Білі гриби на зиму – 10 простих рецептів заготовок з покроковими фото

Білі гриби на зиму – це королівська закуска для вашого столу, яка урізноманітнює як домашня, так і святкове меню. Таке частування можна просто їсти з хлібом або додавати в різні салати. Для приготування на тривале зберігання використовуйте добірку з десяти простих рецептів заготовок з покроковими фотографіями.

Мариновані білі гриби з оцтом на зиму

Мариновані білі гриби з оцтом на зиму порадують вас і ваших близьких за столом. Заготовку можна подавати як самостійну холодну закуску або подавати з гарнірами. Щоб швидко і смачно приготувати білі гриби в домашніх умовах, скористайтесь нашим покроковим рецептом.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Білі гриби ½ кг
  • Вода 250 мл
  • Сіль-10 гр.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 30 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець запашний горошком 3 шт.
  • Перець чорний горошок 4 шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити білі гриби на зиму в банках? Спочатку підготуємо всі інгредієнти.
  2. Гриби перебираємо і добре промиваємо під водою. Великі екземпляри необхідно розділити на частини. Дрібні можна залишити цілими.
  3. Складаємо гриби в каструлю і заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння і відкидаємо на друшляк. Знову заливаємо водою, доповнюємо невеликою кількістю солі, оцту і варимо 20 хвилин. Коли гриби опустяться на дно каструлі, значить вони зварилися.
  4. Приготуємо маринад. Кип’ятимо близько 5 хвилин воду з сіллю, цукром, спеціями і оцтом.
  5. Викладаємо гриби в стерилізовану банку.
  6. Заливаємо маринадом. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
  7. Мариновані білі гриби з оцтом на зиму готові. Можна відносити на зберігання.