Яблучний сік через соковижималку на зиму – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Яблучний сік через соковижималку на зиму — чарівний напій можна заготовити в домашніх умовах. Натуральний яблучний сік – джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Для цього ми підібрали 5 відмінних рецептів.

Яблучний сік з м’якоттю через соковижималку на зиму

Натуральний яблучний сік при правильній консервації чудово зберігаються в коморі всю зиму. У вас на столі завжди будуть смачні джерела необхідних вітамінів для підтримки імунітету в зимовий час.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яблука 1.2 кг
  • Цукор-пісок-1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити яблучний сік через соковижималку на зиму в домашніх умовах? Яблука вимийте і просушіть.
  2. Яблука наріжте часточками, видаліть коробочки з насінням.
  3. Пропустіть яблука через м’ясорубку два рази.
  4. Макуха викладіть в каструлю, додайте дві склянки води і поставте на вогонь.
  5. Пюре доведіть до кипіння, потім протріть його через сито.
  6. Змішати яблучний сік, цукор і пюре, поставте масу на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть з поверхні піну.
  7. Гарячий сік розлийте по стерилізованим банкам і відразу загорніть їх металевими кришками. Укутайте закачування теплим рушником до повного охолодження, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Сік яблучний на зиму через соковижималку з цукром

Соковижималка – незамінна техніка в приготуванні смачних домашніх напоїв. З її допомогою можна заготовити натуральні домашні соки з різноманітних фруктів. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати яблучний сік з цукром.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Для соку краще відбирати тверді яблука. Добре їх промийте і просушіть.

2. Розріжте яблука на 4 частини, видаліть серцевину з насінням.

3. З використанням соковижималки зробіть яблучний сік.

4. Яблучний сік процідіть через ситечко.

5. Сік влийте в каструлю, додайте цукор. Доведіть сік до кипіння, проварити 3 хвилини. Сік розлийте по стерилізованим банкам і загорніть їх металевими кришками. Консервований яблучний сік зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити яблучний сік без цукру через соковижималку?

Яблучний сік на зиму можна робити з будь-якого сорту яблук і без використання яких-небудь інших інгредієнтів. Пропонуємо вам простий рецепт натурального яблучного соку через соковижималку.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 60 мин.

Порций:10.

Ингредиенты:

  • Яблука – 4 кг

Процес приготування:

1. Яблука ретельно вимийте і просушіть.

2. Розріжте яблука на часточки і пропустіть їх соковижималку.

3. Сік процідіть через складену в кілька разів марлю.

4. Перелийте сік в каструлю і поставте на вогонь. Доведіть сік до кипіння і варіть 3-5 хвилин, періодично знімаючи піну з поверхні.

5. Потім гарячий сік розлийте по стерилізованим банкам і загорніть їх стерильними кришками. Остудіть закачування, укривши ковдрою і приберіть їх в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Яблучний сік з гарбузом на зиму через соковижималку в банках

Гарбуз і яблука можна закочувати на зиму у вигляді соку. Це смачний і дуже корисний напій, який взимку можна подавати на святковий стіл і пити просто так протягом дня.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 0,9 кг
  • Яблука – 2,1 кг
  • Апельсини – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

1. Гарбуз промийте, просушіть паперовими рушниками, видаліть насіння і наріжте невеликими шматочками. Апельсини і лимон обдайте окропом і помийте. Яблука помийте проточною водою.

2. М’якоть гарбуза зріжте з кірки, перекладіть в каструлю і варіть 20-25 хвилин на повільному вогні.

3. Цедру лимона натріть на дрібній тертці.

4. З апельсинів і лимона вичавте сік.

5. Яблука наріжте часточками і пропустіть їх через соковижималку. Сік процідіть через кілька шарів марки.

6. У каструлю до вареної гарбуза додайте, лимонну цедру, яблучний, апельсиновий і лимонний сік. Доведіть сік до кипіння і варіть 5 хвилин.

7. Потім процідіть сік через марлю або подрібніть блендером.

8. Додайте в сік цукор, доведіть його до кипіння і розлийте по стерилізованим банкам. Загорніть банки кришками і остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте сік в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Смачний яблучно-морквяний сік через соковижималку на зиму

найкорисніший сік – той, який зроблений власними руками з натуральних інгредієнтів. Яблучно-морквяний сік має м’який збалансований смак та яскравий колір.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Яблука – 1 кг
  • Морква – 1 кг

Процес приготування:

1. Яблука і моркву ретельно помийте. Моркву очистіть, у яблук видаліть хвостики і серцевину з насінням.

2. Пропустіть яблука і моркву через соковижималку.

3. Перелийте сік в каструлю, доведіть його до кипіння, знімайте утворюється зверху пінку. Кип’ятіть сік 2-3 хвилини.

4. Розлийте гарячий сік по стерилізованим банкам.

5. Щільно закрийте банки кришками, остудіть при кімнатній температурі і приберіть на зберігання в прохолодне місце. Смачний вітамінний сік на зиму готовий.

Приємного апетиту!