Компот з дині – 4 рецептів на зиму в банках з покроковими фото

Незвичайна ідея для домашнього напою на зиму – солодкий і ароматний компот з дині. Така заготовка – чудовий спосіб зберегти смак яскравого продукту на цілий рік. Оцініть 4 рецепти з докладним описом процесу та покроковими фото. Готовий напій порадує своїм натуральним смаком і відмінними жаждоутоляющими властивостями.

Компот з дині на зиму на 3 літрову банку

Солодкий і ароматний компот з дині найзручніше заготовляти на зиму в трилітрових банках. Ви отримаєте багато яскравого напою, якого вистачить на велику сім’ю або компанію.

Інгредієнти на
3 л.

  • Диня 1 кг
  • Вода 2.5 л.
  • Цукор-пісок 120 гр.
  • Гвоздика за смаком
  • Лимонна кислота 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з дині на зиму в банках? Очищаємо кілограм дині від шкірки і насіння. Залишився продукт нарізаємо на невеликі шматки.
  2. Далі підготовлені шматочки занурюємо в каструлю і засипаємо їх цукром. Розмішуємо і залишаємо на 20 хвилин.
  3. Вливаємо в каструлю потрібну кількість води і доводимо вміст до кипіння.
  4. Після кипіння відправляємо в масу лимонну кислоту і трохи гвоздики для аромату. Варимо на слабкому вогні ще близько 10 хвилин.
  5. Гарячий компот виливаємо в заздалегідь промиту і підготовлену банку. Закриваємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і ставимо на зберігання.