Варення з аличі з кісточками на зиму – 4 рецепти з покроковими фото

Варення з аличі виходить дуже яскравим і смачним. Так як ці ягоди дуже дрібні і з них не зручно виймати кісточки, то ми підібрали 4 цікавих рецепту варення з аличі з кісточками.

Варення з аличі з кісточками на зиму без стерилізації

Дивовижний смак варення з аличі подобається всім без винятку. Ми пропонуємо вам спробувати найпростіший рецепт цього ласощі, яке не вимагає прибирати кісточки і стерилізувати закачування.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Алича 1.5 кг
  • Цукор-пісок 2.5 кг
  • Вода 50 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з аличі з кісточками на зиму? Аличу переберіть, промийте і просушіть.
  2. Перекладіть ягоди в ємність для варіння варення і засипте їх половиною цукру.
  3. Влийте воду, поставте ємність на вогонь, варіть до кипіння. потім зніміть варення з вогню і повністю остудіть. Далі повторно поставте ємність на вогонь і варіть варення 15-20 хвилин після кипіння.
  4. Після другої варіння також повністю остудіть варення. Потім всипте решту цукру, перемішайте, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 2-2,5 години. За цей час сироп стане тягучим і придбає гарний бурштиновий колір.
  5. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх металевими кришками. Остудіть варення, укривши теплою ковдрою і потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Густе варення з аличі з кісточками з цілими ягодами

Варення з аличі – це не тільки смачне ласощі, але і цілий коктейль з корисних мікроелементів і вітамінів. Тому що алича при термообробці майже не втрачає своїх корисних властивостей.

Час готування: 13 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Алича – 1 кг
  • Цукор – 1,3 кг
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

1. Аличу переберіть, відірвіть хвостики і помийте. Ягоди залийте гарячою водою, по температурі близько 80 градусів.

2. Через 3-4 хвилини гарячу воду злийте, промийте ягоди холодною водою і наколіть шкірку в декількох місцях голкою.

3. У каструлю всипте цукор і влийте воду, зваріть цукровий сироп. Спочатку доведіть інгредієнти до кипіння, варіть, поки цукор повністю не розчиниться. Потім викладіть в сироп ягоди.

4. Зніміть каструлю з вогню, залиште ягоди в сиропі на 4-5 годин. Повторіть процедуру кип’ятіння ще 2 рази, кожен раз охолоджуючи ягоди в сиропі. Востаннє кип’ятіть варення 10-20 хвилин.

5. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і закрийте їх чистими кришками. Остудіть варення, обернувши банки в ковдру, після цього перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Варення-п’ятихвилинка з аличі з кісточками на зиму

Це дуже легкий спосіб заготівлі варення з аличі. У вас вийде яскраве, смачне варення з цілими ягодами. Взимку воно скрасить чаювання в колі друзів і близьких.

Час готування: 1,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Алича – 2 кг
  • Цукор – 1,8 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть, промийте і просушіть.

2. Кожну ягоду аличі наколіть в декількох місцях голкою.

3. У каструлю всипте цукор і влийте воду. Варіть сироп, поки цукор повністю не розчиниться. Потім зніміть каструлю з вогню, опустіть в гарячий сироп аличу і залиште її на годину.

4. Після цього поставте каструлю на вогонь, доведіть варення до кипіння, прокип’ятіть 15 хвилин.

5. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і закрийте їх чистими кришками. Остудіть варення при кімнатній температурі, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Дуже смачне варення з аличі з апельсином на зиму

В цьому варення зібрані найбільш яскраві фарби і смаки, створені природою. Смак варення з аличі і апельсина виходить м’яким, приємним і не нав’язливим.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Алича – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 800 гр.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

1. Аличу переберіть, помийте і наколіть кожну ягоду в декількох місцях голкою або шпилькою.

2. У каструлю влийте воду і всипте цукор, зваріть сироп.

3. У гарячий сироп викладіть аличу і залиште на 1-1,5 години.

4. Апельсин обдайте окропом, добре промийте і просушіть. Натріть цедру на дрібній тертці і вичавити сік з апельсина.

5. Поставте ємність з аличею і сиропом на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин. Після цього остудіть варення.

6. Повторно поставте варення на вогонь, додайте цедру і апельсиновий сік, перемішайте, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх. Закачування повністю остудіть при кімнатній температурі і зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!