Компот з дині – 4 рецептів на зиму в банках з покроковими фото

Незвичайна ідея для домашнього напою на зиму – солодкий і ароматний компот з дині. Така заготовка – чудовий спосіб зберегти смак яскравого продукту на цілий рік. Оцініть 4 рецепти з докладним описом процесу та покроковими фото. Готовий напій порадує своїм натуральним смаком і відмінними жаждоутоляющими властивостями.

Компот з дині на зиму на 3 літрову банку

Солодкий і ароматний компот з дині найзручніше заготовляти на зиму в трилітрових банках. Ви отримаєте багато яскравого напою, якого вистачить на велику сім’ю або компанію.

Інгредієнти на
3 л.

  • Диня 1 кг
  • Вода 2.5 л.
  • Цукор-пісок 120 гр.
  • Гвоздика за смаком
  • Лимонна кислота 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з дині на зиму в банках? Очищаємо кілограм дині від шкірки і насіння. Залишився продукт нарізаємо на невеликі шматки.
  2. Далі підготовлені шматочки занурюємо в каструлю і засипаємо їх цукром. Розмішуємо і залишаємо на 20 хвилин.
  3. Вливаємо в каструлю потрібну кількість води і доводимо вміст до кипіння.
  4. Після кипіння відправляємо в масу лимонну кислоту і трохи гвоздики для аромату. Варимо на слабкому вогні ще близько 10 хвилин.
  5. Гарячий компот виливаємо в заздалегідь промиту і підготовлену банку. Закриваємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і ставимо на зберігання.

Простий рецепт компоту з дині на зиму без стерилізації

Неймовірно смачний і в міру солодкий компот з дині можна приготувати без стерилізації. Домашній продукт вгамує спрагу, замінить багато магазинні напої і доповнить десерти.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Склад:

  • Диня – 300 гр.
  • Вода – 4 склянки
  • Цукор – 30 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Вибираємо необхідний шматок дині. Очищаємо його від насіння.

2. Залишився продукт поділяємо на невеликі рівні за розміром шматочки.

3. Викладаємо шматочки в каструлю або сотейник. Сюди ж додаємо цукор.

4. Розмішуємо вміст і приєднуємо до нього лимонну кислоту.

5. Далі вливаємо чотири склянки води.

6. Доводимо напій до кипіння, а після варимо близько 15 хвилин на слабкому вогні.

7. Вливаємо продукт в чисту скляну банку.

8. Закриваємо заготівлю металевою кришкою і даємо їй охолонути.

9. Готово! Домашній компот з дині можна ставити на зберігання.

Простий і смачний рецепт компоту з дині і кавуна

Здивуйте своїх близьких і гостей яскравою жаждоутоляющей заготівлею. Приготуйте на зиму ароматний і в міру солодкий напій з дині і кавуна. Частування дозволить зберегти смак літа на довгий час.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Диня – 700 гр.
  • Кавун – 700 гр.
  • Вода – 2 л
  • Цукор – 150 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Шматочок кавуна очищаємо від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки. З них акуратно виймаємо насіння.

2. Також чинимо і з динею. Її слід обробити кубиками.

3. Кип’ятимо два літри води і опускаємо в неї цукор з лимонною кислотою. Розмішуємо інгредієнти, поки вони повністю не розчиняться.

4. В отриманий сироп опускають шматочки дині і кавуна. Тримаємо вміст на повільному вогні близько 7 хвилин. При необхідності знімаємо пінку.

5. Далі переливаємо заготовку в чисту суху скляну банку. Закриваємо тару кришкою і ставимо її на зберігання.

Як заготовити на зиму компот з дині і яблук?

Дивний смак та ароматний домашній напій – узвар з дині і яблук. Таке частування добре втамовує спрагу і порадує можливістю тривалого зберігання. Підходить для зимових заготовок.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Диня – 1 кг
  • Яблука – 500 гр.
  • Вода – 700 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Шавлія – за смаком.
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

1. Вирізаємо з дині м’якоть без насіння. Поділяємо цю частину на невеликі кубики.

2. Промиваємо яблука під водою, очищаємо їх від шкірки і серцевини. Далі фрукт також нарізаємо кубиками.

3. В добре промиті і ошпарені банки занурюємо підготовлені продукти.

4. Засипаємо інгредієнти цукром. Додаємо трохи свіжого шавлії, щіпку лимонної кислоти. Після цього вміст повністю заливаємо крутим окропом.

5. Закриваємо фруктовий компот кришкою. Даємо йому охолонути в теплі, а після забирає на довге зберігання в прохолодне місце.