і корисне ласощі, яке можна використовувати для приготування напоїв, випічки або соусів.

Чорниця протерта з цукром без варіння на зиму

Щоб заготовити на зиму свіжу чорницю без термічної обробки, обсяг цукру повинен перевищувати обсяг ягід. Цукор виступає в такому разі як консервант і захищає продукт від бродіння і нейтралізує діяльність мікроорганізмів.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Чорниця 1 кг
  • Цукор-пісок 1.5 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити протерту чорницю без варіння з цукром на зиму? Ягоди перебрати, видалити листочки і гілочки, ягоди можна не мити. Але в разі, якщо це потрібно, потрібно викласти їх після промивання на паперові рушники, щоб вона висохла.
  2. Перетворити чорницю в пюре, використовуючи для цього толкушку, блендер, кухонний комбайн або м’ясорубку.
  3. Змішати отриману ягідну масу з цукром, додаючи його в масу порційно і тут же перемішувати. Залишити на 15 хвилин, щоб крупинки цукру зникли, а маса стала однорідною.
  4. Банки для заготовок простерилізувати. Для цього можна потримати посуд над парою, прогріти в духовці або поставити в мікрохвильову піч на кілька хвилин при повній потужності.
  5. Перекласти перетерту ягоду з цукром у підготовлені ємності, щільно закрити і зберігати в холоді.