Помідори з аспірином на зиму

У разі використання аспірину для заготівлі томатів овочі залишаються більш пружними, ніж у випадку додавання оцту. Також при розумних дозах аспірин не відчувається в закатках, не перекриває смак помідорів і дозволяє зберігати банки в умовах кімнатної температури.

Помідори з аспірином на 3-літрову банку без оцту на зиму

Аспірин чудово справляється з тією задачею, яка покладена на оцет, – надовго зберігає закачування. Тому багато господинь рекомендують додавати це диво-засіб заготовки з томатів.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Помідори 1.6 кг
  • Кріп 2 парасольки
  • Петрушка ½ пучка
  • Селера 1 гілка
  • Перець чилі за смаком
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець духм’яний 5 шт.
  • Аспірин 3 таблетки
  • Вода 3 л. (1.5 + 1.5)
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 6 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити помідори з аспірином на зиму в банках? Для закачування вибираємо більш щільні і зрілі помідори: нам підійдуть стиглі, без пошкоджень плоди невеликого розміру. Промиваємо овочі в струмені води, очищаючи їх від пилу.
  2. Підбираємо для заготівлі необхідну банку і кришку. Очищаємо тару содою і змиваємо її проточною теплою водою. Банку необхідно відправити на стерилізацію в духовку. Кришку потрібно прокип’ятити 3 хвилини. Очищаємо зубчики часнику і дрібно рубаємо їх ножем. На дно чистої банки викладаємо заздалегідь вимиті парасольки кропу і нарізану селеру. Туди ж відправляємо гіркий перець, лавровий лист, запашний перець і подрібнені зубчики часнику.
  3. Вільно укладаємо помідори в банку: намагаємося більш дрібні плоди розміщувати поверх великих. Струшуємо тару, щоб помідори щільно прилягали один до одного.
  4. Для заливки овочів нам знадобиться кип’ячена вода. Заливаємо її в банку тонким струменем, щоб потрапила спочатку на ложку (її опускаємо в банку, щоб ємність не тріснула). Коли банку буде заповнена водою до самого верху, накриваємо кришкою і залишаємо на 20-25 хвилин. Потім цю воду необхідно злити в раковину.
  5. Знову вливаємо воду в каструлю. Засипаємо в неї сіль і цукор. Коли рідина закипить, проварюємо її ще близько трьох хвилин, постійно помішуючи.
  6. Викладаємо в банку таблетки аспірину і заливаємо маринад таким чином, щоб він доходив до верху ємності.
  7. Закочує банку кришкою. Перевертаємо її і щільно закутуємо теплим покривалом до повного остигання.

Приємного апетиту!

Помідори з аспірином у 1-літрових банках холодним способом

Таблетки аспірину успішно протистоять бактерій, завдяки чому закачування не псуються і можуть зберігатися довгий час. Також засіб дозволяє овочів ставати хрусткими і зберігати всі свої корисні властивості.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Вода – 0.7 л.
  • Аспірин – 2 шт.
  • Цукор – 2,5 ст. ложки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. В процесі заготівлі томатів необхідно ретельно підбирати плоди: вони повинні бути не дуже великими, стиглими, але в той же самий час досить щільними, м’ясистими, без будь-яких видимих ушкоджень і гнилі. Коли помідори будуть відібрані, їх слід ретельно промити водою.

Крок 2. Тепер займемося підготовкою інших інгредієнтів: вимиваємо перець та кріп, очищаємо пару зубчиків часнику. Заливаємо в каструлю або електрочайник холодну воду, доводимо до кипіння і повністю охолодити.

Крок 3. Підбираємо потрібну банку і кришку для закачування томатів. Покриваємо тару невеликою кількістю харчової соди, а потім вимиваємо від порошку і стерилізуємо. Банку відправляємо в духовку, а кришку кип’ятимо близько 3 хвилин.

Крок 4. Кладемо в ємність усі інгредієнти: помідори, крупно нарізаний перець, часник, кріп, лавровий лист і чорний перець горошком.

Крок 5. Посипаємо продукти сіллю і цукром, додаємо аспірин і заливаємо охолодженою кип’яченою водою. Закатуємо банку кришкою і крутимо в руках, щоб цукор і сіль рівномірно розподілилися.

Приємного апетиту!

Помідори з аспірином на зиму під капронову кришку

Помідори під капроновою кришкою будуть готові до вживання вже через три тижні. Рецепт приготування досить простий і не вимагає великих зусиль.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Помідори – 3 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Перець болгарський солодкий – ½ кг
  • Перець гострий – 1-2 шт.
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 1 склянка
  • Цукор – 2 склянки
  • Аспірин – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Займемося стерилізацією банок. Спочатку промиваємо їх содовим розчином і начисто вимиваємо. Слідкуйте за тим, щоб на стінках банок не залишалося патьоків соди. Потім відправляємо ємності на термообробку.

Крок 2. Промиваємо овочі для закачування: помідори, солодкий і гострий перець, кріп. Перед тим, як нарізати, солодкий перець позбавляє від зайвих деталей. Гострий перець відразу подрібнюємо.

Крок 3. На дно чистої банки покласти лавровий лист, перець горошком і заздалегідь очищені зубчики часнику. Слідом укладаємо помідори, шматочки солодкого та гострого перцю.

Крок 4. Заливаємо очищену воду в чайник або каструлю (як зручніше), додаємо сіль і цукор і доводимо до кипіння. Чекаємо, поки рідина охолоне. Кладемо в кожну банку аспірин. На 3-х літрову банку – 2 таблетки.

Крок 5. Коли вода охолоне, заливаємо її в банки і накриваємо їх капроновими кришками дуже щільно. Ємності з овочами ставимо в холодильник для більш тривалого зберігання.

Приємного апетиту!

Як заготовити помідори з аспірином і лимонною кислотою на зиму?

З того кількості інгредієнтів, яке зазначено в рецепті, вийде 3-літрова банка смачних і ароматних томатів. Взимку закуска стане паличкою-виручалочкою при подачі гарніру до обіду.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Помідори – 2 кг 700 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Кислота лимонна – 10 гр.
  • Аспірин – 2 таблетки.
  • Перець запашний горошком – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. До підбору томатів для закачування ставимося дуже уважно: вибираємо тільки самі спілі і пружні помідори без гнилі і інших пошкоджень. Промиваємо плоди проточною водою.

Крок 2. Наносимо содовий розчин на банку. Розтираємо його по всій поверхні тари зовні і зсередини, потім промиваємо ємність теплою водою і відправляємо на стерилізацію. Кришку краще прокип’ятити.

Крок 3. Займемося нарізкою овочів: зрізаємо верхній шар моркви, очищаємо цибулю і перець від зайвих деталей. Нарізаємо овочі довільно. Викладаємо їх на дно стерилізованою банки.

Крок 4. Слідом акуратно маємо помідори. Тепер нам потрібно залити овочі кип’яченою водою (доводимо рідину до кипіння на плиті або з допомогою чайника). Накриваємо банку кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Потім маринад потрібно злити в каструлю і знову довести до кипіння.

Крок 5. Додаємо в банку з овочами сіль і цукор. Слідом відправляємо запашний перець, аспірин і лимонну кислоту. Вливаємо маринад і закатуємо банку. Міняємо положення заготовки на протилежне і закутуємо, щоб остигала в умовах кімнатної температури.

Приємного апетиту!